Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Multumesc mult Elfica.Numele meu de botez e Oana Cristina

Eu stiu ca la maternitate ne-a recomandat sa dam cu Baneocin (pudra) pe buric. LA spitalul de copii unde ne-am internat in prima saptamana au zis ca au avut copii care facusra un fel de plaga din cauza pudrei aleia care se intarise acolo...eu acum as da numai cu betadina (sau noua ni se mai spusese cu solutie de 1/4 spirt si restul apa...nu mai stiu exact procentele, asa ca nu o luati de buna,ci doar ca principiu )

Oana,mamica implinita de David Paul(17.09.2008)
28+

Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

adina mersi de lamuriri!
elfica asteptam listutele de la dr!
cat despre programul national FIV, ar trebui sa se grabeasca, nu stiu cate fonduri mai sunt...pentru informatii sa intre pe infertilitate . com, gaseste pe forum toate informatiile, de la acte pentru dosar pana la clinici...eu stiu ca cele mai bune rezultate au fost la promed si la polisano...la cluj sa nu depuna dosarul nici intr-un caz! n-au avut nici o reusita, nu aveau nici macar aparatura de ICSI sau de criogenare embrioni! nu stiu cum de-au fost acceptati in program...cat despre FIV afara, eu recomand din suflet budapesta...costa mai putin ca la noi, iar rezultatele pozitive sunt foarte multe..

25+ Multumesc Doamne!

Elfica si eu as sfatui-o pe prietena ta, daca are posibilitatea, sa plece in afara sa faca FIV-ul. Nu e vorba doar de pret ci si de tratamentul efectiv de aici din romania. Eu am fost la Biogenesis in Bucuresti, clinica particulara, dr greci, suta de milioane scosi pt procedura si ei fac niste magarii cat casa de mare. Fete in pragul leucemiei din cauza stimularii agresive, fete cu probleme tratabile dar care au fost ignorate de catre dr si au pierdut sarcini, lipsa de comunicare crasa, doctor care urla la tine, nu ti se comunica procedra, etapele nimic nimic. Chiar daca intrebi iti ridica din umeri. In ziua transferului nu mi-a zis nimeni nimic si ei mi-au transferat 4 embrioni fara sa-mi zica iar eu m-am trezit cu 4 embrioni lipiti de am zis ca innebunesc. Explicatia lor a fost " 4 ovule ai avut, 4 ti-am transferat"....uff ca m-am infierbantat iar. Nu-i uit pe nenorocitii astia cate zile voi avea. Partea nasoala este ca legal nu le pot face nimic. M-as fi dus la Colegiul medicilor, dar cu ce folos? Tot astept sa mai gasesc fete care au trecut prin experiente asemanatoare dar hotarate sa mearga in instanta si m-as alatura lor, poate reusim sa face ceva intr-un grup. Dar romancele iti trimit mesaje private, iti soptesc la ureche si nici una nu ia atitudine. Ba mai mult, eu care am spus ce mi s-a intamplat, am fost data de pereti ca de ce indraznesc sa spun ceva de medicii astia minunati, ca sa zic bine mersi ca am 4 si am de unde alege sa fac embrioreductia. Ma opresc aici ca ma enervez mai rau. Dar prietena ta daca poate sa plece in afara.

+ 24 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Buna dimineata mamici!

Am ramas tare placut surprinsa vazand cat ati scris :D Asa ca m-am apucat cu sfintenie sa va citesc si sa-mi notez ce v-as putea raspunde, pentru a nu sari pe nimeni.

Anidaz, ma uitam pe listutele tale, f complete. Ma gandeam la o trusa pt bebe, din acea de unghiute, cred ca ar fi utila. Ce dragut sa faci parte dintr-o familie mare! Eu sunt singura la parinti, parintii singuri la parinti asa ca duc dorul. M-am gandit sa compensez avand noi 3-4 copii. Daca ne ajuta Doamne-Doamne

De salteaua de cocos am auzit ca ar fi cea mai cea, din toate.

virginia, ce bine ca ti-au iesit cu bine analizele! bafta astazi la ecografie, hai cu vestile bune!!

Cat am putut sa rad Mirabela la povestea ta cu micul David. Absolut genial! Numai imaginatia unui copil si inocenta lor ar putea spune astfel de cuvinte. Acum esti mai bine, da? Ma bucur ca poti sta acasa, nici eu nu ma mai duc mult, cam pana pe 20 iulie, apoi C.O si apoi prenatal. Mi-e teama ca ma voi coace in casa si voi muri de plictiseala...

mami.ilinca, am notat, scutecele Libero.

Vreun pediatru bun, in sectorul 6 stiti? Then do recommand, please!

