Ghiocei de Martie-Aprilie2009**432**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Io nu-mi fac tema, fiindca atunci cand vine vorba de comparat relatii io n-am termen de comparatie.

Cat despre FLORIC - eu va rog sa nu va faceti mustrari de constiinta. Certurile individuale sunt una, relatia de grup e alta. Daca ea a ales sa sacrifice tot relatia cu grupul pentru un incident, inseamna ca probabil grupul nu conta atat de mult. Darrr eu cred ca nu e asa si ca peste 2-3 zile ne trezim cu o Flori bronzata venita din concediu.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Every saint has a past. Every sinner has a future.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Anca, era doar o metafora plecarea la Cluj. As spune foarte multe, pentru ca simt foarte multe (aceasta asa-zisa decizie nu e singurul lucru ce imi schimba viata in perioada asta), doar ca nu ma pot exprima liber aici...oamenii au tendinta de a judeca, si nu ma refer la voi, ci la oameni in general, e totul foarte public aici...Revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

deci tema cu dominant vs dominat/mereu vs variat

Cand am pus aceasta tema, aveam in minte constatarea ca, in viata, si in general, dar si in cea afectiva, unii sunt mai dominanti, sigur, nu cu parul/pumnul, ci asa, cu ponderea, si ma preocupa daca environmentul este cel ce amplifica aceasta dominare sau, din contra, personalitatea fiecaruia dintre noi.

De ex, pe plan social, sunt grupuri unde, decizia de mers undeva este predominant luata in conformitate cu un anume om, probabil leader, si mereu ma gandeam oare de ce, are acel om o inteligenta anume si poate exprima mai bine ceva, sau e ceva energetic?

Apoi pe plan afectiv, in cupluri, ff rar cei doi iubesc la fel, si f rar sunt la fel de "disperati" [in sensul preocupati] sa nu se piarda cuplul. F rar. In general, unuia ii pasa mai mult de cuplu si atunci, el admite sa mai si cedeze [repet, nu vreau sa vorbim de cazuri extreme, de impunere cu forta sau cu vocea, nu]. E vorba de cedare din aceea subtila, cand poate, partenerul, nici nu ajunge sa-si dea seama ca tu ai cedat, pentru el, pentru cuplu. De exemplu, expus, afisat, unul din cei 2 pare mai indragostit, vorbeste mai mult de iubire. Si chiar iubeste. Partenerul, poate pare mai rece, dar, cateodata, pe el il copleseste atat de mult [in sens misto] acea iubire, incat... ii place sa faca fericit pe acela ce-l iubeste asa de mult. Si atunci, desi el era partenerul mai rece, mai putin disperat in exterior, el este "scalvul" iubirii celuilat. E un paradox, sa fi mai rece, si totusi, sa fi sclav. Sa nu poti lasa sa dispara iubirea celuilat pentru tine. Si atunci, cine este dominant? Cel care, in exterior, e mai rece, sau cel care, desi are curajul sa-si expuna iubirea, prin aceatsa exprimare, il determina pe partener sa ii hraneasca iubirea, sa nu o lase sa moara? Cine iubeste mai mult?

Stiu ca par intrebari fara sens, ca vai, iubirea nu se cuantifica, dar sunt niste nuante legate de MOTIVATIA pentru care facem ceva pentry partener. Facem doar cand iubim, sau facem si ca ne place cum ne iubeste celalalt?

Si privind in jur, si si la mine, observam ca sunt oameni care au avut cam aceeasi postura in toate relatiile, si alti oameni care, au fost si mai indragostiti decat partenerul, dar au fost si mai cerebrali.

De aici, intrebarea: in cuplu, oare este dominant cel care este mai cerebral? Tine de chestia asta sau tine de balanta intamplatoare dintre implicarile afective?

Si, ca sa raspund despre mine:

- eu, majoritatea relatiilor le-am avut relatii egale, cand relatia a inceput asa, din mers, si hai ca parca ne place AMANDORURA unul de altul. Totusi, nu aceste relatii au fost cele in care eu am adorat, ci doar am fost impreuna cu x sau y.

- am avut relatii unde am adorat, cateva. Ee, aici, ma vedeam pe mine, cum am tendinta sa pun o valoare mai mare pe opinia lui. Totusi, s-au sfarsit si acele relatii, chiar daca eu eram mai incantata [de mine, pt ca mie imi place sa ADOR]

- relatii in care, din afara, dominam. Dar daca eu fac asta, fara sa-mi propun, daca ajung sa fac asta... ajung apoi sa parasesc pe acel partener.

- cu daddy, desi eu il iubeam mai mult, nu cedam sa fac ca el, doar de frica sa nu-l pierd, insa, tot timpul [mai putin decizia cu bb ] am reusit sa discut cu el si sa armonizam decizia/parerea pentru amandoi, pe gustul amandorura.

