Bv Alma,stefulici,aever,CRYSSAaa, addya!(60)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Anitta,nici eu nu am o temp.prea "racoroasa" in casa pt ca nu toata lumea iubeste AC Zici ca o lasi ziua fara scutec pe micuta,ce i pui in schimb ca sa nu murdareasca pe acolo? sau speli sau cum? ca si al meu vad ca se cam irita in ultima vreme.
Apropo de temperatura,ieri am umblat cu bb vreo 4 ore prin magazine si se pare ca i-a placut frigul de acolo,a fost imbracat intr-un body scurt si a dormit non stop Nu stiu cum de le place asa cind in burta au stat la caldura
Ylari,nu-s eu cu depresia,bytzza era ... btw bytzza,imi pare rau,e greu dar incet-incet o sa dispara si o sa te simti bine.Si eu am fost down putin primele zile dupa ce am ajuns acasa insa e normal zic eu.
Deea,nu mai citi pe net ca mai mult te sperii.Vreau sa-ti zic ca verisoara mea a avut aceeasi problema cu baietelul, avea o luna-o luna jumate si nu-i trecuse icterul,bilirubina mare,pina la urma s-a rezolvat cu bine si copilul nu are nimic.Alte detalii nu stiu.
Am si eu nevoie de sfat.bb-le meu ma termina cind suge,dupa citeva minute imi rontaie sfircurile ca-mi vine sa ma urc pe pereti. Stiu ca doare atunci cind nu e atasat corect la sin insa nu e asta.Am dat cu lanolina,cu lapte de la mine ,am pus protectii din silicon(nu le accepta deloc),l-am intrerupt din supt insa povestea se repeta la fiecare alaptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Citat:
citat din mesajul lui gyan

Anitta,nici eu nu am o temp.prea "racoroasa" in casa pt ca nu toata lumea iubeste AC Zici ca o lasi ziua fara scutec pe micuta,ce i pui in schimb ca sa nu murdareasca pe acolo? sau speli sau cum? ca si al meu vad ca se cam irita in ultima vreme.

Vezi ca sunt paturici impermeabile in farmacii. Costa 2-3 lei una. Eu le folosesc atunci cand il schimb pe bebe ca are un obicei de cand se vede cu "doamna" in bataia vantului, imi trage cate un jet :))))))))
Si eu il mai las pe bebe la fel, pe paturica din asta, in cucul gol, sa se mai aeriseasca baiatul, dc face pishu, il spal si schimb paturica.
Poooop! Nu stiu ce sa-ti spun legat de sfarcuri. Poate te ajuta fetele cu mai multa experienta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Sunt si in Kaufland, 10 lei/ 10 bucati. Eu il tin pe Edy in pelinci sau in pantaloni subtiri de casa, pe o paturica absorbanta. Nu se irita deloc si e vesel incontinuu.
Va pupic pe toate, intru mai tarziu.
Felicitari mamicilor!!!

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Multumesc,buna ideea cu paturicile alea.Direct in pantaloni parca nu l-as tine,n-am chef sa spal kk.Nu incaShosho,cind iesiti afara ii pui "pampers"?
Elly,parca al tau avea colici la greu,ai gasit ceva sa-i mearga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

fetelor,de aever nu mai stie nimeni nimic?oare ce o fi facand?

andreea 40+ KARINNA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Deea, nepotul meu a avut icter prelungit pana la 1 Luna jumatate, Pediatra le-a recomandat sa- l Tina la lumina la fereastra zilnic cate 10 min dar cu un cearsaf alb pe geam. O sa fie bine bb Octavian, trebuie doar monitorizat mai des pana scapa de icter. Icterul trece de jos in sus, adica piciorusele isi revin primele.
Babyboom la cat mai multe lunite frumoase!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

fetelor, uitati-va la filmuletul asta
http://www.youtube.com/watch?v=nv3-74EFtWQ
e cu ele 5 tipuri de plans de bebelusi, e absolut bestial si functioneaza. si ce inseamna fiecare tip de plans.
la noi functioneaza perfect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Citat:
citat din mesajul lui gyan

Multumesc,buna ideea cu paturicile alea.Direct in pantaloni parca nu l-as tine,n-am chef sa spal kk.Nu incaShosho,cind iesiti afara ii pui "pampers"?

