BULGARASI DE IAN-FEB 2013 (6)
Raspunsuri - Pagina 8
vikisor spune:
Buna fetelor
pisigri, La multi ani!!!!!!
pretty, iti tin pumnii, sa fie totul bine te asteptam cu vesti
bubble, haioasa faza cu sotul tau al meu incepuse sa rasfoiasca o carte primita despre nastere si s-a strambat tot si ma intreba daca asa o sa patesc si eu... l-am linistit ca nu, dar nu m-a prea crezut
fetelor, eu am probleme cu picioarele... mi s-au umflat teribil stiti cumva daca am voie sa ma dau cu lioton gel?? ca ala imi era numai bun pentru desumflat picioarele si imbunatatirea circulatiei...
11+
lauraf89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui prettysunshine Nu am vesti bune deloc.Sangele nu e rosu,e maro,e foarte putin,insa vine clar din uter.Iar inima lui bebe bate mai slab decat ar trebui,asa ca mi-au spus ca asta poate fi semn de avort spontan.Iar eu am o durere surda in burta jos si tot simt nevoia de a merge la toaleta exact ca la infectie urinara,cred ca asta nu e semn bun.Si ma e ceva pe ecografia de azi era scris 6 saptamani si 4 zile,iar vinerea trecuta erau 5 saptamani si 6 zile,deci azi ar fi trebuit sa fie 7.Cred ca nici asta nu semn bun,desi doctorita nu a zis nimic de asta.Mi-e tare frica,fetele,cel mai tare de treaba cu bataile inimii.Si nu pot face nimic decat sa astept. Zbubu,nu poate fi de la implantare,s-a implantat demult. Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011) 6+ |
Pretty nu te ingrijora de masuratori, acestea mai difera in special in primele saptamani! Legat de bataile inimii nu stiu ce sa iti spun, s-au vazut zone de decolare in jurul lui bebe? Stai la pat, incearca sa te linistesti (chiar daca e greu), poate atipesti putin! Ti-au dat tratament ceva?Cand te-au mai chemat la control?
9+
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
prettysunshine spune:
Laura,nu stiu ce-s zonele alea de decolorare,nu a zis nimic despre asta.Nu mi-au dat absolut nimic,iau eu de capul meu progesteron si no-spa incepand de azi,dar nu stiu cate no-spa am voie pe zi.
Aveam control pe 25 oricum,a ramas ala valabil,daca nu mi se intampla nimic intre timp.
Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011)
6+
lauraf89 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui prettysunshine Laura,nu stiu ce-s zonele alea de decolorare,nu a zis nimic despre asta.Nu mi-au dat absolut nimic,iau eu de capul meu progesteron si no-spa incepand de azi,dar nu stiu cate no-spa am voie pe zi. Aveam control pe 25 oricum,a ramas ala valabil,daca nu mi se intampla nimic intre timp. Mami de Cosmin (03.07.1997) si de ingeras Lucas (15.02.2011-17.04.2011) 6+ |
No-spa ai voie 3 pe zi iar utrogestan maxim 600 mg pe zi! Zona de decolare este o zona ce apare mai inchisa la ecografie, o desprindere de placenta(sau in zona lui bebe) din cauza acumularilor de sange, de obicei apare mai negricioasa asa tocmai din cauza sangelui care este in zona! Daca nu a vazut asa ceva inca e bine! Doamne ajuta sa nu se intample nimic cu bebita! Incearca sa stai la pat, efort minim(ridicat doar pt dus la toaleta) si te rog sa ne tii la curent cu ce se intampla!
Sanatate!
9+
Iti multumesc tie Doamne, Sf Efrem cel Nou, Sf Nectarie si Maicii Domnului pentru aceasta binecuvantare!
Bubblegum spune:
Ingrid, of, ia-o logic. Daca nu ai facut ambele ecografii cu acelasi ecograf este normal sa ai diferente de masuratori. Eu am facut 3 ecografii in saptamana 7, duminica la un ecograf sarcina avea 7 saptamani si 1 zi, marti la alt ecograf avea 7 saptamani si 2 zile iar vineri la alt ecograf avea 7 saptamani si 4 zile...m-am speriat si am intrebat daca e normal asa o diferenta si mi-au spus ca fiecare ecograf e altfel si fiecare ecografist/doctor masoara altfel.
