Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 9
Geani80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IPopica Zi buna, burticoasele Am ajuns intr-un final in canapeluta mea (mai intai m-am rasfatat cu o pizza). Tehnic vorbind, amnio a decurs asa: se face mai intai e eco la care se stabileste varsta fatului si cel mai bun loc pentru punctie. Apoi se deseneaza nitel pe burta ta, se mai verifica o data cu eco, eventual mai dau niste ghionturi copilului sa se mute nitel. Apoi a urmat injectia cu xilina (fara efect in cazul meu), si apoi cu butelca de la ecograf tinuta de asistenta si cu acul in mainile doctorului, tac pac te inteapa. Se extrage lichidul, se scoate acul si aia a fost. Mai face imediat o eco de ansamblu cu inimioara cu tot. Stai 30 minute sa te relaxezi, mai face inca e eco si pe-aci ti-e drumul. Daaaar, cum bineinteles ca la mine nu se putea sa se respecte teoria, a durat muult mai mult si a durut mult mai rau pentru ca acul a trebuit sa fie infipt pe bucatele cu lungi pauze, pen'ca demoazela pluteste in f putin lichid si nu prea avea saraca unde sa se miste. Traversarea s-a facut transplacentar, pt ca era singura zona unde puteau risca sa scoata varful acului iar seringi s-au folosit doua. Bagau acul nitel, mai sutau in miss sa se miste, mai bagau nitel, iar mai hatanau burtile si tot asa. La final eram trei oameni transpirati, eu m-am abtinut cu greu sa nu urlu (de nervi mai mult), iar doctorului ii tremurau nitel mainile si au concluzionat ca a fost o amniocenteza nasoala (io's mai speciala asa, in caz ca nu v-ati prins ). AM primit antibiotic pentru 3 zile iar luni dimineata ma duc la doctorul meu la control. Macar am vazut-o pe ecranul ala sa-mi ajunga pentru o luna. A studiat-o dupa amnio mult si bine si a concluzionat ca e fetita (mi-a aratat chiar si pasarica ei - dar putea sa-mi arate orice altceva ca habar nu aveam exact la ce ma uit). Da din craci si din maini, dar din pacate nu are loc de tumbe. Faza cu lichid amniotic putin nu se poate "repara" cumva, indiferent cate lichide m-as stradui eu sa beau (si acum sunt la 3-4 l apa pe zi). E o stare de fapt care nu e nici rea nici buna - cel putin asta mi-a spus cand am intrebat ce trebuie sa fac. O sa caut si pe net zilele astea sa vad ce si cum. Deocamdata sunt ok, ma mai inteapa locul din cand in cand si mai simt cate un junghi. Nu sunt chiar gazela (nu ma pot aseza si ridica fara sa simt o vaga jena pe lungimea burtii), dar nu-s nici invalida . Rezultatele pt CMV peste 2 saptamani, pt cariotip peste 3 saptamani. Imediat arunc un ochi si pe ce e in urma gogoasa hormonizata |
bravo! ati scapat!
sanatate in continuare!
17+
menics spune:
am tras si eu un pui de somn!
IPopica bine ca ai scapat imi pare rau ca te-au cam chinuit... mie nu mi-au facut xilina...si ...slaba domnului la mine este lichid.. de fapt dr a spus ca din puntct de vedere tehnic i-a fost foarte usor sa facaextractia, bb a intins doar o manuta spre ac.. ca deh a simtit ceva strain, dar dupa s-a retras si a stat cumintel...cand am venit acasa l-am tot simtit si pt prima data mi-am vazut burta miscandu-se la miscarea lui... am tot vorbit cu el si l-am mangaiat l-am linistit si am dormit.. acum vad ca ne-am trezit amandoi! il simt de cateva ori deja in fiecare zi ce frumos este!
19+
Ina_3040 spune:
ma bucur feleor sa citesc ca a trecut cu bine amnio, Doamne ajuta sa vina rezultatele cat mai bune!
noi avem urmatoare morfo pe 6 iulie, peste 3 sapt, o sa am aproape 22 de saptamani.
carcei mai patesc si eu la gambe si tot asa fac cum s-a mai scris trag tare laba piciorului spre mine si trec fara probleme. lipsa de mangeziu in general, la sarcina trecuta imi zicea medicul sa mananac banane.
cum stati cu kilogramele? eu am deja 4 in plus, o fi adevarat ca la fete te ingrasi mai tare ca la baieti? (asa am auzit din popor )
o zi buna plina de vesti bune!
