Bobocei de sept-oct 2012 (17)
Raspunsuri - Pagina 8
Mirabelac spune:
Salutare!
Am venit si eu la serviciu cateva zile, sa vad cat pot sta, oricum e mai racoare decat acasa, aici am AC, tare greu mai suport caldurile, si eu dorm putin noaptea, ba toaleta, ba caldura, ba copil mare care se foieste... ba copil la purtator care nu ma lasa sa dorm cum vreau eu... asta e... sanatosi sa fim! Cu contractiile stau mai bine, mai am una-doua pe zi fara dureri, acum iau doar magneziu fara no-spa care ma cam moleseste de tot pe caldurile astea.
Ma iertati ca nu reusesc sa raspund la timp iar cand intru unele subiecte sunt depasite. Acum raspund din amintiri:
Despre cumparaturi bebe, prima data am cumparat unele lucruri inutile doar ca sa le am si sa fiu pregatita si nu le-am folosit, chiar si la hainute tre sa aveti grija sa nu fie mici, depinde cat de mare e copilu, ce capusor are, etc. Eu am patit-o si nu ma mai risc, cumpar doar strictul necesar si apoi oi mai cumpara ca doar n-oi sta inchisa in casa, eu pe David l-am nascut tot in sept. si in iarna respectiva am stat doar o zi in casa cand a plouat tare si n-am putut iesi, in rast am circulat la maxim. Eu imi fac o idee cam ce as vrea sa cumpar si voi mai lua dupa. Pompa de san nu am folosit-o, nu scoteam nik cu ea, doar manual, biberoane nu am folosit pt ca am alaptat exclusiv, nici macar ceai nu-i dadeam cu bibe ci cu linguritza ca sa nu refuze sanul, cosmeticele luate dinainte nu i-au priit si a trebuit sa i le schimb... deci de data asta nu o sa mai arunc bani pt chestii care nu-mi vor folosi, voi cumpara la momentul potrivit ce am nevoie, la inceput doar strictul necesar.
Revin ca am inceput sa scriu mes de vreo 4 ore...
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 28
Mirabelac spune:
Mare grija la calciu, mai ales cele cu contractii la activ, eu de 2 ori am ajuns in spital din cauza lui, a doua oara chiar imi dadusera 2 medici doza mica ca antialergic si am ajuns la perfuzii cu Gynipral, mare grija, acuma nu la toata lumea e la fel.
In schimb ma simt destul de slabita, ma misc greu, mi se umfla picioarele si mainile, abia astept sa treaca perioada asta de sfarsit ca nu prea imi place, chiar daca o sa-mi fie dor dupa aia...
Haideti fetelor inapoi aici, cele care nu ati mai postat demult, chiar avem nevoie de voi si de parerile voastre, eu cred ca sta in calitatea si maturitatea unui om de a ierta si de a trece mai departe cu fruntea sus peste anumite discutii, pana la urma nu cred ca a gresit nimeni ca sa nu mai treceti pe aici. Tot timpul cand intru am un gust amar din cauza asta si sper ca voi sa depasiti momentul si pe viitor sa nu mai existe situatii din astea. Va astept cu drag!
*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
sapt. 28
lulutza_1980 spune:
salve burticutze !!!
stella87 lasa cremele anticelulitice ca ai sa ai tot timpul dupa sarcina ( si nu mai ai asa mult ) ;sincer nu ma pricep daca au sau nu vreun efect - dar cred ca e mai sanatos sa nu incerci acum ...
Bob_Pixel La Multi Ani amandurora !!!
si eu am cumparat omobilutza pentru camera pustoaicei !!!
le-am cumparat pe bucati ... adica acelasi model : o noptiera si o "chestiuta " de 1,10 m cu sertare ...se poarta f mult aici , dar ce ma intereseaza pe mine e ca sunt practice ... sunt albe ( dar nu alb puternic , mai mult alb "inchis" ) din lemn masiv ... mi-au placut f mult si mi le doream de mult !!! au costat cat jumatate din salariul meu , dar asta e !!! o fata are mama !!! cand va mai creste un pic am sa-i iau si pat la fel si camera e ca si facuta !!!
28 +
lulutza_1980 spune:
aaa am uitat ; si mie mi-au cerut 2-3 camasi de noapte de schimb dar si o pijama cu pantalon ...camasile trebuie sa aiba ori nasturi pana la jumatatea burtitii ori partea superioara sa se ridice si sa poti alapta fara sa o radici toata ...
inca am de tradus toata lista cu ce am nevoie la spital , dar cum am sa o am lamulrita am sa v-o comunic ...
astept vesti bune de la vizite !!!
pup !!!
