Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 17
norocila spune:
Ce am uitat si poate intereseaza pe cineva- mi-a zis la doctor unde sa ma duc sa-mi iau gratuit cartea Baby's best chance.
Daca vreti puteti arunca o privire la site-ul cu acelasi nume ( editat de o organizatie guvernamentala)
http://www.bestchance.gov.bc.ca/
BTW- scrie si acolo ca sangerarile nazale sunt parte din schimbarile de trim. 2.
14+
Bubulina42 spune:
Norocila, ce fain suna treaba asta cu "fara taxe"!, imi vine sa tzopai si eu repede pana acolo,dar eventual sa nu ma uit pe harta si sa vad cat de departe e:).
Cu cei 40 km, eu fac zilnic mai mult pana la serviciu, asa ca mie nu mi se pare cine stie ce, e ok, mai ales ca in Ca distantele astea sunt mai nimic:)
Cat despre tehniciana, pe noi ne-a intrebat daca vrem sa stim, fiindca spera ca la morfo sa ne poata spune, daca bebele e pe pozitii, nici vorba sa ne trimita undeva in alta parte, fiindca eu aici am inceput, de aici am sa ies cu bebeul.Imi place foarte foarte mult doctorul pe care il am, e super!
Cu perna-asa cum ti-am spus-si eu am de gand sa imi iau si din aia mare si din cea de alaptat (cand ii va veni vremea, celei din urma), e clar, din spusele fetelor-ca sunt foarte bune !
va pup, e aproape 1 am!
18 +
onutz83 spune:
Bine ai venit, Dannnah! Speram ce de acum incolo sa nu mai treci prin astfel de experiente
Bubulici, sunt nitel mai calma, am o burtica tuguiata care se observa cand port haine mulate
Am o prietena care ma stie cat de paranoica sunt, careia i-am spus ca nu stiu ce sa mai cred, nu-l simt pe , burtica parca nu creste... M-a sfatuit sa port haine mulate, ca siiiigur se observa si asa a fost, ieri toata ziua mi-au pus mana colegii pe burtica Lucru pe care nu prea il tolerez, dar ma rog
Pernuta, da, vreau si eu pernuta... da, din aia maaare, lunga, ceva de genul asta:
www.amazon.com/Boppy-Prenatal-Total-Body-Pillow/dp/B003UTUEOU/ref=zg_bs_382727011_2/186-3201402-7079300" target="_blank">http://www.amazon.com/Boppy-Prenatal-Total-Body-Pillow/dp/B003UTUEOU/ref=zg_bs_382727011_2/186-3201402-7079300
sau:
www.amazon.com/Leachco-Sleep-Adjusting-Pillow-Khaki/dp/B003YH2BNA/ref=zg_bs_382727011_31" target="_blank">http://www.amazon.com/Leachco-Sleep-Adjusting-Pillow-Khaki/dp/B003YH2BNA/ref=zg_bs_382727011_31
sau:
www.amazon.com/Todays-Mom-Comfort-Pregnancy-Pillow/dp/B001A0M3LI/ref=zg_bs_382727011_5/186-3201402-7079300]" target="_blank">http://www.amazon.com/Todays-Mom-Comfort-Pregnancy-Pillow/dp/B001A0M3LI/ref=zg_bs_382727011_5/186-3201402-7079300]
Dorm destul de prost un ultima vreme din cauza tuguielii, adio dormit pe burtica, parca am o minge de fotbal acolo.
Promit ca fac poze cu burtica si le pun in album
Onutz 18+
Mami_de2 spune:
Neata fetelor!
fetelo stiu ca rodia e extrem de buna pt bebe daca o papi in sarcina pt ca cica il va face mai destept:)) ..in fine are legatura cu acidul folic deci e de bine si reduce riscul de leziuni ale creierului la bebelusi cica, in plus mentine vasele de sange dilatate (previne ischemia) si inatreste uterul, deci numai lucruri bune~!. MI-ati facut pofta...ma duc sa imi cumpar si eu azi 2 b uc..ca aveau in Lidl ieri si nu mi-am luat ca fraiera... pareau asa frumoase si sanatoase si erau 5 lei bucata.
