Clubul "babelor" FIV-oase 44
Raspunsuri - Pagina 8
Brigit spune:
Adjo am primit doza de progesteron marita in primul rand pt a preveni orice pb legata de col. Chiar si asa, o sa trec pe injectabil, de altfel in strainatate terapia colului cerclat /scurtat se face cu injectabile si da, sunt mentinute dozele mari pana aproape de finele trim 3. Progesteronul nu face rau, dimpotriva contribuie la mentinerea sanatatii placentei si diminueaza contractiile, doi factori care te ajuta sa mentii sarcina cat mai mult.
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
aadina spune:
Adjo, felicitari pt. sarcina,acum am ajuns acasa si am citit. Ma bucur enorm pt tine, ai grija de tine, asculta de sfaturile fetelor mai experimentate.Stiu ca cei de la Sibiu sunt f zgarciti cu tratamentul, ei sunt f simplisti.Vad ca au laborator bun, si eu am avut la Sibiu cei mai buni embrioni. Pe ce data ai facut transferul?
Sarcina usoara in continuare.
Many, intrebai de Sovata. Am fost acolo acum 3 ani, am facut si tratament. Tratamentul l-am facut la Danubius, toata ziua stateam acolo la bazin cu apa calda, adusa din lac, piscina(in care nu aveam voie sa intru in timpul tratamentului). M-am cazat la o pensiune in apropiere.
M-am programat la telefon, am fost la o consultatie ginecologica la o doctorita draguta, care mi-a recomandat procedurile. Am facut tratament 2 saptamani.
Sunt mai multe baze de tratament, dar cea de la Danubius este cea mai moderna, si curata.
lorelei78 spune:
Aristica,concediu fain sa ai si sa te incarci cu energii pozitive!
Lara,bun venit din vacanta!Mi-ai facut pofta cu desertul acela si mi-l tot imaginez si ma intreb daca am mancat si eu.Oricum trebuie sigur (re)descoperit gustul!Si turcii au niste dulciuri fantastice,in fiecare zi gustam cate ceva,iar aici abia ma ating de prajituri.
Adijo,felicitari pentru sarcina!Ti-am citit povestea anul trecut pe forum si stiu prin cate ai trecut si chiar imi amintesc ca erai sceptica in ce priveste un FIV in tara.Pana la urma cel mai bun doctor e cel care iti rezolva tie problema,in cazul tau Chicea s-a dovedit cel mai bun!Sarcina usoara si bebelusi la termen!
13+
many_bani spune:
Ari de ai sti cat de mult te iubesc, nu tin mortis sa fie fetitza, imi doresc la fel de mult ca la primul copil , sa fie si al 2-lea, insa sunt pregatita sa taraiesc si in formula asta cum vrea Domnul.
Vacanta placuta draga mea si sa te intorci cu bateriile incarcate ptr.o noua batalie.
Noi plecam in Antalya pe 09.07 si apoi pe 04.08 la Sovata. Nu stiu daca apuc sa fac ceva proceduri, insa ne vom relaxa cu siguranta. Am inteles ca la Danubius au un centru SPA nou foarte fain, asa ca vom profita.
Din 20 august iar sunt in emotii, Vlad schimba gradinita si cu siguranta ne va fi iar greu, de fapt lui tati ca el se va ocupa in exclusivitate, eu nu mai pot sa-mi iau liber.
daniela74 spune:
Many important e ca ti-ai gasit linistea si esti impacata asa,sa fiti voi sanatosi si sa vezi cum apare si surpriza.Am fost si eu anul trecut la Sovata,vre-o 4-5 zile,nu mai tin minte,nu am facut tratament si era la inceputul lui iunie,lacul Ursu nici nu era inca deschis,dar nu mi-a placut,mi s-a parut foarte urata statiunea,nu mai e ce a fost mai de mult.Am mai fost cu sotul o data in tineretile noastre,la inceputuri si chiar radeam si ne aduceam aminte ce partide de mai trageam si cum am colorat la plecare peretii cu creta alba sa acoperim petele de la sutele de tintari pe care ii vinam cind luam cite o paza ....atunci mi-a placut
c`est la vie,pas le paradis
Lara27 spune:
moah, acum am ajuns si eu acasa si am aruncat o privire verde (continuarea in carte e taioasa, dar nu e cazul) spre forum si cand am vazut numarul de pagini noi, am stiut ca avem o veste (ca era tare letargica atmosfera pe aici..) me happilica sa constat ca e una buna, so:
adijo fetito, felicitari babane pt gravideala, ramai zen ca se vor aranja lucrurile pana la urma..btw, sibiul in materie de fiv tot de austrieci e scolit, clinica qvasi-austriaca, asta ca sa te linistesti ca ai facut un semi-fiv de viena..pup fata si twinsii identici
acum, la randu-mi incercata de un optimism debordant dar, putin caracteristic mie (in materie de fiv cel putin), la ultimul, l-am chestionat pe PK in legatura cu heparina in caz de reusita (nah, eram convinsa ca am descoperit reteta succesului..doc Avram ma avertizase ca dupa beta pozitiv, analize again si dc arata bine, scoatem heparina si mergem pe aspirina..de felul meu gigi-contra, nu-mi suradea deloc ideea)->> PK mi-a zis ca e o abordare absolut gresita odata inceput tratamentul cu hep, sa-l intrerupi in caz de reusita (indiferent de momentul intreruperii), avand in vedere ca riscul trombotic la gravida creste, nu scade..parerea lui ca, supravegherea trebuie facuta pt a vedea daca nu cumva e necesara cresterea dozei de hep, in niciun caz invers (vezi si cazul balantei)..in rest, nu ma pricep la probleme de gravi (utro, cerclaj) dar face sens ce spun mamicile to be
