Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 6

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dana eu nu fac de mult timp chestia asta pt ca pana in sarcina asta eu nu am transpirat. Dar din disperare de cauza intr-o zi cand o alaptam am luat solutia cu care imi dau pe san (solutie de apa 100ml cu o linguritza de bicarbonat) si am turnat pe un tamponel demachiant (2 zile n-am mai avut nimic). Merci de explicatii pt albirea dintilor (mie mi-e cam teama de teaba asta la stomatolog pt ca am inteles ca urmarile sunt mai rele decat rezultatul initial)
Irina, spre final explica Ellie ca e prea batrana ca sa stea nonstop cu bebele si se fofileaza cum poate , reuseste sa fie haioasa (desi initial si eu o cam suspectam de mama denaturata). Felicitari pt bilant!
Meg super tare treaba cu alaptatul! daca-i zic lui David imediat o mufeaza (l-am prins de cateva ori oferindu-i sanul dupa ce l-a tzocait de obraz). De unde iei tu mei-tai? am impresi aca nu-i place totusi f mult in sling (mai astept pana la 4 luni cand o pot pune pe sold, sa vedem atunci)
Eu am folosit zgomot alb doar de 3 ori si atunci doar cateva minute cat sa o scoata din criza de plans. Mi se pare ciudat, parca ar intra in transa si nu-mi place.
Monna vazut si eu pozele, ce camasuta interesanta a avut Andi!
Amy pacat ca te chinui asa cu sangerarile, poate e bine sa mergi si la alt medic, totusi e atata timp de la operatie!
Ronina bafta la vaccin!

Eu sunt putin ingrijorata pt ca dupa sedinta prelungita de supt seara inainte de nani in care baniesc eu ca-si face rezerve, fata mea se mai trezeste abia la 5 (de la 9.30 seara), dar nu are nici un pipi in pampers!!! nu e ciudat? in timpul zilei face, dar noaptea de ce nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buburuza1979 spune:

no fete, imi cer scuze ca am "sarit" asa... de fapt cred ca am uitat cum eram si eu la primul copil ca il studiam si ma panicam la orice "mieunatura" a lui si sunam pediatra. acum la al doilea m-am relaxat total si iau lucrurile mai natural. bine, probabil ca nici copiii mei nu au avut probleme majore si nah...

eu de fapt am o problema cu medicii. ca pt absolut orice rahat sar cu medicatie. daca ajungi sa ii intrebi imediat baga tratament, chiar si cand nu e cazul. dar asta e experienta mea si mai mult ca sigur nu e o chestie generala.

meg, "lie to me" devine mai fain pe parcurs. la primele doua episoade nici eu nu am fost prea impresionata, dar pe parcurs nu ma mai puteam opri din urmarit! tare rau mi-a parut ca nu l-au "terminat" si a ramas destul de scurt. cel mai mult imi place relatia lui cu copila! sunt mortali! oricum Tim Roth joaca genial...

si noi suntem fitoase la san de cateva zile bune. nu prea inteleg de ce protesteaza asa ca ciudat nu am mancat, cald nu e ca suntem cu AC_ul pornit, de ragait o ragai des ca sa elimin si varianta asta... inca cercetez problema! deja am emotii pt maine cand e ziua de cantarit! sper sa fi luat si ea peste 150 gr sapt asta ca altfel ma "depresez" rau!

Tala ai incercat sa o mai pui noaptea adormita la san? poate mai tzocaie putin macar din laptele de inceput pt hidratare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SuperMami_1 spune:

Tala, si la noi e la fel cu pipi noaptea, ca nici nu mai suge decat o data, si noi tot la 21.30 ne culcam, dar nu stiu la ce ora mai papa ca nu ma trezesc sa ma uit la ceasii bag tzatza asa adormita, in schimb uda dimineata 2 pampersi plini in cateva ore

Miha, mamica fericita de Rares (11.03.2007) si Vlad (02.04.2012)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, cand are Miruna burtica umflata, nu ii place in brate in diverse pozitii sau tot asa, da afara, ca-i impinge mai rau refluxul. Imi scapa care-i problema cu gurita, de zici de gingii, am pierdut ceva, poti sa repeti, please?