Bine ai revenit lulutza! Cum te mai simti? Ce mai face micuta din burtica? Ce te invidiez pentru vremea de care ai parte. Hai nu trimiti si la noi cativa nori? Dam la schimb raze de soare :))) Mi-ai facut o pofta cu meniul tau zilnic, de nu ai idee! Balesc! O sa stric tastatura astora de la munca si ma vor pune sa o platesc :))

m_m51981 Sa va traiasca baietelul. Data viitoare poate vine si fetita

Paula, neaparat daca la voi ploua, trimiteti si la noi macar 2 nori sa se racoreasca, nu negociez sub 2 nori :D

Nu stiu nici eu ce sunt exact acele puncte de pe sani. La mine nu a curs niciodata sange Corinuka si imi apar doar pe un san. Eu am mai dat cu ... crema de galbenele :)) Si pentru ca eu nu suport sutienul - nu ca l-as fi suportat vreodata-, se mai curata de la cutele rochiilor si mai cad singure. De durut, nu dor insa.

Felicitari Adriana si Corinuka pentru inca o saptamana incheiata cu succes si o saptamana mai aproape de a va vedea pisoiasii!

Nici eu nu am niciun fel de secretie. La voi cand a inceput?

Tzitziri, Doamne ajuta si la cat de curajoasa de vad, cu siguranta va fi bine!

Sper ca nu am sarit nimic, m-am intins ca o placinta, ma iertati da? :)) Ce sa fac, daca voi scrieti, am vrut si eu sa nu raman in urma.

Va pup!

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Nu mai stiu unde am citit despre crema de la Himalaya ca ar fi foarte buna pentru iritatiile bebeluilui. Am gasit-o aici: http://www.naturalifeshop.ro/Crema-antiiritatii-pentru-bebelusi-Himalaya?filter_name=himalaya

Sau crema Petrini: http://www.farmaciastejara.ro/petrini-crema-pentru-copii-p-3529.html

Cum vi se par?

25+ cu

-= Love life, live love =-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns veroboroda spune:

Anidaz, sper din suflet ca prietenele tale sa-si rezolve problemele si sa faca si ele bebici.
Elfica, mi-ar face mare placere sa ne cunoastem.Eu acum locuiesc in Braila dar nu-i bai ca putem ajunge repede in Galati.
Coruinuka, nu e bai ca n-ai nici o secretie acum, nu e musai,la unele femei aceasta nu e prezenta decat dupa nastere, deci nu-ti face probleme.
Pup
Mami de printesa Bianca Elena(29.08.2007) si +24saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

soooo, din ce-am mai cercetat bebicina are un grad de puritate si sterilitate mult mai mare si de aceea se foloseste si pentru ochisori..minidozele sunt ermetic inchise si se pot folosi in 24 de ore, magandesc ca sunt si mai convenabile astfel...http://www.omega-pharma.ro/baby/ser-fiziologic

eu stiu de cand lucram ca erau singurele din farmacie destinate si igienei oculare...acuma cica ar mai fi aparut ser fizilogic de la solacium, destinat igienei oculare, nazale si auriculare http://www.farmaciastejara.ro/ser-fiziologic-pentru-igiena-ochilor-si-nasucului-la-nounascuti-p-5898.html

25+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stella87 spune:

Buna gravidutelor

Fetelor, voi mai gatiti ceva pe caldura asta?? Ca eu aseara credeam ca lesin langa aragaz, am gatit o mancarica simpla de legume. De la caldura si stat in picioare am inceput sa simt o presiune jos si niste junghiuri in stomac. Ca sa nu mai zic ca curgeau apele de pe mine si respiram greu. Deci pana nu mai trec caldurile eu mananc doar salata... si mi-e asa poofta de o ciorbicaaa

Olivette, o sa vin si eu la cursuri, poate ne intalnim acolo Am uitat sa te intreb daca sunt contracost si daca tre sa sun sa ma inscriu pe o listuta inainte, sau pur si simplu vin pe 3 iulie, acolo in amfiteatru?

Ilinca, sa stii ca si pe mine ma incearca carceii. Mi-e asa dooor sa ma intind si eu ca lumea dimineata, dar daca intind picioarele simt ca mi se pun carcei in gamba si talpa.. Si ca sa ii fentez am o tehnica: cand ma intind dimineata, nu intind si talpa. Dimpotriva incerc sa orientez degetele de la picior cat mai spre mine si astfel estompez carceii. Sper ca m-am facut inteleasa :))

Lulutza, felicitari pentru ultimul trimestru!!!! Si m-ai lasat cu gura cascata... doar 2kg luate in timpul sarcinii, bravoo!!! Eu am pus deja 15

Fetelor, cat despre punctele de pe sani, am si eu, dar nu mi se usuca si cad. Eu am citit ca din aceste puncte se secrete peste mamelon o substanta hidratanta care ajuta pielea sa nu se usuce in timpul alaptatului. Deci eu nu dau niciodata cu degetul peste aceste puncte. Singurul lucru pe care il fac cu sanii e sa dau cu niste ulei de masline cand imi mai masez si burtica.

