Bv Alma,stefulici! Hai aever,addya,CRYSSAaa!(59)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Buna dimineata, doamnelor!
Ylari, eu nu dau nici un ceai fetitei, nu i-am dat nici baiatului cat a fost mic, el abia pe la gradinita a baut ceai. Cat era mic-mic il alaptam si-i tinea de sete, apoi ii dadeam apa plata, nu prea suntem cu ceaiurile, in sensul ca nu prea le vedem beneficiile, decat in caz de boala. Apa simpla in rest. Ce harnicuta esti! Mi-ai dat o idee cu chiftelele si cu ciorba de perisoare. Poate ma incumet si eu maine sa fac, desi a inceput din nou sa ma doara foarte rau o anumita zona a burtii.
Fetelor, cred ca am un pic de infectie intr-un capat al operatiei, a reinceput rau durerea, e rosu si inflamat. Of, rau am tras-o, nu mai vreau nici un medic, n-oi crapa, dar nu e deloc ok.
Deea, imi pare tare rau ca te simti asa de rau. Poate intra Virgi sa iti dea vreo sugestie.
Alinusha, ce nume frumos are fetita ta! Imi place de nu mai pot! Ce greu cred ca iti e cu doi copii atat de mici! Numai un an si 3 luni diferenta, greu, dom'le, greu!
Eva, 1200 de grame? Grozav!
Elena, eu pe fetita o ung dupa baie cu ulei de migdale (cel cu care am avut tentative esuate de a ma unge eu in sarcina). La fel i se ducea si ei pielea, acum vad ca s-a terminat. Noua nu ne-a spus nimeni despre vit. K.
Miha, eu nu m-as duce la nunta sau as merge doar o ora, ca sa fac prezenta si sa dau plicul. Cu bb atat de mic si dependent, mi-ar fi tare greu si sunt convinsa ca mirii ar intelege. Sau daca nu inteleg, vor intelege cand vor avea copii. Ce naspa cu privitul alaptatului in parc, eu m-as fi simtit ca la zoo, de partea cealalta a gardului. Si eu o alaptez in parc, nu-mi fac nici o grija. Adica altii sa nu-si faca griji ca fumeaza, se scarpina in kur, mananca, scuipa, zbiara, iar eu sa ma rusinez ca dau mancare unui copilas flamand? Nici vorba, atata timp cat nu ma expun, sunt discreta in ce fac, n-au decat.
Onutzule, tare greu va mai e!... Zici ca la 3 luni ar trebui sa-i treaca?

