Bobocei de sept-oct 2012 (16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anne`mary spune:

Continui aici povestea, caci pe FB nu am suficient spatiu.
Azi am reluat cautarile pentru scaune auto caci Tzuki mi-a deschis ochii si am luat-o de la capat. S-a dovedit ca exista cosuri/scoici auto cu baza isofix. Iar eu am gasit asa:
1. Baza + scoica Izi Go la un pret de 2540 lei/ 2 bucati caci eu am nevoie de 2.
2. Baza + scoica Inglisina Huggy nu stiu cum la un pret de 2060 lei/2 bucati
3. Bza + scoica Coletto la un pret de 1404 lei/2 bucati.

Cand a auzito sotul, bineinteles ca s-a dus pe ultima varianta dar eu am indoieli.

1. Baza isofix ieftina arata asa: http://www.bebelusulfericit.ro/products/Baza-Isofix-pentru-scaun-auto-Matteo-si-Austin-Coletto.html

iar cea mai scumpa arata asa http://www.besafe.ro/besafe-scaune-auto-pentru-copii/ro/produse/0/Accesorii-scaune-auto-pentru-copii-99/Baza-ISOfix-iZi-Go-29. Eu nu ma price f bine dar voua vii se pare aceasi Marie cu alta palarie? Ca mie nu prea imi inspira incredete varianta mai ieftina.

2. Scaunul auto mai ieftin arata asa: http://www.bebelusulfericit.ro/products/Scaun-auto-pentru-caruciorul-Matteo-Coletto.html pe cand cel mai scump arata http://www.bebelusi.com/scaune-auto-scoica/483-scaun-auto-huggi-multifix-colectia-2011-inglesina.html. De asemenea mi se pare o diferenta de calitate/safty cam mare.

3. Pt varianta mai scumpa apare in lista de automobile si masina noastra. Pt varianta mai ieftina am luat legatura cu vreo 2 site-uri, rugandu-i sa-mi confirme ca baza isofix este compatibila cu scoica Matteo si mi-au raspuns ca este iar apoi mi-au trimis la cerere o lista cu autoturimele compatibile iar masina mea nu aparea. Masina noastra este un model nou din 2011 scos si m-am gandit ca poate lista nu e actualizata iar acum astept raspuns de la producator ca sa vad daca e compatibila baza isofix mai ieftina la masina noastra.

Mamici cu experienta si care puneti pret pe siguranta, cum vi se par variantele gasite? Ca eu sunt capiata de cap si nu mai judec clar. Financiar nu prea conteaza caci desi sotul a mers imediat pe varianta ieftina, vine el acasa si-i dau vreo 2 de nu se vede si-l conving eu sa cumparam varianta mai scumpa. Dar daca varianta mai ieftina vi se pare safe si o investitie sigura atunci nu ma arunc sa dau 2000-2500 de lei pe scaune.

+ 22 Tudor si Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kytana

Buna dimineata fetele dragi!

nu_mai_stiu uuu faci 27 de saptamani astazi! Un bebe sanatos si la termen iti doresc. Cred ca nu mai ai rabdare pana luni sa il vezi din nou :D Eu mai am, pana pe 11 iulie cand ii vad din nou mocuta adorabila.

Bine ai revenit printre noi, g_rainbow! Tu mai ai si mai putin pana iti vezi odorul! Am devenit si eu din ce in ce mai nerabdatoare sa il tin in brate, sa il miros si sa ii vad ochisorii lui de pisoi mic. Sa inteleg ca testul de glicemie a fost okay totusi, nu? Am inteles ca in alte tari te lasa si mai mult de 1-2h in travaliu, se ajunge pana la 24h daca nu ai membranele rupte. Oricum, Doamne ajuta sa nasti asa cum iti doresti si bebe mic sa fie sanatos!

Unde ai nascut prima data Ilinca? Eu nu as vrea sa ii dea formula in spital, dar nu cred ca se poate, nu? Daca ar fi dupa mine, l-as lua cu mine, dar la Elias nu este permis :( Hm, la mameleoane de silicon nu m-am gandit pana acum, dar ma voi interesa sa vad ce si cum. De la ce firma le-ai avut? Sau sunt toate bune? Nu ma pricep de nicio culoare :))

Neata Corinuka! Imi pare rau daca a fost vreo intrebare la care nu ti s-a raspuns. Cateodata as vrea si eu sa pot interveni mai mult, dar neavand experienta necesara, nu pot scrie tampenii pe aici :))

Bebe loveste tare si nu agreeaza deloc caldura! Sunt la munca si credeti-ma, mai am putin si adorm cu capul pe tastatura. Ce n-as da sa fiu undeva la munte sa ma tavalesc in iarba (fara capuse!) si sa adorm intr-un hamac...

