Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 16
douradoudou spune:
eu locuiesc in liban unde se cultiva rodii so va spun asa; sunt de 2 feluri, un fel acru un fel dulce..ala dulce are coaja mai urata, decolorata cel acru are coaja mai frumoasa , rosie ..noi mancam si deshidratate , puse peste orez...si boabe puse in salata...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
Bubulina42 spune:
Rodiile ce sunt acum pe piata sunt maari, frumoase, dulcege si cu boabele rosii, bunaciuni rau!!, dar in timpul iernii sunt, cred, cele acre de care spui tu, Doura, care sunt mai mici, coaja pare mai uscata si e oarecum maronie, boabele sunt mai mici si mai acre, dar tot bune!Si eu folosesc samburii la salate, insa orezul nu il suport decat intr-un singur fel: cu lapte
18 +
norocila spune:
Mya- exact asta am de gand sa fac... sa studiez 'problema' inainte si acolo sa stau cu ochii cat cepele! :)
Bubulina42 spune:
norocila, vezi ca ne pusese Looana un site super bun in care puteai vedea exact cum trebuie sa arate "aparatele" din dotare la bebei, in functie de numarul de luni de sarcina:)
Nu mai stiu unde e, pe la ce numar al odiseii, poate o rugam pe Loaaana sa il repuna sa studiezi si tu, insa mi-a fost clar dupa ce am citit si vazut ce si cum ca numai de la 20 de saptamani in sus sunt sanse sa ti se spuna sexul real si corect al bebeului (asta daca ai sansa sa "coopereze":)
cat despre doctora ta, sau tehniciana, ce e, de unde pana unde chestia asta cu nu iti spun sexul bebelui? TU intreaba daca exista undeva instructiuni SCRISE cum ca ea nu are voie sa iti spuna ce aveti, insa mi se pare pura rautate sau..lipsa de profesionalism, probabil ca nu stie si s-a pacalit de cateva ori pana acum si acum prefera sa spuna ca "nu se poate"...
Nu am mai auzit asa ceva, asta e valabil numai in cazul in care parintii nu vor sa stie si vor sa fie "surprinsi".Prost gandit,-zic eu- fiindca trebuie, la un moment dat, sa te apuci de camera bebeului si sa cumperi ceva hainute (ca multe le vei primi),- si nu prea vad cum imbraci un baietel in rochite sau ca te apuci de zugravit cand mama e la maternitate..asta vorbind in general.zau asa!
Asa ca spune tare si fara teama ca ai dreptul sa stii ce bebe ai in burtica si ca e dreptul vostru ca viitori parinti sa primiti un raspuns.Sa vedem ce zice!daca refuza, spune ca doresti alt tehnician-de regula sunt doi, intr-o clinica nu foarte mare...
Nu are nici o legatura cu "asa e in Ca"- e ea batuta-n cap.
la Alma a fost ok si pe noi chiar ne-a intrebat daca vrem, la morfo, sa ne spuna sexul bebelui.Si e in iulie, ne-a intrebat inainte:)
Ai mai studiat problema cu perna? eu nu am avut timp in weekendul asta, dar imi e clar ca tre sa imi cumpar si din aia lunga si interminabila:) si din aia de alaptat, ne-a-pa-rat.Deocamdata pun o perna mai mica sub burtica si e ok, altfel simt cum bebele aluneca saracul, asa am sentimentul ca e ca o caramidutza care se rastoarna intr-o parte cand nu pun perna deloc si sigur nu ii e prea comfortabil.Iar cum eu zic ca ma iubeste asa cum il iubesc si eeeeuuu... il asez cat mai comfy posibil:):)
Onutz,oficial ei spun ca bebele incepe sa danseze intre saptamanile 18-22 la prima sarcina, asa ca stai cuminte, copilule si nu te agita, ca bebeul e super bine!
hai ca mai e un pic si facem 19 saptamani, iu-huuu!
18 +
douradoudou spune:
la noi sezonul de rodie este vara
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
Bubulina42 spune:
Norocila, cate saptamani ai acum, exact? de ce nu treci si tu nr de saptamani la semnatura? daca nu stii cum, e scris totul pe pagina 1
18 +
Bubulina42 spune:
doura, singurele luni in care nu le-am gasit pe piata au fost decembrie-ianuarie-februarie.
