Disneyland Paris - 7 -

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Violeta69 - Noi am avut biletele incluse in pretul cazarii, deci nu prea am studiat subiectul dar din ce am citit astfel de site ar fi francilien.

Si acum tineti-va bine! Fetele de la generatia fetei mele stiu ca imi placea sa scriu muuuuuult. Din pacate subiectul nostru a cam murit dar nu pot rata sa scriu un pic aici, macar sa tin minte ce-am facut, ca deja amintirile incep sa se estompeze...

Ne-am intors deja de cateva zile din voiajul anului si e musai sa fac recenzia, poate va ajuta pe cineva, asa cum ale voastre m-au ajutat.

Am plecat joi dimineata (31 mai) cu Blue Air, fara probleme, am aterizat la Beauvais astfel cum era prevazut si ne-a preluat shared shittle (Linea=99 Euro/3 persoane) – am fost singurii ocupanti din cei 8 posibili, deci super lux. Am facut o ora si 5 minute pana la Santa Fe, unde am nimerit in toiul chenck-in-ului – cred ca am stat la fel de mult ca pe drumul pana la hotel. Dar asta era din cauza ca receptionerii stateau cu fiecare familie intre 5 si 15 minute sa le explice cate-n luna si in stele, de ce o mai fi existand internetul, ca sa vii nepregatit? Cat am stat acolo, au aparut Minnie si Donald, dar fiica-mea nu a fost impresionata, nu a vrut sa faca poze (de altfel tot sejurul ne-am luptat cu ea sa smulgem cateva cadre, iar treaba cu autografele i s-a parut de neinteles...). Din fericire camera era gata, asa ca am aruncat bagajele in ea, am luat schimburi si am pornit spre parc. Era déjà vreo 2 cand am ajuns, dar pana seara ne-am miscat bine de tot, dat fiind ca era destul de liber parcul – musai sa luati minim 1 zi sau 2 in timpul saptamanii, altfel slabe sperante sa vedeti cea mai mare parte. Asadar, am reusit sa ne dam de 2 ori in Small World (care ramane preferatul meu, desi e destul de infantil, daca stai sa te gandesti), de vreo 3-4 ori in Buzz Lightyear, unde timpul de asteptare era doar 5 minute, Orbitron, Peter Pan, Aladin, copacul Robinsonilor, plaja Piratilor din Caraibe. Asta am reusit pana pe la 6 cand au sosit si celelalte 2 familii cu care ne inhaitasem in aceasta mare aventura – este foarte intelpt sfatul de a merge singuri, e greu sa tina pasul unii dupa altii, noi suntem foarte grabiti si apucati sa le facem pe toate, ei foarte moscaiti... au venit si nepregatiti total asa ca m-am simtit obligat sa stau dupa ei si sa le arat toate cele. Nu am folosit decat un fast pass toata ziua, la Peter Pan, in rest nu a fost nevoie, timpul maxim de asteptare a fost 15 minute.
Am prins si paradele de seara, super pont: sa stati chiar acolo pe unde iese parada (langa Small World), e si mai liber si oricum, carele fiind inalte, se vede destul de bine, chiar daca nu prinzi loc la sosea (in plus, lumea mai statea in iarba, care e in panta si se vede super). De asemenea e foarte bun pontul ca dupa ce ai vazut parada o zi, doua, la orele la care e parada sa mergi la distractiile care sunt cele mai aglomerate de obicei.
La pranz am mancat la Agrabah Cafe, nu a fost rau, dar e mult mai bine la Garden Plaza, unde am luat pranzul in urmatoarele 2 zile. Intrucat am mancat mereu tarziu, dupa ora 2, coada a fost acceptabila, daca vreti sa mancati mai devreme, musai faceti rezervare. Seara de joi am mancat fast food pentru ca nu am mai avut putere de altceva – Ana era déjà cu nervii, nu voia decat la hotel.