Dani, ce mai faci, ce mai face bebelina ta? Ieri nu te-am vazut deloc si ma gandeam la voi. Sper ca sunteti bine!

25+ cu

-= Love life, live love =-

din ce am inteles de la dr cica prioritar ar fi nasterea naturala chiar daca eu am cezariana si bebele e in pozitie pelvina. dar daca nu reusesc sa ma dilat repede imi vor face cezariana sa nu riste o ruptura de uter de la efort. sa vedem ce zice si dr de la maternitate, abia la 32 de saptamani merg acolo. in mod normal nu mi-e frica de nastere naturala, si data trecuta am vrut sa nasc natural, dar nu s-a putut. acum imi este teama de taietura de pe uter existenta deja. sa speram ca va fi bine

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 29+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Buna fetele,doar ce am terminat de citit ,raspund repede si plec ca mi-au ajuns biberoanele si n-am rabdare sa le las in posta pana luni.
Veroboroda acum la repezeala doar tie iti scriu:imi asum vina de a nu te trece in listuta,dar pe cuvant ca nu retin mesajul in care ai anuntat vestea,imi pare rau ,chiar esti trecuta in listuta ce-am postat-o ieri pe fb si rugam fetele care sunt acolo(nu retin numele reale versus nickuri de aici)sa ma anunte daca stiu ce ascund in burtica pentru a fi trecute aici.Eu reactuializez listuta periodic fiindca nu am timp altfel,inca o data imi cer scuze si chiar nu a fost nu nici cea mai mica intentie omisiunea.
V-am mai rugat si va mai rog ,daca sar pe cineva trageti-ma de maneca,memoria mea face parte dintre cele scurte,desi pana acum n-am avut probleme cu asta.
Si nu in ultimul rand felicitari pentru printesa ta trimise din tot sufletul.
Am plecat,revin cu impresii despre biberoane.

27+

Mihnea Bogdan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona_bm spune:

Anne, in cazul meu.. primul scaun pentru Elisa l-am luat de la bazarul DC, era pentru 0-13 kg si l-am folosit cu succes pana a implinit un an chiar daca nu avea isofix dar la baietelul la care l-am dat ulterior nu a fost suficient de mare... pe la 4-5 luni deja ii era mic scaunelul.
Parerea mea e urmatoarea treapta la scaunul auto merita o investitie mai mare pentru ca scoica nu se stie cat o vei putea folosi.

fericita de Elisa Maria (26.10.2010)

21+ Emma Andreea

www.pregnology.com/preggoticker80/330066/CCCCCC/My%20second%20little%20blondie%20/10/26/2012.png" target="_blank">asa creste BB2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g_rainbow spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elfica

Buna! Si la odiseea mea anterioara Facebook-ul a facut ca forumul sa moara. E la moda sa intri pe FB zilnic si multe o fac oricum, asa ca le e la indemana. Acolo e mai bine pentru cine are intrebari, pentru ca sigur va primi raspunsuri. Pe forum, fiecare citeste tot si zice ca scrie la sfarsit, dar pana termina mai uita ce a citit si raspunde pe ici pe colo. Nu iti imagina, Corinuka_g ca cineva nu ti-a raspuns intentionat! Pur si simplu te iei cu cititul si uiti ce ai citit, ramanand doar cu o parte din idei. Dar nu se supara nimeni daca revii cu intrebarea. In fine, nimeni nu va putea opri pe celalalt sa scrie si sa citeasca undeva. Si cate suntem, atatea suntem, nu e bai. Pacat insa ca unele nu mai intra deloc, macar o data pe saptamana sa ne spuna ce mai fac ele si bebeii lor! Cele care activati si pe FB, transmiteti-le ca le asteptam macar din cand in cand si pe forum.

