Bobocei de sept-oct 2012 (17)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Citat:
citat din mesajul lui stella87

Bob, la mine dpn ar fi pe 8 septembrie acum, pt ca bebe e mai avansat cu 5 zile, dar mi s-a zis din start ca nu asta conteaza, ci dpn-ul teoretic, ala de pe 13 septembrie. Am facut si eu calcule si stiu ca puteam intra mai devreme in prenatal si sa-mi ramana linistit 42 de zile dupa. Dar ce sa-i faci? Pana la urma mi-am luat de odihna de la 1 iulie si voi avea grija ca restul din cele 126 de zile sa mi le iau pe toate dupa, pt ca ma avantajeaza financiar. Dar sper ca se poate lua dupa, daca imi raman mai mult de 42 de zile.

Multumesc pt urari, da, noi crestem un bebe baietel, abia astept sa-l mai vad la eco. Sunt deja programata la 3 eco, sapt asta, in sapt 32 si in sapt 36, iar dupa incepem analizele pentru nastere. Ce putin timp a mai ramaaaas!!! Ce tare ar fi sa nastem in aceeasi zi :)))

Da, si noi avem dpn gestational pe 13 sept, bb nostru e mai mare cu 3 zile, am scazut pana la 10 sept. Nu stiu cand "dupa" sa iei zilele acelea. Eu stiam ca le pierzi daca nu-ti iese planul fix pe fix. Adica de ex, eu am oprite 63 zile pentru dupa nastere (adica 13 sept), in caz ca bb intarzie sa am de unde sa intind lauzia. Dar daca vine la fix sau sub termenul de 13 sept, toata diferenta de la 63 minus alea 42 zile se pierd. Nu sunt ferm convinsa ce ceea ce spun, dar eu asa stiam, ca le pierzi. Nu ti le mai da nimeni inapoi.

Conform graficului doctorului meu, noi am mai avea doar o vizita ecografica, morfo de trim 3, intre sapt 34-36. Am programat un consult pe masa + verificarea analizelor pe 2 iulie (la 29sapt+) si apoi vreau sa mai fac o eco pana la morfo undeva in sapt 30-31. Dupa morfo, o sa-i zic ca vreau sa-l vad la spital, saptamanal, ca financiar n-am cum sustine atatea ecografii.

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna fete dragi!

La muuuulti ani Bob_pixel! Sa fii sanatoasa, voioasa si sa te simti usurica pe toata durata sarcinii! La fel si pentru bebe, multa sanatate si sa vina pe lume perfect!

In weekend nu am apucat sa intru de nicio culoare. Sambata am fost ca o albinuta, m-am trezit de la 6 si m-am apucat de curatenie. Duminica am cam lenevit si am fost la o groaza de plimbari.

Si eu tot la munca va scriu, inca nu stiu exact pe cand voi intra in prenatal, doctorita mea vroia tot de la 32 saptamani si eu i-am zis ca 30! Pana aici, 30 vreau : Acum, sa imi si dea. Sper sa nu imi faca surprize.

La mine DNP nu s-a schimbat deloc. 04 octombrie a ramas la ultimele 3 controale. Daca o fi bine sau mai putin bine... asta nu stiu

Voi ametiti? M-am dat ieri jos din pat - desi stateam sprijinita de perna, nu culcata si a trebuit sa ma opresc. Am simtit in moalele capului ca o ameteala, ca un inceput de lesin sa zic(?)

Sa avem o saptamana frumoasa!

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Bob, faci ecografiile la particular? Cat costa eco plus morfo fetala? Mie imi intra intr-un abonament ecografiile 3d si cate una cu morfofetala pe trimestru, ca nici eu nu mi-as fi permis atatea ecografii La stat cat se plateste ceva pe ecografie?

fericita 28+ cu

Mergi la inceput

Kytana, bine ai revenit Eu m-am simtit ametita sambata mai toata ziua de la caldura. Nu putea sa respir si simteam ceva incins deasupra la ceafa plus o senzatie de ameteala. Duminica mi-am revenit si am trebaluit si eu, doar ca mereu dupa ce fac efort fizic ma doar spatele in zona de jos si durerea coboara pe picior. Eu chiar nu stiu cum o sa fac curatenie si o sa amenajez camera lui bebe daca am asa dureri de la putina treaba prin casa. Ieri am spalat niste rufe si am gatit si am facut un drum mai de dimineata, iar eu si la ora asta am dureri de spate.

fericita 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Asa de rau te doare Stella? Cred ca e oribil. Ieri pe seara ma luase si pe mine asa usor pe picior. Bine, eu am si vertebrele tasate Adica, durere cat cuprinde

Stii ce ma ajuta pe mine? Fac cateva intinderi dimineata. Nu mare efort, fix 10 minute. Daca ai voie chiar iti recomand.