Apropo de mancare, eu acum mananc orice, inclusiv capsuni, cirese, salata de rosii, castraveti, ridichi. Am baut ieri si vreo 3 pahare de socata, insa asta vad ca nu ne face bine (nici mie, nici ei). Cat despre lactate, eu lapte nu pot bea decat fara lactoza, ceea ce e ok, ca am o rezerva de cateva cutii, iar branza, casul, urda, nu cred ca fac rau bebelusilor, in cazul celor cu colici, ce parere aveti?
Cuchilici, roaga-l pe sotul tau sa nu-l mai cantareasca, macar petru tine, pentru psihicul tau. Iar la o luna vedeti ce faceti, in functie de ce va recomanda si medicul. Tu incearca sa mananci mai bine, sa ai mese bogate in proteine, nu neaparat cantitati mari, ci calitativ bogate (oua, carne, branzeturi). Iar daca copilul mananca, face pisu, kk, doarme bine, e senin, aveti toate sansele sa nu aiba probleme. Baiatul meu a luat in prima luna 600 de grame in greutate. I-am spus si dr ca acum, cu Iulia, n-o sa ma stresez in privinta greutatii. Ea a zis ca e ok, dar daca in prima luna nu ia mai mult de 200 de grame, ar trebui sa ii suplimentam mesele.
Addya, dr nostru de familie e si al copiilor, dar e pediatru la baza, deci am nimerit-o cum nu se poate mai bine. Nu te obliga nimeni sa aiba acelasi dr ca si tine, e in functie de preferinta ta si de medic. Sunt medici care nu primesc decat adulti, iar copiii merg la un alt medic, specializat in pediatrie, de obicei in acelasi dispensar. Asa e la noi, in majoritatea dispensarelor e cel putin un medic care are mai multi copii decat adulti. Te-a mai suntat soacra-ta sa te intrebe cand nasti?
Bytzza, bine ai revenit acasa! Acomodare usoara! Ai nascut la Arcadia?
Da-i timp lui bb sa se acomodeze, o sa vezi ce de kk o sa faca in curand! Mie imi spusese dr ca daca nu face 36 de ore, sa o sun. Cum stai cu laptele, a venit? Ce as face eu in cazul tau: m-as unge cu lanolina ca sa nu ma usture, sa nu fac rani. Apoi as baga fortat jumate din areola in gura copilului, dar cred ca ar fi greu, mai ales daca se enerveaza. Cred ca inceputul e foarte greu, dar se poate. Cumnata mea asa si-a alaptat copilul, avea mameloanele ombilicate, dar a reusit sa invete copilul sa apuce corect sanul si apoi totul a mers uns. Ranile se fac mai ales de la apucatul incorect al sanului. N-ai avea la cine apela, un consultant in lactatie sa te ajute sa-l pozitionezi corect? In pauzele de alaptat daca ai rani deja, poti sa te dai cu bepanthen (doar ca trebuie sa-l speli cand alaptezi, ceea ce nu-i cazul lanolinei).
Shosho, ce curajoasa esti cu pelincile! Bravo! Daca o sa faci asa o lunga perioada de timp, o sa iti dai seama de semnalele pe care le transmite atunci cand face pipi sau kk si o sa-l poti duce rapid la baie sa faca. O sa scapati repede de scutece.
Virgi, draga mea, imi pare tare rau ca nu esti chiar in forma, asa cum te stim noi. La putza de baiat nu e nimic special de ingrijit. Mie mi se pare un pic incomod la putza de fete, ca nu prea stiu ce sa fac (mai ales cand intra kk acolo, nu prea imi convine). Ziceai de crema... eu n-am dat-o pt ca nu prea o expun direct la soare, doar daca accidental ajunge pe ea. Tu il dai pe Lucas?
Ionelu, sunt convinsa ca nimeni n-a vrut sa te jigneasca, sa te faca sa te simti aiurea cand copilul plangea si tu nu mai stiai ce sa=i faci, toate ti-am scris ca sa te incurajam, cum ne-am priceput mai bine (Virgi a retinut bine, iti scrisesem sa mergi la medic, dar tu ai raspuns ca deja ati fost). Imi pare tare rau ca fetita are o problema de sanatate, dar ce e bine e ca e rezolvabila. Si sigur ca ti s-a simtit lipsa, am intrebat si eu de vreo 2 ori de tine. Sanatate multa!

Sa aveti o zi minunata de duminica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Ce mult am scris, scuze, am avut de recuperat.
Multumesc pentru aprecierile ref. la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza fetelor!
Va servesc cu un ceai cu lamaie si ZAHAR (acum cat am voie)!
Ionelu tare rau imi pare pentru problema voastra, cu rabdare multa o sa se rezolve toate.
Deea ar trebui sa vezi un doctor pentru amigdala+dantura.
Aever cand mai dormi asa bine gandeste-te si la mine, poate mi se incarca bateriile de la distanta. Si acum ca sa fiu "rautacioasa", asa am tinut-o si eu cateva zile inainte de nastere.
Bytzza poate intri sa ne mai spui cum esti cu lapticul, stai linistita ca vine sigur in cateva zile, o sa vezi ca o sa inceapa sa ti se intareasca sanii si sa fie fierbinti si atunci trebuie desfundati rapid prin orice metoda (bebe sau pompa) si odata desfundate canalele o sa vezi ca sanii o sa fie mai putin tari.
Am cumparat vitaminele prescrise de pediatra: Vita K+D cu 25 micrograme vit K1 si 10 micrograme vit D3, si de vineri, cand face 2 saptamani ma apuc sa i le dau.
Noaptea trecuta a fost linistita, s-a trezit la 3 ore pentru schimbat scutecelul si papica.
Ce ma ingrijoreaza ca nu ii mai trece, ci parca se agraveaza, e cursul ochisorilor. Il sterg la fiecare masa cu ser fiziologic, mai mult nu stiu ce sa-i fac. Sunt deschisa la sugestii, multumesc!
Sa vad cum fac sa bag si eu un ochipe picassa si sa pun si poze cu bebster, desi nu avem prea multe.
toate burticile, mamicile si minunicile!

