FIV CU OVOCITE DONATE - Cap. 23
Raspunsuri - Pagina 10
Looana spune:
Salutare la gacsa mea de dimineata
Ella pe tine te urmaresc cu sufletul la gura,bine ca ai ajuns cu bine si nu vreau sa zic ca bine ca ai probl.de mutati dar ma bucur ca ai ascultat sfatul meu ca tot am batut din gura pe aici in capitolele din iarna sa incercati cu toate inainte sa va apucati de drum sa face-ti aceste analize pt ca e mai bine sa pierzi citeva sute de € decit citeva mii€.Acuma sa vezi ce te vei linisti ca daca nu te controlai stateai cu gindul numai acolo daca ai si iti face probleme,asa ca acuma stii una si buna si faci tratament si vei fi linistita,pozitiva ca stii ca face din prima ce e mai bine.Tratamentul cu Clexane eu stiu ca se incepe din ziua punctiei a donatoarei,deci retete primesti de acolo de la Dr.ta cind iti va da si Utrogest.
Eu nu stiu de Progynova injectabil ,eu stiu de pastilute,eu am avut tot Progynova dar pastile,daca intradevar ai primit injectabil intreaba cordonatoarea si sa-ti de-a tablete,nu are rost sa de injectezi ca ori cum de aici inainte 10 luni vei face Clexane si iti va iesi pe ochii Doamne ce ma bucur ,am eu un feeling ca tu faci un baiat si ne vom vedea cu ei in Tunesia,tare ma bucur ca incepi tratamentul acesta in sfirsit si vei fi
Asa ,pe mine iar ma luat capu am asa dureri de cap,ieri am luat de 2 ori paracetamol azi imineata iar ,ca ma trezisem tot cu capul cit casa
Pup toata gasca vechi,noi
Looana
+19
sper spune:
Loona durerile de cap pot fi si de la trombofilie, spune-i dr tau hematolog de ele.
Ella clexane se poate lua fara reteta dar nu toate farmaciile il au. Intra pe site-ul Dona sau Sensiblu si vezi la ce farmacii este pe stoc, una mai aproape de tine. Poti suna sa ti-l rezerve.
Progynova injectabil sau progesteron injectabil?
LE: am recitit mesajul, e vorba de progesteron injectabil. Acesta nu se gaseste in Ro. Atunci cand te duci sa-l cumperi sa ai o gentuta mica frigorifica .
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Sigmund Freud
Looana spune:
Rescriu,si eu citisem de Progynona injectabil la Ella da se gaseste le ei in Cehia,nu e scump dar e a naibi de dureros....se face intramuscular si nu poti sa ti-le faca ,e recomandat sa le face cineva care stie,Dr sau asistenta med.Eu zic ca sa vb cu cordonatoarea ca te neneorocesti daca e sa le faci ,pt ca se face una zilnic si pina in saptamana 12 ai nu gluma.....Eu cind am singerat si progesterolul meu era de 6,48 foarte mic si totusi nu mi-au dat pt ca avind probleme de trombofilie se bat cap in cap,au acceptat abia pe linga 8 Utrogesturi inca un Crinone Gel ,au spus ca e suficient e si prea mult luat....stii cum e progesteronul la noi care facem numai transferul ,e normal sa fie mic in sange,noi avem nevoie de el in uter si acolo m-au asigurat ca e suficient.
Deci Ella discuta cu cordonatoarea ta sau cu Dr cind mergi pt punctie,sigur vei primi ovule in loc de injectabil ,dintre noi nimeni nu -mi amintesc sa fie avut injectabil in loc de ovule.
Ce poti sa-ti iei din tara niste Duphaston pt ori ce eventualitate ,eu am luat 2 pe zi de cind am sangerat si am adaugat Crinone...inca mai iau si acuma o tableta .(la recomandarea Dr.Gineo.) Si daca ai avea de unde acid folic Matafolin de la firma Taxofit,la mine se gaseste peste tot si prin drogerii(Schlecker,Ihrplatz etc)citisem pe prospect ca este indicat persoanelor cu probleme de sange are si B-urile de care avem nevoie(B6-B12)
Hai ca plec la plimbare ca se lasa caldura iar azi la mine si acuma pe racoare parca e mai placut ca nici klima in masina nu-ai mai face fatza in timpul zile.
Looana +20
ella43 spune:
Dragele mele sunteti niste scumpe ca intodeauna.
Mie mia dat sa iau clexane de cand incep cu proginova adica din 25.06, iar progesteronul injectabil cu 5 zile inainte de embriotransfer, 1pregnil inainte cu cateva zile de ET iar 1 in ziua transferului plus 3 orgalutran la mijlocul tratamentului.
Bine ca exista clexane in romania si ca se elibereaza si fara reteta,
Va pup pe toate si va urez o zi buna
va multumesc ca sunteti alaturi de mine cu cat se apropie ziua cu atat mie mai frica, incerc sa ma stapanesc dar e mai presus de mine.
