Bv Alma,stefulici,aever,CRYSSAaa, addya!(60)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRYSSAaa spune:

Citat:
citat din mesajul lui asparagus

CRYSS, ai PM!
Ii dai lui Luca tablete sau picaturi de vitamina D? Eu stiu ca tabletele pot da gaze si dureri de burtica, mai ales daca au si fluor, picaturile Vigantol sunt mai ok.

Da, azi mi-a zis si mie moasa ca pastilele dau gaze si ca picaturile sunt mai ok. Dar cica picaturile sunt mai scumpe si de-aia se dau pastile. A gasit casa unde sa faca economie.
Zice ca la vizita U3 (ce o fi si aia) sa spun ca face bebe urat si sa cer picaturi.
Dar cred ca ma duc sa cumpar, daca exista ceva mai bun pt bebe doar nu o sa stau asa.

Azi noapte si de dimi a facut caca doar cand i-am bagat termometrul (eu vroiam sa ii iau temperatura). De dimineata a aruncat un caca cand am bagat termometrul, zici ca am dar drumul la un furtun sub presiune. Pe mine m-a cacacit toata. Si atunci mi-a fost clar ca are gaze, nu gluma.
Oricum, azi i-am dat si SAB (picaturi pt gaze, moasa zice ca nu au efecte secundare) si se pare ca nu mai face urat.
Azi mi-a zis sa incep sa ii dau si ceai de bebe (de gaze/colici). Eu ziceam pana acum ca merg doar pe lapticul meu, ca, slava domnului, am.
Voi ce parere aveti?
1- Zice ca si lor le e sete, ca si noua. Chiar daca laptele are 80% zice ca e bine sa bea si un pic de apa fiarta si racita sau ceai, numai intre mese si cand vad ca e nelinistit.
2: zice ca daca nu mai am (doamne fereste) lapte e f greu sa ii dai mancare daca el e obisnuit numai cu san.

NU STIU CUM SA MAI FAC! M-am zapacit naiba de tot. 10000 de variante si fiecare teorie cu argumentele ei, destul de credibile. ]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Hey,

ce e cu linistea asta, fetelor? Sunteti la plimbare cu puii?

Ma intreba cineva de colici, inca mai avem, dar sa zic eu ca nu asa de rau. Mergem spre mai bine, sper.
Ii mai dau doar Sab Simplex, cate 10 picaturi puse in biberon.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Elly eu sunt aici, la noi e urat si frig, maxim 16 grade si nu pot sa-l scot pe bebster afara .
Elly am si eu o intrebare, tu ii dai Sab Simplex la fiecare biberon sau doar cand e mai agitat?
Sper ca fetele sunt bine, ca prea e liniste aici. Ce e drept eu o am pe mama care face tot in casa si eu ma ocup doar de bebe, care inca e cumintel, dupa ce papa mai sta treaz cate jumatate de ora- o ora si apoi nani pana la urmatorul supt. Sper sa o tinem asa, sa scapam de colici usor ca tare ma panichez si nu stiu ce sa-i fac sa-l linistesc cand il apuca plansul.
Cryssa eu stiu ca la bebei nu se da apa/ceai pentru ca se hidrateaza din laptic, acum depinde si cat e de cald si cat transpira. Cand e cald stiu ca trebuie hranit mai des sa nu se deshidrateze.
In ceea ce priveste gazele si vitamina D si mie mi s-a parut ca in primele 3 zile, dupa ce ii dadeam vitaminele (aici se dau niste capsule uleioase care i se storc in gurita cu vit D si vit K) avea gaze, dar acum pare ca s-a obisnuit. Aici vitaminele pt 45 de zile costa echivalentul a 10 euro.
Cuchilici cum mai stati cu greutatea? Dupa ce doctorita mi-a spus ca bb ia f putin in greutate, am cumparat si noi cantar. I-am facut proba de supt si la fiecare 3-4 ore papa cate 70-100 ml de laptic de tzatzi. Maine bb implineste 3 saptamani si astazi cantarea 4350 g. Eu zic ca a luat destul in greutate, minimul din spital a fost de 3750 g, deci ar fi 600 g, ceea ce inseamna ca a depasit pragul minim obligatoriu de 500 g. oricum el a fost un bb mare la nastere, asa ca nu ne asteptam sa ia 1 kg in prima luna.
Addya sunt sigura ca iti tii puiul in brate, te asteptam cu drag sa ne impartasesti din experienta nasterii.
Gata, fug la prima baitza in cadita a lui bebster!
Pupici la mamici si minuni!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

buna seara si de la noi...

nu mai stiti nimic de Adina??stam in suspans asa ca la final de odisee cu burtici

mai fetelor va tot citesc si ma inebuniti cand vad ca va dorm puiutii(bine unii dintre ei ) cate 4-5 ore...:) departe de noi luxul asta ....nu vreau sa ma plang ca inca al meu doarme bine numai ca avem 4 treziri pe noapte si tare greu e

Eu mi-am revenit din depresie, si sunt tare fericita...gata simt ca traiesc din nou, si insfarsit vad si eu pentru cine trebuie sa fiu puternica , sincer va spun ca depresia a facut ce a vrut din mine nu mi am putut imagina ca pot pati asa ceva...2 saptamani am trait degeaba pe cuvant din pacate asta mi-a afectat foarte mult lactatia si din nefericire laptele s-a oprit mai exact duminica, asta e mergem inainte, acum pot sa strig in gura mare sunt FERICITA da gata cu mine, bebe injca e bine cu niste colicei micuti finuti deocamdata, ii place somnicul si incepe sa creasca sa se schimbe

Sper sa intram mai des sa mai vb de acu...ca tare dor imi este sa revin la obiceiurile dinainte

Va pup si astept cu nerabdare sa vedem ce ne aduce barza asa pe final,baietel sau fetita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joana2672001 spune:

Bitza , draga noastra. ma bucur ca ti ai revenit!!! Acm te poti bucura in voie de minunea de baitel

Crissa si eu stiam ca e suficient lapticul, insa pediatra mi a recomnadat si ceai pt intre mese. Bine, e drept Cristian a -luat si multicel in greutate, acum la 2 luni cred ca are aporpe 6 kg, si va jur ca nu pricep cum :))). Adica il hranesc la 3 ore sau chiar mai mult si nici nu pare ca papa excesiv. Important este sa fie sanatos si fericit!!!!

Addya hai cu vestile si cu poze!!! Vrem sa vedem si ultima minune a odiseei nostre care nu mi vine a crede ca s a sfarsit. Acum trecem la bebelusi :D

Eu sunt bine, mi am depus astazi dosarul pt indemnizatie si asa rau mi a parut cand am bifat un an...offf ii urasc pe politicieni!!!!

Inca ma lupt cu cele 10 kg ramase si tare mi as dori sa pot alerga insa ma dor sanii groznic numai daca merg mai repede daca alerg am impresia ca se rup si cad:)))

Cristian e marait ziua, daca cumva nu ma vede plange atat de groznic de zici ca e parasit, insa nosptea dorme de pe la 11 pana la 5-6 dim.

Cam atat despre noi!!! Va citesc cu drag si sper sa fim din ce in ce mai active!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicityhope spune:

buna mamicute si viitoare mamicute (daca/care mai sunt)
Stiu ca e tirziu dar,niciodata nu e prea tirziu:
Felicitari aever,alma 3Xfemeie si 2liniute.
Bytzza bine ti-ai revenit.Nu a fost nimeni sa te traga din butoi mai repede? Imi pare rau pt ca ai trecut prin asta 2 saptamini.Bine ti-ai revenit si sa nu se mai intimple
Addya 21-refacere rapida,sanatate tie si bebelului tau.Dar sa stii ca suntem curioase toate.Pin' la urma e fetita au baiat?Nu conteaza sa fie roz la piele,albastru la ochi si zimbaret la buze iti urez.
Elena hai sa mixam vremea.E o caldura aici,stam pititzi la umbra.La 8.00 a.m. deja e prea cald.Si umiditate mare.Cind iesi din casa transpiri instantaneu.Nici noi nu avem chip sa iesim la plimbare azi sau miine.
Josefine- am vazut si eu filmuletul.Cred ca e aplicabil.
Trimit,plinge bebe

Alexander Matthew-si soarele a zimbit cind te-ai nascut tu

Mergi la inceput

Neata!