Elena, mamica fericita si implinita de BebstERIC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigruta spune:

Salutare fetele, vad ca v-ati mai inmultit si ma bucur

Nu stiu cum raspundeti voi punctual tuturor ca eu cand ma apuc de scris uit mai mult de jumatate..asa.

Azi noapte puiul meu nu a avut deloc colici, s-a trezit la 3 ore sa pape, a papat linistit ceea ce nu se prea intampla alta data, in general e agitat rau cand suge, se aude cum ii face prin burtica, se enerveaza si plange de durere..ce am observat eu, trebuie sa ii scot aerul mereu ca altfel e jale, cum azi noapte nu l-am pus langa mine si i-am dat sa suga in fund, il ridicam sa ii scot si aerul,a fost ok, dar spre dimineata l-am pus langa mine si din nou au inceput durerile, a si vomitat..
Cateva zile a facut kk apos si putin verzui(zilele in care a fost mai agitat) dar de ieri si-a revenit, nu mai e apos si e galben si culmea nu a mai avut asa dureri..eu tot cred ca nu prea influenteaza alimentatia colicile, dor ca ce nu imi face bine mie clar nu ii face nici lui.

Cum arata la ai vostri vaccinul? lui matei i se umflase si avea puroi acolo, s-a spart si a curs, iar acum ia ramas o gaurica acolo, nu mai tin minte cum a fost la Luca, o fi normal asa?

Elena cand s-a nascut i-au facut vitamina k, dar acum nu ii dau decat vitamina d.inteleg in cazul icterului ca trebuie sa o trezesti,oricum medicul stie mai bine.cum e ia mai trecut?

Ionelu va doresc multa sanatate, rabdare si recuperare cat mai usoara

Deea urata treaba, mai bine mergi si vezi ce e de facut decat sa se se agraveze..te mulgi inainte, iti faci rezerve de lapte si se rezolva.

Aever n-ai nascut?:))) asta numai asa, ca banuiesc ca esti satula de intrebarea asta:P hai ca imediat iti tii puyiul in brate.ce poti sa imi spui de vaccinurile suplimentare, adica alea cu bani?

Virgi si eu ma simt tare obosita, ma doare spatele de mor, mai ales locul unde a fost facuta epidurala, iar Luca e atat de greu si cum prinde momentul cum vrea si el in brate..

Anitta inca mai ai dureri draga de tine, nu mai trece cu nimic? totusi mai bine mergi la medic..

Chiar asa, care ati implinit 6 saptamani ati fost la control?

Elly nu trebuie sa te invinovatesti deloc, asta e ai incercat cat s-a putut, cat ai stiut

Andra cum sunteti? ce face Robin?(frumos nume ai ales)

Diana cred ca deja esti in Romania, parca asa spuneati ca sambata plecati..cum va acomodati?

Ylari cum te descurci si cu Eva?>

Titi voi cum mai sunteti?

Ma lasa memoria asa dintr-o data..inca dorm flacaii mei, iar cand se trezesc amandoi si urla de foame cum ma impart eu? ca sunt singura cu ei

