Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Anne Mary, ce bine imi pare ca ai revenit! Nu ai mai scris de mult pe aici. Ce-ti fac gemenasii?

Legat de scaunul de masina, nu stiu ce sfat sa-ti dau.
Si legat de carut, pentru cine a intrebat eu fac in felul urmator:
am primit un carut Chicco care imi pare mai mult sport, e mai de vara, nu are landou - asa ca o sa-l folosesc probabil de-abia de la primavara cand bebe va sta in fundulet. Pana atunci am zis ca luam din Dragonul Rosu un carucior 3 in 1 de la Baby Care la 350 lei, cu landou si scoica de masina.
Stiu ca e foarte ieftin, dar macar in iarna asta sa ne tina, ca de la primavara il am pe cel Chicco. Acum si daca o fi ca iarna trecuta cu zapada de jumatate de metru pe strazi, poate sa fie el ce firma o vrea ca tot nu poti sa iesi cu el pe strada!

Scaun de masina a zis ca-mi da vara-mea, care il are primit de la nasa ei, pentru cand va avea si ea bebe. Si cum nu are, deocamdata mi-l da mie. Asa ca scoica de la carutul de 350 lei pentru inceput si apoi scaunul de la vara-mea. Daca si scoica si scaunul se dovedesc a fi praf, atunci cumpar un scaun ca lumea si asta e. Tot in Dragon am vazut scaune foarte ok la 150 lei.
Deci investitia nu ar fi mare: 350 lei carut 3 in 1 si in cel mai rau caz inca 150 lei scaun.
Acum fiecare dupa posibilitati, dar eu ma ingrozesc cand vad preturi de 2000-3000 lei pentru un carut.
N-am de unde sa dau atat.

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Si noi deocamdata am cumparat 2 hainute,un body si o salopeta,sunt asa de faine

Paulafericita 25+ cu Roland

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

burtici harnicute ,

Carmen: cum te mai simti? parca aveai probleme cu contractiile nedureroase, sau ma insel eu ? Spor la bagajit.
Ramona:cu drag. De la napati le iau mai sunt si online , depinde de fiecare. Eu sunt multumita ca imi ajunge gelul cam 3 luni si Ili face dus in fiecare seara plus ca mai ma servesc si eu . Nu are parfum si dupa baie miroase asa placut , a pielicica ei de copil dar curata.
-de la DM :suntem fani servetele umede si betisoare urechi bebei.
Lulutza: am avut aceleasi temeri si inca cateva, dar nu le zic sa -ti dau idei. Ce a scris Veroboroda e adevarat 100%.
Virginia: nu te panica, repeta eco in alta parte. Sunt sigura ca totul e ok. Sunt patita la capitolul eco, asa ca te rog sa nu te ingrijorezi prea tare.

Noi maine facem 24 sapt!
Va inteleg bucuria cand schimbati saptamanile dar in acelasi timp nu o sa uit niciodata ca dupa ce am nascut, imi era asa dor de bebe Ili in burtica!

Referitor la cumparaturi : nu ne-am apucat si oricum sper sa fie putine, mai intai sa recuperam ce am imprumutat: patut, carut , scoica, masa de infasat si apoi vedem

Mergi la inceput

Anidaz, par interesante biberoanele de care zici. Ma interesez si eu de ele si vad ce si cum.

G_rainbow, la multi ani cu intarziere si din partea mea! Sa aveti o casnicie minunata in continuare, sa fiti fericiti si sanatosi si copilasii la fel!
Si eu am auzit vorba asta ca daca se naste copilul la 7 luni ar fi ok si la 8 nu. Ca si tine, mi se pare o prostie! E si logic ca e mai dezvoltat copilul la 8 luni decat la 7, vorba ceea, a mai stat 4 saptamani in burtica. Vorbe din batrani! Eu sincer nu ma mai incred de mult in superstitii si ce zic toti. In timpul sarcinii 2 persoane mi-au zis ca ele baga mana in foc ca eu fac baiat, ca am burta tuguiata si lasata nu stiu cum, si mie 6 medici mi-au zis ca e fata.
Altii ma intreaba daca sigur nu am gemeni, ca e prea mare burta pentru 6 luni. Ce sa le raspunzi la asa ceva? Da nene, sunt 2 acolo, da'unu e invizibil! Ii las in pace cu vorbele lor, cainii latra, ursu trece...

27+

Mergi la inceput

Ilinca, spuneai pt cadoul din State de un aparat cu aburi pentru diversificare. Cum arata? ai vreun link sa-mi dau seama despre ce e vorba?

