Bv Alma,stefulici,aever,CRYSSAaa, addya!(60)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Multumesc Cryssa! Sper sa ma lamuresc mai bine cu plansul bebelusului. Azi vad ca e cam marait, e drept ca de ieri am inceput si noi Vigantolul. Dar tare ciudat mi se pare ca daca il las jos din brate parca se mai linisteste. Poate nu-i place de mine...

Andreea, proaspata mamica de Mihai mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea_Deeutza spune:

Hello mamici!

Eu sunt suparata rau si simt ca sunt intr-o stare depresiva din care nu mai ies si nu mai scap

Am fost sambata la nunta, bebe a fost la soacra, nu a dormit, a plans, pana la urma m-au sunat sa vin sa-l iau.
La nunta m-a batut un AC direct in frunte si am racit asa de rau ca am gatul atat de innflamat de abia imi inghit saliva si am facut febra 39.2.
Dr de familie mi-a recomandat sa iau 2 fiole de algocalmin/zi sa-mi scada temperatura si 6 paracetamol/zi plus alte 2 homeopate ptr raceala si altul ptr gat.

Fetelor, va spun ca nu ma pot opri din plans, vreau sa alaptez, bebe plange, o cauta pe titi a lui, nu vrea nici biberonul, laptele il vomita, nici suzeta nu mai vrea, s-a si constipat azi, nici laptele nu-i prea place, si eu mor de durere cand vad cu o cauta cu gurita pe titi a lui. Nu pot nici sa ma mulg, ma dor sanii ingrozitor, sunt fierbinti si tari.

Aveti idee in cat timp ies medicamentele din lapte?
Doamne ajuta sa scap mai repede.

Deea, mami si plina de iubire pentru Octavian Andrei (30.05.2012!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Deea imi pare tare rau ca ai racit. Mie in spital mi-au spus sa am mare grija de sanatate in perioada de lehuzie pt ca organismul e cu imunitatea ff jos.
Daca ai lua doar paracetamolul nu ar fi probleme cu alaptatul, din contra creste productia de lapte si bb e mai somnoros, dar despre algocalmin nu stiu nimic.
Sanatate multa si pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Deea scumpo, si eu sunt racita cobza, insa iau oscciolo si paracetamol in caz de febra. Dr mi a spus ca pot alapta fara grija daca iau paracetamol, iar la alte pastele sa astept cam 2-3 ore sa iasa o mare parte din subst din lapte. Asa ca eu zic ca macar o data de doua ori pe zi alapteaza copilul :).

Aever, sa stii ca si Cristian cateodata pare ca se linisteste mai usor daca il lasam jos in pat, sau carut. Nu am idee de ce, insa cand il vad agitat in brate il pun sa stea singurel si se intende si alinta , asa fericit e. Na au si ei nevoie spatiu :))))))

Virgi, pt masaj fol ulei de masline nu? Sau cumva stii crema magica:D??? Si inca ceva, ma bucur mult ca Luca are 5.8 si Cristian la fel si iar ma ingrijoram ca s a ingrasat puil prea mult:)))).

Noi am fost ieri la un botez, si printisorul nostru a fost asa cuminte si in biserica si la tarasa de nu mi venea sa cred . Apoi l am plimbat putin pe magheru sa l invatam la lumea buna:)))))).

Mergi la inceput

Doamne, Deea! Mi-ai zis tu ca esti racita dar nu ma gandeam ca e asa rau la voi cu bebe si cu tzitzi. La ce stare am si eu poti sa-ti imaginezi ca m-a busit plansul cand am citit ce tristete e la voi acolo. I feel your pain! Si la noi ar fi tot asa, de fapt si la noi ESTE tot asa. In afara de tzitzi nu vrea sa vada nimic, nici biberon, nici lapte praf la lingurita, nici ceai nici nimic. Sper sa treceti repede si cu bine peste perioada asta si sper sa nu dureze mult.
Noi adineaori ne-am chinuit cu niste gaze si cu un caca ce nu vroia sa iasa dar pana la urma l-a biruit si acum sper sa bage un pic de somn ca sa dorm si eu. De obicei pe la ora asta vad ca isi face siesta vreo 2-3 ore. Sper sa isi pastreze obiceiul si azi ca tare mult ma bazam pe somnul asta de pranz.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Deea, ai citi pe prospect la algocalmin?

