Bobocei de sept-oct 2012 (16)
Raspunsuri - Pagina 12
Kytana spune:
Pe mine m-au durut rau in primul trimestru anidaz. Acum insa nu ma mai dor, in schimb si eu am niste punctulete mici pe sfarcul drept. Daca incerc sa le iau, se desprind de piele.
Fetele, voi aveti astfel de punctulete?
M-am uitat si eu la carucioare Ilinca, dar nu m-am putut hotari. Am vazut un Kunert care mi-a placut si mie dar nu am ajuns sa vad mai multe modele. Am inteles ca la magazinul Piciul au carucioare bune si ieftine ca si hainute.
Mamicile care au testat deja carucioare, va asteptam cu sfaturi bine-venite legate de carucioare
25+ cu
-= Love life, live love =-
mami.ilinca spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anidaz In prenatal eu voi intra de la 1 iulie,stie medicul de familie ca merg cu legile dupa mine peste el asa ca nu voi avea probleme,in plus ginecologul imi va da o scrisoare medicala prin care recomanda 84 de zile de prenatal avand sarcina cu risc si fat pretios,deja am vorbit cu el. Iar de nascut voi naste la matern,stiu ca din momentul in care am lapte voi primi bebelusul in rezerva cu mine,asa ca nu-mi ramane decat sa stimulez sanii sa-si faca treaba imediat dupa operatie.Pentru asata imi si iau pompa cu mine ca sa nu folosesc pompele lor din spital. Apropo de sani ,va dor?Pe mine ma omoara ,mai ales stangul si in fiecare dimineata ma trezesc cu punctulete minuscule albe uscate pe sfarc,dar numai la stangul. 27+ Mihnea Bogdan |
Trebuie sa apelezi la asistente sa-ti sterilize pompa dupa fiecare folosire, si biberoanele si mameloanele de silicon daca decizi sa iti iei :)
Pe mine nu ma dor sanii, doar s-au marit si intr-adevar apar puncte albe pe sfarc..e semn ca incep sa functioneze incet -incet. Uneori nu apar deloc aceste puncte i lapticul e din belsug depinde de organismDoamne ajuta sa avem toate laptic si sa fie pruncii mancaciosi!
Kytana spune:
Carceii ma incearca si pe mine dar doar noaptea, fix in momentul in care vreau sa imi intind picioarele. Insa cum simt ca ar vrea sa mi se puna un carcel, imi incordez picioarele (gambele) si scap
Magneziu nu iau...inca. Sa vedem ce zice si dna dr cand ma duc la control. Parca nu as mai vrea sa mai iau si altceva, mai ales pe caldurile astea cand corpul este oricum supra-solicitat!
Abia ce am ajuns acasa si...surpriiiza!! Nu e apa calda Cica lucreaza la centrala de langa mine. Si eu care venisem visatoare ca ma racoresc sub dus A trebuit sa ma multumesc cu un prosop umezit si apa incalzita
25+ cu
-= Love life, live love =-
mami.ilinca spune:
citat din mesajul lui Kytana Pe mine m-au durut rau in primul trimestru anidaz. Acum insa nu ma mai dor, in schimb si eu am niste punctulete mici pe sfarcul drept. Daca incerc sa le iau, se desprind de piele. Fetele, voi aveti astfel de punctulete? M-am uitat si eu la carucioare Ilinca, dar nu m-am putut hotari. Am vazut un Kunert care mi-a placut si mie dar nu am ajuns sa vad mai multe modele. Am inteles ca la magazinul Piciul au carucioare bune si ieftine ca si hainute. Mamicile care au testat deja carucioare, va asteptam cu sfaturi bine-venite legate de carucioare 25+ cu -= Love life, live love =- |
La capitolul carucioare , am avut un carucior scump (acum nu as mai da atat de mult pe un carucior chiar daca e trio...bla bla).La 9 luni l-am schimbat cu unul sport folosit pana pe la 2 ani. Mi-a fost f util landoul,Ilinca s-a nascut in nov si era protejata bine in el. Acum cel mai probabil il vom folosi pe acelasi doar ca vreau sa ma documentez bine si cu privire la sling-uri,wrap-uri etc tot felul de sisteme care par ff comode.Asa ca daca stiti ceva despre aceste minunatii, va rog sa mi le impartasiti.
anidaz spune:
O sa insir ce am luat/primit pana acum poate va dau idei sau poate imi completati listuta:
Pentru bebe:
cadita de baie
carucior+landou+scoica auto
carucior tip umbrela
carusel de patut muzical
lampa de veghe
bouncer simplu fara muzica
jucarii muzicale si simple
patut primesc
cosulet din rachita pentru primele luni primesc
aparatori +lenjerie de patut
protectie antitranspiratie pentru patut
salopete,bluzici, pantalonasi,body,caciulite,sosetute,ciorapei cu chilot,combinezoane de iarna,babetici,botosei,papucei
crema Penaten fundulet
servetele umede fara miros pentru nou-nascuti,
biberoane
olita
scaune pentru masina
scaunel pentru masa+masa
scaunel pentru vana
Ce stiu eu ca-mi lipsesc sunt:suzete,manusi antizgariere,sampon,ulei de corp,burete de baie,paturici,prosopele,pompita pentru nas,betisoare de urechi,termometru (as opta pentru tipul suzeta sau de frunte)
27+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Pentru mine:
camasi de noapte
chiloti de bumbac tipul acela clasic si inalti sa-mi vina peste operatie,dar subtiri
slapi de plastic ca sa-i pot spala in spital
halat
sutiene normale de bumbac
Ce am de adaugat in lista pentru spital :
crema Garmastan pentru sani
pansamente Cosmopor ca din alea cere medicul meu ,nu le foloseste pe cele din spital clasice
solutie dezinfectanta pentru maini
sosete
vata+tifon ,sau poate gasesc din aia portionata gata la Sensiblue
pompa de san
mameloane de silicon
sapun,pasta dinti,peruita,perie par,elastice par,deo-roll-on,strugurel pentru ca se usuca buzele dupa cezariana,hartie igienica,servetele umede,castron,lingura,furculita,cutit,batistute de hartie
aparatul foto,telefon,incarcator,
plase sau saci menaj pentru resturi sau haine murdare
carnetel+pix pentru luat notite de la medici sau asistente
pai de baut apa
apa Tusnad verde(importanta pentru cele care nastem prin cezariana fiindca continutul ei inlocuieste pierderile suferite dupa operatie)
bilet de trimitere,adeverinta salariat,carte de identitate,carnetelul gravidei,analize
siiiii baaaaaani ,ca fara ei suntem moarte...