* eu pana una alta sunt asa debusolata si m-am trezit azi cam trista.. ca de 3 sapt de cand am descoperit ca placenta mea migreaza, stiit ca v-am zis,sper eu spre 'sus' :din 2 in 2 zile tot mai am scurgerea aia roz maronie-rosiatica care imi da emotii, sunt trista ca nu dispare de tot o data..dar am incredere in Domnul... sper sa fie bine, am fost de vreo 3 ori la medic la 3 diferiti in sapt 15,16 si 16,5 si medicii nu vad nik in neregula pe acolo in afara de placenta postetioara marginala de la care se presupune ca ar fi aceste scurgeri mici cantitativ si numai dimineata din 2 in 2 zile mai ales cand am 'scaun; cred ca de la scremut)...e cam naspa ca imi da tot felul de ganduri si ma nelinisteste insa incerc sa ma autoeduc ca totul va fi bine...off.
in plus..in unele zile simt bulbuci de scurta durata in burtica ca si cum e bebe, in alte zile nu simt nik.. si ma stresez si cu asta:))
ps: am fst ieri si la Ikea si aveau acolo o perna din plus curbata lunga cam de 1m si cica mergea spalata si la masina la 40 de grade, in forma de omida , grasana asa mi s-a parut perfecta pt dormit insa am zis ca inca mai caut.. era vreo 70 de lei. daca nu gasesc in alta parte ma duc sa mi-o iau pe aia. ca acum dorm cu 4 perne normale in pat si nu mai are sot locul de ele =))
18+
Signature: 25 martie - de Buna Vestire un frumos test pozitiv= cea mai frumoasa minune din viata mea!
Daily pills: 1 FembionII, 3 Magne B6, 1 Acid folic, 2 Cetebe, 1 Aspenter ; 3 NO SPA pe zi, la nevoie; 300mg utrogestan vaginal pe zi;
*posesoare a 3 mutatii heterozigote: MTHFR C677T, A1298C si PAI
bioana spune:
neata, fete
v-am citit asa pe fuga ca sunt in intarziere...dupa ce ca sunt 45 de grade si ma chinuie si somnul....m-am mai pricopsit cu una...aseara m-am aplecat sa iau cheile care imi cazusera din mana,si cand sa ma ridic m-am ales cu o durere groaznica de spate....e un punct deasupra soldului drept si imi merge pana in tapla uneori...e sciatica? apasa bebele pe nerv, cum creste?ca in urma cu 2 zile ma intepase in partea dreapta jos de tot, in bazin....
daca nu ma indoi de spate e ok...
DANNNAH bine ai venit.numai vesti bune in continuare.bine ca au iesit bine in final analizele
BUBU imi dai cu imprumutul o galeata, 2 de racoare, ploaie,ce vrei?
va pupacesc.
embarazada de 17+
IuliaCospy spune:
Neata fetelor! Sper ca va prieste racoarea de afara si ca ati reusit sa va mai odihniti.
Eu am avut o noapte ok, dar am tras o sperietura aseara. Va ziceam ieri ca de cateva luni sunt tot in priza, iar in ultimele saptamani am tras efectiv de mine. Ieri, desi n-am facut nimic deosebit din categoria lucrurilor care sa imi faca rau, poate doar ca am baut prea putina apa, m-au luat niste contractii si m-au tinut de la 19:30 pana pe la 21:00 de nu mai stiam unde sa ma var. Nu neaparat dureroase, dar foarte sacaitoare si cred ca si puternice ca se intarea burtica destul de rau. Am luat 2 no-spa si 2 MgB6, si in cele din urma m-au lasat, dar realitatea e ca ma sperie putin perspectiva asta.
A mai patit cineva asa? Ce v-au zis doctorii. Am meu e in concediu momentan, asa ca daca nu sunt urgente majore, pana nu revine, prefer sa nu merg in alta parte.
toate burticile!
Iulia, mami de Sara Andreea si 15+
Ina_3040 spune:
Neata fetelor, am intrat rapid de la munca sa va salut!
Dana eu am luat perna aia de alaptat (cea in forma de U) din Belgia...
Apropo de perne, faceti cum credeti dar eu zic ca nu aveti nevoie de 2 perne, va zice o mama care la prima sarcina a umplut casa de muuuulte chestii care nu erau necesare. Eu am luat una din aia "banana" si care se facea usor in forma de U, am dormit pe ea pana am nascut apoi am spalat-o, schimbat husa si am folosit-o pe post de perna de alaptat.
