Bugete si economii

Bugete si economii | Autor: Lo_li_Ta

Link direct la acest mesaj

Am si eu niste dileme pe subiectul asta cu economiile si gestionarea fondurilor. Economisiti bani? O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste? Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu? In banca sau la saltea? Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Economisiti bani? da

O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste? nu e o suma fixa, dar e in fiecare luna

Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu? pentru ca nu pot concepe sa raman fara niciun ban inainte de ziua de salariu. intr-un fel da, pentru zile negre, care bineinteles ca sper sa nu vina

In banca sau la saltea? in banca

Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda? in lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Merg si eu pe sablon

Economisiti bani?
Da

O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste?
In general lunar, nu suma fixa.

Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu?
Pentru studiile copilului, pentru concedii, pentru cazuri neprevazute, desigur si pentru nedoritele "zile negre"

In banca sau la saltea?
Banca

Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda?
Euro, lei, achizitii considerate rentabile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Economisiti bani?
DA.

O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste?
Pe luna. Suma nu este fixa.

Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu?
Pentru studiile copilului, eventual masina (am deja economii pentru asta, dar momentan am ales sa astept) mai ales petru zile negre deoarece nu am incredere decat in sistemul finaciar personal - nu vreau sa fiu prinsa cu izmenele in vine.

In banca sau la saltea?
In banca.

Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda
In euro si in alta moneda.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

daca era nitel mai vechi topicul, as fi zis ca de-aici s-au inspirat cei de la Realitatea cu stirea/reportajul pe care tocmai ni-l promit, despre reusita sau nu a romanilor de-a pune bani deoparte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

creditele intra tot la bani pusi deoparte? Asa ar fi logic dupa mine. Si noi punem dar cam haotic.

Am inceput de luna trecuta sa pastrez un buget pentru mancare. Am depasit usor suma de 1000 de lei, fara sa pun la socoteala de doua ori pizza si o data mancare chinezeasca comandate de-acasa. Oricum sunt sigura ca pentru mancare cheltuiam mult mai mult inainte cand nu planificam si nu tineam socoteala cat am cheltuit si de unde am cumparat. Asta m-a ajutat sa vad unde se duc foarte multi bani. In ciuda faptului ca gatesc si fac cumparaturi din piata si din hipermarket jumatate din buget a fost cheltuit la supermarketul de cartier, ceea ce denota o planificare deficitara a meniului, deci mai lucram in directia asta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Daca poti, alege dolarul. Deocamdata e mai sigur si raportul a crescut in beneficiul dolarului.

Noi, fiind in tara cu euro, punem deoparte banii in euro si as iesii in pierdere la ora actuala sa imi schimb euro in dolari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Economisesc foarte putin, lunar, o suma minima (din pacate sa economisesti in Olanda, la banca ma refer uneori e o mare farsa, banii din dobanda de-abia acopera, uneori deloc inflatia).

Cu scop, nu...doar pentru vacante, pun banii deoparte intr-un depozit cu scadenta fixa(6 luni) si atat si pe care sa nu platesc impozit, nu stiu cum e in alte tari, zic si eu ce stiu loco.

Eu am si la saltea, vorba vine am cash in casa, ceea ce prinde foarte foarte bine cand cad automatele astea de bani (mai ales in supermarketuri, se intampla aici).

De altfel momentan cheltuim aproape tot, si bugetez la greu (ce mancam, haine si pantofi pentru baieti iau vara pentru iarna, chiar masuri mai mari, pantofii bun de sport de exemplu nu se demodeaza)...pe tot ce ma bazez eu e ca am o casa in Romania, si daca nu o sa mai luam pensii in viitor macar nu o sa murim de foame la batranete.

Altfel cu ceea ce preconizeaza astia cu bancile, alelei si zvac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Nu prea....in afara de Eva,care are contul ei, nsi noi o mica rezerva,tin banii in casa si cheltui pur si simplu.E nevoie de haine?Ma duc si iau...se platesc facturile,mancare...etc.Vreau concediu?Pai ne programam si platim din rezerve....marea parte a depozitelor s-a dus anul trecut cu opareala Evei cu doctorii,internarea,spaga la doctori si asistente,avocat....plus intretinerea celor doua masini.Cheltuielile curente sunt mari.O crema costa minim 150-200 ron pentru Eva.
Anul asta renovarea casei...dar nu ma plang....sanatate sa fie ca in rest....ce folos sa ai rezerve si sa dai la doctori pentru copil?Never....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da,economisesc lunar,o suma fixa care pleaca din salariu sub forma de economie intr-un cont special si am si diverse investitzii (lunare),pe anumite perioade de timp!

Sunt bani pentru zile negre,concedii,cei din fondurile de investitzii sunt pentru mai tirziu(eventual la pensie cind vreau sa ma stabilesc la caldurasi "sa-mi spal"banii pe vreun litoral conform unor colege de forum)

Nu am reusit niciodata sa pun bani deoparte din ...proprie initziativa,decit atunci cind am facut cu banca(banii sunt la banca in euro)contract lunar de retragere a unei sume din contul curent!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Da, economisim lunar o suma fixa de bani care e virata automat la spafsit de luna intr-un cont. Nu am reusit niciodata sa stragem bani "din proprie initiativa" asa ca varianta automata e ceam mai buna. Banii de concediu, haine, reparatii sunt planuiti pe luni inainte.Acum cumpar incaltaminte pentru copii pentru iarna. Sigur ca apar si cheltuieli neprevazute (o pereche de pantofi din piele intoarsa roz) insa incercam sa le limitam.
Dupa ce achit creditul pentru casa, urmeaza sa pun bani deoparte pentru studiile copiilor.
Conturile noastre sunt la o banca care se adreseaza doar persoanelor private, asa ca riscul de faliment e mic. Daca as investi, as face-o in imobiliare (apartamente) in Germania pe care le-as putea inchiria rezonabil.

Mergi la inceput