Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Cu parere de rau constat ca in agenda nu apar si aceste indicatii, ni le-a dat pe niste hartii separate, sa le putem lua cu noi la cumparaturi. Fata de ce am vazut pe la voi, dar nu am citit cu mare atentie, puteti adauga betisoare de urechi cu opritor, termometrul se spune ca la bebelusi e indicat doar cel clasic, care se pune rectal. Mi-a mai dat o lista cu niste medicamente pe care sa le am in casa, in caz de probleme. Pe cele mai multe nu le-am folosit si ori au expirat, ori expira in curand. Ser fiziologic trebuie sa aveti in casa, e util in multe situatii, se pune in ochi, in nas, ea ne innebunea cu o igiena exagerata, eu am ales sa ii pun doar daca era cazul, la indemnul unor fete de pe forum, care aveau alte indicatii de la pediatrul lor. O sa ma mai gandesc, ca uita repede omul cand trece de perioada cu pricina... Biberoane nu am folosit, desi am cumparat, ca am avut san, pompa de san am incercat sa o folosesc o data, dar am renuntat f rapid, forfecuta pt bebe nu a fost buna, era cu protectie la varf, dar cred ca modelul nu era bun, ca insemna sa ii las unghiile f mari, incat sa pot taia, sa prind cu varful acela bont. Si atunci i-am taiat tot cu forfecuta noastra, dar in somn, sa nu risc sa se miste brusc si sa o tai. Ne-a mai spus sa luam perie si pieptene, dar nu prea le-am folosit, mai mult s-a jucat ea cu ele mai tarziu. Un pic dupa nastere i se descuama pielea pe fata si pe cap si ne-a spus sa o pieptanam in raspar, sa cada (si pe par si pe sprancene), dar asta a insemnat o zi sau doua.

Cam atat imi vine acum in cap. Mai sap in memorie si revin.

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

23 +

Mergi la inceput

Tzitziri: Scrie-i tipei de acum, ca nu se stie ce indiciu important iti da. Ea, spre ex., a fost operata de prof. Blidaru, f. laudat la noi, dupa care s-a dus, tot la recomandarea medicului, la Viena, la prof. Zielinski (care intre timp si-a facut obiceiul sa vina si in Romania, la o clinica privata si consulta, deci nu trebuie neaparat sa faci drumul, desi costul consultatiei ar ajunge chiar si pt drum!), iar acesta a urmarit-o apoi excelent. Nu i-a placut operatia facuta de prof. roman, i-a spus sa nu mai faca alta, desi dr. roman asa considera. In fine, nu stiu eu exact, dar sigur poti primi niste pareri. Un schimb, doua de mesaje cred ca te lamureste daca ai ce modifica sau nu si apoi cand si daca mai ai nevoie.

23 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

adina mersi de lamuriri!
elfica asteptam listutele de la dr!
cat despre programul national FIV, ar trebui sa se grabeasca, nu stiu cate fonduri mai sunt...pentru informatii sa intre pe infertilitate . com, gaseste pe forum toate informatiile, de la acte pentru dosar pana la clinici...eu stiu ca cele mai bune rezultate au fost la promed si la polisano...la cluj sa nu depuna dosarul nici intr-un caz! n-au avut nici o reusita, nu aveau nici macar aparatura de ICSI sau de criogenare embrioni! nu stiu cum de-au fost acceptati in program...cat despre FIV afara, eu recomand din suflet budapesta...costa mai putin ca la noi, iar rezultatele pozitive sunt foarte multe..

25+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Aha,uite ca de ser fiziologic am uitat.Si cu ocazia asta mi-am amintit de vigantol si Nasomer,aceste doua solutii stiu ca nu i-au lipsit uneia dintre cumnate.Vigantolul pana la 1 an se da nu ,este pentru fontanela,iar nasomerul in caz ca era infundata la nasuc nepotica ii punea si gata.

27+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

ca ser fiziologic va recomand dozele de plastic Bebicina...sunt singurele de pe piata care se pot folosi si la ochi si la nasuc, restul de solutii cu ser sau apa de mare se folosesc doar pentru nas..

25+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Tzitziri eu sper sa n-am probleme cu prenatalul de la 28 de saptamani,pe domnul doctor nu-l va afecta fiindca eu oricum fac cezariana deci nu voi depasi termenul,o sa-i atrag atentia cu asta ca sa nu ma streseze si nici el sa nu-si faca griji.Si mai am si acordul ginecologului,care pentru mine este un om deosebit inainte de a fi un doctor foarte bun.

27+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

ca ser fiziologic va recomand dozele de plastic Bebicina...sunt singurele de pe piata care se pot folosi si la ochi si la nasuc, restul de solutii cu ser sau apa de mare se folosesc doar pentru nas..

25+ Multumesc Doamne!

Notat !

27+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Elfica, eu am mers deja la institutul oncologic si nu se prea baga pentru ca sunt gravida....nu au vrut sa faca nici chimio in sarcina, operatia nu ar fi fost facuta cu indicatiile 'ca la carte'...Pe prof Zielinski l-am vazut deja (la clinica Gral, unde da consultatii la noi) si sincer nu a fost foarte 'impresionat' - adica nu zic sa fi plans acolo :) dar mi s-a parut ca a tratat destul de superficial...in fine, el era mai mult socat ca la noi nu erau dispusi sa imi faca chimio din cauza sarcinii...Pentru mine era cam exclus sa plec din tara pentru ca nu as putea sta atat prin avioane, plus sa nasc acolo e mai complicat, plus ca aici chiar am ce imi trebuie...adica spre marea mea surprindere am gasit si in tara tratament uman si complet pentru problema mea.

E poveste lunga...dar cum ziceam nu e deloc un caz clasic, trebuie urmarita mult mai atent si sarcina (e considerata sarcina cu risc), nasterea va fi prin cezariana, trebuie o echipa foarte solida care sa urmareasca atat sarcina cat si pe mine...de aia zic ca e un caz putin mai complex si deocamdata asta e calea de urmat pentru mine...

Dar iti multumesc mult inca o data

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
28+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Buna dimineata!

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

21+ Emma Andreea

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Tzitziri: Succes si Doamne ajuta! Din cand in cand ma rog pentru tine si familia ta! Spune-ne si noua numele tau de botez, ca sa fie rugaciunea mai bine primita!

La recomandarea nasei mele am luat ser fiziologic din Carrefour, unul cu un soare pe cutie si cu pipete din plastic, care dupa deschidere se pot inchide, adica acel capac se impinge si etanseizeaza sticluta. Am auzit ca celelalte, dupa ce sunt deschise, fie trebuie consumate, fie aruncate. Acum, ce sa va zic, nu stiu. Nu am stiut nici ca serul fiziologic e altul pt nas si altul pt ochi, credeam ca serul fiziologic e acelasi (e apa cu sare, practic, folosit in medicina pentru a dezinfecta orice). Nu pun la indoiala, Corinuqa_g, stiu ca esti farmacista si normal ca stii mai bine, spun doar ce mi s-a spus si mie pana acum. Pe buric unii spun sa pui betadina, altii Baneocin pudra. Unii recomanda sa nu speli copilul pana nu ii cade buricul, altii sa il speli, dar sa lasi zona apoi sa se usuce, sa o tamponezi usor si sa pui pudra de baneocin. Cate capete, atatea pareri, ca in orice domeniu...

23 +

Mergi la inceput