Scoala "subventionata" de catre stat?

Raspunsuri - Pagina 32

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Allinta, fetita ta parca abia a terminat clasa I, stai sa vezi de printr-a III-a incolo.

Si ce-o sa faci Selene? O tii acasa?

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Am facut clasa a IX-a si a X-a in clasa de matematica-fizica, la MF4 Magurele si am dat treapta a doua in vara lui 89. Eram 3 clase de MF si au ramas 2. Din clasa mea au picat jumate, printre care si eu. De ce asa multi? Au fost diverse scenarii, cel mai forte era ca au picat cei care nu au fost in vara trecuta la 23 august. Cel putin asa amenintase Semaca, directorul. Parerea mea e ca eram cel mai putin protejati si pregatiti - clasa de A avea diriginta profesoara de fizica cea mai buna din liceu si clasa de B cel mai bun profesor de matematica, autor de manuale.

Ultima medie a fost 7.30, am avut 7.07, am fost a treia picata. Dupa mine a fost fratele geaman al celui care a intrat primul.

Dupa 3 zile a fost redistribuirea. Toti cei care picasera din Bucuresti au fost adunati intr-o scoala. Locurile din liceele ramase libere erau afisate pe tabla si, in ordinea notelor eram intrebati pt ce liceu optam. La Balcescu-Sf Sava ramasesera 12 locuri la mecanica, iar noi astia din Magurele aveam cele mai mari note de picati din Bucuresti, asa ca ne-am dus toti acolo. Alti colegi au ajuns la Sincai, Caragiale; din cite stiu eu, nici un picat din MF4 n-a ajuns la seral sau la un industrial prost.

A fost o experienta foarte dureroasa, care mi-a schimbat viata. Bine, a venit si Revolutia pe care am trait-o altfel fiind in centru decit in Magurele. Insa am venit intr-un alt mediu. Daca la Magurele erau numai copii foarte inteligenti si muncitori, seriosi (Vlad Stolojan, printre altii, pe vremea cind tatal lui era doar un functionar in ministerul finantelor), la Balcescu am descoperit ca nu e nici o rusine sa vrei sa faci o alta facultate decit Fizica, Matematica si Politehnica. Asa se face ca am dat si am intrat din prima la ASE si am fost foarte fericita cu alegerea facuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox
Cel putin asa amenintase Semaca, directorul.

E pe bune numele lui sau asa l-ati poreclit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Si ce-o sa faci Selene? O tii acasa?

Nu stiu, Androix, o sa vad atunci. O singura invatatoare pe gustul meu stiu, si aia e la mama in localitate, fosta invatatoare a fratelui meu. Exigenta, ii impinge pe copii spre tot felul de concursuri, spre teatru, dar stiu si clasa fratelui meu cum a fost si stiu si inca o clasa. De exceptie, potentialul copiilor valorificat la maximum. Nu doar bani si medalii si diplome pentru gloria invatatoarei, ci performanta. Fie ca era vorba de desen (un baietel desena foarte frumos), cantat (o fetita si sora ei mai mica aveau o voce si-o memorie, cantau colinde de-alea vechi), dans popular, prezenta scenica.

Am avut ocazia sa-i testez si eu, pentru ca am facut engleza cu ei. Pe vremea aia, engleza nu era in programa incepand dintr-a 2-a, ci dintr-a 3-a. Cred ca mai am pe undeva testele date atunci, au fost... de neuitat copiii aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Selene nu e dracu' chiar atat de negru.
Intr-o clasa cu n copii sunt doar cativa cu 3 urechi.
Daca un copil e educat in spiritul adevaratelor valori nu o sa aiba probleme.
Daca parintele la randul lui nu invidiaza si se poarta normal nepunand accent in fata copilului pe mp de gradina sau Android 4 iarasi nu o sa fie probleme.

Lucrurile or sa se schimbe nitelus in liceu.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Este o mare greseala sa-ti tii copilul sub glob de cristal. Lasa copilul sa dea piept cu societatea in care traiti, chiar daca te vei "lupta" cu X sau Y si te vor dispera arogantele nu stiu cui. O persoana adaptata este un om mai fericit, mai impacat cu el insusi. Nu-ti lega copilul de tine, rapindu-i bucuria de a se juca cu copiii de varsta ei si de a se dezvolta emotional, doar fiindca iti este tie teama sa dai piept cu lumea din afara casei ! Selene_Bunny

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui Androix

Allinta, fetita ta parca abia a terminat clasa I, stai sa vezi de printr-a III-a incolo.

Da, abia a terminat clasa I, dar ii vad si pe cei mari. Nu ma sperie nimic din ce vad.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Porecla, . Aveam si un profesor de tehnologie poreclit Lascarica. Mi s-a spus ca erau personaje dintr-un film cu gangsteri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Porecla, . Aveam si un profesor de tehnologie poreclit Lascarica. Mi s-a spus ca erau personaje dintr-un film cu gangsteri.

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

Nu se poate sa nu stii asa ceva : "Nu trage dom' Semaca, sunt eu, Lascarica !"

(erau filme de Sergiu Nicolaescu, daca-mi aduc bine aminte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

"Nu trage domn' Semaca! Sunt eu, Lascarica!"

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput