Bv Alma,stefulici! Hai aever,addya,CRYSSAaa!(59)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor!
Corina si eu am probleme cu digestia, tot asa nu am pofta de mancare, ba mai mult dupa unele mese imi e greata, la mine cred ca e de la fiere, nu te gandi la depresie ca nu e cazul. E ceva normal, ca organismul nostru trece prin schimbari importante acum si majoritatea avem si anemii si alte dezechilibre, datorate nasterii, de oboseala nu mai spun.
In ceea ce priveste perioada de alaptare, intr-adevar trebuie sa te straduiesti sa mananci bine ca laptele sa fie de calitate; este indicat sa continui cu vitaminele si neaparat sa iei omega 3. Eu o sa iau pe toata perioada alaptarii in continuare vitaminele combinate din timpul sarcinii Centrum Materna cu DHA, nu am luat in greutate decat f putin de la ele si bebe a iesit mare, deci spun eu ca au lucrat f bine.
Despre cantar, noi nu am cumparat tocmai pentru a nu face o manie si cantari copilul zilnic; la o luna mergem la pediatru si daca nu ia cat trebuie in greutate vom lua masurile indicate, si daca asta implica supliment de LP asta e, copilul trebuie sa creasca cumva, cum mi-a spus si mie Virgi, au crescut copiii f bine si cu LP. Nu cred ca asta ne face mamici denaturate, fiecare organism e diferit. In ceea ce priveste faptul ca bebe doarme legat si cate 6 ore noaptea, mie pediatra mi-a spus ca trebuie hranit de minim 2 ori pe noapte si in total de pana la 10-12 ori in 24 ore. Daca doarme mi-a spus sa-l trezesc, dar puiul meu se trezeste singur dupa maxim 3-3,5 h.
Aaaa si inca ceva, din cate imi amintesc si bebe al tau a fost grasunel la nastere, am inteles ca, copii cu greutate mai mare iau mai greu in greutate, una din explicatii ar fi nivelurile ridicate de glucoza din timpul sarcinii mamicii, care scad imediat ce placenta e eliminata si asa la bebe nu mai ajunge atat de mult zahar din organismul mamei prin laptic.
Fetelor am si eu o intrebare: pediatra mi-a prescris pt bb mic un supliment de vit D+K din ziua 10, timp de 3 luni, la noi se da si vitamina K?
Va doresc un weekend exceptional alaturi de bebei si scot motate pentru fetele ce urmeaza, am un feeling ca deja s-a mai nascut o minune la noi in odisee.

Pupici!!!

Elena 39+ cu Bebster AMR un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

neatza felelor!

elena poate alma sau aever sa ne faca vreo surpriza,ca eu....nu :P!
vroiam sa va intrebu cum ati procedat voi cu medicul de familie al lui bebe,e acelasi cu medicul vostru sau e un alt medic specializat in pediatrie?

pupici si un weekend minunat!

andreea 39+ KARINNA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Neatza fetele, dau cafeaua dupa multe secole

Elena cum sa trezesti mama bebele sa manance, e cea mai mare prostie, fiecare are ritmul lui asaa daca doarme lasa-l in pace ca se trezeste el cand ii e foame..

Cuchilici e mare stres cantarul asta mai ales daca il cantariti in fiecare zi, fiecare bebe are ritmul lui, dar mai ales daca el doarme atat de bine..

Onutza am avut o noapte plina de colicinu stiu ce sa zic si cu alimentatia asta ca vad ca nu se aplica regula sa mananc orice cum a fost la Luca, nu stiu daca din cauza mrea dar are niste dureri de cvred ca o sa ajung sa mananc si eu numai supa..

trimit ca Luca e calare pe Matei..pfuu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Tigruta, asta fu indicatia pediatrului, daca doarme de 4 ore sa-l trezesc, pentru ca a avut/are un icter usor. Dar se trezeste singur dupa 3h 3,5h.
Si eu pap supa, aseara am papat lapte cu taietei Si goats noaptea cu greu l-am convins sa suga, parca nu I-ar fi placut gustul.
Fetelor eu ma simt fara vlaga rau dupa nastere, dar cred ca e normal, voi in cat timp v-ati revenit?

Elena, mamica fericita si implinita de BebstERIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neata!

Am reusit sa mai intru si eu.

Burticile? Niciuna nu indrazneste sa dea startul ultimelor minuni?

Vreti ceva incurajari?!

Noi suntem bine, crestem mari, chiar dc ne chinuie rau colicile. Asta este...mult a fost, putin a mai ramas, speram!

Deea subscriu si eu la ce au spus fetele. Nu renunta, insista mai mult. Stiu ca te doare sufletul la gandul ca sta nemancat( exact de asta i-am dat si eu LP lui Boom, n-am putut suporta ideea de a-l tine flamand si pace), dar poate e doar o faza trecatoare, de acomodare a organismului tau la cerintele lui bebe.

Si pt mine(cred ca Felicity, mai spunea asta), subiectul cu alaptarea este unul trist. Simt ca am esuat, ca mi-am dezamagit copilul in privinta asta, si o sa regret cate zile voi avea ca n-am insistat mai mult, ca n-am avut rabadare, ca nu am stiut ce stiu acum.
Asta este. Din pacate pt mine e prea tarziu. Boom nu prea mai sta la san, se agita si plange asa ca ii mai dau muls ce mai e...dar mult timp n-o sa mai fie in ritmul asta.

Corina, parerea mea este sa nu mai cantariti copilul. Explica-i si sotului tau ca nu face altceva decat sa creeze o stare de presiune asupra ta si asta, da!, iti poate afecta serios lactatia.
Atata timp cat uda pampersul bine, inseamna ca bea laptic suficient(eu n-am stiut asta, am aflat-o tarziu de la pediatru).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Andra ce face Robin? Sper ca sunteti bine. Pooooooooooop dulce!

Si Boom se trezeste singur sa pape. Noaptea uneori si la 5 ore. Ziua papa cam la 3 ore.

Pupicei! Weekend placut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

hey!

Intru rapid sa-i rasp Elenei - in caz de icter ( forma usoara cu care te lasa acasa din spital), bebe trebuie pus la san cat de des si DA, trebuie trezit ( mie mi s-a spua la max 2 ore), pus la lumina naturala cate 15 min, dar NU la soare! Si eu m-am confruntat cu asta si din momentul in care am urmat indicatiile a trecut fff repede. Pupici

Cuchi, lasa cantarul, cu caca e normal, doar daca face verde si fff apos de mai multe ori e un semn ca bebe nu se satura, cu vomitatul - e vomitat ( ca un lapte branzit, iaurt) sau regurgitat ( lapte "proaspat")? Pupicei

pupici tuturor, fug la nani c-am avut o noapte luuuunga si m-asteapta o zi si mai si!

Cori, mami de Ilinca - 18 luni si Maya - puricel mic mic :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Hello!

Azi n-a mai vomitat (vomita cu jet si era lapte branzit), cred ca e mai bine. Nici caca n-a mai fost chiar asa apos Multumesc mult pentru raspunsuri

Cat despre cantarit, eu nu vreau sa-l cantaresc asa des, Bogdan e panicos si ma preseaza cu laptele praf, dar nu cedez Asa auzisem si eu ca bebeii mai mari iau in greutate mai greu la inceput. Mersi Elena Mananc bine acum, chiar daca ma fortez, si sper sa inceapa si Vladut sa ia in greutate cat mai curand

Corina mami de Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Ellyshor un pupic pentru tine! Nu te mai invinovati, nu mai fii atat de aspra cu tine. Eu sunt sigura ca ai facut tot posibilul. La mine se repeta povestea de la Eva dar nu ma mai stresez deloc. Se pare ca nu produc nivi eu suficient lapte, desi il pun pe bebe mereu la san. Uneori pur si simplu nu vrea sanul decat dupa bibe dar ma multumesc si asa ptr ca nu mai e nervos si suge cam tot sanil (asa simt). Pentru mine, important este ca el sa fie bine. Sa il vad ca creste, ca se odihneste si ca e multumit. La Eva si eu am simtit ca am esuat si cu nasterea naturala desi Dzeu stie ca am incercat, si cu alaptatul. Dar judecand apoi la rece si privind-o acum dupa mai mult de patru ani, vazand-o cum e de fericita imi dau seama ca pana la urma asta e tot ce conteaza. Eu nu ma mai judec, nu ma mai condamn si sunt mult mai bine psihic acum decat la nasterea Evei (lucru spus si de sotul meu dar mai ales simtit de mine) in conditiile in care acum mai am grija unui pui mai mare si a gatitului, si a spalatului, calcatului si tut ce nu mai faceam dupa ce am nascut pe Eva.
Revin ca am pestele pe gratar si ma duc sa arunc un oki.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

salutare mamici si burtici...
Multumesc mult pentru felicitari,urari si sustinere

Am revenit si noi de ieri acasa, am lasat statutul de viata in 2 deoparte si de ieri suntem in noua formula acasa inca suntem la perioada de acomodare,nu e usor dar invatam

Cate ceva din experienta noastra cu nasterea,luni cand v-am spus de problema care aparuse am fost la control,dritza mea nu era si am fost la un dr de garda care a vazut ca era lichid cel care curgea,dar membranele nu erau rupte, asa ca nici un semn in ziua respectiva,dritza mi a spus ca vrea si ea a doua zi sa ma vada,asa ca luni noapte am poposit la pensiune in iasi mai ceva ca in vacanta ,in noaptea aceea din ce in ce mai rau,dimi cand am mers la spital dritza bineinteles in sala ocupata cu un alt bebe, am plecat la plimbareala prin palas,am tras o cola ca deh eram in deplasare , cand m am dus membranele rupte, in 30 min eram pe masa de op...totul s-a intamplat ata de rapid ca nu am mai avut timp sa mi fac ganduri,griji,emotii
Recuperarea a fost fantastica pot sa spun( sa nu dati cu rosii in mine ) dar eu as mai repeta figura si de acum incolo, nu am avut nevoie de calmante,totul a decurs foarte bine,sotul a stat cu mine internat si cred ca asta a contat enorm, am avut sustinere morala si cu amndoi baietii mei langa mine nu mi mai trebuia nimic

Bebe e cuminte deocamdata,papa,schimbat, somn....din astea numai ca ma ingrijoreaza putin faptul ca nu face kk asa mult si des cum povestiti voi si cum vazusem la nepotul meu...de pe la 3 noaptea cand a facut unul mic,nu am mai gasit nimic,parturi da dar doar atat...o fi normal?

Mergi la inceput