Ina mamica fericita de nazdravan Robin Sebastian 15/03/2010
asteptand inca o minune 18+ s
dana0000 spune:
Popi tu transformi si cel mai mare chin in ceva amuzant,ai un talent la scris,nevoie mareBine ca ai scapat,sa dea DD sa fie bine pana la termen ca dupa sa iti manance zilele all the way
Ina eu am fix aceeasi greutate ca la inceput,nu e de mirare la cat mananc.Cred ca nu e un lucru rau daca bebe creste,mai rau ar fi sa ma ingras sa fac tensiune sau diabet ca sunt predispusa.
Eu cred ca am zapacit bebelusul din burtica,ieri antibiotic pt ureaplasma,azi extractie la maseaua de minte...o sa ma ciufuleasca un pic ca nu am avut grija mai multa sa nu se ajunga aici.Una peste alta,am scapat de masea,de o posibila infectie daca o lasam asa si sper eu sa scap si de ureaplasma cu doza de antibiotic.Vorbesc cu mititica/mititelul sa ma ierte ca i-am dat emotii.
Mai am o ora de asteptat sa pap si eu ceva "moale" ca sunt lesinata de foame
menics spune:
ina, eu am luat 8 kg.. si este baiat... deci cred ca raman doar povesti din popor...
fetelor, pentru ca deja este we, noiplecam la "mosie" va doresc un we minunat, eu plec inainte... sa lenevesc afara la umbra...acolo pt ca nu am net, am in sfarsit timp sa citesc, plus ca am redescoperit cartile/ romanele adolescentei, este placut sa redescoperi relaxarea ce ti-o ofeta cititul... deci mi-am luat burtoiul, bebeloiul si am plecat!
19+
Bubulina42 spune:
Salutari, fetele, muuuuulta multa bucurie a venit odata cu mesajele lui Menics si Popi, bine ca au trecut hopul si acum respira usurate nu numai ele, ci si noi.Bravo, burticoaselor, acum odihniti-va si linistiti-va (si la propriu si la figurat).
Popi mama, faci tu pe curajoasa,dar sa mori tu ca nu ti-a fost inima cat un purice! Vino-ncoace sa te pup, ca ne-ati tinut ca pe ace!! Bravo ca ati scapat!!
Geani, vom face morfo in aceeasi zi, pe 9 iulie! Singura diferenta e ca la ora la care o voi face eu aici unde sunt, tu vei fi super happy si vei stii deja ce o sa va umple casa, inima, viata, si tot!
Fetele, noi ne facem bagajele de vreo 3 saptamani, fiindca vom sta altundeva de la 1 iulie, asa ca la noi e nebunie, totul e in saci si cutii..Din pacate-si carnetelul cu nr de telefon al lui Almy, ca am cautat aseara de am innebunit, i-am si scris, dar nu stiu cum sa dau de ea! Sustin cu tarie propunerea cu tabelul cu numerele de telefon, ar fi foarte util!
Cum va spuneam, eu am luat numai 1 kg si nu imi vine sa cred, fiindca numai burta creste, in rest sunt neschimbata, zici ca nici nu sunt insarcinata.Doctorul zice ca e ok, ca pentru varsta asta a sarcinii e bine, dar eu cred ca in conditii de neinsarcinata m-as ingrasa mai mult de atat..Ma rog, poate organismul meu vrea sa imi dea lovitura de gratie in trimestrul 3 si sa ma faca un mini elefantel, mai stii?
Oricum, al meu asteapta cu nerabdare momentul in care intai o sa intre burtica pe usa, apoi eu.
Eu ma amuz, fiindca atunci o sa fiu o rasfatata, desi si acum sunt.Dar atunci... i-am spus deja:o sa ma epileze, o sa imi faca pedichiura, o sa imi incheie sireturile cand e cazul de sireturi, asa ca o sa fie super pentru mine!
carceii, hmmm...la mine nu merge sa mai fac ceva cand muschiul s-a rasucit deja, e o durere insuportabila, care creste in intensitate! Daca as face o miscare, as innebuni pe loc.Si eu stiu ca e bine sa incerci sa pui talpa cumva in unghi drept dar..nemernicii de carcei nu apar niciodata cand sunt treaza, numai in somn -si ma trezesc..numai eu stiu cum!
Inca ceva si m-am carat:bubuliciul meu a inceput sa se faca simtit, are ore preferate:seara la 22, cand am eu chef de citit si ma intind in pat un pic, un pic pe la 4 am, cand e somnul mai dulce si dimineata la 7 cand ma trezesc:) Uneori parca se invarte un motoras in interior, alteori parca se da peste cap.Dra clar:numai cand sunt relaxata si e liniste.cand dorm-ma trezesc instant, ca la comanda.
E minunat si sunt tare fericita!
Abia astept sa mai creasca sa il punem si pe tati sa ne simta cum trebuie!! ca de cand asteapta!!
va pe toate!!
17 +
tnicoleta spune:
Buna fetele
Menisc, Popi - bine ca ati teminat cu amnio. Asteptam vestile de la rezultate.
Maine mergem si noi la morfofetala trim I. Abia astept. In rest suntem bine.
Nici eu nici Bia nu avem stafilococ, analizele au iesit bune.
Ary - pentru stafilococ se da tratament cu antibiotic oral si cand nu isi face efectul moldamin injectabil.
Nicoleta
angelique_19 spune:
Fetelor multumesc pentru grija ce ne-ati purtat-o,a trmit un pupic la fecare
In alta ordine de idei eu am fost internata,de-abia acum am ajuns acasa.Ieri am vb cu medicul meu si mi-a spus ca trebuie sa merg neaparat la urgenta ceea ce am si facut.Dar acolo m-au plimbat de la un etaj la altul cred ca timp de 2 ore,am asteptat in picioare pana mi s-au umflat apoi au binevoit sa ma puna sa stau pe un pat.Si au trecut iar 2 ore in care am stat cu sufletul la gura pana a venit dr. de garda si mi-a dat verdictul amenintare de avort si internare de urgenta.Dupa internare au venit sa imi faca injectie dupa 3 ore timp in care durerile de burtica nu incetau.A vb sotul cu doctorul si cu cineva de la ambulanta sa ma duca la Bucuresti insa dr de garda nu a fost de acord a spus ca pot pierde bebele pe drum de la gropi si ca nu imi da drumul.A spus ca ma baga pe tratament dar a trebuit sa astept pana noaptea tarziu sa imi puna o perfuzie care m-a calmat.De dimineata nu a venit nimeni sama intrebe nimic si pana la ora 2 nu mi-au facut nimic nic macar o ecografie.A trebuit sotul sa umble disperat si sa reuseasca sa im faca o eco.Bebele era bine dadea din manute si din picioruse.Cred a dr. de garda m-a lasat ca un caine aruncata pentru ca sunt in evidenta la un dr la Buc si chiar s-a rastit la mine ca aici ar trebuie sa am dr unde am resedinta si caar trebui sa ma trimita la Buc sa imi rezolve e problemele.Deci a fost o experienta urata de tot.Burtica ma mai inteapa dar mai rar sper sa fiu ok pana ajung din nou la dr. mea luni.Pana atunci stau la pat.Scuze daca am scris incoerent dar sunt foarte suparata.
14+
angelique_19 spune:
Popi si Menics felicitari pentru curaj,ma bucur ca ati trecut cu bine prin aceasta experienta.
Sper ca Alma sa fie bine
14+
Bubulina42 spune:
Angelique, te rog linisteste-te, ca iti faci rau daca lasi supararea sa stea gramada pe tine.
Bine ca acum esti ok si mai ales, ca ai vazut bebele ca e bine.Asta e important, ca voi sa fiti ok.
Doctorul ala e un nemernic, e genul care asteapta probabil sa i se umple buzunarul inainte de a catadicsi sa se uite la bolnav..
Doamne, nu imi imaginez cum poti sa vorbesti asa cu o femeie gravida, care e de 100 de ori mai sensibiloasa decat una fara burtica1!
Un nemernic! Bine insa ca perfuzia te-a hranit putin si pe tine si pe bebe si ca acum esti mai bine, asta e important.
Uita cum s-au purtat, ia numai partea buna si, cand te superi, gandeste-te la cum facea puiul gimnastica, te rog! Ai sa vezi cum te inseninezi..
Sanatate multa.te pup.
17 +