Bv Alma,stefulici,aever,CRYSSAaa, addya!(60)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Buna fetelor!
Elyshor, superb mesajul tau.... sincer si pe mine m-ai facut bocesc un pic! Ma gandeam la o singura comletare totusi: cumva sa le sugeram sa predea stafeta si ele mai departe: nu stiu exact cum... poate fetele cu mai multa imaginatie au o idee!
Eu ii dau si ceai lui bebe : asa mi-a recomandat pediatra! Oricum stiam si chestia cu pipaitul fontanelei- care e un pic supta dc e deshidratat. Si am remarcat asta cand e foarte cald! Si in fond ce rau ar putea sa faca? Un pic de apa sau de ceai?
Cred ca avem si noi niste colici... sau crampe... uneori scartie un pic si cand papa si se contorsioneaza.
Addya, felicitari ptr baietel!Ti-am spus eu ca are puta?
Crissa, multumim ptr sfaturile legate de masajul funduletului!Soshonik, imi pare tare rau ca va chinuiti cu colicii... mie mi-a zis pediatra ca ajuta sa incalzesti un scutacel cu fierul de calcat si sa-l pui pe burtica lui sau sa-l pui doar in pampers pe pieptul gol al sotului. Si mi-a mai spus ca si zeama de orez ar fi buna. Eu inca nu am incercat nici una dintre metode, ptr ca inca e soft la noi!
Aever, speram la nopti mai bune!
Deea,asa, fa-te frumoasa! pupici! Ce mai face puiul?
Virgi, felicitari mamico! 2 luni si 6 Kg! Nu-mi vine sa cred cum a zburat timpul! Parca ieri te pregateai ptr cezariana!

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna ziua si de la noi!

Imi pare rau ca nu am apucat sa intru sa va mai povestesc despre noi, de citit mai apuc din cand in cand la cate un somnic la mine pe burta dar cu scrisul e mai greu.

Suntem bine, am ajuns acasa de vreo doua saptamani, a fost tare greu cu impachetatul, bagajele, dar bine ca s-a terminat.(Abia l-am pus jos sa va scriu si deja s-a trezit si gangureste, asa ca ma grabesc).

Repede, in rezumat, suntem perfect. Aici ne ajuta bunicii cu tot ce e de facut, noi doar ne alintam, papam, motaim, ne plimbam si dormim la umbra pe sezlong si-n leganel. Am reusit sa scapam de biberon de tot, mananca numai san si-s incredbil de fericita. Nu mi se pare ca a luat prea mult in ultima luna (4-500g cam, mi se pare putin fata de 1 kg+ in prima luna) insa e fericit intre mese, urla ca taiat cand ii e foame si apoi e vesel, face si pisu si caca normal asa ca nu-mi fac griji. A fost si o luna extrem de agitata, caniculara, am trecut de la biberon la san asa ca sper ca totusi suntem bine. Noaptea doarme bine de tot, pe la 9-9:30 e baia la care e extrem de fericit (rade, gangureste, se joaca, face podul si plange cand il scoatem), apoi papa si somnic de pe la 10-11 pana pe la 3, apoi inca o masa la 5 si una la 8 ori numai una pe la 7. Pe la 8-9 e trezirea cu gangureli si rasete si joaca si gimnastica, iar apoi toata ziua e o joaca si o motaiala. E foarte cuminte si rar are prioade mai agitate.

Elly, am lacrimat la mesajul de predare a stafetei. Anitta, puiii tai sunt absolut superbi! Josefine, filmuletul mi se pare foarte util, deja e probat plansul pentru scos de aer cu EH si cel de somn.
Nu-mi vine sa cred ca s-a incheiat odiseea... Va pup si de acum sper sa intru mai des ca sunt mai libera.

