Fibrom uterin (30)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

vio multam de indicatii , am incercat si cu supozitoare dar nu a functionat zici ca am un dop in fund , am sa incerc si cu miere cu apa calda...

hormonii de garvida , HMMM ce mi-ar place dar nu imi fac iluzii sau sa ma imbat cu apa calda...

XIII Val34 Leu - heterozigot , PAI-1 -heterozigot , MTHFR C677T - heterozigot
2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

sa stiti ca supozitoarele carpicon sunt bune si pt hemoroizi si pt anexite,uter fibromatos
mi-am cumparat si eu ca ma cam doare pe sub burta,si sa vad ce rezultat da

Mergi la inceput

anita multumin de ajutor , nici nu auzisem de aceste supozitoare , e bine de retinut

si tu te zbati cu fibroamele astea afurisite ....
sa dea DD ca intro buna zi sa ne tinem bebeii in brate

2010 ian. sarcina oprita din ev la 8 sapt ,april embolizare fibrom ,2011 vara -3 IUI , april 2012 fibrom uterin operat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana1122 spune:

Prettysunshine, ce mai faci, s-au mai ameliorat starile nasoale? Nu ma pricep, dar ma gandeam daca n-ar fi sanse bune varianta inseminarii artificiale. Sa faca doctorul inseminarea intr-o zona foarte buna a uterului, unde ar putea sa se dezvolte mai bine embrionul.
Eu am reusit sa ma programez la dr. Ion pt sfarsitul lui august. Ma bucur si mi-e groaza in acelasi timp, e o senzatie foarte ciudata. As zice totusi ca predomina spaima.
Si la mine au dat rezultate bune supozitoarele Carpicon; mie-mi iese mereu la PAP fond inflamator (am si o boala reumatismala), iar supozitoarele astea mai reduc din inflamatia colului.
Olimp, violeta, ninia, va astept cu noutati. Olimp, ai incercat chestia aia cu Colonhelp? Am auzit la cunostinte ca ar da rezultate.

Mergi la inceput

dana am reusit cu miere...si apa calduta pe stomacul gol , acum e bine ...am sacpat deocamdata de

noutati...pai nu prea am , - vine ciclul , s-a mai dus o luna , sotul da in retragere nu mai vrea sa facem FIV , si uite asa raman la metoda naturell si cu trombofilie + fibrom , noroc ca mititel deocamdata...

visez la o minune...ce sa facem asta e ...
tu cum mai esti , ce ai mai facut ?

ninia pe unde esti ?

pretty cum mai esti , sper ca bine , stiu timpul trece si avem impresia ca nu se mai tremina calvarul in care ne zbatem ,

vio tu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRU_CA spune:

Sunt noua pe acest site si as avea nevoie de sfatul vostru sau ce stiti voi ca ar fi mai bime:

Am 28 de ani si urmeaza sa ma casatoresc in vara aceasta, am mers la un control de rutina pentru a vedea daca totul este in ordine pentru a putea ramane insarcinata dupa casatorie. Am fost la un doctor in Timisoara si mi-a zis ca am chist dermoid din nastere, (desi am mai fost la un control acum 4 ani si nu aveam nimica). Am mers la Cluj hotarata sa fac operatia si acolo dl doctor mi-a descoperit ca am fibrom subseros de 78/65 mm(nu chist) si m-a programat la operatie, am venit acasa si am inceput sa caut mai multe informatii despre aceste fibroame si am dat peste metoda asta de embolizare in care nu mai este nevoie de operatie dar si asta implica niste riscuri, mai ales ca este o metoda noua

Nu as vrea sa se ajunga la operatie pentru ca imi doresc tare mult cat mai multi copilasi si nici la o eventuala cezariana din cauza acelei taieturi.
Nu imi e frica de taietura, de operatie, de durere in sine,mie frica doar de consecinta aceasta ca nu as mai putea avea copii sau as fi obligata numai la 2 copi(pt ca nimeni nu se baga la mai multe cezariene).

Am inteles ca se poate elimina fibromul si fara operatie si as vrea sa aud si parerea dumneavostra, nu stiu si cu embolizarea asta cum o fi sper sa nu fie reacti adverse pentru o eventuala sarcina sau fertilitate, as apela si la un tratament naturist inainte numai sa ai cat de cat sanse ca va fi bine.

