In vizita ...
Raspunsuri - Pagina 10
Ingrid S spune:
Citat: |
citat din mesajul lui portocalia si on-topic: pozele sunt absolut fabuloase, iar interioarele sunt lucrate. mie mi-a placut ala cu scari de marmura si nenumarate girlande de flori artificiale agatate peste tot. desi nu-mi plac, florile artificiale in abundenta ma emotioneaza cumva, ma fac sa ma intreb ce-a fost in capul omului care s-a chinuit sa le intinda prin acel spatiu. o aspiratie spre frumos, fara indoiala. si aspiratiile emotioneaza intotdeauna. |
Tot e bine ca intalnim persoane emotionate la asa frumuseti izbitoare si la bunul-gust de care dau dovada tiganii. Florile artificiale un must-have vara asta...nu le ratati!
Incep sa cred ca alte variante locative cum ar fi carutele si corturile sunt semne de noblete, manca-ti-ash!
oanap85 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Selene_Bunny
LOL. Macar indienii (India, da?) au traditie. Si inca ce traditie! Si tu te iei dupa filme? :)) Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
??
de ce macar?
fiecare tara are traditiile ei...
da ma iau dupa filme ,daca stai si asociezi, ceee ce vezi in filme si ceea ce vezi in img. din art. e cam la fel nu?:)cel putin asa mi se pare..
nu am vazut un film romanesc sa arate -casa-ca palatul...si nici in filmele straine sa arate locuintele lor ca la noi sau la ei ..deci?
eu tot din India cred ca se trag cei mai multi,poate ca se nasc in nu stiu cate tari si se adapteaza latraditiile fiecarei tari insa sangele nu minte:D
cat priveste muzica nu stiu ce sa zic,in INDIA AU ALTFEL DE MUZICA SI DANS ,nu cred ca asculta si aia manele nu?:))))
oricum romii sunt romi iar tiganii tigani:P
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Olina87 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui danielag
Fiecare sta unde vrea si unde poate, subliniez din nou ce am zis. Si n-am zis nimic de rromi, daca citesti cu atentie. |
da' io po' sa zic?
tot ce vreau sa spun e ca da, si altii dorm linga casa, nu in casa, dar motivele pot fi diferite
nadaflorilor spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui oanap85
?? de ce macar? fiecare tara are traditiile ei... da ma iau dupa filme ,daca stai si asociezi, ceee ce vezi in filme si ceea ce vezi in img. din art. e cam la fel nu?:)cel putin asa mi se pare.. nu am vazut un film romanesc sa arate -casa-ca palatul...si nici in filmele straine sa arate locuintele lor ca la noi sau la ei ..deci? eu tot din India cred ca se trag cei mai multi,poate ca se nasc in nu stiu cate tari si se adapteaza latraditiile fiecarei tari insa sangele nu minte:D cat priveste muzica nu stiu ce sa zic,in INDIA AU ALTFEL DE MUZICA SI DANS ,nu cred ca asculta si aia manele nu?:)))) oricum romii sunt romi iar tiganii tigani:P Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011). |
comparatia traditiilor tiganesti cu cele Indiene nu trebuie sa mearga musai pana in zilele noastre, ei sunt rupti din mediul de secole si nu cred ca au fost din vreun strat social nobil, erau probabil oameni sarmani care isi duceau viata sub vreun copac sau in vreo coliba prapadita.. ceea ce isi doresc ei aacum e o combinatie intre ce li s-a transmis verbal de catre inaintasii lor despre cum era pe "acasa" si o gramada de frustrari stranse dealungul robiei si ciar dupa ce nu au mai fost robi
eu imi amintesc ce pateau copii de tigani in cand ii prindeau copii de romani prin cartier si nu e o imagine foarte draguta...amintirile mele sunt de pana in 1975 (dupa 76 am mers la scoala unde aveam suficienti tigani in clasa cat sa nu imi mai arda sa ii chinui pe bietii copilasi)...
in fine daca nu ne luam dupa filmele indiene hai sa ne luam dupa ce au scris unii ca: Dimitrie Cantemir, Nicolae Iorga, Alecu Russo, Prosper Merimee etc.
sau dupa asemanari lingivistice, ca tot se discuta la alt topic despre japonia si se tot aducei n discutie cuvantul gajin (nu pretind ca l-am scris corect, asa ca nu dati cu bolovani) cuvant care inseamna strain..exact si intocmai ca si cuvantul gagiu...care se si pronunta aproximativ la fel in toate dialectele tiganesti ...in felul asta macar putem accepta ideea ca sunt originali din asia si ca exista si o probabilitate cat de mica sa fie "adusi" din india
saskia spune:
Kitsch-ul (caci e cuvant german si asa se scrie, scuze si nu kitch) este clar considerat o forma inferioara de arta, o fi aia cu "de gustibus" dar totusi macar sunt niste linii mari si in domeniul asta dupa care se poate cumva defini un lucru.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kitsch
Selene_Bunny spune:
oanap85, si tzara rromilor / tziganilor este...?
Au ei un teritoriu al lor? De cand se nasc si mor, au lasat ceva in urma? Ceva care sa vorbeasca despre cine sunt, de unde vin, unde se duc?
Ia-te dupa filme, daca vrei, ca sunt pline de culoare si imi plac si mie, dar sa nu crezi ca aia e realitatea absoluta.
oanap85 spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny oanap85, si tzara rromilor / tziganilor este...? Au ei un teritoriu al lor? De cand se nasc si mor, au lasat ceva in urma? Ceva care sa vorbeasca despre cine sunt, de unde vin, unde se duc? Ia-te dupa filme, daca vrei, ca sunt pline de culoare si imi plac si mie, dar sa nu crezi ca aia e realitatea absoluta. Din putin se face mult - ajutor umanitar! Lucrusoare de vanzare... In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere. |
ei bine" ceea ce vad in fime spuneam ca am vazut si in palatul acela,ma refer la locuinta,decor etc,nu personajele:)"marturisesc ca nu sunt fan filmelor indiene am alte hobby-uri:D
dar facand o comparatie ziceam si eu...
nu stiu daca au ei o tara a lor,daca stam si ne gandim multi ne tragem dintr-o "specie":)
Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).
Raza de soare spune:
Mi-a povestit cineva ca are un asemenea vecin, cu ditamai casa, dar ei traiesc in cort. Iar in living sta calul.
Raza de soare spune:
citat din mesajul lui Selene_Bunny De cand se nasc si mor, au lasat ceva in urma? Ceva care sa vorbeasca despre cine sunt, de unde vin, unde se duc? |
Da. Teama de ei. Majoritatea, hoti. Vin de la furat si tot la furat se duc.
Selene_Bunny spune:
:))
Am vazut astazi un cuplu mixt, ea, romanca, el, indian. Ea, destul de alba, el, tziganos bine. Doi copii, baietei, albi ca ma-sa.
Ea imbracata "indieneste", mi s-au scurs ochii dupa imbracaminte - pantaloni lungi, largi, peste, o bluza lunga, in colturi, mai in jos de genunchi, si un sal. Material vaporos, iar culorile... O incantare, nuante de ciclam...
oanap85, eu am vazut poze "pe viu" cu o familie indiana. Apartament de bloc, camera simpla, o canapea, o masa, un tablou pe perete. Daca nu ar fi fost oamenii din poza, n-ai fi zis in veci ca apartamentul e din India.