Ieri m-a lovit o migrena de nu am putut sa fac nimic. Am luat ibuprofen si nu isi facuse efectul repede si am zis sa incerc un algocalmin. Pe prospect spune ca nu prea e indicat la alaptare si daca totusi iei, sa arunci laptele matern produs in 48 de ore de la luarea medicamentului. Eu nu am mai luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

Am uitat - am fost la doctor azi, a spus ca pare acneea bebelusului. Ca indicatii - sa tinem pielea curata ca va trece cu timpul. Cum a inceput sa se usuce pielea si sa faca crusta, a zis sa mai si hidratam cu creme de bebelusi, normale. O sa o curat cu ceai de musetel si probabil o sa o dau cu crema de galbenele, ca are cele mai putine ingrediente si e fara chimicale. Cam asta la noi.
M-am dumirit si cu fucidinul aseara - fucidin h are cortizon, asta de o am eu nu are, probabil de-asta si-a facut si efectul. O sa mai vad cum evolueaza cu hidratarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gyan spune:

Cu un pic de intirziere pt ca e cam greu cu timpul liber acum....pt Addya ...sa ti traiasca flacaul,sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.Cred ca nu se va supara daca la inceput il mai imbraci un pic si in hainute roz
aever,bb-ul tau e destept ca vrea lapte doar de la tine.. iar faptul ca se linisteste cind il pui jos mi se pare super,al meu se linisteste in brate,cam asa sta toata ziua
Deea,imi pare rau ca esti bolnava,sper ca esti mai bine. Poti lua la 4-6 ore paracetamol si nurofen, o data unul,o data celalalt, sint safe pt alaptat.Pt git probabil ca ai deja ceva luat sa sugi.Mai poti incerca sa scazi febra in felul urmator:stai in pat sub o patura pina transpiri bine,sa se ude pijamaua pe tine, apoi te stergi repede peste tot cu un prosop inmuiat in apa rece si stors bine.Scade febra rapid.
Diana,daca citesti cumva, cum ai reusit sa scapi de biberon??
Elyshor,imi place tare mult mesajul!
In legatura cu baia ... eu am observat ca doarme mai bine dupa baie si infasat,asa ca e zilnica.Mai ales ca acum e vara,mai transpira,mai regurgiteaza etc.Nu inteleg de ce se recomanda doar de 2-3 ori pe saptamina?!
Elena,ma intrebai de glicemii,sint ok dar nici nu am mai verificat decit din joi in paste, vom afla mai tirziu ce si cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Aever, puiul e micut inca, pentru ca sa aiba program. Tu incearca sa stabilesti o rutina, poate ajuta: plimbare, apoi baita la aceeasi ora aproximativ, apoi infasat si ultima masa. Noi incet incet asa am reusit dar numai de pe la 6 saptamani. Acum sunt tot mai lungi somnurile de noapte, s-a trezit o sigura data la 3:30 azi noapte. Dar tu de ce insisti cu biberon si cu lingurita de lapte praf? Cum mai zicea o mamica, stie el mai bine ca tine si-l refuza.

Deea , tare rau imi pare ca esti in asa hal, sper ca deja e mai bine. Oare cu ceva tratamente naturiste nu reusesti? Ceaiuri, inhalatii, impachetari, uleiuri aromatice, siropuri, sare calda? Cred ca e crunt sa il privezi de titi, pentru amandoi. Curaj, imediat treceti si peste asta.

Josefine, si puiul meu rade tot mai mult. Mai ales cand face ochi dimineata, il scot din SwaddleMe si incepe sa se intinda, sa zambeasca si sa gangureasca vreo jumate de ora. Mai devreme eram cu el pe burta si molfaia niste san asa, inainte de motaiala de dimineata si nu ma scapa din ochi. La un moment dat mi-a zambit laaarg si lung, vreun minut, tot asa a stat fara sa miste un muschi, ca apoi sa mai molfaie de doua ori si iar sa zambrasca la fel. Cinci minute tot asa am tinut-o.

