Clubul "babelor" FIV-oase 44
Raspunsuri - Pagina 7
irilac31 spune:
Adijo, felicitari pt sarcina, sa te ajute DD sa fie bine pana la final.
Si mie mi-a recomandat dr Avram sa opresc clexanul, eu fac de 0,4 si " sa incercam cu aspirina cardio ca pericolul a trecut". Bineinteles ca eu n-am de gand sa incerc nimic sau sa schimb ceva in schema mea atata timp cat bebe se dezvolta bine si sarcina merge bine. Din ce am observat dr Avram cam recomanda oprirea heparinei...sincer nu stiu de ce si pe ce criterii se bazeaza. Eu am vb si cu dr meu care ma urmareste si e de parere ca nu e bine sa-l opresc mai ales ca nu e o doza f mare. Eu am preferat sa iau ca si progesteron crinone....am citit ca e mult mai bun decat utro. oricum eu nu as scade utro, ba dinpotriva daca continua cu pete sau scurgeri de diferite culori eu l-as suplimenta .
O sarcina usoara sa ai in continuare
MTHFR A1298C genotip heterozigot; Factor XIII genotip heterozigot; PAI-1 genotip homozigot
13+
daniela74 spune:
Aristica,iarasi m-ai uitat,dar nu-i bai,te iert
Adijo,felicitari ,sarcina usoara si sa fie bine de acum incolo
Incep sa cred ca pana la urma o sa fim toate mamici,trebuie doar sa nu ne lasam
p.s eu o astept si pe Bruni cu o veste din asta
c`est la vie,pas le paradis
aristica spune:
loretta nu ne mai zici nimic? de tine, normal
Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze.
Brigit spune:
Adjo, in primul rand felicitari si sarcina usoara!!!!
eu vreau sa punctez doar trei chestii, pe care le-am dedus din experienta mea proprie cu sarcina gemelara, bicoriala ce e drept dar cu multe alte complicatii.
1. Utrogestanul e esential. Doza ta de acum e mica, eu am luat si 1000 mg pana la 14 Sapt cand am facut cerclaj profilactic, iar acum la 22 sapt sunt inca la 800, cobor inceeet de tot la 700 si apoi raman pana la sf pe 600. Reducerea utro piate genera contractarea uterului, si cum zicea si balanta sa reduci atat de repede dupa sangerari nu e o idee taman buna
2. Cerclajul. Eu sunt un caz care a avut col de 2.7 la inceput de sarcina, iar acum, dupa cerclaj si repaos la pat am 4.3. Toata lumea imi zice ca la o sarcina gemelara nu exista garantii, oricat de lung e colul. Si, din pacate, din ce am citit pe topicul de gravidute de gemeni chiar nu sunt. Asadar sustin interventia fara retineri.
3. Oprirea anticoagulantului depa cateva sapt de tratament e o idee ffff proasta. Dupa ce in corp introduci lmh corpul are tendinta de a coagula fff repede. La aspirante a scis cineva care oprise anticoagulantul in s12 si din pacate se oprise si sarcina in evolutie. Mie mi-a fost atat de teama de chestia asta incat nu am intrerupt nici la cerclaj, am facut interventia la 12 ore dupa doza de anticoagulant, atat ginecoloaga mea cat si anestezista si-au asumat riscurile si si-au dat ok -ul sa nu il intrerup.
Ai o sarcina pretioasa, consulta-te si ia-ti info din toate sursele inainte de a actiona si cu optimism inainte, oricate ar fi riscurile care ti se pun in fata sunt si sanse suficiente sa ajungi la termen. Chiar acum e o gravi pe forumul de gemeni cu gemenutze identice, a ajuns la 39 s, si vrea sa nasca si natural. Deci se poate!!!!
Multumesc, Doamne!
_
C677T HETEROZIGOT
Tratament in sarcina: Clexane O4, Euthyrox 50, MagneB6, Femibion, Acid Folic 5mg
loretta76 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aristica loretta nu ne mai zici nimic? de tine, normal Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze. |
Nu am noutati deocamdata...dar citesc si compar si incerc sa iau o decizie pentru finalul anului sau inceputul anului viitor. Pana atunci...ma bucur pentru vestile bune ca cea de azi. Tu??????
MeAlex spune:
Aristicule, ce frumos povestesti tu! Ce de gravidute se anunta pentru vara asta...foarte frumos. M-ai emotionat! Tare!
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)
aristica spune:
eu am pierderi serioase de memorie pentru ca o tot uit pe daniela...dar stiu ca ma iarta pentru ca si ea va avea pierderi de memorie tot spre sfarsitul verii cand organismul ei va fi pe locul doi, deoarece o va vlagui un prunc din interior
In rest, beau ceaiuri pentru endo (banui c-ai citit acum vreo 2-3 pagini), vreau sa ma operez, dar doctorii: nu si nuuuu, caut clinici din apropierea campusurilor studentesti pentru a apela la gene tinere ca sa am prunci nelinistiti. Si hranesc albinele ramase in brad cu mierea lor
Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze.
anaasta spune:
Adijo, felicitari pentru sarcina si Doamne ajuta sa fie totul bine.
Ari, ba chiar nu ai probleme de memorie. Sa ma vezi pe mine ce uituca sunt, deja nu ma mai sufar... Eu nu ascund nimic, nici nu pregatesc nimic. Nu am vorbit inca cu PK pentru ca ciclul meu se lasa asteptat, lucru care ma indispune la maxim si nu mai am chef de nimic din cauza asta. Macar o data in viata mi-ar placea si mie sa decurga lucrurile lin si la mine, asa... in miscare continua, ca si unse...
Adina, felicitari pentru premiu, am uitat sa iti spun.
adijo spune:
fetelor, mersi inca o data de suport! si asa cum zice si Daniela toate vom ramane pana la urma insarcinate, trebuie doar sa nu renuntam; nu se stiu niciodata de un de sare iepurele ( sincer n-am crezut niciodata ca voi ramane insarcinata dupa un Fiv facut in Ro si am fost chiar f. stresata si f. neincrezatoare in acest Fiv si iata ca fix acum s-a intamplat , parca a vrut sorta sa-mi dea peste nas).
Brigit, legat de anticoagulant nici eu nu sunt de acord cu intreruperea lui, ma bucur ca si parerile voastre de " babute " cu mare experienta coincid. asa ca voi insista sa continui.
Legat de progesteron, n-am stiut ca se poate lua asa mult si toata sarcina; mi-e si medicul de la SIBIU mi-a recomandat sa iau pana in sapt. 12. In spital medicii mi-au spus sa maresc doza dar cand au auzit ca iau deja 600mg au zis ca e suficient ; in perioada sangerarilor am luat Lutinus, care mi se pare mai tare si am luat si oral cateva zile Duphaston ; Lutinusul insa ma usca la buzunar si am obs ca am sangerat chiar mai tare sub el ( probabil stimula mai puternic uterul;) in plus are , asupra mea si un puternic efect androgen- acnee de numa' si pilozitate...vai,vai. Cu utro ma simt mai bine, sangerarile sub el s-au oprit si acneea s-a ameliorat considerabil. dar am sa raman pe 6oomg. legat de o crestere a dozei ginecologii au fost f. rezervati , nici cel de la Sibiu nu a fost de acord( culmea, doar hematoloaga a zis sa iau mai mult , sa iau si vaginal si oral, si asa am facut insa doar primele zile de hemoragie, apoi am zis ca mai bine raman la cat zic ginecologii). Mersi oricum de info.
MeAlex spune:
Adijo, cand am avut hemoragie dr. mi-a zis sa iau 800 mg Utrogestan (oricum incepusem de capul meu).
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/4G homozigot
3 sarcini oprite in evolutie la 7 s, 9s, 11 s (a 3-a sub tratament cu Clexane)