Si mie imi amorteau mainile in sarcina, parca e sindrom de tunel carpian si am citit ca se intampla sa ramana si dupa sarcina.

Dana, eu las inregistrarea cu aspiratorul toata noaptea, data destul de tare, cat sa camufleze sunetele din casa - noi avem baia langa camera ei, facem dus, scartaie usa la baie si nu poate fi reparata, doar schimbata, tragem apa la toaleta, papucii scartaie pe hol pe gresie etc. - dar am lasat asa pentru ca este camera cu lumina si vederea cea mai frumoasa. Si dorm eu langa ea in zgomotul ala si taica-su in camera de alaturi, vad ca doarme si el auzind zgomotul. Feonul banuiesc ca nu poate decat sa usuce aerul sau sa faca prea cald, eu am cumparat un higrometru ieftin din Auchan si vad cat e umiditatea, cica trebe sa fie intre 40% si 60% pentru bebe. E o chestie mica, alba, electronica, higrometru plus termometru, parca a fost 10 lei sau cam asa. L-am luat ca am vrut sa vad daca am nevoie de umidificator sau dezumidificator si e funny sa urmaresc cum oscileaza umiditatea. In rest ca zgomot nu-i cauzeaza, dar as opta pentru alta sursa de zgomot, ori inregistrare care sa playeze pe un cd-player, mp3 player, cu boxe, ori cumparat un aparat de facut zgomot alb (ma batea gandul, pt ca eu am un netbook al lui taica-miu care reda sunetul si cand pleaca in concediu o sa mi-l ia). Citeam reviewuri si ma amuzam, la aparate de facut zgomot alb, unii se plangeau ca suna zgomotul alb ca radio intre posturi (una dintre track-urile de zgomot alb ale aparatului)...si ma gandeam cool, inseamna ca-i bun aparatul si sunteti voi tampiti. So, zgomotul alb pus prelungit nu cred ca-i cauzeaza, dar temperatura sau modificarile aduse aerului de catre feon, e posibil. Eu dau drumul la feon si aspirator numai in cazuri de forta majora, cand trebuie sa se opreasca din plans, in rest "canta" inregistrarea cu zgomot de aspirator tot timpul cand doarme. Asa suntem sfatuiti si in cartea aia cu somnul. Eu am zis ca nu vreau sa mi se trezeasca la orice zgomot, ci sa fie obisnuita sa doarma in balamuc, nu sa umblam pas-pas prin casa.
Singura mea dilema cu aparat de facut zgomot alb e daca il face destul de tare, nu stiu cum sa aflu, dar ce e misto e ca e portabil, poate fi luat si in carut.

Tala, nush, la noi nu are efect asa puternic zgomotul alb, nu intra in transa, doar se opreste din plans sau folosim ca sa camuflam alte zgomote din casa (suna telefonul) - dar cand vrea ea sta si 3 ore treaza cu tot cu zgomot alb, asa ca de-asta nu mi-am facut griji. Plus ca ei explica faptul ca in uter asta auzeau, zgomot alb de pe la organele noastre, intestine, etc. Eu stiu sigur, pt. ca am folosit dopplerul ala cu receptat sunete din burta si intr-adevar era o mare galagie continua de zgomot alb la mine in burta, cand ii cautam bataile inimii. Am mai auzit uneori si la eco (bine, normal, ca tot doppler e si ecograful, dar mult mai puternic).

Poate Matilda doarme prea profund si nu face pipi, poate face imediat ce te apuci sa o schimbi?