Vineri ne-am trezit cu noaptea-n cap, pe la 7.45 eram déjà la masa, maxim la 8.30 in parc. Cu toata moscaiala prietenilor nostrii am reusit sa facem din nou Buzz Lighyear de vreo 3 ori, Peter Pan de vreo 2 ori (cu fast pass), casa piticilor (la care copiii au tipat si au stat mai mult cu mainile la ochi), casa lui Pinochio, labirintul lui Alice (care, in ciuda faptului ca nu era prea laudat pe aici, a placut copiilor), caruselul lui Lancelor, o tura cu trenuletul care face ocolul parcului, croaziera pe lac (asta a fost singura chestie din regiunea cu vestul salbatic, Ana a refuzat si Casa bantuita si roller coaster-ul ala cumplit prin mine, imi scapa numele acuma). De altfel noi nu am facut niciun roller coaster, tuturor ne este frica si am fost fericiti ca nimeni nu a fost nevoit sa se sacrifice sa mearga cu copilul ca nu cred ca aveam inima sa o refuzam daca ar fi vrut. Am vazut iar paradele si am ramas si la spectacolul de la ora 23 (proiectie de lumini si focuri de artificii). Care intr-adevar e foarte frumos – din pacate am stat intr-un loc destul de prost, nu am putut sa-l urmarim in toata splendoarea. Inainte de spectacol am mancat la Rainforest Cafe in Village un platou cu diverse pe el, ne-am saturat toti 3, mai ales ca luasem pranzul tarziu (inauntru au un decor foarte haios, cu liane, elefanti care misca, o furtuna simulata).

Sambata am zis sa facem si studiourile, unde nu am stat prea mult: majoritatea erau roller coastere hard core, la care noi nu am vrut, abia azi am aflat ca era un trenulet care te ducea peste tot si iti arata cum e cu efectele speciale (care insa era inchis, dupa spusele prietenilor care au stat in studiouri toata ziua), de la Armageddon ne-am intors de la mijlocul cozii pentru ca am citit ca poate speria copiii (singurul loc unde am mai vazut asta a fost la casa picitilor si asa a fost), la parasute era timp de asteptare 65 de minute si am zis ca e prea mult pentru 35 de secunde batzaiala.Asa ca in maxim 2 ore ne-am intors in parc la cererea fetei (era si cam suparata ca ceilalti copilasi ii spuneau ca e fricoasa ca nu vrea sa se dea in toate cele – again, go alone!) – prietenii au ramas in studiouri pentru ca erau amatori si de senzatii tari si de spectacole. In parc déjà era omor, fiind zi de week-end, timpurile de asteptare au fost mari. Eu la un moment dat am plecat la Mall-ul Val d’Europe, ca nu puteam eu rata asa ceva (s-a dovedit a fi o greseala, e imens si daca nu ai macar o zi la dispozitie, nu are rost sa-ti bati capul, dar macar am rezolvat cu cadourile pe care le-am achizitionat din Auchan), asa ca sotul cu fata au reusit sa faca de capul lor Dumbo (de departe a fost mereu cea mai mare coada, nu inteleg de ce – de fapt cred ca din cauza ca intra doar 2 persoane/elefant), Peter Pan cu fast pass, casa lui Pinochio, labirintul lui Alice si inca vreo cateva chestii, imi scapa acum. Impreuna am facut Autopia, care a avut si ea o coada destul de generoasa si cescutele, unde coada a fost mereu destul de mica si inca o data Peter Pan, cu fast pass – noi nu am folosit in nicio zi toate fast pass-urile, chiar nu a fost nevoie, dar daca erau toate zilele ca sambata, cred ca era...