Se aud niste zgomote atomice din scutec, va las .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Mirciulica sa fii sanatos si norocos in fiecare clipa a lunitelor vietii tale!
Diana ma bucur ca sunteti bine, acasa!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Noi am fost azi si ieri la padure,cu catel,cu purcel...cu tot familionul.A fost minunat,iar bebe a dormit tun,a papat si a gangurit fericit.Nu mai spun cum a dormit as noapte(bine,tot n-am ajuns la somn cum spun unele fete de la 11 la 7 dimi,pe care mi-l doresc de cand am nascut).
STEF,,asa e cu timpul asta,zboara ca nebunul...bebe are 5,8 kg mai precis,l-am cantarit inainte de vaccin.A facut vaccinul cel nou de care vorbeau fetele(infanrix hexa) pe care l-a tolerat f bine,nu a avut reactie locala,nu a facut febra,ba chiar a fost foarte vesel toata ziua.Doar a plans putin la intepatura.Vaccinul l-am facut la medicul de familie,fara nici un cost,e acoperit in intregime de casa de asigurari,nu inteleg de ce unor fete le-a fost recomandat sa-l cumpere.
DIANA,ma bucur ca sunteti bine!E minunat ca dragul nostru Mirciulica inimosul se dezvolta frumos si e vesel si papacios.Mai ieri iti faceai griji pt pulsul lui accelerat!Crestere usoara mai departe!
JOSEFINE,si bebelina ta are bubite?La bebe al meu s-au redus mult de tot folosind niste creme speciale pt piele sensibila de la ADERMA(Dermalibour si Exomega).Il spal cu Pediatril de la Avene.In rest nu folosesc detergenti speciali,bag balsam la spalare,nu clatesc suplimentar...deci nu cred nici eu ca a avut(are) dermatita.Bubitele le-a avut doar pe cap si putin pe gat,la un moment dat dadeau sa se intinda si pe torace si atunci am inceput utilizarea cremelor respective.Ori a fost acneea bebelusului,ori un eritem alergic.A sa nu uit ,vreo 7 zile am utilizat si Fucidin H.(la recomandarea pediatrului).Filmuletul pus de tine e bestial.
DEEA,cum a fost la petrecere?Cum a rezistat bebe fara tine?Sau mai bine zis tu fara el?
Chestia cu ceaiul nu cred ca o inteleg,daca i-o fi sete copilului de ce sa nu-i dam apa?de ce ceai?eventual unul indulcit?
De masaj la fundulet slava Domnului nu avem nevoie,imi da cu tunul cand ma schimb de nu ma vad(nu doar gaze),daca-l mai si stimulez improasca toata camera.Mare cacacios am facut.La ce tranzit are,ma mir ca mai ramane ceva sa puna si pe el.In rest ii place sa doarma pe burta,e vesel,”vorbaret”,a rarit-o bine cu plansul.Ca sa incurajez fetele cu bebei mai mici sa stiti ca bebe a devenit alt copil de pe la 6 saptamani(unele spuneau de 2 luni,altele de 3..).
Eu am ramas cu aceleasi nesuferite de 4 kile in plus de cat aveam inainte de sarcina,dar nu am de gand sa tin nici un regim cat inca alaptez.Imi doresc sa treaca mai repede macar o luna,doua sa pot face sport ceva mai ”consistent”.Deocamdata bag plimbari lungi si dese,masaj (ca ma rupe spatele de la alaptare,dar si anticelulitic) si evident servici cu drag si spor.
Va pup si va doresc o saptamana minunat de usoara si placuta!

Virginia ,mami de Ioana si de Lucas

Mergi la inceput

Si bb meu are cosuri pe obrajori, eu il sterg cu ceai de misstep deocamdata ca n-am elan sa merg la pediatra si sa-i cotizez 150 lei pt a imi recomanda o crema.
Si asa am capsa pe ea, mi-a dat pt ochi picaturi cu antibiotic degeaba, ca nu au abut efect, pana la urma a scos-o la liman cu ceai de musetel si masaj.
Noapte buns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Virgi, si la noi au inceput sa se extinda bubitele - si pe capusor, pe laterale, spre tample, si pe gat. dar vad ca a inceput sa se mai curete fata, inca nu am facut nimic deosebit. chiar am fucidin in casa, e special cel pentru bebelusi? ca as da si eu, macar pe gat si poate raspunde. Avene Pediatril ce exact ai folosit? Gel de dus/sampon?
Eu am incercat cat de cat sa protejez pielea ei - am folosit doar detergent fara derivati din petrol si fara balsam. Dar oricum, bubitele au inceput pe fata. Nici nu stiu ce sa zic, tot am comparat poze, dar evit sa ma uit pe internet, ca acolo sunt cazurile naspa. La voi s-a curatat de tot? O sa ma uit si pentru celelalte doua produse pe care le-ai mentionat.
Diana, ce ma bucur pentru Mirciulica! Asa curajos e bebe mic!