Legat de carcei, si eu ii pacalesc la fel ca Kytana. In timpul somnului cand ma intind simt ca daca mai intind piciorul putin ma paste carcelul, asa ca ma "redresez" repede. Pana acum a functionat de cateva saptamani si Doamne ajuta, nu am avut deloc carcei, cu toate ca inainte de sarcina imi aduc aminte ce nasol era cand mi se punea vreunul in somn. Nu iau Magne b6, eu iau doar Elevit si fier cate 1/zi, La fier iau Tardyferon si la fel sunt fericita ca nu m-am constipat deloc Chiar am scaun zilnic, si normal, fara chinuri

Anidaz, ce bine ca intri in prenatal de la 1 iulie, mai ai doar o saptamana de munca. As intra si eu, dar prefer sa intru cat mai tarziu din cauza banilor - si-asa o sa ma dea peste cap de tot indemnizatia lui peste p ecare o dau ei! Eu vreau sa stau 2 ani, as asa ca voi lua doar 1200 pe luna. Stiu ca pentru unele fete e bine, dar pentru mine nu e bine deloc, mai ales ca sotul castiga mai putin ca mine si la mine era baza mai mare. Practic veniturile noastre pe familie se vor injumatati dupa ce nasc. Dar ne vom descurca noi cumva!

Legat de sani, am avut si eu tot la inceput, puncte albe nu mi-au aparut, chiar ma uit dupa ele si ma rog sa am laptic, insa in schimb mi-au aparut niste vergeturi cred pe unul din sani. Sunt niste dungi rosii, vreo 4 intr-o parte si acum 2 zile alte 2 pe cealalta parte a sanului. Si tare mi-e ca o sa raman cu ele! Chiar suspectez ca sunt de la sutien, ca m-a srans prea tare, a cutat pielea acolo si de-aia mi-au aparut. Sau or fi de la pielea uscata? Ca pe sani intr-adevar nu m-am dat cu crema, ca nu mi s-a parut pielea uscata. Cu toate ca de crescut mi-au crescut si mie.

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Virginia,, nu te necaji ca nu-ti face bine.Incerca sa mai ceri parerea unui medic, e posibil ca dr ta sa se insele.Eu am avut o colega al carei medic i-a spus pe la 8 luni ca bebe are capul prea mare si ca i se pare suspect. a plecat biata fata val, vartej, la alt medic, cu sufletul strans.Bineinteles ca bebe nu avea absolut nimic, ecografului primului doctor era de generatie veche, probabil ca nici dr nu se pricepea prea bine la intrepretat eco si asa a bagat -o pe biata fata in sperieti.
Eu sunt convinsa ca e totul ok si nu ai de ce sa-ti faci griji.
Pup
Va doresc tuturor we placut si racoros. Ma pregatesc sa plec acasa.
Paaa.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaomaria spune:

Buna fetelor

Am lipsit ceva vreme si vad ca s-au scris vreo 2 capitole.Nu cred ca mai apuc sa le citesc, asa ca sper ca sunteti toate bine.

Eu am fost la eco morfofetala pe 1 iunie si mi s-a confirmat ca e fetita si ca e totul bine. Apoi am fost in vacanta in Grecia si abia de 2 zile ne-am intors si stam in casa, ca e tare cald la Iasi.

Va pup pe toate si va doresc numai bine.

26+
“Never, never, never, never give up.” Winston Churchill

Mergi la inceput

Anidaz, foarte utila listuta. Mi-am salvat-o si eu si incept sa adug in ea ca de cand tot zic ca ma apuc.
Ce bine ca e weekend, ce il iubesc! Dar de obicei nu prea am timp de nimic, ca deh, treburi casnice: cumparaturi, mancare, curat, mai un somnic ...
Dar luni am o zi libera si abia o astept, sa fiu doar eu singurica acasa si sa ma ocup de listuta.

Virginia, felicitari pentru rezultatul bun la testul de toleranta. Nu stiu ce sa-ti zic legat de lichidul in exces. Mie pana acum niciodata nu mi-a zis nimic de lichid, ca ar fi mult sau putin, asa ca banuiesc ca o fi normal.

Mirabela, David e demential ca de obicei!

Lulutza, bine ai revenit pe forum! Scrie-ne si aici subiectele de pe Fb. Si trimite-ne si noua niste racoare. Azi pe la pranz am avut un drum cu masina de facut si m-am ingrozit cand am vazut ce temperatura imi arata termometrul: 46 grade!!!! Nici nu puteam sa tin mainile pe volan de fierbinte ce era pana ce a inceput AC sa-si faca treaba.

Stela, ne vedem la cursuri! Din cate stiu eu sunt gratis si inscrierea se face atunci pe loc. Bafta la vizita si te asteptam cu vesti bune!

Daniela, felicitari pentru noua saptamana in care intri.

Anaomaria, Grecia...ce frumos o fi fost. Noi nu o sa pupam concediu anul asta. Ne-au dat peste cap cheltuielile asa ca stam cumintei acasa la caldura si o asteptam pe bebelina.

Si gata!!! Am terminat tot de citit! Va poftesc sa mai scrieti!