Gyan, noi am mers in paralel cu san si biberon cu lapte muls, in ideea de a nu uita complet de san. El mai mult se alinta la san, cand ii era foame dupa vreo 5-10 minute se enerva si nu-l mai vroia, se agita si plangea si se calma numai cand ii dadeam biberon. La vreo 3-4 mese am insistat cu sanul, adica cand se enerva ne opream, scoteam aerul, povesteam, ne plimbam pana se linistea si iar san. Eventual il mai prosteam cu suzeta intre doua incercari de san. Zilele alea am si stimulat lactatia ca sa fie mai mult laptic si sa ii vina usor, sa fie mai putin frustrant. Ca biberon am folosit unul din care nu curge decat daca trage, a contat enorm. La biberonul acela dura cam 20 de minute masa, pe cand la san e gata in 10-15, iar noaptea cand e sanul foarte plin uneori 5-7 minute. Cam doua mese au mai fost incheiate cu biberon in ciuda incercarilor mele, apoi gata, tranzitia a fost completa.

Vreau sa va inteb ceva, sa vad daca e normal. Unul din sanii mei e mult mai prolific decat celalat (cu pompa scoteam aproape dublu din el fata de celalalt) si lapticul vine super usor. Din celalat insa vine greu daca nu e foarte plin, iar uneori puiul se agita si se enerveaza. Cand nu reusesc sa il potolesc (rar) il trec la celalalt si toate-s bune si frumoase din nou. Cred ca cea ai mare problema e diferenta de debit dintre ei, ca daca el ar sti doar de debit mic nu ar protesta, dar asa poate compara. Sunteti careva in aceeasi situatie? Aveti idee cum as putea imbunatati debitul la cel "defectuos"? Deocamdata cand alaptez din sanul acela il presez cu mana ca sa ajut, il pun mereu la el pe post de suzeta si incerc sa nu fie prea flamand cand incepem ca sa nu se enerveze.

Iar a doua - puiul meu isi mananca pumnii in ultimele zile cu mare sarg. Stiu ca e normal, ca ii descopera, insa mi se pare ca ii indeasa cam adanc si nerabdator ca si cum incearca sa calmeze rapid ceva, saliveaza mult si doua zile a fost tare morocanos, inclusiv la masa, se agita si enerva. E oare posibil sa inceapa, atat de repede dintii? Uneori scuipa suzeta ca sa ii molfaie. Ori sa fie agitat doar din cauza caldurilor astora infernale?

Mergi la inceput

Gyan merci ca-mi lauzi puiul! Sa stii ca si eu ajung incet incet la concluzia ca e cel mai destept, frumos si mai ales cuminte copil din lume(cra!cra!)

Diana nu pot zice ca am tot insistat cu laptele praf. E drept ca am mai facut cate o incercare atunci cand mi se parea ca nu s-a saturat sau nu intelegeam de ce vrea asa des la san. Si evident ca incercarile au fost si la multele sfaturi de la multii binevoitori care au sugerat ca poate totusi nu-i ajunge. Stii ca am fost cam stresata pana mi-a venit laptele bine.

Acum piticul suge doar dintr-un san la o masa si mi se pare ca nici pe ala nu-l goleste. Mie imi curg sanii in prostie. Cand suge ii vine asa mult lapte ca uneori nu apuca sa-l inghita. Ieri l-am cantarit si de cand am venit din maternitate a luat 400g(adica in mai putin de 10 zile) Deja ii e mic body cu care l-am scos din maternitate. Deci e un mancacios mic si o sa se faca un grasan. Asa ca gata cu teste cu lapte praf. Oricum din cutia aia de lapte mai mult teste am facut ca de mancat nu prea a mancat din ea decat la inceput cand chiar nu aveam lapte. Si daca sunt eu sincera e foarte cumintel. Azi de dimineata a stat treaz o ora jumate si n-a plans deloc. A stat pe canapea langa mine, a conteplat, putin a stat si in brate. Doar noaptea imi era greu ca dureaza mult pana adoarme si ma trezeste des. Azi noapte a dormit mai bine, m-a trezit de 2 ori doar si dimineata a bagat somn pana aproape de 8(ceea ce e o premiera). O sa ma obisnuiesc si eu cu adormitul lui greu, poate o sa se regleze si el cu somnul, ne descurcam noi cumva. Orice as zice eu chiar e un copil foarte cuminte. Doar ca are o mama cam crizata si va trebui sa aiba un pic de rabdare cu ea sa-si intre in ritm.

Mergi la inceput