Au inceput la voi sa zambeasca? Ma topeste asta mica...Si urmareste si cu privirea, nu mai e asa pierduta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

mda, eu am fucidin, nu ficidin h, desi vad ca tot 20mg de acid fusidic e in ambele.
o sa vad maine- o sa incerc sa sun la doctor.

o sa mai incerc si cu spalaturi cu musetel; am uitat de asta.

Mergi la inceput

Josefine eu inca nu ii fac tratament pt acnee pentru ca pana la 6 saptamani ei elimina hormonii materni si ii produc pe cei proprii. Daca o sa vad ca se agraveaza problema apoi o sa ma sfatuiesc cu pediatra. Pana atunci ii fac toaleta cu ceai de musetel si am grija sa fie mereu curata fata.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fetelor! Scrisesem si eu un mesaj si l-am pierdut. Of...

Cryssa sa stii ca facem plimbare de seara cam o ora, timp in care doarme, apoi baita(cu care s-a mai obisnuit, sper in curand sa ajunga sa-i placa), apoi papam si apoi...stam cu ochii beliti pe tavan. Nu plange decat daca sta mai mult timp singur treaz(si poate se plictiseste) sau daca i se face foame(sau dor de tzatza ca inca nu stiu sigur).
Azi noapte m-a trezit cam la 1 ora-1ora jumate, teoretic pentru masa. Din fericire dupa supt intensiv cate 20 min baga somn, asa cica m-am odihnit si eu un pic. Mai nasol a fost dimineata pe la 4 cand am stat cu el la san cam o ora poate si mai mult si tot marait era. Parca ii trebuia tzatza, parca totusi nu, parca totusi ar fi marait. Pana la urma a venit tati si ne-a salvat. Cica ar fi fost un gaz..nu stiu cum ca numai taica-su ii da de cap la chestia asta. In final l-a adormit(numai el stie cum ca eu chiar nu ma prind) si am mai dormit si eu vreo ora jumate sau chiar 2.

Eu am ratat filmuletul lui Josephine, nu stiu cum naiba. Puteti sa-mi mai trimiteti si mie linkul? Sau poate stiti pe la ce pagina era. Poate ma lamuresc si eu cu plansul lui. Nu plange el mult si de obicei mie mi se pare ca ii e foame. Acum eu i-am dat cand a cerut ca e si cald afara si ma gandesc ca si lui ii e sete si trebuie hidratat. In plus nu vrea ceai sub nici o forma, nici cu lingurita, nici cu biberonul. In afara de lapte de la mine(si ala preferabil direct de la san) nu-i place nimic. Ma simt ca un mare dozator de lapte.

Andreea, proaspata mamica de Mihai mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

virgiL, poti face masaj anticelulitic? Stiam ca, cremele alea sunt contraindicate in sarcina dar si la alaptare.
Ar fi bine sa putem face ca si eu am ramas cu ceva celuluita in plus!

Oare de cand avem voie sa facem sport / aerobic?

Si al meu are pe gat foarte multe bubite! Asa, ca niste cosuri mici. Are si pe fata cateva 3-4 care apar, dispar. Dar de ieri au aparut pe gat una langa alta aproape. V-am auzit vorbind de acneea bebelusului. O fi asta, sa apara pe doar pe gat ? Sa fie asa rau de la transpiratie?

Aever, ultimele 2 nopti si al meu a fost marait si cu ochii mari, pe tavan cum zici si tu. Am zambit cand am citit ce ai scris tu acolo, regasindu-ma si eu, partial, in ultimele 2 nopti.
Al meu cred ca a fost afectat si de faptul ca am avut musafiri in ambele zile si toata lumea era calare pe el. Poate l-au "scurtcircuitat" si de aia a fost agitat. Plus vitamina D...mama ei de vitamina

Filmuletul lui Josefine: http://www.youtube.com/watch?v=nv3-74EFtWQ

Mergi la inceput