Da, afara si noaptea sta cu pampers. Cand face kk, si asta nu s intampla prea des, are ore fixe de obicei, clatesc putin pantalonii la chiuveta si seara pun toate hainutele la spalat la masina. Nu mi se pare greu deloc, mai ales ca am invatat sa il "citesc" cand urmeaza sa faca o surpriza. Si e devenit placut pt ca e el vesel si funduletul e roz, fara iritatii.
Felicitari Ellyshor pentru implinirea celor doua lunite. Va pregatiti de vaccin deja, ai un barbatel in toata regula.
Edy are deja o luna, azi a implinit 5 saptamani, mananca bine, face progrese si ne uimeste in fiecare zi. Si eu sunt bine, a trecut o saptamana de cand tati a inceput serviciul, insa cu un copil asa cuminte mai mult m-am plictisit acasa.
Pup toate mamicile si bebelusii, mai ales pe cei plangaciosi.

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Scuze Gyan ptr confuzie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Fetelor, am reusit si eu sa intru pe net. Pot spune ca e un miracol!
N-am citit nimic din urma, o sa vad eu cum si cand recuperez. Acum suntem ocupati tare cu piticul, banuiesc ca stiti cum e.

Va zic un pic cat pot acum si restul eventual intr-un episod viitor.
Cu nasterea cred ca v-au povestit fetele cu care am vorbit, dar daca nu va zic eu acum. Deci in noaptea de 19 spre 20 iunie, pe la 11 noaptea mi s-a rupt apa. Dar nu a curs tot odata, doar ca era clar apa ca era un lichid rozaliu asa si din cand in cand curgea. Au inceput si contractii de-o data, nu foarte urate dar erau clar contractii si mi-a fost clar ca trebuie sa merg la maternitate ca o sa nasc. Chiar pe 20 eram programata la control si monitorizare, doctorita mea era de garda din dimineata zilei de 20. Pe la 12 noaptea am plecat spre maternitate, am ajuns aproape de 1(v-am zis ca stau cam departe). M-a controlat medicul de garda, membrane rupte, col posterior, intra doar un index in col. Deci...nu prea aveam dilatatie. M-au internat, mi-au luat analize, mi-au facut clisma, a ramas ca mai verificam situatia pe parcurs si o sunam de doctorita cand ne apropiem de termen. Dupa clisma mi s-au accentuat contractiile, ma dureau din ce in ce mai tare, desi pe monitor nu pareau de intensitate suficienta. Pe la 4 m-au controlat, colul sters, dar dilatatie maxim 2-3. La 8 dimineata a venit doctorita mea, m-a controlat, a mai dilatat manual colul, abia am scos o dilatatie 4. Bagam oxitocin. Dupa prima picatura de oxitocin m-a luat o contractie groaznica ce nu se mai termina, pulsul copilului scadea vertiginos, ajunsese pe la 66...Au oprit urgent perfuzia si dupa asta am avut contractii naturale dar mult mai intense decat inainte. Imi venea sa ma urc pe pereti. Dilatatie 4 spre 5, doctorita sugereaza peridurala. Zice ca pana la 12:30 nasc. Natural. Zic, bine...punem epidurala. Dupa epidurala si o noapte nedormita eram zombi. Adormeam, contractiile mai slabe...Am stat 2 ore degeaba pana a trecut efectul periduralei sperand sa-mi revina contractiile alea eficiente de dinainte. Pe la 11-12 doctorita recomanda cezariana. Dilatatia tot 5, copilul nu era incadrat bine(era cam prea sus), contractii nu erau suficiente, pulsul copilului prea mare(dupa peridurala ii urcase pe la 180-190). Insist pe naturala. Dupa multe discutii imi da voie sa ma plimb putin, cu ocazia asta ma trezesc, revin la monitorizare. Pulsul copilului bun, contractii apar din nou, totusi nu asa bune ca prima data. Incercam oxitocin...De data asta il suport, apar contractii mai eficiente si totusi...mai mult de dilatatie 7 pe contractie nu obtinem. Probabil uterul deja obosit? La ora 14(deci dupa 15 ore de travaliu) situatia era cam asa: dilatatie 7 pe contractie, fara contractie revenea la 5(se pare ca aveam colul cam gros sau asa ceva...), copilul cobora un pic dar nu suficient cat sa iasa pe contractie, fara contractie urca inapoi. A trebuit sa accept cezariana...toata lumea statea dupa mine, echipa de anestezie m-a injurat bine vreo cateva zile cred, toata sectia o stia pe nebuna care vroia musai naturala. Am acceptat pana la urma situatia desi nu sunt deloc incantata, dar am acceptat ca puneam viata copilului in pericol si ca oricate ore as mai fi stat de atunci inainte tot nu ar fi iesit singur.

