Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012 (22)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Letitia, ma gandeam sa-i iau aparatori ca in ultima vreme tot face tumbe prin patut, il gasesc de multe ori cu piciorusele printre gratiile de la patut, chiar daca e bagat in sacul de dormit. Asa ca revin cu intrebarea: fetele cu patut transformer cum ati prins aparatorile?

Adc, eu am zis ca nu sunt pro antibiotic dar nici talibana nu pot fi sa-l las sa se chinuie, tusea saracu ca mi se rupea sufletul si ii dadeam sirop (tot eurespal) si nu se ameliora, incepuse sa tuseasca si noaptea. Ce poti sa mai faci e sa incerci un tratament homeopat, dar marea majoritate a medicamentelor homeopate contin alcool, eu asa i-am tratat icterul lui Vladut.

Georgia, nu mai am timp de nicio carte, nici macar capraru sau spoke nu am mai citit, Vladut doarme foarte putin ziua si de vreo luna nu mai am niciun ajutor in casa, astept sa plec pe la bunici si atunci poate mai rasfoiesc cate ceva.

Adriana, sunt de acord cu fetele, sanatetea ta e mai importanta decat orice, spune-mi cum opresti alaptarea fara medicamente? Si eu vreau sa scad treptat treptat ca pe la 6 luni sa nu mai trebuiasca sa ma mulg, nu stiu nici mulsul asta cat e de sanatos si mi-am propus 6 luni exclusiv.

Aveti vreo reteta de compot fara zahar? Vreau sa conserv caise pentru mai tarziu si nu stiu cum.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane-maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui mady_19

la multe lunite Stefan Andrei , Ana Beatrice!!
- adriana-lasa mamico..sa fii tu sanatoasa pt bebe..asta conteaza cel mai mult!
- fetelor..Ilinca mea nu mai sta deloc intr-un loc...se duce dupa toate lucrusoarele din jurul ei...le baga pe toate in gura....e topita dupa telefonul meu...are o husa roz cu o papusa pe ea si face orice sa ajunga la telefonul ala...azi dimineazaam asezat-o langa mine..pe burta evident ca altfel nu vrea sa stea..si vreau sa spun ca s-a intors spre mine si punea mana pe mine..se uita asa frumos la mine si ma analiza si isi ridica manutele..ieri a plans saraca...si eu aproape..vazand-o asa....n-a vrut sa pape nimic de la 8 dimineatza pana la 17!!!!....a plans cu suferinta de aia..cred ca o dureau gingiile f tare ca plangea cu pumnul in gura...era plina fatzuca ei de balute...am sunat imediat pediatra.si mi-a zis sa-i dau panadol...si sa-i mai dau cu Tantum verde spray in gurita...azi am fost la control...dupa cantarul lor are deja 6 kg..dar eu maine o cantaresc sa vad exact la 5 luni cat are..dupa cantarul nostru




Ooof mititica , urasc perioada asta :( pt ca nici macar nu imi pot imagina cat de tare ii dor dc nu vor bebeii sa pape .Si Bia are momente cand plange cu pumnul in gurita si nu prea vrea sa pape insa deocamdata pt perioada scurta face asa.
Medicamentele astea le am si eu in casa, le-am luat de acum o luna pt ca a zis dr. sa ii dau daca face febra de la vaccin.Dar nu le-am folosit , Doamne ajuta sa nici nu imi trebuiasca !
Olishka eu as veni la italnire dar tot asa pe la sfarsit de saptamana .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Suzieq problema este ca trebuie sa folosesti ceva pentru conservare. Fructele au tendinta de a fermenta.
Eu merg pe varianta de congelare.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

fetelor..oare pot sa-i dau micuteimar cu biscuiti?sa-i dau putin suc...si apoi biscuiti cu mar( pasate ) si apoi lapticul.asta la masa a doua si a patra..am uitat sa o intreb pe pediatra....si as vrea sa-i dau mar copt mai intai...mi se pare ca e mai bun copt..mie una imi place

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Mady noi incepem peste 2 saptamani cu mar copt simplu si in completare laptic. Mie nu imi surade combinatia de mar crud cu biscuite.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Am uitat ce era mai impornata, foarte frumoase pozele de la intalnire, foarte frumoase si mamicile, de bebei nu mai vorbim, dementiali!

Alexa, mama a pus compot cu fructe foarte dulci fara zahar, eu am avut dupa ce am nascut in casa compot de gutui si de pere fara zahar, intr-adevar fructe netratate.

Mady, ai grija la gluten nu e recomandat inainte de 1 an, eventual cauti biscuiti fara gluten sau ii dai marul fara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Bulinuta uite am pus eu aici niste poze dar eu am putine https://picasaweb.google.com/117260797393410259869/IntalnireHerastrau1406#5754240800369040658

Mady eu nu i-as da biscuiti pana la cel putin 1 an....mai bine amesteca marul sau fructele cu cereale pt bebelusi, macar nu au zahar si au vitamine. Reteta preferata a celei mari cand era bebe era asa: mar si gutuie la abur si eventual dovleac piure, iar cand a mai crescut la 8 luni puneam un praf de scortisoara si sau cereale sau iaurt/branzica facuta de mine......delicios.....lingeam noi castroanele dupa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mady_19 spune:

am inteles fetelor....cred ca raman si eu la mar copt si atat...
- suzie, io knd am luat patul transformers..am luat si lenjerie cu tot cu aparatoare...si le-am legat efectiv de pat.pe partea unde este grilajul..nu am probleme..cred ca sunt aparatoare continue..si aparatoare pe care le legi intre ele ( sunt bucati cum ar veni ) si apoi le legi de pat..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa_G spune:

Suzieq ce e drept fara pic de zahar sau indulcitor nu am incercat sa fac compoturi. Mi-a fost frica sa nu se strice mai ales ca eu nu am un loc racoros (gen boxa) sa le depozitez.
Dar sunt bloguri de bucatareala care recomanda diferite retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaBuc spune:

pupici la micii sarbatoriti!

suzieq, incep prin a-i da LP inainte de san, la inceput la 1 masa, in fiecare zi din ce in de mai mult pana inlocuiesc complet masa respectiva. O sa vezi ca sanul va produce din ce in ce mai putin. Apoi la alta masa, la fel. Daca vrei sa ii dai LM, in loc de LP foloseste din rezeva de la congelator. Ideea e ca am la dispozitie doar 2 saptamani si nu cred ca voi reusi sa scad lactatia atat de mult incat sa nu mai am probleme dupa ce nu ii voi mai da san; dupa ce termin cu alaptatul o sa beau ceaiuri care opresc lactatia, cat mai putine lichide posibil si, daca se va umple sanul prea tare, voi mulge cu mana doar atat cat sa il detensionez.


Mamica de Rebeca Stefania - 03.07.2010 si Natalia Ioana - 06.02.2012

Mergi la inceput