"Corida" politica romaneasca!
Raspunsuri - Pagina 5
Mickyyy spune:
Afara-i vopsit gardul:
Dan Voiculescu si-a anuntat demisia din Senat. Artizanul suspendarii lui Basescu din 2007 sustine ca e nemultumit ca Senatul nu vrea sa dubleze pedepsele pentru evaziunea fiscala
Si-nauntru....leopardul!!
Dan Voiculescu avea termen pe 29 iunie la Inalta Curte in dosarul de coruptie cu Ministerul Agriculturii. Dosarul se apropie de final, sentinta putind fi pronuntata in curind. Prin demisia din Senat, Dan Voiculescu isi pierde calitatea de parlamentar si nu mai poate fi judecat la Inalta Curte - instanta la care e acum dosarul, ci de o instanta inferioara, scrie Dan Tapalaga pe contul sau de Facebook.
Din capiolul: prost sa fi, noroc ca esti! Pe cat pariu ca patea a doua cu dosarul o sa treaca nevazuta de marea masa a populatiei!?
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Mickyyy Adica daca cineva nu ia de buna tentativa de sinucidere a lu Nastase e automati cinic? presupunem prin absurd ca peste cativa ani (sau cateva luni) se va dovedi ca totul a fost o facatura, si ca nu s-a tras nici macar un glont. ce atitudine vei avea tu in acel moment? |
Un gest public trebuie sa fie in concordanta cu perceptia publicului ca sa fie sustinut sau sa-si atinga scopul.
Daca perceptia publicului la momentul respectiv era ca A Nastase a incercat sa se sinucida, gestul demonstantilor era privit ca deplasat si erodeaza imaginea lor.
Daca perceptia publicului se va modifica, atunci un asemena miting poate aduce avantaje protestatarilor.
Deceneus spune:
De mai bine de trei ani am scris ca politica poate fi abordata: ca o competitie sau ca o lupta cu adversarul pentru a lua puterea si a beneficia de ea, si in Romania s-a optat pentru a doua varianta.
Este unul din primele subiecte pe care l-am deschis pe forumul DC http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=168629&whichpage=1.
Tema este tratata si in www.bursa.ro/editorial/invirtita-cu-ciomege-173412&articol=173412.html" target="_blank"> Īnvīrtita cu ciomege BURSA 27.06.2012 - Cornel Codita
Citat: |
Criteriul neunivoc care deosebeste democratiile viabile de cele "ratate" este īnlocuirea competitiei politice cu "lupta politica" sau, ca sa fiu mai expresiv, cu "razboiul" politic. Spre deosebire de competitie, razboiul are doar reguli slabe, iar ele nu sunt menite sa asigure sanse egale fiecaruia sau sa asigure victoria celui mai bun, ori mai capabil, ori sa asigure "Binele Cetatii". Razboiul este un tip de interactiune īn care "victoria" justifica orice manevra, orice actiune, oricīt de departata ar fi ea de spiritul si de regulile prestabilite ale competitiei. Ca si competitia, īnsa, razboiul este tot un joc de atribuire. El nu mai tine, īnsa, deloc seama de nevoile si sansele celorlalti. Doar īnvingatorul conteaza, doar interesele lui vor fi servite de atribuirea post-conflict. Privilegiile īnvingatorului īn razboi sunt nelimitate, īncepīnd cu modul īn care īsi trateaza īnvinsul si terminīnd cu rescrierea istoriei. Īn "democratiile ratate", politica ia forma razboiului total, de anihilare. Oricine priveste politica romāneasca post-decembrista observa, cu usurinta, ca ea are prea putin de a face cu competitia; se practica, de fapt, ca o arta primitiva a razboiului. Din 1990 si pīna astazi n-am depasit faza "īnvīrtita cu ciomege". |
viviana spune:
Mie mi s-a parut cinism faptul ca familia lui AN a dorit sa faca conferinta de presa in fata SPITALULUI.