As incerca si sa raman insarcinata si cu fibromul asta dar nu as vrea sa omor un copilas din cauza ca eu nu am incercat sa il elimin,si pana la urma sa ajung tot la operatie.
Orice decizie am lua prezinta riscuri
Voi ce stiti?Multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta_ND spune:

Andru
Eu am facut embolizare pentru ca am multe fibroame si era riscanta operatia clasica. La ambele exista riscuri. Inca nu se stie exact care sunt consecintele fiecaruia. Ieri citisem un articol in care se spunea ca dupa embolizare creste rata avorturilor. Altele spun ca nu, altele ca scad fertilitatea etc.
In concluzie, trebuie sa ai noroc.
Ce as face eu in locul tau? As merge la un doctor bun care sa evalueze ce poate face prin operatie, daca e recomandata operatia etc. Daca e riscanta, poti face embolizare.
Poate sa-ti spuna Olimp unde a facut operatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana1122 spune:

Andru, destui doctori la care am fost au fost sceptici cu privire la embolizare, ba unii chiar au fost complet impotriva embolizarii pentru femei care inca nu au copii (nu spun ca au dreptate, poate se datoreaza si reticentei la nou, data de varsta mai inaintata a unora). Ce stiu eu, ca embolizarea in cazul cel mai optimist iti opreste alimentarea fibromului, deci acesta nu va mai creste, ci va regresa. Problema e ca nu va regresa pana la disparitie (are totusi 7-8 cm acum). Daca ai noroc, s-ar putea ca restul ramas sa ramana asa, inactiv, fara sa impiedice eventuale sarcine, fara sa se infecteze, fara alte probleme (banuiesc ca nici pana acum n-ai avut simptome date de el, deci a fost cuminte). Partea buna la fibromul tau este ca e subseros, adica se poate interveni asupra lui din exterior, pastrand integralitatea uterului. Daca are baza mare de implantare in peretele uterului, este posibil sa "piste" un pic din perete, dar nu cred ca se pune problema unei operatii tip cezariana, in care musculatura uterului este taiata de la o extrema a peretului uterului la alta. Cat priveste nr. de cezariene, am inteles ca se practica 3 si in Romania (afara se practica de demult atatea). Important este sa te duci la mai multi doctori, cat mai buni, si, in caz ca operatia se impune, sa alegi un chirurg care a mai facut genul asta de operatie de multe ori, ca sa aiba mana formata.

Mergi la inceput

andru

sa incep cu inceputul , si eu am descoperit fibromul exact ca tine , in situatia incare era deja de 8/9 cm deci marisor , ca si tine am decis sa nu intervin chirurgical , sa fac tot ce este posibil sa nu ajung la cutit.
am decis sa fac embolizrea , am facut-o dar nimenu nu m-a avrtizat ca embolizarea este de succes in cazul fibromelor mucoase si submucoase si in in cazul celor seroase....si al meu fiind subseros pozitionat anterior .

am facut embolizarea , intradevar nu a mai crescut a regresat pana pe la 5/6 cm asta in 2010 si de atunci ...pana in ziua de azi nu am mai ramas insarcinata .
eu am pierdut o sercina inante de embolizare , dar cauzele sunt legate de alt subiect si anume trombofilie.

evident ca dupa embolizare pentru ca tesutul fibromului nu mai este irigat se pietrifica si devine rigid ....de aici ioc elasticitate a uterului .

asa ca am juns dupa 2 ani la cutit si l-am extras prin chirurgie , de 3 luni am facut operatia si uterul mi-a fost salvat , am acum un uter nou nout fara fibrom.

eu operatia am facut-o la Debrecen pentru ca in tara nu imi dadeau sanse prea mari sa imi scoata fibromul si sa si pastrez uterul intact , acolo s-a putut.

eu sincer te-as sfatui nu pierde 2- 3 ani cu embolizari si alte metode ca nu scapi de el e prea mare , plus fiind subseros nu iti taie peretele uterului ci doar scoate fibromul din peretele exterior.
dupa 3 luni ai voie sa ramai insarcinata , si pot sa te asigur ca am cunostinta cu 4 cezariene la activ...deci se poate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANDRU_CA spune:

multumesc pentru raspunsuri, sunt de mare ajutor
Nu am nici o problema cand imi vine perioada,doar ca ma intapa in parte dreapta putin inainte sa imi vine, in rest nimica si imi vine fix la 25 de zile, e putin mai mult in primele zile si mai maroniu. Nici nu imi vine sa cred de asta,mai bine nu mergeam la control si nu stiam de el, acuma numai la asta ma gandesc.
Dar oare laparoscopic nu se poate opera?nu ar fi as o taietura pe uter, ca cine stie peste ce doctor dai si cat taie din tine.
Voi stiti cazuri/doctori priceputi in operatia laparoscopica?
Oricum decat sa imi scoata tot mai bine raman cu el, minuni se intampla tot timpul,decat sa nu mai am nici o speranta.
Dar naturist nu se poate scapa de el?

Mergi la inceput