Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 18
dana0000 spune:
Hello burtici!
O sa trec la subiect:cum recunoasteti contractiile? Paranoia de mine are niste dureri scurte si surde care uneori se opresc cam in vagin.Nu stiu sa explic...
Am luat no-spa,nu a trecut.Parca e un discomfort,nu durere.
In alta ordine de idei am vazut online rez la triplu test,scrie risc scazut,inca nu stiu valori.
Mamide 2 ms de pont.Ma duc la Ikea sa imi iau perna,neaparat.Oricum aseara am dormit super,s-a racorit.
Va pup si cand aveti timp sa imi ziceti de contractii,cum le recunosc,mi-e frica de scurtarea colului ca nu l-a mai masurat de 1 luna.La ultima eco nu mi-a zis masuratorile
Mami_de2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ina_3040 Neata fetelor, am intrat rapid de la munca sa va salut! Mami de 2 nu iti fa griji, exact asa am avut si eu la prima sarcina placenta posterioara marginala. scurgeri colorate aveam tot asa de la scaun mai ales. Fereste-te cat poti de oboseala mare, ridicat greutati si altele dar in rest daca colul e inchis nu sunt probleme zic eu. de acum se ridica uterul si placenta cu voia sau fara voia ei va fi trasa in sus macar un pic cat sa elibereze colul. Nu stiu cum e in Romania, la mine pana la sfarsit nu s-a ridicat f mult, 2.7 cm fata de col si doctorul a decis sa nasc natural. |
Multumesc Ina, m-ai mai linistit.
si mie mi-a zis la fel ginecologul: ca daca se ridica la minim 2 cm de col atunci e normal si sa nu imi mai fac griji..deocamdata la mine acum 2 sapt: era la 0,8 cm,deci trebuie sa mai astept. In plus, nu fac efort insa nu pot sta numai in pat asa degeba..si plimbari fac sau trebaluiesc de colo colo dar fara sa ridic nimic . in afara de udat florile cu o sticla de 2 l de apa nu prea ridic nimic de obicei.
citat din mesajul lui Looana Buna diminea#539;a ! Mami 2 īncearca sa bei pe zi de 2 ori tablete de magnezium efervescent care se topeste īntre-un pahar cu apa,vei observa ca dup#259; 2 zile vei avea scaun normal(mai moale) si nu va fi nevoie sa te fortezi .Iti spun din proprie experienta ,eu avānd probleme de constipatie,decind iau magnezium am rezolvat pe deplin problema aceasta,in plus iti relaxeaza si uterul. O zi buna si serviciu usor |
Looana multumesc..nu cunosc aceste tablete dar dupa nume presupun ca si ele contin magneziu.,,eu luand tablete de inghhitit de magneziu cu b6 de 3 ori pe zi, cred ca e acelasi lucru, nu? zic si eu..cred ca difera doar concentratia de Mg.
ideea e ca nu sunt constipata insa cat nu ai fi ca om normal, tot te mai scremi la scaun, scuzati-mi expresia;)) ca e normal:))
oricum m-am mai linistit..insa e nasol cand vad dimineata asta ...ser totusi sa se ridice mai repede!
citat din mesajul lui andie_n mami_de_2, incearca sa fii linistita. Sunt sanse foarte mari sa se ridice placenta, mai stiu pe cineva care o avea foarte aproape de col la 17 saptamani (a avut si ea niste mici scurgeri rozalii) si pana la 22 de saptamani era deja la 1.8 cm de col. Tinem pumnii sa se intample si la tine la fel? Ir-urile cum mai sunt? (eu nu le-am mai facut de la 12 sapt, dar am facut Anti-FXA-ul intre timp si a iesit bine (0.25)). Iulia, sanatate, sa nu mai ai contractii. Daca mai ai, poti sa iei No-spa forte, maxim 3 pe zi (1 la 8 ore, asa mi-a zis mie doctorita mea). |
Andie, multumesc.. si eu sper sa se ridice ca tare imi mai da emotii;
ps: Ir-urile le-am masurat din nou acum 2 sapt si cea de pe stanga care imi creea si aia emotii a mai scazut, de la 0,7 la 0,6 ceea ce m-a bucurat enorm..sper sa fie ok si la urmatoarea eco de pe 11 iulie.
ps: eu no spa iau 3 pe zi desi nu ma doare absolut nik, mie mi-a zis preventiv sa le iau ca sa fiu sigura ca bebe se hraneste bine si nu e stresat de eventualele contractii ale uterului... pana acum nu le-am luat f regulat, am mai sarit peste ele,etc.. insa de cand si cu placentaasta le iau zilnic , asta e!
18+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 300mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
Looana spune:
Mami2 si eu iau magneziu B dar efectul vine de la acele tablete efervecente,eu iau de 2 ori ( seara si dimineata) pur si simplu nu e nevoie sa te scremi( scuze) dar nu stii cum sa ajungi mai repede la wc' si sa te asezi,deci chiar nici cel mai mic efort nu-l depui....macar incearca poate iti este cit de cit mai bine.Dupa vre-o doua zile vezi rezultatul cind te asezi la wc.