A venit si ultima zi, care a fost dedicata Parisului, in principal; totusi, fata a vrut sa mai dam o raita prin parc si am “profitat” de orele magice, in care intra numai cei care stau la hotelurile Disney. Spun in ghilimele pentru ca mai mult de jumatate de parc era inchis, ceea ce m-a enervat la culme pentru ca mi-as fi dorit sa profit de mai multe daca tot ma trezesc cu noaptea-n cap. Initial m-am gandit ca a fost din cauza ploii care a cazut peste noapte (a fost de altfel singura zi mai friguroasa) si deci s-au apucat sa curete atractiile in aer liber, dar nu se justifica astfel de ce era inchis la Small World sau Star Tours (ca de fapt acolo ar mai fi vrut fata sa intre o data). Asa ca am mai intrat o data la cescute si caruselul lui Lancelot, iar pe la 10 fara 5 ne-am asezat la coada care se formase la Star Tours – dupa ce ne-am dat si in asta ne-am luat ramas bun intr-o scurta plimbare si am pornit spre Paris cu RER. In orice caz, din cauza ca erau filmari in parc, in fiecare zi majoritatea atractiilor inchideau la 21.30, numai cateva ramaneau deschise pana la 22.
Am luat abonament pe 1 zi – 5 zone = 35 Euro, am coborat la Garre de Lyon, unde am lasat bagajele (Fran – multumesc de pont, a fost cumplit la intoarcere sa le gasim, povestesc indata), si am pornit in continuare spre Turnul Eiffel (pana la Etoile, unde am schimbat cu metroul pana la Bir-Hakeim). Ziceam ca am luat teapa cu Turnul pentru ca nu am putut sa cumpar bilete on-line, ceea ce mi-ar fi asigurat un acces mai usor, practic nu avea mult timp de pierdut, mai ales ca am mai stat in parc de dimineata si nu am plecat imediat spre Paris, cum ar fi trebuit sa facem. De la Turnul Eiffel am luat Les cars rouges (un pic mai mult de 60 de Euro pentru toti 3) pentru un tur pe la principalele destinatii turistice. A fost un frig destul de muscator, la un moment dat a trebuit sa coboram de la etajul autobuzului, iar Ana si-a pierdut interesul imediat dupa ce ne-am urcat, nici nu se uita pe unde trecem, era mai mult fascinata de casti, de autobuz. Nu am mai facut turul complet pana la Turnul Eiffel, ci am oprit la Arcul de Triumf de unde am luat metroul inapoi spre Garre de Lyon, iar acolo a inceput aventura gasirii bagajului – eram in intarziere déjà – simteam ca dau in apoplexie, nu alta – cred ca ne-a luat vreo 15 minute sa realizam ca bagajele sunt la -1, la capatul lumii, in timp ce noi bantuiam la parter. Plini de nervi si stresati la maxim, am luat metroul pana la Porte Maillot, unde am ajuns cam cu o ora jumate inainte de ora de INCHIDERE a check-in-ului, nici vorba de 3 ore. Eram atat de stesati si eu si barbatul ca nici nu puteam vorbi, ne uitam doar in lungul drumului, sa ajungem mai repede. Colac peste puzaza, astia in Franta nu au pietre de kilometraj si nici nu semnalizarea nr. de km pana la destinatie nu stau bine, am vazut doar 2 in 80 km sau cati or fi pana la Beauvais. Norocul a facut ca soferul a condus destul de repede, nici drumul nu era aglomerat, asa ca am ajuns la aeroport cam cu 20 de minute inainte de inchiderea check-in-ului. De bine de rau, asta a mers repede, dar sa vezi omor la controlul de securitate: erau o gramada de reprezentanti ai nationalitatilor conlocuitoare si nu cred ca era unul care sa nu tiuie, simteam ca innebunesc pentru ca imbarcarea era la 19.40, trecusera déjà 5 minute peste ora asta si noua nu ne venise randul. Si ca sa fie totul si mai palpitant, a aparut o mamaie in carut cu rotile, nu zic nik rau de ea, dar avea, frate, o pisica in cusca – acuma, mare problema, daca sa treaca pisica pe la razele X sau nu. Au trecut in sfarsit, si, dupa ce am imbatranit in 5 minute cat in 5 ani, am trecut si noi. Dupa control, stupoare, avionul nici nu aterizase venind dinspre Bucuresti, deci tot stresul a fost degeaba. In orice caz, invatatura de minte sa plecati din timp catre aeroport, pentru 10-15 minute cate le mai petreci sa vezi una-alta nu merita stresul.