- si totusi.. am avut si 1 relatie in care am fost dominata. Insa, nu in sensul misto..., ci asa.., incorsetat. Cu zari, nimic din fiinta mea nu a putut prinde aripi, si, desi stiam ce trebuie sa fac.. totusi, erau multe dati cand ziceam [cred ca energetic] hai sa facem ca el.. si mai mereu nu era bine. Deci, desi nu-l iubeam pe zari, nici nu-l adoram, nici vorba , nici macar nu il mai admiram cerebral, totusi, au fost multe dati cand "nu am fost eu". Dar, nici asa nu a fost bine, ca eu am cedat doar in exterior, in interior mi-am adunat frustarile si am zis, gata. Daca as fi fost dominata total, nici macar nu as fi regretat vreodata, as fi crezut ca asa e normal...

Si deci, as putea eu sa fac un rezumat, sa trag o concluyzie despre mine? As putea eu sa zic ca sunt asa sau invers?

De asta am pus tema, sa vad daca altii sunt mai constanti in atitudine si eu sunt doar cea in bataia vantului, sau... si altii pot fi influentati...

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolaeesti f simpatica, si merci de pozitia ta obiectiva si echidistanta, merci :). Dar, cum ziceam, eu ma ofuschez de chestiile minore, cumva similar cu anamaria [si acum am in minte cum ne-a scris ea despre ce ar inseamna pentru ea perioada de DUPA dezamagire...]. Adica, faza cu scriu rar, deci sa tac, e vizibila, dar, pt ca vine de la chato, si stiu sigur ca oricui i-ar fi scris la fel, nu doar mie, atunci nu ma impiedic de faza asta.Poze cu noiVeronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 3 anisori
La ce te referi cand spui "perioada de dupa dezamagire"? Ca eu habar nu am...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

tema Ancai:

_ prima relatie dominata
_ a doua relatie si urmatoarea (actuala) o tenta dominanta dar foarte atenta la dorintele celuilalt; dupa cum spune proverbul, barbatul e capul si femeia gitul (care da orientarea capului ).

bag si eu o tema: prezervative sau pastile pentru fetitele noastre cind va fi vremea? Prezervativul e ok pt ca fereste de toate "bolile", dar e dificil de utilizat, mai ales cind responsabilitatea nu e asa de dezvoltata. Pastilele ... sint hormonale . deci: ce e de ales?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

\Clar prezervative, pt ca o sarcina nedorita nu e cel mai mare rau care i se poate intimpla

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Salutare!

Si eu sunt mimoza in ultimul timp, asa ca va zic ce am pe suflet: mi-a picat rau ca apar opinii referitoare la disputa cu Floric abia acum. Oricum, daca din pricina mea n-a mai aparut Floric pe forum, imi pare rau, insa cenusa in cap nu-mi pun, fiindca nu am facut decat sa raspund cu o ironie (un "ok, merci" mai precis) la ironia ei.

Nu e cazuol sa-ti pui cenusa in cap sau sa te simti vinovata, nu asta a fost scopul postarii mele. Poate o fi fost vreun alt episod dup-aia, poate o fi fost vreo discutie pe privat, nu stiu si nu e treaba mea sa stiu, eu am spus doar ca imi amintesc ca dupa discutia aia nu a mai scris.
Cit despre raspunsul la afirmatia ei, nu esti singura care s-a "suparat" (demoralizat, etc) pt aparenta lipsa de sustinere in perioada curei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui chatonel

Citat:
citat din mesajul lui inapreda

De suparat din "asta" nu ma supar dar, daca am o opinie despre o situatie si NU coincide cu a ta, am voie sa mi-o exprim?

"You don' t have a soul.
You ARE a Soul.
You have a body" - C. S. Lewis

nu-ti e evident ca nu?

Famille Dragoon, mami de Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Si asa i-ai raspuns si Ancai la intrebarea cu cine are tendinte dominante