Si btw, pont pentru oprit din plans, daca va intereseaza (ca uneori parca uita sa se opreasca chiar daca nu-i mai supara nimic) - intr-o sticla de infacol goala cu pipeta incorporata am pus Coli-B de la Erbavita - sau Colic Baby, e un sirop cu musetel, roinita, tei, parca asa ceva...si ii pun cate o picatura in gura - efectiv doar o picatura - plescaie si ii dau suzeta - si dupa vreo 3-4 picaturi asa, date separat, se opreste din plans de tot (dupa prima sa zic ca mai da sa planga uneori).

Miha, dupa ce mi s-a vindecat cu betadina, am reusit sa tai o jumatate de colt, cand nu ma mai durea zona deloc, dar nu pot nici eu sa-l tai pe tot...insa vad ca nu mai coace.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Miha, sper sa tin bine minte si sa nu spun prostii, dar parca citeam undeva ca la astfel de probleme nu strica sa pilesti bine unghia (cat poti din ea) - asa se subtiaza si cica ajuta - isi schimba un pic sensul de crestere sau ceva de genul... nu stiu in ce masura chiar are efect, dar e ceva simplu ce se poate incerca acasa. Oricum, sper sa reusesti sa scapi de probleme, ideal fara interventii chirurgicale...

Seriale... eu ma uit cand am timp la Friends, AllyMcBeal (sunt reluate pe ceva posturi TV de aici) si la Monk. Dar cand e Adri in zona... de regula ne uitam la alte seriale, gen Team Umizoomi si mai ales Bubble Guppies.

Monna, m-am delectat cu pozele voastre...sunt (si sunteti) super!

Tala, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji - si Lavinia are uneori pampersul aproape uscat dimineata (pe la 5); acuma e doarme mai putin, doar de pe la 23, dar e si mai mica; eu tind sa cred ca e un somn foarte profund si odihnitor si de asta nu mai au atatea activitati, gen udat pampersi.

Zgomote albe... nu folosim; mie mi se par enervante, ea se calmeaza usor altfel (in brate, sau cu o suzeta)...asa ca daca nu avem nevoie de ele, nu le-am testat.

Amy, sper sa fie ok, sa se elimine firele si sa nu mai ai probleme!

Bubu, perfect de acord cu tine cu dr. de la noi care sar cu medicatie la orice fleac, chiar si cand nu e cazul; n-o fi complet generalizat, dar nu e doar experienta ta - e ingrozitor de frecvent. Desigur ca exista si cazuri in care e nevoie de medicatie, si nici nu se pune problema sa lasi bebe sa sufere cand exista remedii care il pot ajuta! ... dar prea des se dau chestii aiurea, "preventiv". Eu compar cate tampenii am bagat in Adri cand era bebe (nu ma refer la tratament cand avea o problema, ci setul standard vitamine B, calciu, bonisan preventiv inainte de fiecare masa desi n-a avut niciodata colici etc etc etc) cu ce ii dau acum Laviniei - vitamina D si atat).
Inclusiv la vaccinuri - la Adri intotdeauna i-am dat supozitor cu paracetamol, preventiv; la Lavinia pediatra de aici mi-a spus ca " daca face febra mare, peste 38,5 si/sau daca plange foarte tare si nu reusesc sa o calmez, sa ii dau paracetamol, sirop sau supozitor, doza indicata pt copii de varsta ei". Sincer eu prefer asa.

Despre noi: am fost azi la controlul de 2 luni si la vaccin(uri) - 2 intepaturi + rotarix-ul pe cale orala; neplacute intepaturile astea...a plans iubitica mea de numa, dar s-a linistit repede si apoi a adormit (a dormit si pe drum inapoi, mai doarme si acum).