Aici sunt multi libanezi, probabil ca am noroc ca fac " cerere" si asa profit si eu
18 +
Looana spune:
Norocila uite pun si pt tine webseit-ul despre care spunea Bubu mai sus... legat de sexul bb cum se transforma saptamanal,pe la 18-19 sapt cu un ecograf bun 100% vede .
http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html
Eu sunt bine,am intrat doar scurt sa va citesc de pe Iphon.
Noapte buna si linistita sa aveti
Looana +20
almy spune:
Nici aici tehnicianul nu are voie sa-ti spuna in timpul ecografiei, scrie asta pe toti peretii pana sa intri la eco, sa fii pregatit si sa nu insisti. Insa daca vrei sa stii, iti scrie in raport si iti spune doctorul cand ai appointment.
Alma 20+ cu , mami de Eleni Maria (26.09.2005) si Spiros Stefan (14.06.2008)
norocila spune:
Buna seara,
Am fost si eu dupa-amiaza asta la doctor si m-a lamurit cat de cat.
Regulile de care ziceam mai inainte nu mi le spusese dr. ci le stiam de la cunostinte care au fost insarcinate. La o colega indianca nu voiau sa-i zica nici cand au trecut toate termenele...Plus ca au fost recent si niste stiri legate de subiect
http://www.cbc.ca/news/canada/prince-edward-island/story/2012/06/12/ultrasound-gender-testing.html
Doctorita mea m-a intrebat direct daca vreau sa aflu ce este bebe. Si i-am zis ca da, mentionand ca ma bucur la fel de mult oricare ar fi sexul ( ma gandeam ca poate e un test ceva :)) Mi-a zis ca daca ma trimite la spitalul de unde stau eu, si unde o sa nasc nu voi afla la ecograful de 19-20 saptamani, ca n-ar sa-mi zica. Cum eu vreau sa aflu..o sa ma programeze in alta parte... cam la 40 km de unde stau! Nah, ce nu fac eu... macar bine ca a fost ea de treaba. Bubulina si Alma - poate si pe voi v-a intrebat ca sa vada unde va trimite? Multumesc Looana de linkuri, am sa le studiez...pt orice eventualitate.
In alta ordine de idei analizele sunt ok, in iulie imi fac teste la sange partea a doua de la testarile de sindroame; data viitoare vb despre cursuri. Am auzit si eu inimioara din nou ... si deodata se aude ceva ca un gal-gal de 2 ori. Cica a miscat copilutzul Mi-a mai zis ca dupa 12-13 saptamani riscul de pierdere de sarcina scade la zero, deci pot sa stau si mai linistita.
Poate mai intereseaza pe cineva- soacra si mama ei au diabet si am intrebat daca imi creste riscul pt diabet de sarcina. A zis ca da si ca asta se testeaza la 24 de saptamani. Am intrebat fiindca la servici o colega insarcinata in 7 luni are diabet si face cate un ecograf ( cu toate masuratorile si fluxurile, etc) la 3-4 saptamani plus ca se testeaza mereu la glicemie, tine regim ( cica tre sa se scoale si noaptea sa manace o data si inca nu s-a obisnuit cu asta). Daca aici unde lumea e asa de relaxata cu analizele o testeaza asa de mult.. m-am gandit ca e cam serioasa treaba. Am aruncat un ochi pe net sa vad daca pot face ceva sa previn asta ( mai ales ca nu eram chiar slabatura cand am ramas insarcinata, deci alt factor de risc)... nu prea am gasit ceva clar. Dulciuri nu prea mananc, plus ca mi-a intrat in cap ca am baiat si deci nu are cum sa-mi fie pofta de dulce... ca asta e pt mamici de fete . Deci daca aveti sfaturi utile, ceva...astept!
Bubulina- am studiat treaba cu pernele si am sa-mi iau clar una de aia mare. Peste 2 saptamani mergem in Oregon pt 2 zile si am sa fac si niste cumparaturi ca nu au taxe acolo :) Abia astept sa-mi iau si eu haine de gravidutza.. deocamdata mai am pantaloni ( din aia fara fermoar/ nasturi cu bata mai lata..am uitat cum se cheama) care inca imi vin. Deh, sunt si avantaje ca eram mai plinuta inainte si hainele erau toate lejere.
Dupa mesajul asta va dati seama ca-s vorbareata, nu?
[ gravi ] 14+