O zi buna
miracol11 spune:
buna fetelor,...am intrat rapid sa va salut...si sa va zic ca sunt in criza de timp...maine crestinez prima noastra finuta...si sunt tare emotionata!...sper ca totul sa iasa bine si sa ne distram!
cocolino, felicitari iubita pentru cocosel!...numai feciori pe la noi pe aici...lasa ca vin eu si amaliaro din urma...cu fetitele!!
v-am pupat pe toate si aveti grija de voi!!
Bichi spune:
Buna fetelor!
Sa nu facem confuzii:
- Progynova sunt pastile de extradiol de 2 mg care ajuta la cresterea endometrului;
- Progesteronul injectabil este PRONTOGEST in Italia care doare tare si AGOLUTIN in Rep. Ceha. Eu am cumparat acesta din clinica Unica si doare putin. Trebuie incalzit intre palme pt 10 min, caci este un ulei dens.
Ella este suficienta o injectie cu progesteron pe zi. Dupa beta pozitive vei inlocui progesteonul injectabil cu 3 ovule de 200 mg de progefik (tot progesteron) pe zi pana la a 13 saptamana.
Toate aceste medicamente trebuiesc tinute in medii care nu trebuie sa depasesca 25°C, deci oricum iti va trebui o geanta frigorifica.
Bichi spune:
Cocolino felicitari pt cocosel!
Looana iubita imi pare rau ca ai aceasta durere de cap! Este bine ca iei atata paracetamol?!?
Amalia iubita astepta sa te vedem pe net!
Va urez un sfarsit de saptamana deosebit!
Looana spune:
Bichi singurul admis in sarcina este paracetamol simplu(clasic) mie mi-a zis Dr Gineo si Dr de familie se poate lua pe zi pina la maxim 4 tabl.pe zi.Eu am suferit multe dureri de cap in primele 3 luni dupa ce am intrebat dr am zis ca nu are rost sa fiu cite 2 zile cheauna de cap,asa ca iau si ma lasa destul de repede.
Miracoldupa cum vezi in Cehia se fac numai baieti la greu daca voi face-ti fetite ,ceea ce va doresc la amindoua vin si eu acolo dupa o printesa mica
Looana +20
irilac31 spune:
Buna dragelor,
Looana, poate te doare capul ca-ti scade tensiune. Sunt cumplite durerile astea de cap, am avut si eu acum 2 sapt...am crezut ca ajung la spital asa de tare ma durea. In urmatoarea zi a cumparat sotul meu un tensiometru si am observat ca ma doare atunci cand am tensiunea mica. Asa ca de vreo sapt am inceput sa beau cate o cafea cu lapte dim si vad ca fnctioneaza, sunt ok. la fel mi-a zis si dr sa fac si in caz ca nu trece cu cafea pot lua doar aspirina sau paracetamol. Eu incerc sa stau cat mai departe de pastile si sa caut remedii " babesti"
Cocolino, felicitari pt baietel, sa fiti sanatosi amandoi. mai...eu chiar ma ingrijorez, nici o fetita nu a pus Machac asta ca mie mi s-a imprimat in minte ca o sa am o fetita si mi-e sa nu fie soc daca nu e asa .. Oricum sunt bucuroasa in ambele cazuri chiar nu conteaza. Incerc sa ma vizualizez in viitor ca mamica de baitel si ma cam strange in spate. nu vad decat un terorist cu o pusca cu apa, care improasca peste tot si dupa care trebuie sa alergi continu, iar daca mai seamana si cu sotul meu cand era mic, chiar am pus-o original . In caz ca e o fetita...o vad mai linistita putina, mai rusinoasa.
Coco, tu il simti pe bebe?
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
14+
irilac31 spune:
Ella, bine ai ajuns acasa. Vad ca ai o alta schema de sustinere fata de cum am avut noi, dar stiu ei dr ce sa-ti dea sa fie bine, asa ca mergi pe mana lor. Progesteronul inj intr-adevar cam doare...dar asta e, o suportam si pe asta numai sa fie bine .. Totusi de ce ti-a dat inj, ai probleme mari cu prog? Vezi ca s-a discutat prin feb-martie pe la noi si pe la babute avantaje si dezavantajele prog inj. Eu inainte sa incep eram setata pe injectabil.....apoi citind studii din afara si discutand cu fetele am ajuns la concluzia ca e mult mai ok sa iau crinone.
Cat despre clexane, vezi ca la noi e destul de scump daca il cumperi fara reteta, intereseaza-te cat e si la clinica poate ajungi mai ieftin daca il iei de acolo. E pacat ca nu ai un dr de fam aici la noi cu care sa poti colabora, ca mai faceai o economie. Clexane gasesti la farmaciile astea nationale...lanturile mari de farmacii. mergi la una care iti e tie mai aproape si roaga farmacista sa caute in depozite sau pe la alte filiale din tara daca nu au pe stoc, sau eventual sa comande. eu asa fac in fiecare luna. Imi comanda farmacista de la o luna la alta. Va dura vreo 3-4 zile pana iti gaseste, sa te interesezi din timp
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
14+