Acum stiti si voi cum e dupa cezariana, recuperarea grea, a doua zi dupa operatie sculat greu din pat, invatat sa merg din nou...Mergeam la 3 ore la alaptat. Lapte nu aveam, ceva colostru dar cred ca si canalele erau un pic infundate, insa cand reuseam sa-l conving sa suga tragea cu forta. De doua zile suntem acasa, de fapt am avut primele 2 nopti acasa. Prima noapte crancena, crize de plans de nu reuseam sa-l linistesc nicicum. Si noi cam buimaciti asa, eu slabita de abia ma tineam pe picioare, fara pofta de mancare. Deci pana ieri inclusiv am fost absolut prabusita. Si stresata, si deprimata si panicata...Noroc cu sotul care m-a sprijinit cum nici nu-mi imaginam ca o sa o faca, ba a stat si cu micutul in brate cu orele. Si optimist pana la Dumnezeu.
Ce s-a schimbat de ieri pe azi? Pai ieri am constatat 2 chestii: daca dorm cu piticul si-i dau san e cel mai fericit si a doua chestie, ii place sa-i vorbim. Ieri il luase o criza de plans(pare ca ar fi deja colici) si nu reusisem sa-l linistesc nicicum, ma luase panica, ma lua ameteala cand il auzeam plangand...Si l-am pasat disperata la taica-su, care ramasese foarte calm(desi mi-a marturisit in noaptea dinainte ca i se rupe sufletul cand il aude plangand) Si a inceput sa se plimbe cu el in brate si sa-i vorbeasca foarte calm ca si cum nici n-ar fi fost mare lucru ca bebe urla ca din gura de sarpe. Si incet incet s-a linistit piticul. Si am invatat schema.
Azi noapte am dormit eu cu el, i-am dat san cand a vrut, cat a vrut si am dormit amandoi fara pic de plans. El se mai trezea, mai sugea, se mai juca cu piciorusele, cu manutele, mai dormea, dar n-a plans. A coborat taica-su sa vada ce-i cu linistea asta. Si am dormit toti fericiti si multumiti si eu m-am simtit efectiv alt om. A, a mai fost o chestie cu baita ca de fapt prima baita in cada si cu tot tacamul i-am facut-o aseara. M-am inarmat cu mult curaj pentru urletele ce aveau sa urmeze, cu foarte mult calm si cu unealta vorbirii blande. Si a urlat ceva, dar a avut si momente cand s-a oprit, parca totusi i-ar fi placut. Si dupa baita si el a fost al copil. Asa curatel si uleiat tot a fost muuult mai multumit. Si azi cand s-a trezit am reluat povestile cu el si pare foarte incantat cand ii vorbesc, si se linisteste, doar ca trebuie sa vorbesc cu el cand inca nu urla ca din gura de sarpe. Si azi am iesit la plimbare asa un pic. Acum doarme. Doarme deja de 3 ore. Azi noapte cred ca mi-a venit si mie laptele, acum ma dor sanii si-s plini, fierbinti. Astept sa se trezeasca sa mai usureze.

Deci acum suntem foarte Zen, sa vedem cat ne tine.
Multumesc tuturor pentru sustinere si pentru urari! O sa citesc din urma cand o sa am timp.

Andreea, 40+ cu BebeLUnu in prelungiri

Mergi la inceput