27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miro79 spune:

Stella sa vii cu vesti bune de la doctor! in legatura cu gatitul, eu am ajuns sa fac ciorba in 2 zile . In prima fierb carnea si toc legumele, in a doua mai fierb putin carnea si pun si legumele sau ce-oi mai pune eu acolo . Nu mai am rabdare si nici spor.
Tziziri am vazut ca s-a deschis la noi la Brasov un institut nou, uite aici http://www.oncocard.ro/
In legatura cu cremele ptr. bb, la Sara am folosit doar ulei de masline pentru uns iar la baita ii luam de la Bubchen sau Sanosan de spalat din cap pana in picioare - adica gel de dus si sampon intr-unul singur. Ce m-a ajutat pentru curatat pielea si pentru ca sa nu faca bubite a fost o solutie preperata din apa in care adaugam bicarbonat de sodiu de la farmacie. Nu mai stiu cantitatile, le am notate la Bucuresti si cand ajung marti o sa vi le spun impreuna cu inca o solutie preparata pentru fundulet la farmacie pe care o foloseam in combinatie cu Cicaderma (si funduletul Sarei a scapet de orice bubulita vara cu ele). Scutece am folosit cap-coada de la Pampers si n-am avut probleme cu iesit ceva din ele decat daca nu le-am prins bine vre-o data dar o sa incercam si noi de data asta ce mai vedem pe la voi. Carucior o sa caut de data asta unul cat mai usor si cat mai sport, singurul lucru care ma intereseaza este sa aiba manerele reversibile si sa se rabateze spatarul total. La scaunelul de masina e marea mea problema. Cumparaturi la Sara m-am apucat de abia dupa 32 de saptamani si acum cred ca o sa fac la fel, cand intru in cocediu, pana atunci ma inspr si eu de la voi sa vad ce mai luati .

[url=http://www.tickerclub.com/]www.tickerclub.com/cache/b2202927b7.png" border="0">[/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Mai am putin de recuperat, dar nu cred ca apuc si mai vreau sa scriu ceva.

Stela87: Pana la urma nasterea la Medlife, indiferent de modul nasterii e 4.000 RON, pentru cei asigurati? Cu carceii asta e tehnica sportivilor, sa tragi de varf inspre tine si sa impingi calcaiul in partea opusa. Eu la prima sarcina am avut de cateva ori, desi luam vitamine, acum nu am avut deloc, desi nu iau inca nimic. Abia astept sa vad analizele. Desi maine merg la medic sa imi dea trimitere pentru analizele de la 28 de saptamani si il intreb daca e de acord sa iau Femibion 2.

Tzitziri: Noua ne-a zis la spital sa spalam copilul pana ii cade buricul, pediatra ne-a spus sa nu o spalam, ci doar sa o stergem cu ceva ud in rest, fara a ajunge la buric. Iar la buric sa ii dam cu alcool medicinal alb de nu stiu cate grade (tre' sa verific, stiu doar ca nu a gasit sotu prea usor la farmacie). Si apoi sa punem Baneocin pudra. Dar nu lasam sa se prinda crusta, zilnic dadeam cu spirt si cu Baneocin, nu avea timp sa se faca crusta sau sa se lipeasca. Veti avea nevoie de multe comprese sterile si e bine sa gasiti din cele mici, ca un tifon, dar mic de vreo 4 cm / 4 cm. De obicei gaseam doar dintr-unele ca niste batistute, care costau o gramada fata de celelalte si o compresa o data desfacuta nu mai e sterila. Iar eu foloseam doar un colt, restul era irosit. Legat de pasta Petrini, sotul a luat din farmacie, dar produsa ca atare, nu preparata acolo si nu a facut nimic bun. Mi-a luat o tipa din cea preparata din farmacie, dar nu am folosit-o prea mult si cat am folosit-o nu am vazut o eficienta clara. Singura care m-a multumit pe mine a fost Sudocrem, desi am folosit multe altele: Bubchen, ABCDerm (care e si f scumpa, dar nu a ajutat-o) si nu mai stiu acum. La scutece am inceput cu Pampers, apoi am trecut la Baby Love, din DM si am ramas aici, cu o mica incercare de Happy, care au fost ok, nu pot sa ma plang, dar nici nu m-au determinat sa schimb marca uzuala (cele din DM). O sa incerc si eu Libero, sa vad. Oricum, depinde de copil, de conformatie si de toleranta, nu inseamna ca daca mie mi-au facut bine, ii vor face si altui copil. Iulia mea a fost mica, a avut 2.500 la nastere si cele de la Pampers, nr. 1 ii erau maricele si iesea pe langa. Am constatat insa ca sunt doua variante de new born, unele verzi si altele albe, premium care, unele erau mai mici decat celelalte, desi teoretic erau acelasi nr., dar nu mai retin exact care e cel mai mic. Dupa o vreme s-a rezolvat, a crescut si i-au venit. Pana te obisnuiesti cu unele, dureaza putin. Si cand am trecut la cele de la DM a iesit pe langa la inceput, ca le prindeam eu mai ciudat, apoi le-am prins spilul si au mers perfect.

Mai vorbim alta data, acum trebuie sa fug.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

23 +

Mergi la inceput