Bv Alma,stefulici! Hai aever,addya,CRYSSAaa!(59)
Raspunsuri - Pagina 10
ionelu spune:
felicityhope, multumesc mult , Doamne Ajuta sa fie totul bine in cel mai scurt timp posibil
Wrap-ul il vand pentru ca eu am si un Marsupi Plus, luat tot de la hiphip.ro. Imi facusem socoteala ca folosesc wrap-ul pana la 3-4 luni, cat e Bianca micutza si sta mult mai bine, dupa care trec la marsupi, care este mult mai comod si usor de pus, dar pe care nu puteam sa il folosesc acum la o luna si ceva. Iar cum noi nu o sa avem voie in wrap sau marsupi pana la 5-6 luni, consider ca nu am de ce sa le tin pe amandoua. Stiindu-ma pe mine, sigur nu voi mai folosi wrap-ul daca am marsupi
Ioana... Mami fericita de Bianca Maria (26.04.2012)
Ellyshor spune:
Offf, Ionelu, ce rau imi pare pt problemele micutzei! Sanatate multa va dorim! O sa treceti cu bine si peste asta, si sa vedeti ce tumbe faceti mai incolo! Doamne ajuta!
Pe mine ma tenta wrap-ul, dar fiind roooooz, nu prea merge.
Pupicei!
Ylari mersi, pt sustinere. Incerc sa imi asum situatia asa cum e, si sa trec peste, dar am asa un offff! vis-a-vis de asta. Tare mi-as fi dorit sa-l alaptez pe Boom.
In fine, regretele sunt tarzii.
Cum spuneti si voi(Virgi), conteaza ca puiul meu ia in greutate si creste frumos.
Voiam sa va intreb, micutii vostri cat dorm ziua?
De vreo 2 saptamani asa, am mare "cearta" cu Boom in fiecare zi. Abia reusesc sa-l adorm, sta 15-20 de min si se trezeste, incepe sa planga si e ff agitat.
Ziua daca doarme 2-3 ore, per total e mult.
N-ar trebui sa doarma si el mai mult, ca doar de aia e bebelus?!
Si e tot agitat, fetelor. Isi varsa cateodata nervii pe suzeta, trage de ea cu o frenezie, de dc ar avea dinti, cu siguranta...praf ar face-o :))))))
Nu trage de foame, pt ca face asa uneori si dupa ce papa si se satura.
Poate seamana mai agitat, ca maica'sa...dar parca nici chiar asa.
YLARI spune:
Virgi eu iau de vreo trei zile jumate de fiola de fier tothema de care luam in sarcina si deja ma simt mult mai bine. Ca la fel eram si eu moale si adormita si paaaalidaa...
Nu mai mananc ca in sarcina ca nu am pofta de mancare. Azi am facut somon si biban la gratar cu legume fierte ptr mine si Eva si cartofi natur ptr iuby. Apoi ciorba de perisoare dar am mancat foarte putin si mai avem spanac si chiftele (ptr inspiratie daca nu stiyi ce sa mai gatiti)
Of Ellyshor te inteleg perfect si cu greu iti va trece acest regret, dar repet, bebe e cel mai important acum, sa fie el bine.
Of mie Lucas mi se pare atat de miiiiiic, mai ales cand o vad pe Eva langa el... Abia astept sa mai treaca cateva saptamani! Sa il vad si eu copilutz asa ca parca prea e piticot...
Noi dormim amandoi noaptea, dupa primeld doua nopti de cosmar in care am facut cu Iuby cu randul, din a treia si acasa ne-am imprietenit si acum nici macar nu il mai trezim pe tati noaptea ptr ajutor. Sper sa o tinem tot asa.
Tot infacol folosim di noi daca nu o merge o sa schimb cu sab simplex ca la Eva a functionat.
Revin ca s-a trezit buburuzu.
Ionelu pupic iti scriu imediat si tie
YLARI spune:
Ionelu scumpa mea imi pare bine ca ne-ai scris.
Imi pare rau de toate problemele voastre dar partea buna este ca instictul de mama te-a trimis la medic si acum stiti care e problema si ce aveti de facut. Multa putere va doresc. E bine ca ati descoperit ceea ce va face bine in privinta colicilor. Am si eu niste emotii... Dar voi aplica tot ce am aplicat si la Eva. Acum a fodt o intamplare ca aveam infacol in casa si cum a fost mega agitat in prima zi si auzisem ca le dadea oricum si in maternitate i-am dat si eu, desi stiam ca nu aveau cum sa fie colici atst de devreme. Cand/daca or veni alea adevarate daca nu mai merge cu infacolul o sa trec pe sab simplex. La Eva am folosit si un siropel Colic baby diluat in ceiutz. Voi dati ceiutz la bebelaci? Ca eu inca nu i-am dat lui Lucas. Daca banuiesc ca ii e sete bag tzitzi cat am. Sper sa am macar pana trecem de colici ca ii mai alina tzatzica.