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

A, si inca ceva - cand PISIGRI a remarcat ca forumul „nu mai e ce-a fost” io am vazut-o ca pe o remarca... ludica, nu dramatica si in niciun caz ca pe un repros fata de cele care inca mai scriem. N-a facut filosofii, n-a cerut schimbari de atitudine de la noi. Pe cand azi, cand a intervenit ANCA, m-am simtit ca un elev pus la colt pe coji de nuca.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Every saint has a past. Every sinner has a future.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

asa, ca am citit mai sus:

anamaria

a fost demult de tot... parca iarna, parca 2009, o discutie despre ce am gandi/cum am trece mai departe daca el ne-ar dezamagi [nu mai retin daca era strict inselat sau alt gen de dezamagire]. Dintre toate fetele, unele mai categorice, altele mai gingase, tu ai scris o postare APARTE. Si acum o vad in fata ochilor [stiti ca am defectul atsa sa memorez milioane de chestii care ma frapeaza :)))], parca avea juma de ecran, bine, nu stiu cuvintele pe de rost, nuuu, dar, ai fost singura care ai pus mana pe rana si ai zis ca... oricat, pentru anumite motive ai ierta si ati merge mai departe, in sinea ta..., vei tine minte SCHIMBAREA unor nuante, o schimbare ireversibila... Tonul cu care ai scris a fost atat de adanc si strict pe plan sentimental, incat am tinut minte, mai ales ca, exact ca un chirurg, cu varful lamei, despicai rana, si aratai, marginile din stanga si din dreapta... din acea postare, mi s-a part ca MODUL in care tii minte anumite momente, mai degraba amprenta pusa pe sufletul tau de anumite momente, seamana cu mine.

si desigur, este opus complet cu alte fete care au marele noroc de a putea "uita", chiar si a doua zi...

asa am retinut eu.

nu e asa?

;)

Poze cu noi

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

anamaria,

ce interesant ne-ai scris tu azi. Si mai ales..., eu nefiind deloc la curent cu schimbarile din viata ta, ce inseamna "intoarcere la Cluj"? Doar o decizie de mutare, sau inseamna si alte decizii?

Mie mi-ar place, cand ai timp si chef, sa ne scrii o parte din gandurile ce au stat la baza deciziilor tale, pentru ca stiu ca tu analizezi destul de sentimental multe chestii din viata ta, si din viata, in general, si chiar as citi cu mare atentie aceste ganduri. Ce zici, ne pove cate ceva?

Stii, eu ma hranesc cu sentimentele oamenilor, si ale mele, dar si ale celor din jur. Adica, eu, daca vad o poveste PLINA, undeva in jurul meu, parca ma umple si pe mine, macar de idei, de optiuni, de variante de punere a problemei...

Si, in plus, recunosc, sunt si curioasa, gata oricand sa aflu ceva mai ALTFEL decat derularea vietii de zi cu zi, servici, strans de pe jos milioane de jucarii, mereu din aceleasi locuri, etc...

ina

esti f simpatica, si merci de pozitia ta obiectiva si echidistanta, merci :). Dar, cum ziceam, eu ma ofuschez de chestiile minore, cumva similar cu anamaria [si acum am in minte cum ne-a scris ea despre ce ar inseamna pentru ea perioada de DUPA dezamagire...]. Adica, faza cu scriu rar, deci sa tac, e vizibila, dar, pt ca vine de la chato, si stiu sigur ca oricui i-ar fi scris la fel, nu doar mie, atunci nu ma impiedic de faza asta.

In schimb, da, m-am ofuscat in sinea mea [dar mi-a trecut :)] cand, dupa ce am avut "ideea" sa rog pe acel coleg sa ne adauge si pararea lui la albumul de dezbateri religioase/spirituale, m-am trezit ca pisigri a zis: ia uite domne ce fara preocupare sunt astia la munca de au timp de forumuri... Aia da, a fost o rautate minora, gratuita, dar pt mine a atarnat mai mult decat faza de azi. Pentru ca eu nu am vazut nici o alta fata de la noi fiind taxata ca scrie pe forum "din timpul servului", si, vorba aia, multe scriem... Deci, a fist o rautate STRICT focusata pe mine, si nici nu a fost scris "la nervi", ca sa zici, ca la faza cu ilincu' si bebe, ca a fost o reactie mai agitata/tulburata. A fost strict o rautate spusa CALM si ZEFLEMITOR.

Dar, dupa un timp, m-am gandit, cine a zis-o. Si fiindca era vorba de pisigri, mi-am dat seama ca pot face skip, pt ca era doar ceva din creierul meu justitiar ofuscat, nu din inima mea., aa, daca imi scria asta simplisor..., si acum imi stergeam lacrimile din inima

deci, abia acum revin cu tema :)))

Poze cu noi

Merci esti draguta.
Nu-mi amintesc cind am zis ce spui tu ca am zis, dar eu nu stau sa caut capitole nici platita, asa ca te cred pe cuvint.
Si da, eu accesez forumul de la job ca am ferestre, acasa nu prea am de obicei, dar nu stau sa povestesc cu colegii de serviciu ce dileme existentiale avem noi aici pe forum. Sau sa ii conving sa isi faca cont sa spuna povesti care circula pe internetul asta mare.
Ma bucur ca avem aceleasi gusturi si ne e draga Simply...

Mergi la inceput