Looana +20
andie_n spune:
Mami_de2, si eu tot pe 11 iulie am morfofetala, abia astept sa-l vad pe bb, mai sunt 2 saptamani. Sa speram ca va fi totul ok atunci.
Andreea 19+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
almy spune:
citat din mesajul lui norocila Bubulina si Alma - poate si pe voi v-a intrebat ca sa vada unde va trimite? [ gravi ] 14+ |
Nu m-a intrebat nimeni unde sa ma trimita, aici e simplu: daca vrei sa stii, nu-ti spune tehnicianul, ca n-are voie, dar transmite la Dr si iti spune el/ea. Dar fiecare regiune cu sistemul/regulile ei. Si aici e aceeasi problema: unele culturi/natii renunta la sarcina daca afla ca e fetita (nu numai indieni). Dar doctorul are voie sa-ti spuna.
Eu doi ani am facut 48 KM pana la servici, faceam juma' de ora pe highway in conditii normale de trafic (rar erau normale insa), deci mi se pare rezonabila distanta de 40KM daca doar asa poti afla sexul.
Fetelor, va vine sau nu sa credeti, pe mine ma intorc greturile!!! Usor asa, n-am vomat inca, dar simt ca nici mult nu mai am! Ce sa mai zic? Dragoste cu nabadai intre mine si don'shoara din burtica! Sanatoasa sa fie ea, ca mai e putin pana la intalneala
Alma 20+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
Bubulina42 spune:
Bioana, imi pare rau ca experimentezi durerile de spate..
Iti mai aduci aminte discutiile noastre despre Conu Nerv? ei bine, dumnealui era incriminatul, -nervul sciatic!, asa ca s-ar putea sa se mai joace cu tine de acum inainte..oricum, fereste-te de efort, de aplecat/ridicat brusc, de carat ceva..Ai grija de tine, sper ca s-a mai racorit acolo, eu azi mi-am luat geaca de piele, sunt numai 14 grade... la sfarsit de iunie, iar azi-noapte m-am invelit ca lumea!
Andie si pe mine m-a reapucat pofta de dulciuri, nu orice, insa fata de primele 3 luni cand nici nu mai puneam gura pe ele, mai gust...
...Raman insa in continuare cu numai un kil si o picatura luat pana acum (!!), imi creste burta vazand cu ochii, dar numai atat, burtica...Eh, ma linisteste faptul ca prietena mea a luat 6 kile juma toata sarcina si fetita a avut 4 kilograme, sunt sanatoase tun si frumoase amandoua, asa ca probabil ca in trim III o sa incep sa agonisesc kilogramele..Cu siguranta!
Laptele continua sa aiba gust de peste si e imposibil sa ma ating de el, asa ca adio grisulet, orez cu lapte, fidea cu lapte, chestii care chiar imi placeau mult.
Onutz, sa stii ca asta mi se pare cea mai faina chestie, cu hainele mulate pe burtica..La inceput imi luasem chestii largi, wow, ziceam ca e cine stie ce, insa am constatat ca ma simt foarte comod in chestii bumbacioase, moi, care mangaie burtica si o lasa lejera si..la vedere!Am o burtica frumoasa, imi place sa se vada!!,mai ales ca sarcina dureaza numai 9 luni, care repede-repede trec..Eu ma simt minunat, se mai insurubeaza galuscutza asta micu si am momente cand nu ma pot intinde, tre sa stau in fund in pat(!), dar il mangai si revine la sentimente mai prietenoase.
Daaaaaar iti repet:lasa ingrijorarile de-o parte, ca bebeul e bine merci, voios si sanatos, fericit acolo in casuta lui! Fii mandra, fericita, nu pierde timpul cu griji si nelinisti,m-ai auzit?
Norocila, super fain site-ul a carui adresa ne-ai scris-o, imi place foarte mult, abia astept sa ajung acasa si sa "scotocesc" prin toate capitolele! Cred ca tre sa mai faci o mica modificare la semnatura, cred ca ai lasat un spatiu, ceva, de nu a iesit desenul cu mamica cu burtica.Try again!
Sa stiti ca la noi nimeni nu iti spune cat e colul, cat e placenta, tra la la, asta poate daca intrebi, insa nu garanteaza nimeni ca ti se si raspunde..
Insa cu bebele, noua are sa ne spuna chiar tehniciana ce e, asta nu va fi o problema, e super draguta si asa fain vorbeste despre bebei...Sper sa aflam, pe 9 iulie avem si noi morfo.
Intrebare`: fetele cucuieteleeeee, cand ne apucam si noi sa facem site-ul ala de poze, sa ne cunoastem un pic?