Noi v-am zis ieri ca nu prea am luat in greutate asa ca de trei sile (asta e a treia) am marit suplimentul usor usor. De atunci a crescut si cantitatea de pishu, de caca, a trecut si icterul si e mult mai linistit. A crescut si productia mea se pare ptr ca nu papa mereu tot suplimentul. Oricum il voi cantari abia miercuri ca sa imi fac o idee sa treaca macaf o sapt de la ultimil cantar.
Va pup o sa incerc sa mai scriu de citit va citesc.
YLARI spune:
Fetelor intrebare, imi cer scuze ca nu tin minte: cui i se oprisera lohiile prea repede ca nu mai stiu? La cat timp de la nastere si nasterea cum a fost, naturala ssu cezariana? Au fost si ceva dureri de burtica? Ce tratament a primit si in ce a constat controlul? Multumesc mult. Mie pare ca mi s-au cam oprit, ultima data mi-a curs ceva acum doua zile. De atunci mai curge ceva foarte discret, destul de deschis la culoare. Nu ma doare burta si ma simt ok. Eu am vb cu ginecologa mea (aia de m-a abandonat) si mi-a zis ca daca nu ma doare burta e ok. La Eva cred ca am avut 2-3 saptamani spre final foarte reduse.
josefine spune:
Ah, bine ca mi-ai spus, Virgi ca la tine nu a functionat cu scoaterea lactatelor din dieta. O sa mai incerc si eu vreo 2 saptamani, daca nu si nu, asta e.
Eu cirese am cam mancat, or fi plansetele de la astea. Oricum, logic, tot ce mananci se transforma in aminoacizi/lapte, nu ar fi motiv ca dieta sa influenteze crizele de gaze. Dar cine mai stie ce e logic?
Ionelule, bine ca ai descoperit ce avea bebe, nici nu m-as fi gandit ca poate fi chiar o durere reala.
YLARI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui josefine Ah, bine ca mi-ai spus, Virgi ca la tine nu a functionat cu scoaterea lactatelor din dieta. O sa mai incerc si eu vreo 2 saptamani, daca nu si nu, asta e. Eu cirese am cam mancat, or fi plansetele de la astea. Oricum, logic, tot ce mananci se transforma in aminoacizi/lapte, nu ar fi motiv ca dieta sa influenteze crizele de gaze. Dar cine mai stie ce e logic? Ionelule, bine ca ai descoperit ce avea bebe, nici nu m-as fi gandit ca poate fi chiar o durere reala. |
Josefine si eu tin regim ptr a nu-l afecta pe bb dar ca si tine si poate ca si alte mamici nu prea cred intr-o influenta asa mare a ceea ce mancam asupra calitatii colicoase sau necolicoase a laptelui. Sunt copii alaptati cu lapte praf care fac colici, nu? la ei pe ce regim mai dam vina?
aever spune:
Am intrat si eu iar sa citesc ce n-am apucat si sa va scriu ce mi-am dorit sa va scriu(si de amorteala n-am fost in stare)
Am vrut sa va laud pentru cat de informate sunteti si ce experienta ati capatat cu piticii! Pai cand o sa vina al meu deja o sa am o echipa serioasa de ajutoare in voi.
Onutza foarte bine zici de suptul pumnilor. Si eu l-am vazut pe al meu la o ecografie cu pumnul in gura si exact la asta m-am gandit, ca doar nu de foame il suge. Eu stiu ca pentru a vedea daca intr-adevar ii e foame micutului trebuie incercat sa i se dea lapte cu lingurita. Asa poti sa vezi sigur daca ii e foame, ca daca ii e foame il primeste,eventual cu pofta(ideea e ca e clar daca ii foame sau nu). Asta pentru ca suptul pentru ei nu e legat numai de foame.
Elly ce baiat mare ai! Imediat faceti 2 luni si al meu nici nu s-a nascut...
Ionelu habar n-am avut ca aveti asa probleme. Nu te supara pe noi ca am venit cu tot felul de sfaturi(bine, eu mai putin m-am bagat) Cand spuneai ca plange micuta toata lumea a presupus ca nu are o problema de sanatate, mai ales ca voi mergeati la controale. Asa ca varianta unei probleme serioase a fost exclusa, nu aveam motive sa credem ca are o durere reala asa ca totul a fost pus pe seama colicilor. E regretabil ca ati ajuns asa tarziu la diagnosticul corect si responsabili de treaba asta sunt medicii neonatolog si pediatrul. Torticolisul si displazia de sold se vad din prima, deci macar neonatologul trebuia sa-ti spuna despre asta. E drept ca amandoua se agraveaza in timp daca nu se iau masurile necesare. Bine ca acum ati aflat si o sa se remedieze problemele. Pacat insa ca v-ati chinuit pana acum si ca inca va chinuiti un pic pana se rezolva. Ma cam tenteaza Infacolul ala si pompa electrica, dar momentan nu vreau sa mai iau nimic ca nu stiu cum o sa ne descurcam. Pana nu apare piticul nu-mi pot da seama. Tin minte oferta ta si daca o sa-mi trebuiasca ceva te solicit(daca o sa le mai ai pana atunci)
Cryssa ceaiul ala din frunze de zmeur...ce fel de zmeur era? Cumva zmeur rosu sau asa ceva? Am luat azi un ceai de frunze de zmeur si nu scrie pe el nimic de uter, zice de gastrita si alte probleme digestive.
