Scoala "subventionata" de catre stat?
Raspunsuri - Pagina 33
![](images/user_woman.png)
ab5174 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui filofteia Am uitat sa precizez ca dirigintele meu, profesor de matematica a fost sef de promotie pe tara ... uneori ma gandesc ca si de aici pleaca starea actuala a invatamantului... tinerii capabili au acum si alte posibilitati... sunt atatea firme care tin cursuri, de toate felurile si care platesc mai bine decat in invatamantul de stat, ca sa nu mai vorbim de scolile/liceele particulare care sunt in ascensiune. |
Tare faza ......sef de PROMOTIE pe tara
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![](radtare.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Citat: citat din mesajul lui filofteia Am uitat sa precizez ca dirigintele meu, profesor de matematica a fost sef de promotie pe tara ... uneori ma gandesc ca si de aici pleaca starea actuala a invatamantului... tinerii capabili au acum si alte posibilitati... sunt atatea firme care tin cursuri, de toate felurile si care platesc mai bine decat in invatamantul de stat, ca sa nu mai vorbim de scolile/liceele particulare care sunt in ascensiune. Tare faza ......sef de PROMOTIE pe tara |
Tare intr-adevar, cum o fi asta?
sorana spune:
Eu una n-as fi incantata de "sefii de promotie" de dinainte de 89 fara sa stiu ce si cum. Scuze Filofteia dar ....
Deci a avut mama un sef de-asta "sef de promotie". Terminase facultatea cu 10,50. Pentru ca primeau un punct in plus cei care erau sefi de ceva la UTC. Deci 9,50 + 1,00 = 10,50. Inutil sa zic ca era seful mamei pentru ca era "pe linie de partid" in timp ce mama nu era nici macar membru. Pe parte stiintifica mama ajunsese CP 1, cu premii ale academiei, seful era doar sef, nu facea altceva in afara de sedintele de partid
filofteia spune:
Se pare ca sunt pre batrana fata de voi daca stiu lucruri atat de "surprinzatoare". Pe vremea lui Ceausescu repartitiile se faceau pe toata tara, in ordinea mediilor.
Sorana, eu pot spune doar ca a fost un profesor foarte bun si exigent, eu n-am facut meditatie si am intrat cu medie mare la facultate.
ab5174 spune:
citat din mesajul lui sorana Eu una n-as fi incantata de "sefii de promotie" de dinainte de 89 fara sa stiu ce si cum. Scuze Filofteia dar .... Deci a avut mama un sef de-asta "sef de promotie". Terminase facultatea cu 10,50. Pentru ca primeau un punct in plus cei care erau sefi de ceva la UTC. Deci 9,50 + 1,00 = 10,50. Inutil sa zic ca era seful mamei pentru ca era "pe linie de partid" in timp ce mama nu era nici macar membru. Pe parte stiintifica mama ajunsese CP 1, cu premii ale academiei, seful era doar sef, nu facea altceva in afara de sedintele de partid ![]() Sorana si Monica (28.09.2002) |
Eu de nota 10,50 nu am auzit in viata mea .....in ce parte a tarii se intimpla? La noi se termina la 10 punct.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
Ba da, exista aceasta nota ...la repartitii am auzit si eu de ea desi eu nu am mai prins repartitiile ... mari drame erau si la repartitiile alea, poate ar trebui sa deschidem subiect separat cu ele.
In alta ordine de idei, a gradua cu nota maxima nu inseamna ca esti neaparat un profesor bun. Eu in clasa a XII a am gacut meditatii la analiza cu celebrul Nitza, ala care avea o culegere la fel de celebra "Nitza - Nastasescu". Era efectiv un geniu al matematicii, extrem de creativ, inventa probleme in timp ce lucra cu mine la meditatii ...DAR era CATASTROFA ca si profesor. Nu avea metoda si nu avea simtzul potentialului unui candidat. Ieseam plangand de la fieacre sedinta de meditatii, intr-un an de zile nu cred ca am luat mai mult de 7 la unul din testele lui. Nu am invatat nimic, mi-a zdrobit efectiv increderea in mine si in final, la examenul de facultate am luat 7.48 - nota foarte mica cu care nu as fi intrat daca nu ma ridicau cele doua note de la geometrie si fizica.
In comparatie, la fizica am facut meditatii cu un coleg al maica-mii care abea terminase facultatea - era slab, timidddd, lipit de pereti, o fantoma de profesor - fetelor, avea omul ala un tact pedagogic FANTASTIC ... am invatat fizica de placere (de altfel am si cochetat cu ideea sa da la fizica) si la examen am luat 10.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ab5174
Eu de nota 10,50 nu am auzit in viata mea .....in ce parte a tarii se intimpla? La noi se termina la 10 punct. |
Si eu am auzit. Din pacate.
Asta insemna ca cel care era bun, dar nu cel mai bun, o putea lua inainte.
Mama, cit de vinati erau din anul 1 viitorii sefi de promotie.
![](alcool.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Mik/Mik.jpg)
Mik spune:
Uitam, si ce spune Filofteia e adevarat : repartitiile la acelasi profil erau concomitente, se facea conferinta telefonica intre toate universitatile. Cel cu cea mai mare nota pe tara lua postul pe care il voia, iar un post intr-un oras de marime medie era mare lucru.
ab5174 spune:
La Brasov era un pic diferit ......se puneau la 'bataie'posturile din Brasov si din jurul Brasovului - intradevar se luau in functie de medii...si dupa cei care aveau note mici erau repartizati la Cucuieti din deal.
cred ca era diferit in Bucuresti.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Selene_Bunny/Selene_Bunny.jpg)
Selene_Bunny spune:
citat din mesajul lui allinta Este o mare greseala sa-ti tii copilul sub glob de cristal. Lasa copilul sa dea piept cu societatea in care traiti, chiar daca te vei "lupta" cu X sau Y si te vor dispera arogantele nu stiu cui. O persoana adaptata este un om mai fericit, mai impacat cu el insusi. Nu-ti lega copilul de tine, rapindu-i bucuria de a se juca cu copiii de varsta ei si de a se dezvolta emotional, doar fiindca iti este tie teama sa dai piept cu lumea din afara casei ! Selene_Bunny allinta A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni. |
LOL. Io cred ca tu ai ramas ancorata in ceva bucatica de trecut de-al meu. A incasat si respingeri, pana acum, a incasat si-o palma in schimbul unui pupic, ca ea e pupacioasa de fel, dar nu intreaba inainte daca poate sa pupe un copil sau nu. Adica nu intreaba copilul, ma intreaba pe mine sau pe adultul care e cu ea.
I s-a spus "nu ma joc cu tine, esti o urata, pleaca de aici". Si "nu te atinge de jucariile mele". Doua fetite au fost responsabile, de atunci, Daria nu mai prea imparte dulciuri, floricele, jucarii. Si eu n-o oblig sa imparta.
La palma nu a stiut cum sa reactioneze, a spus "nu am spus nimic pentru ca nu am stiut ce sa spun". Nu-i nimic, am remediat lacuna.