Sper sa iti treaca durerea repede!

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia_86 spune:

Stella, eu la Medlife dau cam 500 ron pe ecografia morfo-fetala. Eu am dpn 5.09, deci e posibil ca atunci cand plec eu din maternitate, tu sa vii
Eu am avut ieri o zi f grea, a trebuit sa umblu dupa faianta, parchet, mobila etc pentru ca ne mutam; am stat plecata vreo 7 ore si am zis ca mor de durere de picioare si de oboseala. La un moment dat imi venea sa plang de oboseala si de suparare ca nu gasesc ce imi trebuie si am zis ca imi bag picioarele, nu imi mai trebuie nici un mutat

28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bob_Pixel spune:

Citat:
citat din mesajul lui stella87

Bob, faci ecografiile la particular? Cat costa eco plus morfo fetala? Mie imi intra intr-un abonament ecografiile 3d si cate una cu morfofetala pe trimestru, ca nici eu nu mi-as fi permis atatea ecografii La stat cat se plateste ceva pe ecografie?

La stat nu stiu cat e, pana acum am mers doar la particulara, la Academica. Pe morfo de trim 2 am dat 5 mil, cu masuratori, cu doppler, cu poze, cu cd. Morfo de trim 3 tot 5 mil ne va costa. O eco simpla cred ca e pe la 2 mil, indiferent de trimestru.

Bebe dragonel Andrei sau dragonita Iris la bord !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

E o adevarata nebunie cu concediul asta prenatal.Vad ca fiecare medic interpreteaza dupa bunul plac cand si cum da concediul.
Miercuri merg si eu la medicul de familie sa-mi dea trimitere pentru analize si abordez si problema prenatului. Eu vreau sa intru de la 28 de saptamani in prenatala, avand in vedere ca o sa fie cezariana programata la 38-39 de saptamani cum mi-a zis doctorul meu, nu exista nici un risc sa depasesc cele 42 de zile de posnatal.
In alta ordine de idei, Mirabelac, multumesc pentru raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Salut

BobLa Multi Ani!!! si Felicitari pt schimbarea trimestrului!!!
f.f.dulce catelusul de la avatar

Yo n-am treaba cu prenatal si altele ca nu sunt in serviciu,am program liber ales

Maine o sa merg si eu la dr de familie sa-mi dea trimitere sa-mi fac testul de toleranta la glucoza.sper sa iasa bine

La noi a intrat soarele-n nori si sufla vantul

Va doresc o zii faina si racoroasa

Paulafericita 26+ cu Roland

Mergi la inceput

Cat costa ecografiile astea! Eu n-am platit niciuna, slava cerului. Era vorba sa platesc acum la 32 de sapt 400 lei pe eco plus morfofetala pt ca nu mai gaseam liber la programare pe clinica, ci doar pe spital, unde abonamentul meu nu e valabil, dar pana la urma, mi-am gasit loc tot la clinica, doar ca la alta locatie, nu unde merg eu de obicei. Sincer, nu stiu ce m-as fi facut fara abonamentul asta, cred ca mergeam la stat de la inceput Eh, bebeii nostri sa fie sanatosi, asta conteaza

Kytana ...durerile sunt destul de neplacute. Le simt ca pe o febra musculara foarte puternica, doar ca durerea e pe os, nu pe muschi. Azi-noapte ma tot intorceam pe o parte si pe alta ca ma sagetau soldurile si spatele. E buna ideea cu intinderile. Eu dimineata cand ma scol asa intepenita fac un dus ca sa ma dezmortesc ca altfel nu pot sa pasesc, parca ma tine ceva. Mi-am luat o carticica cu exercitii pt gravidute si cum intru in concediu ma apuc de ele, mai ales ca vreau sa nasc natural, deci putina conditie fizica nu strica. Oricum, o sa-i arat medicului caritica sa-si dea el acordul mai intai

Virginia, sa dea Domnul sa ne intersectam la maternitate la termen si s-avem nasteri fara probleme Cat despre toata tevatura de acum imagineaza-ti ca in 3 luni vei sta in noua casa cu bebicul in brate si totul va fi meritat

fericita 28+ cu

Mergi la inceput