Apropo, eu sunt probabil cea mai cu capul in nori viitoare mamica, caci inca n-am cumparat nimic pt Astept sa intru si eu in concediu si incep cautarile. Ideea ca sunt asa somnoroasa, si daca lucrez cate 8 ore pe zi nu mai am niciun chef de cumparaturi. Plus ca inainte tre sa renovam si sa cumparam mobila. Dar oricum, vazand listele de cumparaturi postate de voi, ma cam ia cu ameteala. Deci cred ca eu voi alerga pe ultima suta de metri dupa toate

Oricum, bine ca azi e vineri, ma simt asa obosiiita. Si abia astept vizita la medic diseara sa-l mai vad pe bebe

Va pe toate!

fericita 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

kytana si eu am doar pe sanul drept...si eu m-am dat cu grema de galbenele sau ulei de masline, altceva n-am stiut sa fac..daca-i asa cum spune stella inseamna ca tre' sa-vem grija de ele
cosmeticele de la himalaya sunt bune si eu folosesc...si am inteles ca si gama pentru bebelusi e reusita, au multe ingrediente naturale...
cat despre pasta petrini, cea mai buna e cea preparata in farmacie...nasa mea a folosit doar de aia si a fost foarte multumita..

25+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

aoleu de-ati sti cum arat,abia acum am terminat de tuns catelul si sunt printre un munte de blanita si am mai si transpirat,merg sa-l bg pe el la dus si apoi fac si eu unul,

27+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Ce ma bucur ca ati inceput sa scrieti!
Cu notite pe hartie si elan, incerc sa contribui si eu , sper sa nu iasa o placinta prea mare si plictisitoare:

Referitor la cosmetice pt bebe: am inceput cu mustela, am trecut pe avene pediatric si am ajuns abia de jumatate de an aici:http://www.bentleyorganic.com/products/baby-care/index.htm.
Am cumparat o gramada la inceput: creme, gel, uleiuri etc , acum o sa luam doar gelul pt spalat. Ideea e ca majoritatea cosmeticelor sunt pline de chimicale , parabeni si altele (e suficient sa cititi etichetele)doar cateva game sunt bio-organice. Bentley e una dintre ele si sunt f multumita, dar repet mi-a luat ceva timp sa ajung aici.Daca va intereseaza va zic de unde iau gelul de spalat si crema de hidratare pt bebei&pt mine.

Referitor la medicamente : as zice sa asteptati sa vedeti ce va zice neonatologul/pediatrul , ca-s multe variante, care normal ca se bat cap in cap

Corina:
-pompa de san: nu am avut, am stat mult in dubiu daca sa imi iau sau nu, multumesc lui Dumnezeu nu am avut nevoie!
- cojitele care se formeaza pe sfarc sunt normale, dar nu cred ca trebuie date jos, eu nu le dau importanta , eu cu treaba mea, ele cu treaba lor ;f rar mai dau cu crema hidratanta pe sani si burtica; recunosc ca la prima sarcina eram mai constiincioasa
-saru'mana pt informatiile despre serul fiziologic , am notat
Virginia: asteptam vesti de la eco! Eu merg peste vreo luna, tare as vrea sa-mi mai vad dra!
Tzitziri: Doamne ajuta sa fiti bine amandoua ! Toata admiratia pt tine si Mirabela!
Anidaz:
-forfecuta si unghera pt bebei am avut, inutile pt mine, nu puteam sa le folosesc nici pt mine, asa oi fi eu mai indaratnica. Am folosit pt unghiutele Ilincai o unghiera mica, obisnuita, noname si de 5 ori mai ieftina decat celelalte speciale pt copii. Nici manusi antizgarierenu am folosit, am preferat sa-i tai unghiutele in somn.
-pieptan/perie par bebe: nu am folosit pt cei 3 pufisori ai ei
-saltea de cocos am avut si noi si tot asta o sa luam
-f utile mi-au fost alezele ,genul asta, din farmacie,
http://www.magazin.topcosmetics.ro/indexseni.php?aleze ,
ii puneam pe masuta de infasat si uneori in patut peste cearceaf, poate regurgita lapticul.
Kytana:pot sa-ti dau numele pediatrei Ilincutei mele, e la medlife dr taberei,doar ca se face programare cu 1.5 luni inainte, dar merita zic euEu o iubesc si mi-e ciuda ca nu am ajuns la ea de la inceput, dar ma revansez acum 2
Stella: Sunt o gospodina desavarsita, la serviciu am comandat humus +lipie, diseara mami meu imi face o salata orientala, in rest fructe din piata
-tinem pumnii azi la control si saru'mana pt tehnicile de combataut carceii!

Va pup pe toate
burtica roz 23+

Mergi la inceput