Cu bataile inimioarei am citit nu stiu cate posturi pe forumurile de mai peste tot posturi unde mamicile disperate isi comparau bataile inimii bebelusilor..unii erau sub limita medie mamaicile erau speriate si pana la urma totul a fost bine!!!
Referitor la progesteron eu iau progesteron 1600 mg pe zi...8 gelule, progesteronul se elimina singur din organism in primele 10 saptamani o cantitate mare nu are ce rau face din contra. De abia dupa saptamana 12 trebuie diminuat pentru ca o cantitate mare de progsteron (poate) imbatrani placenta.
Ti-au luat sa vada cum e beta???La cat timp se dubleaza?
Stai in pat si hidrateaza-te evita produsele de la frigider bebe are nevoie de caldura, bea laptic cald si ia utrogestan!
Bine ca sangele pierdut nu e rosu ci maro. Bine ca nu au gasit anomalii ale sacului sau vreun hematom.
Ramai in pat si nu pot sa-ti zic in ce hal m-ai speriat!Nu uita ca ai un ingeras pazitor care va avea grija de gagalice sa ii fie bine! Pup you si esti in gandurile mele!!!
8+ cu little bubble
prettysunshine spune:
Bubble,ecograful nu a fost acelasi,dar doctorita da,am dat exact peste ginecoloaga mea azi,ceea ce a fost bine.ma ingrijoreaza mai putin diferenta aia de trei zile la varsta sarcinii,mai mult ca ingrijoreaza bataile inimii,pe ecografie scrie ca sunt 97.Nu mi-au masurat niciun HCG,m-au trimis frumusel acasa si sa nu fac efort,atat.Iau progesteron de capul meu si barbatu-meu urla ca de ce iau pastile daca doctorul nu mi-a zis,dar iau 600 mg de progesteron cat m-or tine pastilel din Ro ca nu cred ca aici se da progesteron fara reteta,nu,Bubble?
6+
prettysunshine spune:
Ma tot duc la baie si sangele,nu e mai mult,dar cred ca e mai rosu,dar nu rosu aprins totusi.
6+
Bubblegum spune:
Dar de ce nu ti-a dat progesteron, ai intrebat si nu ti-a dat? Aici nu se da fara reteta insa poti face o magie, daca te duci la farmacia de unde ti le-ai luat ultima oara ti le pot da fara reteta (te au in baza lor de date ca si cumparator de x medicament si ti le pot da, eu am reusit asa sa iau si utrogestan si progynova dupa ce imi fusese lene sa ma duc iar la spital dupa reteta :)).
Banuiesc ca e inca nomal sa sangerezei din moment ce pe ecograf se vedea ca sangele vine din uter si continua sa vina. Tre sa se opreasca sangerarea insa. Insa mare mare diferenta intre sangele maro si sangele rosu proaspat.
La 6 saptamani bataile inimii sunt 95-160 acum asta este o statistica facuta pe toata saptamana, este o diferenta intre bataile inimii la 6 saptamani si 1 zi si la 7 saptamani, unii bebei sunt motorase disel incep mai incet si apoi devin fotbalisti ;) ceea ce se va intampla si la tine!!!Odihneste-te grijile creeaza stress si nu-i bine, incearca sa dormi. Pup you
8+ cu little bubble
CampariSoda spune:
Pretty ma gandesc la voi si tin pumnii. E bine ca ai pastile din .ro - rau sigur nu fac si poate contribuie la oprirea sangerarii. Am inteles eu bine, de-acu astepti pana pe 25 la control???
prettysunshine spune:
Bubbble n-am intrebat de progesteron fiindca ca stiu ca dau doar daca ei considera necesar si e clar ca nu a considerat din moment ce nu mi-a dat.Eu mai am inca progesteron de la sarcina trecuta cumparat din Romania,imi ajunge pentru 12 zile si atat.De luat de la farmacie de aici am luat o singura data acum un an jumate,dar de unde am luat zau ca nu mai stiu,ca locuiam in alta parte atunci.
Campari,daca nu mi-e mai rau n-am motiv sa ma duc pana la controlul de pe 25.
Sangele e doar pe hartie cand ma sterg la toaleta si nu e rosu rosu,ci diluat,nici nu stiu cum sa explic.
6+