Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulutza_1980 spune:

fetelor eu am 3 lucruri de care imi este frica ...
si asta cred eu ca e din lipsa de cunostere - drept e ca mi-a fost mereu teama si am si evitat sa ma interesez ... unu pentru ca nu am mai fost in situatia de acum si doi ca am asteptat sa inainteze sarcina suficient ...
deci : (1) una din temerile mele este frica de a nu tine corect copilul in brate ... intotdeauna mi-a fost frica sa tin noi-nascuti in brate de teama sa nu le scap capul ... imi doresc si sper sa depasesc teama asta in momentul in care am sa-mi tin in brate fetita ...merg mult pe instinct ...
(2) o a doua temere este faptul ca o perioada copilul are partea superioara a capului mai moale ... imi este frica sa nu fac ceva gresit ... va trebui sa citesc ( nu am citit inca nimic ) , sa ma informez ;
(3) a treia grija este buricul ...nu stiu ce si cum se procedeaza ...

va trebui sa citesc muuult despre toate ca in felul acesta am sa reusesc sa-mi inving temerile ...
daca aveti detalii care sunt luate din viata de zi cu zi , sau de la rude si nu din carti in mod deosebit - luminati-ma ...

eu fug la job ... am sa va citesc diseara ... sper sa continuam cu comunicarea !!!

27 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

de acord cu lulutza , acelesi griji le am si eu mereu si ma tot gandesc stiind k au capul moale si buricul la inceput cum oi reusi sao schimb

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Nici eu nu am cumparat nimic pana acum.
Dupa ce intru in concediu o sa incep sa fac cateva cumparaturi.Nu ma arunc la foarte multe deoarece am experienat de la Bianca. Am luat o multime de chetii pe care nu le-am folosit, asa ca nu voi baga banii in lucruri inutile.
Patutul il am de la Bianca, este din lemn si foarte bun calitativ. Va trebui doar sa investesc intr-o saltea buna.Carut imi va da cumatra mea, Un scaun de masina de asemenea trebuie sa cumpar, pentru ca cel pe care l-am avut la Bia, l-am dat. Hainute nu voi cumpara foarte multe, la Bia, am avut un sifonier intreg de hainute si primite si cumparate din care mai mult de jumatate le-am dat noi noute, pentru nu am apucat sa le purtam. Asa ca de data asta nu o sa mai exagerez cu hainutele. Nu voi lua decat strictul necesar.
Cosmetice pentru bebe , de asemenea nu voi lua foarte multe, decat un gel pentru baita si un ulei de corp inca nu m-am hotarat asupra firmei, as vrea sa merg pe Klorane, dar ma mai gandesc.Forfecut pentru unghii am avut la Bia de la Baby care sau baby nova, nu mai stiu exact cu varfuri rotunde de care am fosat multumita.
Pana acum spuneam ca nu ma strez cu cumparaturile, dar pe masura ce scriu, imi dau seama ca sunt destul de multe de cumparat si cred ca ar trebui sa ma mobilizez si eu si sa incep sa cumpar cate ceva.
In alta ordine de idei, mi-e dor de printesica mea,de ma topesc . Am trimis-o duminica trecuta la bunici, la tara pentru ca nu mai vroia la gradi.Si acum nu mai pot de dorul ei.Si cand imi mai spune la telefon "Mami te iubesc atat de mult, mi-e dor de tine, cand ma iei acasa?" ma termina pur si simplu.
Gata, am incheiat ca m-am intins ca o placinta. Nu mai stiu cine a folosit expresia asta, dar mi-a placut teribil
PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Vad ca sunt cateva mamici care au ceva temeri in privinta modului in care vor tine bebelusul in brate, legate de caput si de buricel. Dragele mele nu va faceti griji. In momentul in care va veti lua prima data belelusul in brate, veti vedea ca veti sti exact ce sa faceti, cum sa -l tineti de parca ati facut asta dintotdeauna.
In privinta caputului intr-adevar caputul este moale pana pe la 8 luni cand se inchide fontanela, dar nu trebuie sa faceti nimic special. La buricel intr-adevar trebuie putina atentie, sa nu udati buricelul la baita, sa-l tamponati cu betadina sau cu ce va zice medicul si cam atat. Asteptati sa -i cada si asta e.Oricum ar trebui sa cada buricelul cam intr-o saptamana. Asta e tot.
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Vero, suna foarte linistitor ce zici tu. Cum spunea Lulutza, am increderea ca voi simti ce trebuie sa fac (plus putina informare), dar in principiu ma bazez pe instinct. Oricum, am inceput deja sa visez momentul in care o sa mi-l dea medicul pe bebe in brate Si totusi, mai avem ceva de asteptat, dar acum incep sa ma simt si mamica, nu doar graviduta.

fericita 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Salutare burticute!

