Bugete si economii
Raspunsuri - Pagina 2
b.nica spune:
Nu tin bani in casa pt. ca nu vreau sa mor pt. ei!Casa mea poate fi oricand o tentatie pt. hoti.
Am terenuri si case la tara care imi dau siguranta ca atat familia mea cat si urmasii ei nu vor muri de foame never atata timp cat clima nu se va schimba.Dar chiar si asa tot se gasesc solutii pt. a supravietui.
Am cultivat pomi, arbusti si diverse plante perene, multe cu efect medicinal, care sa ne asigure la toti o hrana sanatoasa.
Mi-am asigurat independenta energetica prin investitii in panouri solare pt. apa calda si voltaice pt. curent.
Nu am incredere in banci si de aceea am considerat mult mai sigure aceste investitii decat sa strang bani in cont!
Deci acum sunt cam pe zero!
Pt. ca titlul se refera la "Bugete si economii" trebuie sa precizez ca am o parte din proprietati din mosteniri, dar restul din achizitii intr-o vreme cand nimeni nu se gandea sa-si cumpere o casuta si o livada la tara, iar achizitiile sunt din economii.
Revin.Sper ca aceasta postare se vrea un exemplu de initiativa a folosirii bugetului unei familii si nu o etalare de orgoliu!
Laura25 spune:
Noi avem asigurari de studii pt copii in care punem bani lunar. Si o asigurare de viata cu acumulare (iau banii la pensie daca nu crap pana atunci) la care platesc polita trimestrial. Sunt in lei toate. Daca nu m-as fi obligat prin aceste polite sa pun bani in banca, sigur nu as fi facut-o constant.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Androix spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Revin.Sper ca aceasta postare se vrea un exemplu de initiativa a folosirii bugetului unei familii si nu o etalare de orgoliu! |
Speri doar? Adica nu esti sigura?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
glimmer spune:
Pentru cei care aumai multa experienta si si-au facut mai multe calcule, ce credeti ca este mai avantajos, un cont de economii, sau un fond de pensii?
eumada spune:
cont de economii.
Nu se stie pana peste 30 de ani cine ce unde si cum da faliment......in loc de o rata lunara data in neant,(si eu am asigurare de studii pentru Eva)si-mi pare rau ca am dat atatia bani dar merg in continuare ca nu pot recupera nimic deocamdata,mai bin e p suma lunara pusa intr-un cont si gata.Si am acces la ei oricand,in cazuri limita(ce a patit Eva anul trecut.)
b.nica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Androix
Speri doar? Adica nu esti sigura? |
Adica cam ce vrei sa spui, ca-mi fac cumva reclama ca sa ma marit?
Eu imi prezint optiunea mea pt. investitiile familiei, adica sot si 2 copii, a caror educatie va fi asigurata daca eu voi mai putea profesa ca medic( nu vad de ce nu!) si sotul ca inginer in Instalatii si ca om de afaceri.
Chiar nu ma tulbura grijea de educatia copiilor pt. ca avem o biblioteca considerabila si calculatoare.Daca VOR dori sa se educe vor avea posibilitatea.Daca nu vor dori, vor putea sa-si castige traiul din gradina familiei.
NU-I VOI CRESTE CU AMENINTARI si RESTRICTII!
Consider atat eu cat si sotul meu ca fiind cea mai rentabila investitie casa si livada de la tara!
Ai ceva impotriva optiunii noastre?
Androix spune:
Nu am nimic impotriva optiunii voastre, doar ca iti sare tandara degeaba. Eu ti-am atras atentia ca ai mancat un cuvant cel putin si se intelege usor pe dos ce vrei sa exprimi, nu am disecat optiunile tale in ce priveste cum economisesti si in ce ai investit.
Si eu as zice tot cont de economii, mi se pare mai sigur. Ori cu contract cu banca asa cum au mai povestit fetele ori mers si pus bani pur si simplu ca mi-am demonstrat ca daca vreau pot sa fac asta.
Am pus la banca alocatiile copiilor plus o completare din partea noastra, luna de luna, cu constiinciozitate in conditiile in care noua ne vine alocatia prin posta. Fac asta de 5 ani deja. In afara de asta mai economisim, dar haotic cum am mai spus, nu o suma, nu cu un scop si in general ce economisim se duce cam in termen de un an pe concediu, masina, cheltuieli neprevazute.
Androix Bijoux
coracora spune:
Economisiti bani? Dintotdeauna.
O suma fixa pe luna, pe an, cand prisoseste? Suma fixa / luna plus ceea ce prisoseste
Economii cu un scop (pt casa, masina, vacanta, studii) dupa indeplinirea caruia se goleste contul respectiv sau pt "zile negre" care pot sa vina sau nu?
Pentru tot ceea ce se numeste "eveniment neprevazut" (aici includ totul, zile negre, masina care trebuie inlocuita, Doamne fereste boli, etc. Nu includ aici vacantele pentru care suntem platiti separat - un fel de-al 13 lea salariu si ma duc in vacanta din banii aia.)
In banca sau la saltea? In banca
Si mai ales acum, in euro sau in alta moneda? In euro.
-------
Mi-a placut raspunsul lui b.nica.
Androix spune:
Revin ca intrebarea era care e mai avantajoasa nu mai sigura: clar metoda de economisire mai avantajoasa va fi cea care este mai riscanta. In functie de cum sunt investiti banii din fondul de pensii rezulta un castig mai mare sau mai mic, dar intotdeauna este invers proportional cu gradul de risc.
Androix Bijoux