In fata unui spital de urgenta, a unei institutii publice strategice.
De ce nu a ales fata propriei case?
Si atunci gestul lui Mihail Neamtu nu mai pare asa cinic.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
Deceneus spune:
Cu ce atenueaza un gest cinic alt gest cinic?
Ambele raman la fel de condamnabile,
Acelasi gest privit la momente diferite in timp, cu alte date este perceput diferit.
Deceneus spune:
In lupta partidelor pentru putere au fost antrenate si institutiile care ar fi trebuit sa vegeheze la respectarea Constitutie.
CC a decis exact cu argumentele justificate public de Basescu anterior deciziei, de parca si-ar fi luat notite de la discursul sefului statului.
Eu am explicat de ce mandatul Presedintelui nu este absolut si general, este un mandat relativ si generic.
Vad ca si juristii UDMR aliati ai PDL si adversari ai PSD, sustin ca decizia CC este politica.
www.ziare.com/gyorgy-frunda/udmr/frunda-vom-modifica-atributiile-ccr-in-mod-cert-1175668" target="_blank">Frunda: Vom modifica atributiile CCR, in mod cert
Citat: |
"Curtea Constitutionala este foarte politizata. Ultima data, PDL a numit trei judecatori in CCR. Aceasta politizare a Curtii, indiferent unde merge si cine este partidul de guvernamant, face un mare rau, pentru ca magistratii isi pierd credibilitatea. De multe ori au luat decizii politice, ori prin constructia ei constitutionala, Curtea ar trebui sa fie complet apolitica si doar sa interpreteze Constitutia", a spus Frunda. ... "Situatia este o rusine pentru Romania, problema trebuia lamurita. Consiliul European nu are personalitate juridica europeana, nu se impune reprezentarea Romaniei la nivel de presedinte, este un organ de lucru al UE, deci acolo ar trebui sa fie prezent premierul, el trebuie sa plece, el are responsabilitatea, cu ministrii de resort", a concluzionat senatorul UDMR |
Deceneus spune:
Se confirma opinia mea ca toata politica este o cacealma.
Ponta a intrat si joaca rolul "prostanacului".
USL-ul vrea sa castige dar nu la scor mare, si pentru asta a facut rocada cu PDL-ul, cu acordul UNPR si a lui Basescu.
In perioada urmatoare electoratul uita de coruptii PDL de la ANAF, sau de Udrea, mai face Ponta cateva gafe, mai iese un plagiat, care nu ameninta libertatea celor acuzati si se reechilibreaza raportul dintre USL si PDL. Prin sistemul uninominal majoritar Ponta si-a facut calcul ca o sa obtina o majoritate monocolora, dar ca sa salveze si PDL-istii i-a primit pe multi in PSD,PNL, sau PC.
Chiar daca PDL-ul pierde PDL-istii sunt salvati, si nu mai este necesara nici migratia parlamentara de dupa alegeri pentru ca migratia s-a realizat.
CC le-a stricat planurile, dar www.agerpres.ro/media/index.php/politic/item/133765-Victor-Ponta-Decizia-CCR-privind-votul-uninominal-e-de-neinteles-principalul-partid-de-opozitie-va-fi-PPDD.html" target="_blank">Ponta vrea sa discute cu Blaga, sa-l convinga ca este si in avantajul PDL-ului si ca sistemul majoritar este impotriva PP-DD.
De aici deducem ca PP-DD le sta in gat la toti, si ca pentru PSD PDL-ul este o solutie preferata PP-DD-ului.
Atunci unde-i "dusmania de moarte" dintre USL si PDL? Deducem logic, ca ea este doar pentru mediatizare.
Daca Ponta isi insceneaza o gafa de proportii ca a lui Geoana, unde se pare ca tot Ponta a fost la curent cu vizita, USL-ul poate cobora lejer sub 40%. Presedintele desemneaza premierul pe care-l doreste "sufletelul", urmand ca politicienii sa acuze electoratul "inconstient" ca nu a stiut sa aleaga "binele" de "rau", sau ca s-au lasat cumparati cu o punga de malai.