Profit ca doarme Boom un pic si am intrat sa vad ce mai faceti.

Elena puiul tau papa foarte bine la o masa, nu-ti face griji. Si a luat si bine in greutate.
Nu trebuia sa-ti iei cantar, ca mai mult te vei stresa. Daca puiul papa si e fericit, asta conteaza cel mai mult.
Eu pe Boom il cantaresc lunar, la dr de familie. M-a rugat o prietena sa-mi dea cantarul electronic si am refuzat. N-are niciun rost sa ma stresez aiurea, atata timp cat vad ca el papa bine si e jucaus si fericit.
Puiul meu papa LP cam 130-140ml la o masa, cam la 3-4 ore.
San ii mai dau doar seara, 30-40 ml, ca atat mai iese.
Sab Simplex ii dau la fiecare masa, da. Pe prospect asa scrie, 15 picaturi la masa. Eu ii dau doar 10. Ii pun in biberonul cu lapte si se duce toata spuma; am observat ca ii e mai bine asa, nu mai inghite atat aer.
Si incerc sa-l pun sa scoata aerul mult mai des. Cam de 3-4 ori la o masa.

Bytzza ma bucur ca ai depasit perioada nasoala.
Trebuie sa fii fericita si sa te bucuri de minunea ta.
Imi pare rau ca ai pierdut lapticul, dar asta este. Mergem mai departe si pretuim clipele minunate pe care le petrecem cu puii nostri.

Joana ce grasunel e micutzul tau! Hihiii....ii cam place shaorma
Exact cum ai spus si tu. Daca el e fericit, asta conteaza cel mai mult.
Si eu trebuie sa depun dosarul de indemnizatie. Am ales sa stau 2 ani cu puiul. Oricum la mine salariul nu facea nicio diferenta, pentru ca nu castig fff mult. Asa ca mai bine, imi cresc puiul mare si ma bucur de el, decat sa muncesc pentru altii.

Fely puiul tau ce mai face? Ati trecut cu bine de colici?

Mai, cam multe absente pe aici.
Anitta, stiu ca e plecata la munte, deci ea e scuzata. Dar restul?!
Virgi, Diana(nu mai stim nimic de ea), Titi, Blanca, Mamita(stiu ca trebuia sa se mute, cred ca e ocupata cu asta), 2liniute, Ionelu.

Deea tu cum esti? Ce face puiul? Ai facut testul laptelui?
Sper ca sunteti ok.

Ma duc sa bag biberoanele la sterilizat si intru mai tarziu.
Pupaceli!

PS: ma gandesc la un text de predare a stafetei catre Piersicute.

Mergi la inceput

Cum vi se pare textul asta pentru predarea stafetei?

"Incet, incet…minunile de Mai-Iunie s-au implinit, una cate una. Fluturasi si floricele au rasarit in viata noastra ca sa ne bucure sufletele zi de zi. Frumoasa noastra aventura continua, cu noi bucurii si provocari.
Acum, a venit si randul vostru sa simtiti magia nasterii unei noi vieti.
Sa va coaceti frumos si dulce, dragi Piersicute, sub soarele cald al cerului.
Dragi burtici, sa aveti nasteri usoare si intalniri memorabile cu puii vostri.
Dumnezeu sa va ocroteasca!"

Putem sa-l mai cosmetizam, cum considerati si voi. Astept propuneri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

Hello gagici!va prindem si noi din urma cu nopti nedormie si colici!bebe e bine,e sanatos tun,E BAIETEL,a avut 3,3kg,50cm,si s-a nascut pe 27 la 13:15.aaaa.......il cheama Darius-Gabriel.va pup!

andreea 41+ KARINNA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Felicitari Addya!
Recuperare rapida.

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput