Minuni de Noiembrie-Decembrie 2012 (15)
Raspunsuri - Pagina 8
onutz83 spune:
Bravo, Menics, bine ca ai scapat
Acum stai linistita, odihneste-te, e bine, ai sa vezi
Hai, Poooooooopiiiiiiiiii!!!!!!!
Onutz 16+
valicutza spune:
buna fetelor,
bravo menics ca ai scapat cu bine..tin pumnii sa iasa bine rezultatele si sa te linistesti
tin pumnii si pt popi !!!!
angelique , almy sunteti bine ?
o zi usoara..mai e un pic si vine weekendul..abia astept sa ma odihnesc
http://lmtf.lilypie.com/2PQCp3.png
19+ fericita cu dragonel de 2012
onutz83 spune:
Fetelor, simtiti??? Miroase a... weekend... vacanta...
Va zic acum, sa nu uit: io si cu jumatatea mea mai inteligenta (doar momentan ) si mai slaba (in sensul de zvelta ) plecam in vacanta marti, daca ma evapor fara sa va mai zic sa stiti de mine. Ne intoarcem duminica tarziu
Onutz 16+
andie_n spune:
Buna dimineata tuturor! Acum am ajuns si eu la munca si am recuperat ce ati mai scris.
Felicitari Bubu pentru inimioara si pentru rezultatele bune la analize.
Felicitari gina pentru ! Sa fiti sanatoase amandoua in continuare.
Menics, ma bucur ca a fost totul bine la amnio, sunt convinsa ca si rezultatele vor fi ok.
Popi, iti tinem pumnii si tie, sa ne zici cum a fost.
Alina, bine ca mi-ai amintit sa schimb saptamana . Azi implinim 18 saptamani.
O zi buna si sanatate in continuare tuturor!
Andreea 18+
http://lmtf.lilypie.com/Vsxsp3.png
MTHFR C677T heterozigot, A1298C heterozigot, PAI-1 675 4G homozigot
Tratament: Clexane 0.4, Femibion2, Cetebe, 2 MagneB6, 2 Duphaston
irilac31 spune:
Menics, bravo fata curajoasa, bine ca a trecut si asta. De acum relaxeaza-te, odihneste-te, gandeste-te la lucruri frumoase, alinta-l pe flacau, rezultatele sigur vor fi bune
Asteptam vesti si de la Ipopica ...alta fata curajoasa
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
13+
douradoudou spune:
fetelor, eu vreau neaparat sa stiu de almy ...si angelique...sa facem un document pe mail si sa scriem nr de telefon pt urgente..daca aveam nr lui almy ii trimiteam msg...noi asa am facut la noi in odisee..
vroiam sa va mai spun de sindromul "restless legs" inh timpul sarcinii: e posibil ca unele dintre voi sa nu puteti sa adormiti usor si sa simtiti nevoia sa miscati picioarele..am patit si eu asa la misso..e ok, nu e nimic de ingrijorat...
bravo menics
hai popica cu update dupa amnio...
<hr noshade size="1" />
alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010)
si 12+
onutz83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou fetelor, eu vreau neaparat sa stiu de almy ...si angelique...sa facem un document pe mail si sa scriem nr de telefon pt urgente..daca aveam nr lui almy ii trimiteam msg...noi asa am facut la noi in odisee.. vroiam sa va mai spun de sindromul "restless legs" inh timpul sarcinii: e posibil ca unele dintre voi sa nu puteti sa adormiti usor si sa simtiti nevoia sa miscati picioarele..am patit si eu asa la misso..e ok, nu e nimic de ingrijorat... bravo menics hai popica cu update dupa amnio... <hr noshade size="1" /> alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si de printesa razboinica Maysaa(30.10.2010) si 12+ |
Alexa, eu am restless legs la cinema
Nu pot sa stau pe scaunu' ala mai mult de o ora
Sunt de acord cu documentul, eu ma gandeam sa il facem un pic mai tarziu. Insa nu am nici o problema daca il facem acum
Onutz 16+
IPopica spune:
Zi buna, burticoasele
Am ajuns intr-un final in canapeluta mea (mai intai m-am rasfatat cu o pizza).
Tehnic vorbind, amnio a decurs asa: se face mai intai e eco la care se stabileste varsta fatului si cel mai bun loc pentru punctie. Apoi se deseneaza nitel pe burta ta, se mai verifica o data cu eco, eventual mai dau niste ghionturi copilului sa se mute nitel. Apoi a urmat injectia cu xilina (fara efect in cazul meu), si apoi cu butelca de la ecograf tinuta de asistenta si cu acul in mainile doctorului, tac pac te inteapa. Se extrage lichidul, se scoate acul si aia a fost. Mai face imediat o eco de ansamblu cu inimioara cu tot. Stai 30 minute sa te relaxezi, mai face inca e eco si pe-aci ti-e drumul.
Daaaar, cum bineinteles ca la mine nu se putea sa se respecte teoria, a durat muult mai mult si a durut mult mai rau pentru ca acul a trebuit sa fie infipt pe bucatele cu lungi pauze, pen'ca demoazela pluteste in f putin lichid si nu prea avea saraca unde sa se miste. Traversarea s-a facut transplacentar, pt ca era singura zona unde puteau risca sa scoata varful acului iar seringi s-au folosit doua. Bagau acul nitel, mai sutau in miss sa se miste, mai bagau nitel, iar mai hatanau burtile si tot asa. La final eram trei oameni transpirati, eu m-am abtinut cu greu sa nu urlu (de nervi mai mult), iar doctorului ii tremurau nitel mainile si au concluzionat ca a fost o amniocenteza nasoala (io's mai speciala asa, in caz ca nu v-ati prins ). AM primit antibiotic pentru 3 zile iar luni dimineata ma duc la doctorul meu la control.
Macar am vazut-o pe ecranul ala sa-mi ajunga pentru o luna. A studiat-o dupa amnio mult si bine si a concluzionat ca e fetita (mi-a aratat chiar si pasarica ei - dar putea sa-mi arate orice altceva ca habar nu aveam exact la ce ma uit). Da din craci si din maini, dar din pacate nu are loc de tumbe. Faza cu lichid amniotic putin nu se poate "repara" cumva, indiferent cate lichide m-as stradui eu sa beau (si acum sunt la 3-4 l apa pe zi). E o stare de fapt care nu e nici rea nici buna - cel putin asta mi-a spus cand am intrebat ce trebuie sa fac. O sa caut si pe net zilele astea sa vad ce si cum.
Deocamdata sunt ok, ma mai inteapa locul din cand in cand si mai simt cate un junghi. Nu sunt chiar gazela (nu ma pot aseza si ridica fara sa simt o vaga jena pe lungimea burtii), dar nu-s nici invalida .
Rezultatele pt CMV peste 2 saptamani, pt cariotip peste 3 saptamani.
Imediat arunc un ochi si pe ce e in urma
gogoasa hormonizata
Geani80 spune:
buna fetelor!
Menics, ma bucur ca totul a decurs bine cu amnio. sanatate multa in continuare! sper sa vina si Popi cu vesti bune.
vad ca si Almy si Angelique (daca nu ma insel) au ceva probleme cu durerile. si eu la fel. la prima sarcina, am jucat fotbal prin luna a 8a si m-am agitat pana am nascut fara sa resimt cea mai mica jena. acum e f diferit. am mai avut ceva contractii si o durere in partea dreapta jos, undeva pe langa apendice, care nu ma lasa deloc... am stranutat odata stand intr-o pozitie incomoda si cred ca ori am intins un muschi, ori nu stiu... daca se intampla sa port un pantalon ceva mai strans in talie, imediat incepe sa ma doara si trebuie sa stau descheiata la nasturi (la birou nu ma vede nimeni, numai sa nu uit si sa ma plimb asa prin firma :)).
nu stiu care din voi mi-a dat pontul cu pantalonii de la Lidl, dar m-am dus si mi-am cumparat si sunt chiar f misto. surprinzator nu trebuie scurtati (asa cum mi se intampla mai mereu desi nu sunt pitica :))
noi avem eco morfofetala pe 9 iulie. sincer, abia astept. dar stiti si voi prea bine cum e :)
weekend placut!
17+
IPopica spune:
Bubu, felicitationes!
Faci morfo muuult mai devreme ca mine. Pana pe 17 iulie o sa tot behai. Noroc ca am vazut-o azi (si am si filmul cu intreaga interventie, desi nu cred ca ma va arde prea curand sa ma uit la el). La 17 saptamani a mea avea 157 batai pe minut.
Carcei am si eu, aproape unul la doua zile, cand o gamba cand cealalta. De obicei proptesc pernutele de la degete in perete (ca nu mai apuc sa ma dau jos din pat) si apas cat mai tare (degetele in unghi drept cu laba piciorului, sau ca si cum ai sta pe varfuri). E cea mai rapida metoda de a scapa de ei; faza cu stai relaxata nu merge si nici aia cu masajul ca parca mai rau imi face.
Gina, cam scumpa la vedere . Felicitari pentru don'soara.
Menics, bine ca macar tu ai fost intre cele la care amnio e tac pac si gata ; acu daca o sa auzi ca fi-tu s-a cuplat cu fi-mea sa nu-l certi pe motiv ca a mea e pe dos fata de restul copiilor
Inca o data saru'mana de urari si incurajari.
Je se baga la nani acum; azi noapte am sforait fara probleme, dar cele 30 de minute petrecute cu acul infipt pe langa fi'mea mi-au pus capac. Cred ca fac nani pana maine dimineata.
gogoasa hormonizata