G_rainbow: Tare ma bucur ca ai revenit, mi-am facut multe griji in ceea ce te priveste, ca iti stiam istoricul cu peripetii! Ce e drept, nu am apucat sa intreb si pe forum, dar de gandit la tine m-am gandit! Slava Domnului ca sunteti bine si tu si bebe! Iar legat de nascutul la 8 luni si eu am auzit din popor ca nascututl la opt luni e riscant. Sunt foarte multi copii nascuti la sapte luni care au trait bine merci, fara probleme, dar cei de la opt pot avea multe probleme. Nu stiu cat de justificata medical e teoria, asa am auzit si eu. Nu sunt documentata in acest sens, spun doar ce am auzit
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

22 +

mie mi se pare o superstitie asta cu nascutul la 8 luni e o problema, iar la 7 bebe e ok. eu am exemplu viu aici care nu a avut nici o pb la nastere, iar plamanii au fost dezvoltati si a respirat imediat singurel. si acum logic mi se pare ca la 8 luni sa fie mai dezvoltat decat la 7, deci sa fie mai ok. nici eu nu am gasit nimic cocncret stiintific vorbind despre chestia asta

eu mai citesc un post, mai fug la bucatarie , azi facem cinste cu un tortulet cu crema de lamaie. implinim 4 ani de la casatoria religioasa

Gabrielle, mami de Lucas (14.10.2010) si 29+

2 ingerasi in ceruri, opriti din evolutie la 12 si 16 saptamani
mutatia MTHFR C677T heterozigota si mutatia MTHFR A1298C heterozigota

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

anne nu ma pricep...las mamici mai experimentate sa-si dea cu parerea despre baze si scoici..eu am luat carucior cu landou si scoica, la recomandarea unei mamici care le foloseste deja, deci pentru mine a fost mai usor...
adina astept impresii despre biberoane...cat au costat?
gabi la multi ani!..multa fericire si sanatate!
fetelor de ce stati voi peste program?? gravidutele ar trebui sa lucreze mai putin, nu mai mult..
pupici

24+ Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

g_rainbow La multi anisori! La anul veti sarbatori in 4

25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kytana spune:

Citat:
citat din mesajul lui corinuka_g

anne nu ma pricep...las mamici mai experimentate sa-si dea cu parerea despre baze si scoici..eu am luat carucior cu landou si scoica, la recomandarea unei mamici care le foloseste deja, deci pentru mine a fost mai usor...
adina astept impresii despre biberoane...cat au costat?
gabi la multi ani!..multa fericire si sanatate!
fetelor de ce stati voi peste program?? gravidutele ar trebui sa lucreze mai putin, nu mai mult..
pupici

24+ Multumesc Doamne!

25+ cu

Asa se impune corinuka, pe colega mea au sunat-o noaptea la 21.50 - ea fiind in prenatal. Nu au nicio jena... Daca nu stai te ia la rost. Si cand pleci la terminarea programului esti acuzat ca "rupi usa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Olivette:
-la eco depinde de aparat, experienta medicului etc dar argumentele dr tau in ceea ce priveste colul sunt
-ca idee pt cadou din SUA: poate un aparat cu aburi pt diversificare , noi avem de la Beaba, il iubesc
Stella:
-si bebelusa mea e putin miscatoare, sau c mai probabil nu o simt eu , avand placenta anterioara.....
-Felicitari pt trim 3 !WOW ce repede trece timpul:)
-cred ca esti tare incantata azi dupa ce ai vizitat spitalul,stiu sentimentul :)
Anne 'Mary:
-scoica am avut de la inglesina, carutsport +landou +scoica; am folosit-o pana la 8/9 luni. nu avea isofix, oricum am mers fff putin cu masina in primele luni.
-scaunelul folosit si acum este de la besafe, cu isofix, cred ca combi. Pana la 2 ani am folosit isofixul , adica scaunelul a fost montat cu spatele la directia de mers, apoi dupa 2 ani l-am intors si l-am prins in centura de siguranta a masinii din cel putin 2 motive: nu-i mai incapeau picioarele si vroia sa se uite pe geam cu fata .
As zice ca in alegerea voastra sa tineti cont de : cat de mult o sa-i plimbati cu masina in primele luni & cat spatiu aveti in masina.As tinde sa zic ca merita investitia in scaunele mai mult decat in scoici, parerea mea.Poti sa vezi scaunele besafe in magazinul victoria-bucuresti, au un showroom sau la vreo expozitie pt bebei.
G rainbow: suna tare bine si racoros tortuletul, nu ne zici reteta? plizzzzzz. Sa aveti in continuare casnicie frumoasa si sa va bucurati de minunile voastre!

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivette spune:

Corina, si mie mi se pare normal sa-mi masoare colul lunar. Unul dintre dr asa face si d-asta nu ma stresez prea mult cu al doilea dr.

Stela, mie telefonic mi-au spus ca vor incepe cursurile pe 3 iulie, ora 17.00 in Amfiteatrul Spitalului, dureaza 1-1.5 ore si se fac 4 cursuri, cate 1 pe saptamana.

27+

Mergi la inceput