27+
Mihnea Bogdan
mami.ilinca spune:
citat din mesajul lui anidaz O sa insir ce am luat/primit pana acum poate va dau idei sau poate imi completati listuta: Pentru bebe: cadita de baie carucior+landou+scoica auto carucior tip umbrela carusel de patut muzical lampa de veghe bouncer simplu fara muzica jucarii muzicale si simple patut primesc cosulet din rachita pentru primele luni primesc aparatori +lenjerie de patut protectie antitranspiratie pentru patut salopete,bluzici, pantalonasi,body,caciulite,sosetute,ciorapei cu chilot,combinezoane de iarna,babetici,botosei,papucei crema Penaten fundulet servetele umede fara miros pentru nou-nascuti, biberoane olita scaune pentru masina scaunel pentru masa+masa scaunel pentru vana Ce stiu eu ca-mi lipsesc sunt:suzete,manusi antizgariere,sampon,ulei de corp,burete de baie,paturici,prosopele,pompita pentru nas,betisoare de urechi,termometru (as opta pentru tipul suzeta sau de frunte) 27+ Mihnea Bogdan |
WOW ! sa le folositi cu drag!
-Termometru am avut cu varf flexibil , noname, acum vreau sa iau unul de frunte,ma documentez
-pompita de nas :am avut batista bebelusului +aspirator. f utile. acum am luat un dispozitiv ff ok, nu face zgomot si are motoras , nu mai trebuie sa il atasez la aspirator:http://www.perfect-medical.ro/aparate/aspirator-nazal-electric-106.html
pompita manuala, ca o para am avut, nu mi-a folosit la nimic :(
-manusi antizgariere-nu stiu ce sunt
-burete nu am avut nevoie
anidaz spune:
Eu de cand iau magne b6 1/zi ,nu mai am carcei si nici burtica nu se mai intareste asa des.
Si la mine se desprind punctuletele albe,m-am gandit eu ca incep sa lucreze.
Acusi experimentam si contractiile Braxton Hicks daca nu cumva sunt deja acestea cand se intareste burtica.
27+
Mihnea Bogdan
anidaz spune:
Uau ce fain e aspiratorul nazal,
Eu le spun asa manuselelor aloraa fara degete ce le pui pe manute cand sunt mititei,ca sa nu se zgarie,in matern la Arad le cer in caz ca se nasc cu unghiile lungi sa evite zgarierea pana cand le rozi sau le tai.
27+
Mihnea Bogdan
Elfica spune:
Fetelor, v-ati pus pe treaba serios, bag de seama! Ati reinceput sa scrieti mult .
Olivette: Noi am facut cursul la prima sarcina, acum e greu, ca nu am cu cine sa o las pe mandruta mare. Iar sotul nu stiu daca mai primeste si acum saptamanile in dar, ma interesez, daca e cazul il trimit doar pe el. Oricum, nu e chiar asa strict, nu striga prezenta si poti trece si pe altcineva pe lista (trece o foaie din om in om si va scrieti pe lista). La final se dau diplomele, contra unei sume modice, atunci 10 RON.
Medicii de la noi ar trebui sa lucreze la capitolul comunicare si psihologia pacientului, unde sunt deficitari. Dar ce pretentii sa ai, asta e societatea, nici in vanzari nu vezi oameni cu aptitudini pentru asa ceva, sa iti zambeasca, sa iti raspunda cu placere, la noi mereu gasesti omul nepotrivit :) Am o cunostinta care a ajuns in Anglia de cateva zile si e mirata la maximum de ce a gasit acolo, incomparabil cu ce e la noi. In fine, astia sunt, cu astia defilam, ca nu avem alternativa! Si medicul meu de familie s-a comportat ciudat, ca de ce ii cer analize decontabile, ca sunt singura gravida care apeleaza la asa ceva, ca toate si le fac pe cont propriu. Pai si asa costa toate o poala de bani, de ce sa nu beneficiez, ca nu ma intreaba nimeni daca vreau sa dau CAS-ul, nu? Atunci sa si primesc ce pot primi, nu sunt fraiera statului. Dar a trebuit sa se ratoiasca sotul la ea ca sa nu insiste, ca ne spunea teoria ei de fiecare data cand ii ceream o trimitere.
Mai vroiam sa scriu, dar am uitat, revin eu la un moment dat! Va pup!
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
22 +