Pupici fetele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Neatza si de la noi!
L-am trimis pe al meu sot in parc cu bebelul asa ca sunt singura acasa pentru o ora, doua!
Virgi, noi nu dam puiul cu nici o crema cu protectie pentru ca nu il expun la soare direct! Tragem de capotina landoului la maxim, pe picioruse ii pun un scutec de finet si incercam sa stam cat mai la umbra! Ieri am fost la o plimbare mai lunga , de vreo 3 ore ca era tareee fain in parc si aseara am descoperit ca sunt toata arsa pe spate si pe piept, dupa forma rochitei .. sigur o sa ma cojesc !
Miercuri avem programare la pediatru iar pe lista imensa de intrebari, o am si pe cea legata de ingrijirea putzei! Am sa va spun tot ce am aflu
Shosho, am tinut neaparat sa te intreb ce sunt pelincile???
Ionelu, draga mea imi pare rau ca nu am mai reusit sa te sun in ultimul timp dar am fost super mega ocupata , am tot avut si musafiri dar m-am gandit la voi tot timpul!
Imi pare nespus de rau ca buburuza mica are asa probleme dar acum ca le-ati descoperit , sper sa le rezolvati cat mai repede si fara prea mari dureri :(! Nu mi-ar fi trecut ever prin cap ca o fetita atiiiit de mica poate avea chisturi ovariene ufff
Pup fetele dulci!
Deea, cred ca la stomatolog iti poate face anestezie fara adrenalina sau ma insel ? Cred ca Virgi te poate lamuri mai bine despre treaba asta dar cu siguranta nu este indicat sa stai cu o asa infectie in gura
Ylari, eu marti fac o luna de la operatie si inca mai am lohii. Sunt cateva picaturi, cateodata mai rosii, alteori mai rozalii dar inca sunt! Din ziua 7 pana in ziua 11 mie mi se oprisera de tot , de ma panicasem de tot dar au revenit si nu, nu am nici un fel de durere!
Fetelor, vreau sa va intreb.. noi cand putem sa ne apucam de sport? Eu am ramas cu 4 kile in plus si se pare ca sunt toate pe picioare sub forma de celulita ! Burta in schimb mi s-a tras super frumos.. nu mi-as fi inchipuit
Aever, astazi este si ziua mamei mele ! Implineste 58 ani
Sa ne traiasca si sa ne fie mame si bunici pana la adanci batraneti!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mamica super fericita si norocoasa de Dorian Andrei ~ 19.05.2012 ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BelissimaEva spune:

Ahh si as vrea sa le intreb pe fetele din Bucuresti.. cunoasteti pe cineva care face masaj la domiciliu?? maree nevoie am si nu cunosc pe nimeni! Stau in zona Titan.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mamica super fericita si norocoasa de Dorian Andrei ~ 19.05.2012 ~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelu spune:

Buna dimineata!

Multumesc mult pentru incurajari si gandurile bune.

Intr-adevar, am fost la medic inca de la inceput, chiar de mai multe ori... si la neonatolog si la pediatru si se stia de la nastere de torticolis si de posibila displazie de sold.
Pentru displazie ne-au trimis la ecografie la 4 saptamani, dupa care am fost la ortoped, chiar la 2... si ni s-a spus ca nu este chiar atat de grav si ca merge doar cu 2 pampersi. Dar NU ni s-a recomandat terapie
Iar cu torticolisul, toti medicii se uitau doar pe lateral si imi recomandau sa o culc pe o parte cu ceva sub cap, niciunul nu a fost in stare sa verifice si muschiul trapez, ca sa vada daca nu cumva acolo e problema. Si iar, NU ni s-a recomandat terapie
Intr-un final, pentru ca nu mai aveam colici, kk faceam bine, de 4-5 ori pe zi, dar totusi pitica nu se oprea din urlat nici macar in brate si deja aveam probleme mari inclusiv la mancat, pentru ca nu mai suporta durerea, mi-am spus ca trebuie sa fie ceva ce ne-a scapat si am luat decizia sa consult si un terapeut. M-am interesat si am primit recomandari bune pentru o doctorita de la Grigore Alexandrescu, pe care am chemat-o acasa. Dupa prima sedinta, cand am aflat ce are pitica si cat s-a agravat in luna asta si ceva in care am aplicat diverse prostii, credeti-ma ca nu m-am putut opri din plans 2 ore. Nu imi venea sa cred ca doctorii si implicit eu, prin prostia mea am adus-o in starea asta Ma bucur insa ca acum am aflat ce are, ca aplicam tratamentul corespunzator si ca nu mai avem crizele alea de durere si urlat. Doamne Ajuta sa depasim cat mai repede momentul

Iar in ceea ce priveste chisturile ovariene, le-am descoperit la o ecografie abdominala pe care am facut-o crezand ca urlatul este de la colici si am vrut sa verific daca nu cumva e si altceva cu stomacelul ei care sa ii dea problemele alea. Dar sa stiti ca nu e ceva grav, am inteles ca majoritatea fetitelor au chisturi ovariene, la fel cum li se umfla si taticile, iar astea sunt efectele hormonilor mamei care trec prin lapte. Ni s-a spus ca nu trebuie facut nimic, doar sa repetam ecografia la 1 an, cand cel mai probabil deja vor fi resorbite.