Andreea, 39+ cu BebeLUnu care vine in curand...
virgiL spune:
IONELU,imi pare rau ca suferintza puiutului tau e dincolo de adaptarea la noul mediu si iti inteleg frustrarea si supararea.Nu cred ca” a dat” vreuna din fete cu rosii in tine,ci doar te-a sfatuit care si cum a crezut mai bine(asa cum facem de alfel de obicei).Iar daca nu gresesc,chiar Anita iti spusese sa mergi cu bebitza la medic daca nu se potoleste cu nimic din plans,ca poate are ceva.Ma bucur ca ati descoperit sursa disconfortului micutei si sper sa va tratati cat mai curand de toate ”bubele”.Offf,draga de ea,chisturi ovariene?Pt astea ce tratament v-a dat?Va pupsi va doresc insanatosire grabnica!
AEVER,dorm cat ai nevoie, nu te sfii!.Incarca-te cat poti cu forta si energie caci urmeaza o perioada solicitanta,dupa cum observi.Cum te mai simti?La multi ani mamei tale!
JOSEFINE,nici nu mai incerc sa gasesc logica zilele astea ,iau lucrurile cu cat mai multa relaxare(nici n-as putea altfel ca prea ma dor toate) si incerc sa le rezolv usor, pe rand cu rabdarica si cu ZEN(chiar daca nici asta nu ma da afara din casa in fiecare zi).
ELLY,pustiul meu nu are 2 zile la fel,cand zic ca i-am gasit un oarece tipar,mai vine cu o surpriza.Acum sta din ce in ce mai mult treaz,e foarte prezent ,isi roteste capul in toate directiile,vrea sa vada tot in jur,ii place numai in brate si drept daca se poate ,nu culcat.Ziua doarme la cele doua plimbari (dimineata si seara cate o ora -o ora si jumatate),mai doarme si la pranz(juma de ora-o ora maxim),in rest e mai mult treaz.Noaptea doarme si se trezeste
doar pt papa(de pe la 11.30 pana dimi la 9.30,dar ne trezim din 2 in 2 ceasuri ceea ce ma destabilizeaza complet,rar sta 3 ore nemancat).
YLARI,mie mi-i drag de mor gandacelul asa mic cum e si ma bucur si de plans,si de partzuri,de zambete..ca stiu ca nu ma mai intalnesc cu asa minune a treia oara(cum spunea si Alinushali daca nu ma insel).Or sa se faca si barbati adevarati si atunci or sa dea fuga dupa fete,nu mai stau sa-i dragalim noi.Si eu vreau sa-l vad mai zdravan,sa-si tina capul,sa stea in fundulet,sa gangureasca toata ziua...da macar sa nu mai para asa fragil si neajutorat.Ce mai zice Eva de noul colocatar?
Uite ca s-a facut si ora de tzitzi,ma striga datoria(Lucas)...Va pup pe toate!Si mai las niste motate ca nu se stie niciodata
Virginia ,mami de Ioana si de Lucas
Deea_Deeutza spune:
Buna dimineata! Dau si eu o cafea dupa mult timp de absenta
Ionelu imi pare rau de suferinta micutei Bianca, dar ma bucur ca macar stiti care este problema reala s-o puteti rezolva. Doamne ajuta sa se rezolve cat mai repede
Aever tu vrei sa ne faci in ciuda? Sa tanjim inca dupa burtica? Pai ne dai in ochi cu un mic dejun interzis nou, nascutelor, pai acum ne spui de 3 ore de somn. Cat crezi ca ne mai poti tortura asa? Hai cu nascarea si lasa figurile, da?
Virgi, baga niste analize, macar sa afli realitatea, poate nu e asa grav cum preconizezi
Cu danturimea stau rau de tot. In continuare am jumatate din cerul gurii umflat pana la nivelul dintilor si nu pot sa mestec decat cu niste dureri ingrozitoare. Nu stiu daca arelegatura, dar pe aceeasi parte ma doare foarte tare amigdala, cu gat cu tot. Abia imi inghit saliva
M-as duce la stomatolog, dar mi-e teama ca tre sa ma anestezieze si cum mai hranesc eu puiul?
Al meu puiut iar a vomat in jet, a doua zi cand se intampla asta, plus ca in fiecare zi gasesc in patut lapte branzit curs din gurita. Eu am vazut o emisiune despre o problema la stomac intalnita mai frecvent la baietei care trebuie operata. La "ce se intampla dr" a fost, sper s-o gasesc in arhiva lor.
Cu laptele, am observat ca daca uit sa iau pastilele de galafor, ulterior scade productia de lapte considerabil. Odata luate, oare trebuie sa devin dependenta de ele ca sa am lapte?
Anitta superbi copii tai, iar Iulia e o dulceata
Mai aveam multe de zis si intrebat, dar sunt zombi dupa o noapte de alaptat aproape continuu...
Brb
Deea, mami si plina de iubire pentru Octavian Andrei (30.05.2012!