Mami de 2 nu iti fa griji, exact asa am avut si eu la prima sarcina placenta posterioara marginala. scurgeri colorate aveam tot asa de la scaun mai ales. Fereste-te cat poti de oboseala mare, ridicat greutati si altele dar in rest daca colul e inchis nu sunt probleme zic eu. de acum se ridica uterul si placenta cu voia sau fara voia ei va fi trasa in sus macar un pic cat sa elibereze colul. Nu stiu cum e in Romania, la mine pana la sfarsit nu s-a ridicat f mult, 2.7 cm fata de col si doctorul a decis sa nasc natural.
Iulia eu stiam ca atata timp cat contractiile nu sunt dureroase ele nu deschid colul. daca zici ca ai tras de tine in ultimele zile poate e un semn de oboseala, ia-o mai usor ca oricum nu ne face nimeni nici o statuie
ce mai vroiam sa zic, am schimbat semnatura, deja 20 de sapt trecute, mai mult de jumate. De vineri intr-o saptamana am morfofetala de trim II. belelusa deja misca bine, face niste dansuri dimineata si seara, dansatoare o fac. Citeam acuma de baieti deveniti fetite, sper sa nu am surprize sa apara vreun cocosel la morfofetala
va pup si sa citim numai vesti bune!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 20+ s.
Looana spune:
Buna diminea#539;a !
Mami 2 īncearca sa bei pe zi de 2 ori tablete de magnezium efervescent care se topeste īntre-un pahar cu apa,vei observa ca dup#259; 2 zile vei avea scaun normal(mai moale) si nu va fi nevoie sa te fortezi .Iti spun din proprie experienta ,eu avānd probleme de constipatie,decind iau magnezium am rezolvat pe deplin problema aceasta,in plus iti relaxeaza si uterul.
O zi buna si serviciu usor
Looana +20
mena1906 spune:
Neata burtici,
Bioana,ai grija de tine! Nu stiu sa iti spun ce este dar imi pare rau ca te doare. Nu ai numarul medicului sa ii spui ce te doare ?
Looana, multumim pentru site.
Va ziceam ca am fost alaltaieri la eco si mi-au facut un film pe dvd cu bebelu care danseaza in burtica. Mare distractie in burtica mea. Am aratat filmul familionului si e toata lumea entuziasmata. Astazi intram in 12 saptamani. Suntem copii mari. In alta ordine de idei, mi-ati facut pofta de rodii. Stiu ce ii zic lu tati sa imi aduca cand vine acasa :D .
Va citesc in fiecare zi si ma simt bine ca sunteti aici si ca toate avem o viata minunata care capata zi de zi contur, in burticile noastre.
Va pupacesc,
andie_n spune:
Buna dimineata tuturor! Cat ati mai scris de ieri de cand am plecat de la munca!
bioana, ce povestesti tu de durerea de spate suna a fi intr-adevar sciatica, stiu ca se poate intampla in sarcina. Eu am avut noroc pana acum, ma mai doare spatele dar nu foarte tare. Sanatate, sa te simti mai bine!
mami_de_2, incearca sa fii linistita. Sunt sanse foarte mari sa se ridice placenta, mai stiu pe cineva care o avea foarte aproape de col la 17 saptamani (a avut si ea niste mici scurgeri rozalii) si pana la 22 de saptamani era deja la 1.8 cm de col. Tinem pumnii sa se intample si la tine la fel? Ir-urile cum mai sunt? (eu nu le-am mai facut de la 12 sapt, dar am facut Anti-FXA-ul intre timp si a iesit bine (0.25)).
Iulia, sanatate, sa nu mai ai contractii. Daca mai ai, poti sa iei No-spa forte, maxim 3 pe zi (1 la 8 ore, asa mi-a zis mie doctorita mea).
norocila, si mama a avut diabet, si mi s-a spus si mie ca am risc mai mare de diabet gestational din cauza asta. Incerc sa nu mananc prea multe dulciuri, dar sunt foarte pofticioasa (in primul trimestru nu mi-a trebuit dulce deloc, ceea ce nu era caracteristic pentru mine, dar acum am redevenit pofticioasa cum eram).
O zi buna si sanatate tuturor!
Andreea 19+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston