Clubul "babelor" FIV-oase 44
Raspunsuri - Pagina 10
Lara27 spune:
hello,
qiao-bao, cu ce te stimulezi, iubito? ca inteleg ca, te stimulezi totusi, nu? hm, oare un foli nu aveai oricum? (adica pe natural-natural??) intreb si eu ca nu prea inteleg faza asta cu fiv-ul pe naturalo-stimulat
adijo, fiv-ul la sb l-ai facut in cadrul subprogramului, adek cu dosar? am recitit povestea ta si desi nu cunosc prea bine istorioara ta din trecut (cate fiv-uri, ce rezultate) am ajuns la concluzia ca fiv-ul asta, la plesneala, a fost asa..cam dupa ureche (fara analize, fara eco inainte, tratamentul de stim prin telefon, etc etc) si totusi, asta a reusit..ajung singura la concluzia (lui PK, nu dati cu parul) ca mai mult decat clinica/tratamentul conteaza.. momentul si sansa..ma gandeam si la aadina, care, dupa ce si-a mancat nervii cu sibiul, a avut cel mai bun rezultat ever acolo..uuuooofffff
aadina, btw, cand faci FET?
cris, criiisssuuuulleeeeeee, ce faci soro, mai traiesti??? mai da-ne un semn, ceva..ai facut FET???
samiruna, cum se descurca cu device-ul?? cine stie? e ok? are neplaceri?
ari, ce concluzii ai mai tras despre clinici? aseara m-am uitat la PFC, ok, au super lab si embriologul (dr. Hlinka) pare beton, e si seful clinicii dar pretul ma exaspereaza (6000E, care nu include tratamentul donatoarei, 900E e FET-ul, 300E e separat cultura de blasto, etc)..ah, eu studiez asa for fun, ca tot sunt in pauza de fiv/fet si you'll never know, daca nu ajungem pana la urma la solutia de back-up..ah si nu te mai operezi, inteleg? si acum, la sfarsit, dupa atatea intrebari, un bisou grasan for you, ca nu apucasem->
hai ca, am pus la intrebari, cat pt toata vara
to be continued..
QiaoBing spune:
lara ma stimulez 5z cu femara si apoi 5z cu menopur. acelasi cocktail am avut si la IA, dar mixate altfel. Atunci am avut un folicul baban pe dr si 2 pe stg mai micuti chiar daca am facut in luna in care as fi ovulat normal pe stg (la mine respecta regula o luna pe dr, o luna pe stg). Ghinion insa, eu pe dr nu am trompa . Acum insa o sa avem timp sa il crestem bine pe asta.
adrianaady spune:
Qiao te-as sfatui sa dozezi estradiolul sa vedem daca se misca ceva pe acolo. Nu am mai auzit la inceput de stimulare sa folosesti femara, cred ca dupa 5 zile mare lucru nu va mai salva acel menopur...
QiaoBing spune:
ei, eu m-am dus nemancata sa imi si recoltez, dar asa m-a pocnit vestea ca e doar unul singur ca am plecat miscandu-ma "natural" de acolo. maine degeaba recoltez ca le am abia luni cand oricum am inceput menopurul.
adijo spune:
Lara, nu am facut Fiv-ul prin programul de stat; nu am avut timp sa pregatesc dosare, m-am hoatarat repede , a fost o decizie impulsiva, instinctuala , culmea, pt. ca eu sunt o persona calculata. analize nu am mai facut pt. ca la consultatia de anul trecut medicul mi-a spus ca eu am un profil hormonal de ovare polichistice f. clar, ca la carte, iar acesta nu se schimba de la o luna la alta: eu nu trebuie sa prind luna cu profilul hormonal optim. si avea dreptate . eu nu am avut variatii hormonale mari de-a lungul anilor. Deci, problema mea e sindrom de ovare polichistice cicluri anovulatorii cu tot dezechilibrul hormonal asociat. Am facut 2 inseminari la Debrecen, a3a inseminare s-a transformat in Fiv deoarece am avut 10 foliculi( la punctie insa nu mi-au recoltat decat un ovocit- care insa a dus la o sarcina oprita in ev la 5-6 sapt). apoi am facut un Fiv la debrecen cu stimulare si inhibare din ziua1- rezultat 10 ovo , doar 3 embrioni de 4,5 celule in ziua 3, evident fara sarcina. Apoi am facut Fiv la Wunsnch- protocol lung, 30 ovo , 24 embrioni, dar slabi pt ziua 3 ( am transferat 2- nimic- am congelat 4 dar la dezghet nu au rezistat). cam asta e istoria mea: deci problema la mine era de calitate embrionara. Sincer, cred ca Pk are dreptate ca tine f.mult de moment , de sansa; doar ca, adaug eu , sansa trebuie putin ajutata. eu stiam ca Sibiul are rezultate bune pe parte de calitate embrionara, deci nu m-am aruncat chiar la orice clinica.... si pe mine m-au enervat putin cu lipsa de comunicare, dar , de data asta eram cu lectiile facute, stiam ce sa fac, imi stabilisem eu un tratament "ajutator", pt. ca , asa cum zicea si aadina, ei sunt f. "simplisti" in ceea ce priveste trtamentul. nu au fost de acord nici macar cu vitamine sau acid folic inainte de fiv( ceea ce mie mi se pare chiar o prostie),iar ca trat. de sustinere nu dau decat progesteron.