Multumesc inca o data pentru sustinere si va doresc o duminica frumoasa!

Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

Elena, cand am venit acasa cu Edy am observat ca ii curgea un ochisor si uneori se lipea, era un lichid galbui. Am fost la dr si ne-a recomandat sa ii punem picaturi Tobradex de 3ori/zi si daca nu ii trece sa mergem la oftalmolog( banuia ca e obstuctie de canal lacrimar, nu stiu daca am scris corect). Dupa 3 zile si-a revenit. Mai bine mergi la dr sa vada ochisorii si sa iti recomande ceva.

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shoshonik spune:

BelissimaEva, pelincile sunt patratele alea mari de finet( soer sa zic corect). I le pun in loc de pampers si apoi le spal la masina- nu raman patate deloc-deloc, spre surprinderea mea.( asa cum am fost noi crescuti).

Mihaela, mami de printishor alintat, Edward- Flavius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor.
Eva merci ptr info ref la lohii. In ceea ce priveste sportul eu nu sunt prea nerabdatoare, nu stiu cum ai nascut tu dar eu ceza am citit chiar azi pe foaia mea de externare a se evita efortul intens 3 luni de zile. Eu sa vad ce fac cu alaptatul si o sa revin la dieta mea raw vegan (niciodata 100%, recunosc ptr ca sunt pofticioasa) pilates acasa si eventual electrostimulare. Dar sport... Sunt o puturoasa nu imi place sa muncesc. Pilates mi se pare mai ok ptr ca se lucreaza incet. Eu nu am ramas cu mult 7 kg (fata de 17 la Eva).
Tigruta e un inceput, daca aseara nu a avut colici poate a venit timpul sa scapati de ele! Yeeee!!! Eva mea e minunata, iubeste pe bb, e cuminte, nu mai e asa euforica in ceea ce-l priveste si ne impacam de minune. Sapt trecuta a fost mama pe la mine s-au mai jucst ei cu Eva, seara o scoate socrul pe afara cu bicicleta sau la leagane, azi a venit socrella de la tzara sa vada si ea nepotul si sper sa ma mai ajute si ea un pic desi e cam pe alta lungime de unda decat mine... Ne descurcam. Greu acum dar sigur va fi mai bine cand voi fi recuperata 100%.
Ptr ochisori e cel mai bine sa isi dea cu parerea un medic. Si eu stiu de tobradex ca e bun sau daca e canalul infundat se face masaj si sters okiu cu ser.
Shosho nu pot decat sa te admir ptr treaba cu scutecele.
Anitta merci ptr info ref la ceiut. Nici eu nu am dat momentan ptr ca dau tzitzi la sete, dar intreb ptr viitor. Eu sunt in partea cealalta, cred in ceaiuri foarte mult si in puterea naturii, a plantelor. In ceea ce priveste operatia pffuuu imi pare tare rau. Nu poti merge la un control? Eu ma simt mai bine pe zi ce trece, azi nu m-a durut deloc. Am avut si eu senzatia de arsura la una din partile operatiei, am inteles ca aia care doare e partea unde se face nodul si cand se refac tesuturile trag de nodul ala si de aia doare (daca cusatura s-a facut cu fire resorbabile. Nu dai cu betadina? Poate ajuta la vindecare/uscare. Mie mi-a recomandat si de data asta chiar mi-am dat in fiecare zi, la Eva am lasat-o in plata Domnului dupa cateva zile. In schimb mi se pare foarte mare taietura de data asta. Probabil din cauza complicatiilor a tsiat mai mult. Acum... Asta e..
Elena scuze dacz ai explicat de ce ti-a rec vit K? Lui bb meu i-a facut in maternitate vit k? Stiam ca e ptr coagularea sangelui.
Fetelor care dati si LP la bebelaci, voi ce biberoane folositi?
Dar chiar asa, cu riscul de a supara vreo burtica, nu a mai nascut nimeni?
Pupilici la toata lumea!

Mergi la inceput