Ashea, acuma, dupa povestea asta interminabila, cateva remarce/ponturi/observatii:

Luati-va cu voi atat crema de plaja, cat si pelerine de ploaie (se gasesc in orice hipermarchet la raionul gradina si nu sunt scumpe), noi le-am folosit pe ambele, crema e drept a fost de imprumut, ca am decis eu de la mine putere ca nu e nevoie, vazand prognoza, care zicea soare cu nori… cam asa a si fost, mai ales in primele 2 zile, adica exact cat m-am ars destul de binisor pe fata si pe decolteu. Nu exista farmacie in parc, cea mai apropiata e la Mall-ul Val d’Europe, deci luati si crema si medicamente de stricta necesitate de acasa. Crema parca sa zic ca am vazut intr-un magazin, chiar la intrare, dar nu sunt sigura ca asta era. Pelerine de ploaie se vindeau si in parc, am vazut pe niste oameni, dar pun pariu ca sunt scumpe ca naiba, asa ca mai bine le ai de acasa, mai ales ca sunt foarte usoare.
Toalete: nu sunt atat de curate pe cat am fost asigurata mai sus, ba chiar in prima in care am nimerit era si aglomeratie (ce-i drept a fost doar o data); mirosea rau de tot a pipi, unele erau infundate cu diverse, nu mai zic acuma ce, singura toaleta curata a fost la receptia hotelului. Pana la urma gaseai un vas WC acceptabil, dar mirosul era omniprezent. Sotul mi-a zis ca la barbati era foarte curat.

Mancare: cea de fast food slabuta si, din cate cred eu, e la fel peste tot, intr-o seara am zis ca suntem noi mai destepti si mancam in Videopolis, dar mancarea era aceeasi ca cea de la Casey’s Corner, cand iesi de pe Main Street sau Play & ceva (nu-mi amintesc acum), de la intrarea in Village. La Plaza Garden ne-a placut cel mai mult, la restaurant cu personaje nu am mancat intrucat pentru Ana treaba cu personajele nu a prins, nu avea rost sa dam banii pe meniuri scumpe.