Aadina eu am avut transferul in 9.04 ( luni) , cred ca la 2-3 zile dupa tine. iti dai seama ca te-am urmarit cu sufletul la gura , mai les ca si eu am avut probleme cu beta, dAr eu nu ma avut nervi sa-l fac tot la doua zile. L-am repetat ulterior la insdistentele medicului din Baia Mare, eu, deja ma consolasem cu ideea ca va fi din nou SOE.... iti tin pumnii sa fie bine la Fet!!! cred ca ai mari sanse! apropo de hiperplazie endometriala si eu m-am temut de ea ,pt ca persoanele cu anovulatie cronica sunt predispuse la asa ceva ( mie histero mi-a iesit ok), si incepand de anul trecut am luat progesteron in faza 2-a a ciclului pana inainte de Fiv ( faceam o luna de pauza). cred ca m-a ajutat chestia asta.
de asemenea , stiu ca metforminul trebuie continuat , unii spun , pana in sapt 12, pt ca reduce rata de avort spontan.( legat de metformin ,insa , parerile sunt impartite).
ioana3110 spune:
Ady
Iarta-ma dar mi-am dat seama ca nu ti-am raspuns la intrebarea cu doctorii. O sa-ti spun si o sa zici ca am luat-o razna
Deci, avand in vedere ca am abonament de firma la Medsana, la monitorizare merg la Anca Popa, morfofetalele le-am facut cu Dr Parvu si cu Dr Zguri si pentru reconfirmarea lor m-am dus si la Herghelegiu cu care am facut si amniocenteza.
De nascut as fi vrut sa nasc cu Herghelegiu la Sanador dar marturisesc ca nu ma tine buzunaru mai ales ca cica e posibil ca sa am nevoie de ceva servicii suplimentare pentru BB, la mama la Cluj nu vreau sa nasc ca am senzatia ca va exploda toata clinica daca e mama in elementul ei si ma va stresa ingrozitor, asa ca am ales Polizu cu Luminitza Dima care m-a mai vazut ea in trecut si cu care au mai nascut si altele si e ok se pare.
Dar nu te sfatuiesc sa faci ca mine cu atatia doctori ca o iei razna
10 ani de incercari pentru a avea un BB
FIV 2 reusit decembrie 2011 Budapesta, dr Peter Kovacs
PAI 4G/5G homozigot, FXIII heterozigot, Tiroidita hashimoto
aristica spune:
lara PFC-ul l-am exclus din start, cand am vazut pretul...wtf!
Intre Reprofit si Unica incerc sa fac departajarea, astfel:
- dupa cate transferuri primesc ceva reduceri sau unul moca (aici conduce Unica, al 4-lea e moca)
- cine-mi garanteaza 2 blasto AA (aici conduce Reprofit, dar astept raspuns si de la Unica)
- cine-mi face AH moca (n-am primit inca raspuns)
- varsta "ambilor" 22 (aici e egalitate)
- Unica n-are liste de asteptare, la Reprofit sunt pe liste
- Unica: 1.500 euro, Reprofit: 1.680 Euro
- medic. sunt la fel
Iti poti da seama ce reprezinta un om, nu dupa ce realizeaza, ci dupa ceea ce tanjeste sa realizeze.
Lara27 spune:
adijo..multzam' frumos de detalii..dap, conteaza sansa, am convingerea asta, dar, ai dreptate, trebuie s-o si ajutam putin..fain de tot finalul de odisee cu twinsii tai identici..sunt curioasa sa vad dc ai fete sau baietei te mai astept cu stiri "la cald"
qiao, eu ii fac galerie la foli' ala al tau, sa fie cel norocos (se poate f. bine si cu unul, sa fie asta sansa ta)
Ari f.tare comparatia (uitasem ca faci cu embrioni, nu cu ovo') mooor de ciuda (stii ca eu recunosc) pe varsta aia de 22 de ani:
acum, soro, ce draq de AH sa-ti faca oamenii aia (moca sau nu) dc faci transfer de blasto??? AH se face la embrioni de ziua 3, cand zona pellucida e groasa (varsta mamei > 38, mai mult de 3 fiv-uri nereusite la mama < 35, etc)..la blasto zona pellucida e deja subtire de tot si nu se face AH..acum, draga mea, eu ti-am relatat fix vb lui PK de la ultimul meu fiv, cand am avut parte de primul meu AH din cariera fivoasa ->> parerea mea e, sa nu te cramponezi de AH! la 22 ani (varsta donatoarei) sub nicio forma nu e necesar..parerile cu AH sunt oricum impartite (pro si contra), deci nu te mai complica, zic io
uite, vezi cum ti-am exclus deja un criteriu
ma mai "leg" de inca unul: iti doresc din tot sufletul sa reusesti la primul transfer, sa nu fie nevoie de 4!! apoi, fratiorii twinsilor, daca iti doresti familie mare (ca si cea patrupeda) sa fie cu oo-le tale si endometrioza reglata in urma sarcinii..vezi ce scenariu fain ti-am facut? mi s-a luat faza asta de la tine..
in rest, a mai ramas ca si departajare, (probabil) perioada in care poti/vrei sa faci ET..dc conteaza, atunci stii raspunsul
last, but not least, concediu fain si distractie maxima sa aveti!!! (dc ajungi in Viena, e festivalul de film & muzica pana in 2 septembrie, in piata sfatului (Rathausplatz) cu proiectii in aer liber, zilnic dupa ora 21 (cand se intuneca) si stand-uri cu mancare din toate colturile lumii (deschid de la 11 a.m., pana dupa miezul noptii)->> bei bere si mananci carnaciori la grill cu muzica in aer liber si uiti de orice tristeti ->> recomand cu caldura!!! nu rata)
uite link (sorry, gasit doar in germana, dar te prinzi tu ce si cum):
http://www.wien-konkret.at/veranstaltungen/kino/filmfestival-rathausplatz/
Ioana
to be continued..