Wow! Ce activitate la noi pe forum!!!
Ce ma bucur! Ma apuc sa citesc si reaspund pe rand, pe masura ce dau de subiecte, ca altfel neuronul gravid le uita
Revin deci!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Virginia_86 spune:

Lulutza, nu stiu daca e vorba de curaj, dar ne-am dorit amandoi enorm un copil si nu a mai contat nimic altceva decat implinirea acestui vis.
Kytana, nici mie nu imi curge nici un fel de lichid din sani, poate mai tarziu sa apara ceva.
Eu nu vin cu vesti bune de la ecografie, mi-a spus doctora ca am lichid amniotic in exces, mi-a dat o valoare de 21 si cica limita superioara este de 15. Din cauza asta se pare ca am si contractii si s-ar putea sa nasc prematur. Plus ca lichidul amniotic in exces ar indica o afectiune a copilului, numai ca nu stim care ar putea fi ca toate au iesit bune pana acum.
Ooofff... mi s-au incecat toate corabiile.

28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielabejan spune:

veroboroda multumim pt incurajari si sfaturi, sa dea Domnul sa facem sa fie totul bine pt copiii nostri.
virginia nu te alarma prea mult incerca sa mai mergi si la un alt doctor si totodata incerca sa fii linistita si sa nai incredere in tine si copilul tau, cu siguranta Doamne Doamne o sa te ajute si bebelusul tau simte si stie cat de mult il iubesti si asta ii da putere sa fie totul bine, mai gandeste-te si la femeile care nasteau acasa copii sanatosi si nimeni nu le spunea cat lichid au avut , cat e colul si chestii de genul, uneori prea multa informatie strica, incurajeaza te si nu te lasa suparata de o veste, multe mamici au primit vesti rele si apoi au constatat k si-au facut griji degeaba si au fost si cazuri knd mamicilor li s-a spus k totul este super bine si saracele sau trezit cu fel si fel de surprize,
capul sus nu totul e batut in cuie

26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Deci am zis ca le iau pe rand.

Incep cu Kytana:
Intrebai cum facem cu cursurile daca sunt in timpul programului. Eu am program pana la 17.30 si ma gandeam sa-mi iau cate o ora, de la 16.30, sa plec de la serviciu. 4 cursuri = 4 ore lipsa. Si sa imi fac cerere din aceea, dispensa pentru consulatii prenatale. Legal avem voie la 16 ore/luna pentru consultatii prenatale. Trebuie doar sa venim cu o adeverinta de la medicul ginecolog sau medicul de familie, dar eu cum nu am treaba cu cel de familie iau de la ginecolog, ca am fost la el in ziua respectiva. Nu imi cere nimeni detalii, de ce am fost, ce am facut, ce analize etc...Pur si simplu ii zic ginecologului ca am nevoie de o adeverinta pentru serviciu din care sa rezulte ca am fost la el pe motive de sarcina si atat.

Eu toata sarcina mi-am luat din acele 16 ore lunare pentru asemenea consultatii. Daca e dreptul meu, de ce sa ma chinui sa fac o programare seara dupa program? Lasa ca fac eu frumusel in timpul programului, scap si mai repede de la birou si aung si eu devreme acasa.

La cursuri la fel, ma gandeam sa le cer sa-mi dea o adeverinta in care sa scrie ca am fost la Spitalul Filantropia pentru sarcina Si atat. Sper sa fie de acord. Daca nu, vad eu ce fac.

Merci frumos si pentru sugestiile de cadouri din State, o sa le caut pe net sa vad ce contin si vad eu ce cer. Ziceai ca nu stii ce sa-mi zici ca nu stii ce am. Pai nu am luat nimic pana acum, decat cateva hainute . V-am zis ca nici timp de listuta nu am.

Revin, ca sunt de-abia la pagina 10 cu cititul.
Ce bine imi pare ca au revenit fetele aici. Cateodata intram si era aceeasi pagina 2 zile, acum intr-o zi s-au scris vreo 12 pagini

Pup!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Virginia nu-ti face griji pt lichidul in exces pt ca mai mult ca sigur ca nu e nimic grav,asa a avut si sora mea,a nascut acum 2 sapt o fetita sanatoasa si frumoasa foc,cu numai 2 sapt inainte de termen.a avut o burta imensa si e si micuta 1,40 are deci iti dai seama ca a dus destul de bine sarcina la inaltimea ei.
si eu am lichid amniotic usor in exces

Si mie-mi curge lichid din sani de vreo o luna,intr-o zii a curs destul de mult incat sa mi-i se faca o pata mare pe tricou

Eu ma tem mai mult de cezariana cum am placenta previa,cu Roli(asa-i spunem,e prescurtarea de la Roland) nu ma tem ca n-o sa ma descurc

Kytana ti-as trimite niste norisori de ploaie,dar si pe noi ne-au pacalit,e innorat,dar nu vrea sa ploua

Paulafericita 25+ cu Roland

Mergi la inceput