ari, huh, nush dc te lasa sau nu memoria dar cred ca ai dobandit (prin compensatie?) puteri telepatice..so, I'm busted!!! ghici ce facusi azi?? precum am zis, migrena a fost urmata la scurt timp de cm, care si-a intrat azi in drepturi..so, mintea mea creata naste the perfect plan..adek, ce-ar fi sa fac rapid FET pe cm-ul asta si apoi (doar daca mai e cazul, da? pls constata optimismul) la toamna doc uraganus-stormy-tayfunos..deci, bla, bla, bla, rapid mail la master of disaster, lansez ideea si..oooffff in perioada 30 iunie -5 iulie omu' asta iarasi pleaca nush unde..deci, tzeapa (daniela, sounds familiar???)..in iulie nu pot eu, in august pleaca PK in contzed si uite-ma-s iar in toamna, la numarat boboci..mamaaaa, de-mi iesea, imi dadeam badge of honor la idei..(stiti ca omul cu multe idei, de regula, se cheama..idi-ot)..hubby, luat pe nepregatite de plan si de ciuda aferenta nereusitei acestuia, a venit (tot cu o idee, anume, sa ne consolam cu o bere/vino rosso la festivalul de film si muzica din Viena, pe perioada presupusului ET..deci, acum, in aceasta perspectiva, mi s-au aliniat ratustele again (parafrazare de la get your ducks in a row)..
in consecinta, incerc sa-mi cultiv rabdarica si meantime, ma bucur maxim de vestile hot ale acestei veri..
ana-banana, nu esti cumva pregnanta???
girls, va tzuculesc si va imbratisez tare
merg sa compun o salatica sana-sana si apoi ma instalez comod la meci (da, da fotbal, azi joaca armada roja=Espana-> my fav sunt dintotdeauna insa, squadra azzurra=Italy )..shit, shit, shit acum au egalat-o croatii!!
le: Lore, crema catalana e un desert de vis, cu atat mai mult facuta dupa reteta originala, catalana (in Franta se mananca creme Brulee, am mancat, dar, nu e acelasi lucru, cea catalana e mai buna); am mancat multe bunatati specifice zonei, yum-yum, m-au si intrebat fetele ce si cum, dar, m-am gandit ca dc insir aici delicatesele, poate fac pofta aiurea gravidutelor
Iri, nu mai stiu dc te-am pupacit la donate sau, n-am mai apucat.. asa ca o fac (si) aici
to be continued..
anaasta spune:
Lara, eu zic ca nu sunt pentru ca n-am nici un simptom, de nici un fel. Deci, la cum se misca lucrurile la mine, inseamna ca nu apuc sa fac histero pe cilclul asta daca zici ca PK e plecat in perioada 30 iunie-5 iulie... naspa.... Eu mi-as dori sa citesc despre dulciurile mancate de tine in concediu. Nu de alta, dar mie imi sta gandul la stafide in ciocolata...
daniela74 spune:
Ana ce mai stai pe ganduri?
Lara salatica zici?Tocmai m-am intors cu 2 pungi mari de croissante cu crema de vanilie si un jambon mareeee afumat de cochon care fierbe deja in oala,asa ca o sa treaca timpul repede,repede
si acum fara gluma eu de cand ma indop cu vitamine am o foameeee,efectiv mi se face rau si am cam inceput sa ma rotunjesc
c`est la vie,pas le paradis
Lara27 spune:
Ana, girl, de plecat e plecat sigur, ca mi-a scris si am facut o mica, dar intensa criza de ciuda..hm, poate iti iasa totusi, daca vine cm acusica sau intarzie suficient..
cu dulciurile nu ma omor, dar, am mancat: sublima crema catalana (clasica si sub forma de inghetata, combinata cu cea de cioco amaruie), frozen yoghurt la greu, in toate combinatiile (fructe, cioco, musli, crunchy etc), parfait de cioco, mousse de cioco, clatite cu banane & cioco, clatite cu rosii cherry uscate la soare+pesto & busuioc, tort de inghetata)..majoritatea la cena, seara, la hotel..yoghurt-ul si inghetata ce-i drept, in Barca, daily
p.s. nu m-am ingrasat un gram, am umblat si inotat mult, deci, zic eu ca, am ars cu succes plusul de calorii
p.p.s: la mine, cioco nu e "dulce", e un..must have!!
to be continued..
adrianaady spune:
Daniela o portie de jambon poti trimite si in Romania te rog? sa sti ca si eu cand iau vitamine, maninc mai mult..
Lara preferatii mei sunt tot spanioli , la ce ora incepe meciul? Imi pare rau ca nu iesi planul, dar cine stie o fi spre bine asa
Aristica nu vomit soro, cel putin nu inca cite un nod in gat asa pina acum... Sper sa ai gura aurita si sa fie asa cum spui tu
Anapoti incerca un test, cine stie de nu esti gravi, o fi o mica dereglare sau luna fara ovulatie, se mai intimpla sa stii