Bani: pe bilete avion+cazare am dat in februarie 955 Euro, iar ca bani de cheltuiala am avut cu noi cam 2.000 Euro si bani pe card (de rezerva) dar n-am cheltuit decat vreo 700 – din care 100 in Auchan si 100 si ceva in Paris. Nu ne-am refuzat nimic practic si cu toate astea imi pare ca am cheltuit putin; ma rog, in afara de mancare+bautura, ca asta a fost cheltuiala zilnica principala, mare lucru n-am avut a cheltui: in magazine colectia de haine mi s-a parut naspa, adica pentru fata nu am putut sa iau nici macar un tricou ca amintire, hainele de copilasi pana in 2 ani erau ceva mai aratoase, dar nu am avut nevoie.
Am aplicat cu succes metoda ca intai ne uitam si apoi cumparam, biata Ana era asa de circumspecta, se uita la toate dar nu voia nimic, de teama sa nu-si termine banii (a avut 200 Euro ai ei, sa faca ce vrea cu ei). Pana la urma, vazand ca nu ia nimic, vineri, intrucat era 1 iunie, i-am spus ca are cadou 2 jucarii de la noi si si-a ales un sarpe Ka si calul din Toystory – cu banii ei si l-a cumparat pe Woody din Toystory, ca sa se potriveasca cu calul. Inutil sa va spun ca noi nu am vazut Toystory (desi mi-am propus sa-l vedem inainte sa plecam ca sa inteleaga si ea ce-i cu o parte din atractiile din parc, efectiv nu am mai avut timp) dar si-a luat aceste jucarii ca sa nu se certe cu prietena ei, care si le luase si ea – evident de cand ne-am intors din parc nu a mai pus mana pe ele, musai sa vedem Toystory, poate doar asa mai au succes.
Apropo de sfatul sa plecati cu rochia de printesa de acasa, sfatul e minunat, insa doar daca mergeti singuri: am imbracat-o pe Ana in printesa (nu era chiar rochie de printesa Disney, dar semana destul de mult cu rochia lui Belle) si i-a fost suficient pana ce prietena ei si-a cumparat rochie de Tianna. Adevarul e ca Ana ochise rochia asta si ii placuse cel mai mult din toate, dar nu a vrut sa-si ia pana ce nu a avazut-o pe prietena ei imbracata (inca un motiv sa nu mergeti in grup!). I-am spus ca intrucat are rochie de acasa, daca doreste inca una, sa-si ia cu banii ei si asa a facut, si-a luat rochie de Tianna cu poseta si manusi asortate.
In orice caz, nici la capitolul jucarii nu m-au dat pe spate, pe vremuri mai aveau chestii cu pisicile aristocrate, personajele din Nemo, acuma aveau strict noutatile + desigur costumele de printese, cu accesoriile fiecareia, si la baietei am vazut cateva costume…

Ei, m-am lungit cat o zi de post, de departe e cea mai lunga postare de pe aici (de pe orice site ever), dar sper sa foloseasca. Nu ezitati sa intrebati daca mai aveti curiozitati.

Seara buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ioana, eu am citit cu mare placere relatarea ta,nu-i bai ca a fost lunga, parca am mai calatorit virtual pe acolo si eu.

La orele 8-10 sunt numai cateva atractii deschise, si numai din fantasyland si discovery land, vreo 6-7 in total. Scrie asta pe undeva deci nu a fost o intamplare. Small world nu face parte dintre ele.

Deci se confirma treaba cu timpul saptamanii vs week-end, cand maimergem pe acolone vom planifica sa ajungem in timpul saptamanii, clar. In we a fost omor si in martie, cand am fost noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

Ioana, foarte buna postarea ta! am citit-o de doua ori ; plecam poimaine si avem mari emotii...tot am impresia ca nu suntem cu toate temele facute; sper sa prindem vreme buna si distractie maxima; singurul lucru care imi strica bucuria este ca bb2 ramane acasa cu bunicii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

Ioana, poti iesi si intra inapoi in parc la prinz, de ex.?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Da, poti iesi si intra de cate ori vrei, ai niste bilete ca niste abonamente de metrou pe care le introduci in niste porti ca la metrou. Tot pe ele le introduci si ca sa primesti fast pass.

Distractie placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecxa spune:

Multumesc frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Hmm, credeati c-ati scapat de mine? Mi-am mai amintit cate ceva...