Este posibil ca sa nu fie Ponta cel care face scenarile si sa ajunga o victima a celor din PSD la fel ca Geoana, dar asta-i o varianta mai putin probabila.
Cine ar fi spus in 2008 ca o sa avem o alianta PDL-PSD?
Si totusi a existat si a functionat fara "frictiuni".
danielag spune:
Deceneus, tu chiar crezi afirmatia lui Ponta vizavi de PP-DD?
In rest ai ceva argumente pentru a demonstra ca puterea actuala nu vrea putere? Si ca vrea sa o imparta cu restul? Cand zic argumente ma refer la ceva care sa aiba macar putina logica.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Deceneus, tu chiar crezi afirmatia lui Ponta vizavi de PP-DD? |
Evident ca afirmatia are logica.
Un sistem electoral majoritar, in care primul clasat ia mandatul, dezavantajeaza partidele mici cu dispersie mare in teritoriu, adica partide de tipul PP-DD.
Citat: |
citat din mesajul lui danielag In rest ai ceva argumente pentru a demonstra ca puterea actuala nu vrea putere? Si ca vrea sa o imparta cu restul? Cand zic argumente ma refer la ceva care sa aiba macar putina logica. |
Gen Oprea de a cui comada asculta, de a lui Ponta sau de a lui Basescu? Ce schimbare s-a produs de a schimbat directia la 180 gr.
A fost ordin, sa sustina USL-ul si l-a executat.
Cine da ordine nu stim. Posibil sa nu fie vizibil in viata politica.
Chiar credeti ca realitatea este ce de la televizor?
Puterea FSN-ista a inceput cu o mare diversiune televizata, si ne tine asa intr-o batalie mediatica de 20 de ani.
"Asta ne ocupa tot timpul", ca sa citez un clasic in viata, si ei pot sa-si vada nestingheriti de hotii.
Show-urile de la tv reprezinta un "bruiaj mediatic" continuu, care ne tine captata atentia cu intrigi marunte.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Deceneus, tu chiar crezi afirmatia lui Ponta vizavi de PP-DD? In rest ai ceva argumente pentru a demonstra ca puterea actuala nu vrea putere? Si ca vrea sa o imparta cu restul? Cand zic argumente ma refer la ceva care sa aiba macar putina logica. |
In octombrie 2009 PSD-ul a iesit de la guvernare si au dat posibilitatea PDL-ului sa organizeze alegerile.
In noiembrie 2009 cand Basescu a refuzat numirea lui Johannis, care era sustinut de o majoritate parlamentara si-a depsit limtele constitutionale. Atunci era un motiv pentru suspendare, si cum era la sfarsit de mandat, nu mai prindea al doilea mandat prezidential.
Opozitia nu a vrut sa-l suspende.
Opozitia nu avea nevoie sa-l suspende in 2009.
Daca prelungeau data alegerilor prezidentiale cu 2 luni, mandatul Presedinelui expira si nu avea voie sa ramana peste durata mandatului, si automat Geona devenea presdinte interimar. Putea numi premier pe Johanis si apoi sa organizeze alegerile prezidentiale.
In concluzie opozitia a avut in 2009 doua posibilitati de eliminare a lui Basescu din viata politica, dar PSD-ul nu a dorit eliminarea lui Basescu. Cred ca un Basescu santajabil si care stie sa joace conflictual este cea mai buna solutie pentru a da credibilitate luptei politice.
Se pare ca nu le-a convenit cu Geoana Presedinte. L-au destituit de la partid si de la Senat, ca sa-i faca "partie" lui Ponta.
Daca va amintiti Ponta l-a sfatuit pe Geoana sa nu recunoasca vizita la Vantu. Daca nu recunostea, Basescu ar fi prezentant fotografii si compromiterea lui Geoana era totala. Asa l-a scazut doar cu cateva procente.