28 +
Mirabelac spune:
Vero eu am simtit in sarcina de multe ori ca niste intepaturi in col/vagin, ale mele nu prea erau bine ca erau contractii. Acum insa ma doare intre picioare dar is dureri de oase, asa am avut si la David dupa 7 luni pana am nascut.
La cultura vaginala mi-a iesit candida desi prea mari simptome nu aveam, am inceput trat cu gynozol, sper sa treaca. Oricum sarcina asta stau bine cu crocobaurii din secretia vaginala, la sarcina trecuta am luat antibiotic de 3 ori pt asta, ii colectam din spital fiind slabita imunitar.
sapt. 28
Mirabelac spune:
Si eu am avut doar camasi de noapte dupa nastere, pana am nascut am stat in pijamale. Plus ca unde nasc eu nu-ti da voie decat cu camasile lor sterile, cred totusi ca doar la nastere, dupa aia ai voie cu ale tale. Oricum sunt f utile pt alaptat dar si pt cezariana, pansamentul e destul de mare si te-ar jena pijamalele.
sapt. 28
Bob_Pixel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stella87 Bob, bine ai revenit, si la multi ani tie si lui bebe! Si eu am aniversat trecerea in ultimul trimestru cu multa bucurie Apropo, la mine nu "s-a putut" decat concediu de la 16 iulie, cand sunt in sapt 32. Ce sa mai, refuz sa ma mai enervez. |
Pai nu inteleg de ce nu-ti da mai devreme. Eu am numarat acum pe calendar, doc mea de familie a impartit 50-50 cele 126 zile. De pe 10 iulie pana pe 10 sept cand as avea dpn sunt 62-63 zile. Si-mi raman 63 pentru dupa, eu zic ca-s arhisuficiente si sigur pierd din ele, dar asta e. Stiu ca unele viitoare mamici vor (sau sunt nevoite) sa intre in prenatal cat mai tarziu, din considerente financiare, dar eu as avea oarecare avantaje sa stau si acasa. Sunt o fericita sa pot lucra din pat
Abia acum vad ca ai carucior albastru, sa va traiasca! Uite ca sunt curioasa daca si noi suntem baietel, teoretic noi doua avem acelasi parcurs gestational
Inca o data, va multumesc pentru urari! Deocamdata n-am primit decat un cadou, o geanta pentru "mamici", prevazuta cu toate cele (ceea ce in engleza se cheama diaper-bag). In rest, flori si flori!
Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !
Mirabelac spune:
Mie medicul de familie mi-a zis ca-mi pot lua prenatal cu 80 zile inainte de DPN - 23 sept, adica de pe 5 iulie. Oricum eu am si concediu de ohidna vreo luna de zile, deci ma incadrez.
sapt. 28
stella87 spune:
Bob, la mine dpn ar fi pe 8 septembrie acum, pt ca bebe e mai avansat cu 5 zile, dar mi s-a zis din start ca nu asta conteaza, ci dpn-ul teoretic, ala de pe 13 septembrie. Am facut si eu calcule si stiu ca puteam intra mai devreme in prenatal si sa-mi ramana linistit 42 de zile dupa. Dar ce sa-i faci? Pana la urma mi-am luat de odihna de la 1 iulie si voi avea grija ca restul din cele 126 de zile sa mi le iau pe toate dupa, pt ca ma avantajeaza financiar. Dar sper ca se poate lua dupa, daca imi raman mai mult de 42 de zile.
Multumesc pt urari, da, noi crestem un bebe baietel, abia astept sa-l mai vad la eco. Sunt deja programata la 3 eco, sapt asta, in sapt 32 si in sapt 36, iar dupa incepem analizele pentru nastere. Ce putin timp a mai ramaaaas!!! Ce tare ar fi sa nastem in aceeasi zi :)))
fericita 28+ cu
stella87 spune:
Eu chiar nu inteleg de ce unii medici zic ca e ok cu 80 de zile inainte, altii impart jumi-juma, altii nu dau decat la 32 de saptamani... Pana la urma e alegerea NOASTRA, iar consecintele tot noi le suportam. Daca nu aveam oarece avantaje financiare sa-mi iau intai c de odihna si sa mai aman prenatalul, as fi facut scandal. Din pacate, nu sunt deloc avantajata de indemnizatia de crestere copil si prefer sa intru cat mai tarziu in ea, adica sa am mai multe zile de postnatal. Oricum, nu inteleg sistemul si ce este pana la urma legal.
fericita 28+ cu