Oboseala - cand ma gandesc la acest sejur, primul lucru este oboseala crancena pe care am putut sa o experimentez; noi mai mergem in city break-uri de 4 zile prin orase mari din Europa si la fel, imi fac program sa vad cat mai multe lucruri, dar ca la Disneyland nu am patit nicaieri - seara ajungea efectiv cu picioarele innodate dupa gat, simteam ca mor daca mai fac un pas si cu toate astea nu ma lasam. A fost la propriu dureros, abia acum, ca am revazut pozele, imi dau seama ca a fost si placut si mi-as dori sa ma intorc, dar prima senzatie cand rememorez aceste sejur este durerea de spate/picioare si oboseala aferenta. Pentru a incerca sa protejam macar copiii, noi am inchiriat carucioare din parc vineri si sambata - fata mea e foarte inalta pentru varsta ei, cu toatea astea a stat tot timpul in carut cand ne plimbam de la distractie la alta - sambata, inevitabil, pe seara ne-au "furat" carutul si a fost o intreaga tragedie pana ne-am dus sa luam altul (neaparat sa pastrati bonul peste zi). Cred ca cei 8,95 Euro cat costa pe zi (se poate inchiria si pe 2 zile, dar nu e nicio reducere la faza asta, asa ca am preferat sa platesc in fiecare zi) a fost cea mai buna investitie pe care am putut-o face in toate acele zile si singurul regret a fost ca nu aveau si pentru oameni mari. Sunt destul de mari, robuste, e adevarat ca nu se rabateaza pentru pozitia culcat, dar stiti ceva? Ana a adormit vineri seara in el, asa, in fund, imbracata mandra in Tianna, ne-am prapadit de ras - era atat de cazuta incat a fost parada (atunci canta muzica foarte tare) si ea nici nu a miscat, oricum, i-a prins foarte bine acel somn.

Copii mici in parc (sub 3-4 ani) - aproape toti pe care i-am vazut dub 3-4 ani pareau foarte chinuiti/plictisiti/plansi/isterici. Nu cred ca e intelept sa vii cu un astfel de copilas in parc, e de regula sub puterea lui de intelegere (intre noi fie vorba, nici Ana nu a savurat in mod deosebit aceasta iesire, ma asteptam sa fie data pe spate, dar nu a fost chiar asa... se pare ca mai pe la 10-15 ani apreciaza ei la justa valoare excursia asta) si foarte, foarte obositor. Asa ca, Adialex, sa nu-ti para rau ca bb 2 ramane acasa (e drept, nu stiu ce varsta are). Eu pe bb 2 (1 an jumate) nu l-as fi luat nici daca primeam gratis sejurul+cheltuielile - si asta inainte sa experimentez cum este - acum sunt convinsa ca a fost alegerea corecta. Si in plus, abia avem pretext ca peste vreo 5 ani sa mai mergem o data, sa-l ducem si pe el.

Lavi02 - ei, iaca asta, ca nu-s deschise toate intre 8-10 nu o citisem pe nicaieri, atunci m-am mai linistit.

Adialex - dupa cum vezi, eu m-am intors de acolo si tot mai aflu lucruri pe care nu le stiam - probabil ca daca nu mergi de 3-4 ori nici nu le afli pe toatel; important e sa citesti cat poti de pe forumuri si pana la urma, te mai descurci si la fata locului, toti sunt foarte amabili, vorbesc multe limbi straine (m-a frapat ca angajatii par mai degraba a fi alte natii decat francezi, am vrut sa-mi mai exersez si eu franceza si am constatat ca unii vorbeau chiar mai slab decat mine franceza). Sigur o sa va distrati, nu uitati crema de plaja, orice-ar fi - am vazut aseara cateva poze de a doua zi si eram tare roscovana la fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dory232002 spune:

va rog ajutati-ma cu un sfat, cum este mai bine, 2 zile la Disneyland si o zi la Parc Asterix sau 3 zile la Disneyland. multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Dory - nu stiu cum e la Parc Asterix si ce poti face acolo, dar dupa mine, un minim (si in acest timp, maxim) de 3 zile e necesar ca sa vezi/simti cam tot ce se poate la Disneyland. Citeste mai sus cum le-am impartit noi si inca noi nu am stat in studiouri asa cum ar fi trebuit (am vorbit intre timp cu prietenii care au stat o zi in studiouri si a reiesit ca erau destule de vazut si acolo, nu neaparat distractii sa te dai in ele, ci spectacole...).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

Ioana pentru toate informatiile pretioase
A fost o promotie la biletele de intrare in parc , plateai 3 zile si intrai 4, ma ofticasem rau ca nu am mai prins-o si cand ma uit mai bine zilele nu trebuiau sa fie la rand

Mergi la inceput