18 +
Mica26 spune:
salutare, burtici!
am reusit si eu sa aflu cat de cat despre ce e vb cu rezultatul ala de la dublu test...acel risc biochimic de sindrom down,despre care va ziceam ca a iesit marit,e numai in sangele meu,iar bebe nu ar fi afectat. acu sincer nu stiu exact ce inseamna asta, dar asteptam sa vina dr mea si sa facem triplu test. oricum ceva,undeva este.
azi am reusit sa prindem o aprobare de 3 zile de concediu,asa ca in noaptea asta o taiem spre mare pana luni.simteam nevoia sa fug undeva dupa toata nebunia asta.
am sa va citesc in continuare pentru ca de la 11 la 3 voi sta in camera.
va pupacesc pe toate si hai sa facem site-ul de poze,asa cum zice bubulina. nu-s prea vorbareata eu,dar mi-as dori sa vad cine imi da sfaturi zilnic aici!!!
Mica 14+
Bubulina42 spune:
Mica, iti doresc vreme super, bebe linistit si timp bun in toate, super cu zilele libere!
Eu ieri stateam de vorba cu avocata mea si ea imi tot povestea cat de multe sunt de facut in perioadele urmatoare (adica pentru mine, ca ea pleaca in Co o luna (al treilea Co pe anul asta!), iar eu i-am amintit ca de un an de zile, in afara de zilele astea in care am fost sa vad bebele, vreo 2-3 anul asta, eu nu am mai avut nici o zi de concediu si ca ar cam fi timpul sa fac o pauza ca am obosit..Nu prea i-a convenit,in iulie cica nu pot sa plec, dar in august nu mai stau la discutii..
te pup!
18 +
angelique_19 spune:
Fetelor in sfarsit am ajuns acasa
Am avut diagnostic amenintare de avort,contractii zile la rand si am bagat la greu perfuzii.Acum suntem bine si eu si bebe,bebe e in parametrii chiar mai mare cu 3 zile decat ar trebui si am aflat ca in burtica am un .Sa ma treceti si pe mine in listuta cu numele de Denis Stefan.Dr. mi-a spus sa nu fac eforturi mari si sa nu ma supar, asa ca acum desfac bagajele si mai stau cate o ora in pat,nu mai vreau sa risc nimic.Colul meu e lung si inchis deci sunt linistita. In caz de dureri no-spa,supozitoare scobutil si daca nu isi fac efectul intramuscular injectie iar urgenta este ultImul lucru la care apelam.Dr mi-a spus ca o sa mai am contractii in sarcina insa important este sa reusim sa le oprim cu tratament acasa,daca nu apelam la spital.Trebuie sa recuperez mult din urma asa ca ma apuc chiar acum
14+
Mami_de2 spune:
citat din mesajul lui Looana Mami2 si eu iau magneziu B dar efectul vine de la acele tablete efervecente,eu iau de 2 ori ( seara si dimineata) pur si simplu nu e nevoie sa te scremi( scuze) dar nu stii cum sa ajungi mai repede la wc' si sa te asezi,deci chiar nici cel mai mic efort nu-l depui....macar incearca poate iti este cit de cit mai bine.Dupa vre-o doua zile vezi rezultatul cind te asezi la wc. Looana +20 |
m-ai convins!!!
zi-mi te rog cum se numesc exact ca am cautat pe google dar sunt o multime de marci care au :magneziu efervescent;))
citat din mesajul lui andie_n Mami_de2, si eu tot pe 11 iulie am morfofetala, abia astept sa-l vad pe bb, mai sunt 2 saptamani. Sa speram ca va fi totul ok atunci. |
Sigur va fi totul in regula! nici nu se pune problema altfel;):):)
Intrebare`: fetele cucuieteleeeee, cand ne apucam si noi sa facem site-ul ala de poze, sa ne cunoastem un pic? 18 + |
eu la inceput facusem un album cu numele meu pe Picasa pe contul ala comun la toate, dar intrand recent am vazut ca au disparut toate..nu stiu ce s-a intamplat:(
citat din mesajul lui Mica26 salutare, burtici! azi am reusit sa prindem o aprobare de 3 zile de concediu,asa ca in noaptea asta o taiem spre mare pana luni.simteam nevoia sa fug undeva dupa toata nebunia asta. am sa va citesc in continuare pentru ca de la 11 la 3 voi sta in camera. |
MIca si eu azi am cumparat vouchere pt mare weekendul asta, plecam 3 zile si suntem 3 cupluri printre care si o gravida in luna 8:)) asa ca nu voi fi sg:P
ps: abia astept sa respir aerul ala salin,desi nu voi sta la soare deloccc ci numai infofolita in Pareo.
citat din mesajul lui angelique_19 Fetelor in sfarsit am ajuns acasa Am avut diagnostic amenintare de avort,contractii zile la rand si am bagat la greu perfuzii. 14+ |
Angelique ce bine ca esti bine acum!!!Ce cosmar!
dar nu ti-a zis de la ce oare sunt contractiile astea?
:))eu nu am avut niciodata dureri sau contractii pana acum Slava Domnului insa medicul meu hematolog mi-a zis sa iau 3 no spa pe zi si 3 magneziu special pt prevenirea lor chiar daca nu le am, ca sa se hraneasca bebe bine.
ma si intreb cateodata: oare nu bag cam mult no spa in mine?:))oricum acum nu mai comentez pt ca am si placenta asta marginala si le iau dar asa ca idee cateodata ma gandesc..
18+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 300mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI