Fibrom uterin (30)
Raspunsuri - Pagina 11
olimp spune:
andru
naturist , eu zic ca da se poate in cazul fibromelor mici de orinul 1-2 cm dar in cazul nostru mai greu.
eu am dorit ca tine sa fac operatia laparoscopic , a debutat asa operatia si s-ar fi putut scoate integral daca nu as fi facut embolizarea inainte. Datorita embolizarii tesutul s-a pietrificat si a trebuit sa recurga la taietura clasica.
la noi in tara , eu fiind din Cluj toti mi-au pus ca nu se poate laparoscopic si nici salva din uter , din fericire am ajuns in Ungaria si au salvat acolo totul.
de taiat din uter nu iti va taia pentru ca fibromul este la exterior sub stratul superior (daca e subseros) asta inseamna ca nu afecteaza mucoasa si endometrul efectiv, deci sa sti ca se poate dar trebuie sa dai peste medicul pregatit sa faca asa o intreventie si sa iti garanteza ca nu se atinge de uter, eu in tara nu am primit garantia si de acea am plecat dincolo unde mi-i s-a explicat frumos ca se poate.
daca decizi sa faci operatia la particular sa sti ca costurile operatie din Romania sunt similare ci cele din Ungaria , la stat ai de dat doar spaga bine cuvenita...
XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
olimp spune:
andru nu fi suparata , stiu ca suna groaznic "operatie " dar crede-ma nu e asa de rau pe cat suna.
daca se poate scoate laparoscopic , dupa o luna poti sa incerci sa ramai insarcinata , daca e clasic ca si in cazul meu dupa trei luni , hai ca nu e un capat de tara , decat sa pierzi 3 ani ca mine si sa ajungi la acelasi rezultat.
in jur de 2200 euro , aici fiind inclus : drumul , pensiunea sotului si a mamei mele care au venit cu mine , toate analizele executate inainte de operatie .
in Ungaria nu exista spaga.
daca vrei sa faci la noi la stat te sfatuiesc sa alegi cu grija medicul...eu din pacate am patit-o cu 3 mari medci din Cluj , deci am plecat dincolo.
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat
prettysunshine spune:
Andru,o sa-ti spun ce mi-au spus mie in Belgia referitor la embolizare.Mi-au spus ca nu e indicata in cazul femeilor care mai doresc copii fiindca o data cu taierea vaselor de sange care alimenteaza fibromul se poate taia si alimentarea cu sange a unei portiuni din uter.La mine au incercat sa scoata fibroamele laparoscopic dar nu a fost posibil,unul din fibroame avand aproape 9 cm.Am fost operata clasic,peretele uterului nu a fost sectionat,asa ca dupa doua luni am avut voie sa raman insarcinata.
Fetele,nu pot sa zic ca e mai bine odata cu trecerea timpului,dimpotriva chiar.
Dana,cred ca tu te referi la FIV,nu la inseminare,pentru ca la inseminare doar introduc sperma la momentul potrivit si atat.Si eu m-am gandit la fiv,dar din alte motive,pentru ca nimeni nu a zis ca sarcina s-a oprit din evolutie din c auza uterului meu,ci cel maiprobabil e ori trombofilie ori calitate proasta a ovulelor si ma gandesc ca la Fiv poate pot controla cat de cat calitatea embrionilor implantati.Dar nu stiu daca ma calific pt Fiv ,avand in vedere faptul ca am ramas insarcinata natural,trebuie sa ma interesez..
olimp,de ce nu mai vrea sotul Fiv?
olimp spune:
buna pretty
sincer incerc sa inteleg si eu rationamentul lui , el mi-a zis ca daca am reusit o data sa raman insarcinata natural ...se poate si a doua , si pentru ca am trobofilie zice ca la fel respinge uterul o sarcina obtinuta natural ca si una artificial , datorita mutatiei PAI ...cam asta e , plus vrea sa stau departe o perioada de subiectul sarcina , cred ca l-am stresat cam mult si cred ca si eu sunt stresata dar eu nu ma percep cum ma percepe el....
prettysunshine spune:
Olimp,poate ca si la sotul tau e vorba de acelasi lucru ca la al meu.Al meu a fost foarte reticent cand am facut programarea la clinica de fertilitate exact inainte sa raman insarcinata,imi spunea acelasi lucru ca sotul tau,daca am reusit sa raman insarcinata natural data trecuta,inseamna ca nu avem nevoie de ajutor.Ceea ce am inteles eu dupa discutii cu el e faptul ca se simte mai putin barbat daca nu raman insarcinata natural.Mie mi se pare o prostie fiindca eu sunt de vina daca nu raman,nu el.Ma rog,acum nu mai zice nimic,noi suntem presati rau de timp din cauza varstei mele,asa ca o sa incerc orice,daca zic ca se poate Fiv si am mai multe sanse asa,o sa fac Fiv.
olimp spune:
pretty
vezi la varianta asta nu m-am gandit , dar e buna de luat in considerare , eu fac 33 in august nici eu nu sunt tinerica deloc deci timpul la fel preseaza , dar nu am ce face suntem doi in joc si trebuie jucat impreuna , de una singura nu functioneaza .
iti doresc weekemd placut si tie si la toate fetele.
Violeta_ND spune:
Buna, fetelor
Ce mai faceti?
Eu sunt obosita rau, am atatea de facut ca nu prea ajung sa ma odihnesc.
olimp spune:
buna fetelor !
eu sunt tare prinsa sunt mamica de pisoias....
am gasit un pisoias de 8 zile , il am de joia trecuta , era in fata blocului pe scari , nu avea nici ochii deschisi , asa ca acum sunt cheauna de somn caci il hranesc si noaptea.
a deschis ochii , deja umbla ca un batranel ..ridica caputul si este un mare luptator vrea sa traiasca , papa cu pofta...
mai greu e cu Titica , pisicuta mea de 12 ani care este extrem de geloasa si trebuie sa-l feresc de ea la inceput pana se obijnuieste cu noua situatie.
noutati nu am....dar va tin la curent cu ce fac.
la toate
Violeta_ND spune:
Zilele trecute am aflat ca o prietena de varsta mea e insarcinata in 11 saptamani.Ia tratament pt trombofilie. Cu ocazia sarcinii si-a descoperit si ea problema. Avem acelasi medic. Oare de ce mie nu mi-a dat sa fac analiza cand am fost la primul control?
Ma uit cu nostalgie la copiii prietenilor mei. Mi se pare ceva destul de departat pentru mine. Mai am de asteptat o luna si jumatate pana la control si inca cateva luni bune pana sa ma pot apuca de facut copii(sa ma angajez).
Parca am mai slabit putin, pantalonii sunt mai largi in talie. Mi s-a stricat cantarul si nu pot stii cat.
In continuare am o mie de lucruri de facut. Am inceput sa le organizez mai bine ca sa nu intru in panica.
Vreau vacanta