Are 5,1 kg, si 61,5 cm .
Pediatra noastra e adorabila, ca de obicei, foarte multumita de cum evolueaza Lavinia - ne-a spus (si mi-a aratat pe grafic) ca la inaltime e mult peste medie si in greutate a luat foarte bine si e un pic peste medie).
Aveam nevoie de discutia asta cu ea, fiindca incepeam sa ma stresez un pic auzindu-va pe voi cu bebe de 6-7kg; stiu ca Lavinia e dintre strengareii mai mititei, dar nici peste o luna nu cred ca va trece pragul de 6 kg; dar nu conteaza, important e sa fie sanatoasa si sa se dezvolte ok, in ritmul ei. Pe de alta parte, Adri avea 5,2kg la 3 luni si a depasit limita de 7kg abia la 7 luni, si daca la ea nu mi-am facut prea multe griji...acum chiar n-am de ce.
Dar constat ca strengareii si strengaritele din odiseea noastra sunt hotarati sa creasca repede repede... marea majoritate cred ca au luat in greutate mult peste medie.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Dara nu stiam asta cu zgomotul alb din burtica, dar eu m-am speriat putin pt ca atunci cand am testat ii cam ramanea privirea fixa (sau poate mi se parea mie, pana la urma nu pot sa am pretentia sa rada cu gura la urechi dupa o criza de plans). Eu am obisnuit-o direct cu zgomotele, ca si pe David. Am grija doar cand adoarme sa fie 5 minute liniste in rest nu se trezeste nici cand latra cateaua langa ea, scapa David diverse sau suna telefonul, sau se trezeste dar adoarme repede la loc.
Cu pipi asa e, in timpul zilei face. Parca nu m-as apuca iar sa cataresc ca inseamna ca o iau razna si mi-am propus sa nu . Multumesc si tie Dia pt linistiri.
Noi avem noroc de pediatru care nu prescrie medicamente aiurea asa ca nu mi-e teama sa o sun pt tampenii (de fapt pun Barbatu' sa sune ca sa-l ia pe el la rost )
Ma oftic ca nu prea ii place afara in carucior si as avea si eu atatea de facut prin curte...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy25 spune:

Tala medicul l-am schimbat sa zic asa, adica am fost la Medicul care a facut FIV-ul. De ea sunt foarte multumita.

Dara, sincer, as capia cu atata zgomot noaptea. Mai ales ca sotul pleca la servici la 6.
Intr-adevar ,daca dau drumu la aspirator si al meu se linisteste dar prefer metode mai vechi de calmare Si totusi, cartile se contrazic, in alta parte citisi ca bebe are nevoie de liniste cand doarme. La fel si cu diversificarea in cartile din docs. Cumnata le-a citit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dia_tm spune:

Dara, acum ca spui tu de acoperirea zgomotelor, la Adri ii lasam muzica cand dormea, in timpul zilei tot timpul, si noaptea cel putin pana mergeam si noi sa dormim.

Si apropo de picaturi ... eu ii dau uneori cate o picatura de suc/zeama de fructe (daca mananc eu fructe si ea plange) - si la fel, pleoscaie si are o coupatie, asa ca se opreste din plans.
I-am luat o salteluta gonflabila de plaja, rotunda cu diametru de 90cm, asa ca acum o putem lua oriunde in casa sa fie langa noi; aseara am pus-o langa noi in bucatarie, la cina - am facut galuste cu caise. Si se uita bebelina la noi ochii mari si pleoscaia cu un spor...ca ne-a convins sa ii oferim (de pe deget) cateva picaturi din caisele acelea bine fierte in interiorul galustelor... yammy...chiar ne-a lsat senzatia ca e incantata. Iar Adri era super fericita ca i-a dat si ea o picatura.
(acum incep sa imi pun problema ca risca sa ii placa prea tare si sa vrea tot mai mult si mai des ...)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Tala si eu ma uit crucis dimineata la pampers, zici ca abia daca a facut pisu de 2 ori, dar nu ma stresez prea mult pt ca dupa ce o schimb in doua ore este de 5 ori mai plin decat toata noaptea.

Ai fi zis ca am invatat ceva din experienta de ieri ei bine nu! azi am fost din nou la piata mai schioapa ca ieri si am luat 10 kg de capsuni, acum o astept pe mama

SI eu tresar la orice bubita sau roseata dar nu in sensul ca sun imediat la medic sau sa ii dau medicamente, astept putin sa vedem ce este si cand am avut drum la medic am intrebat.
Dar si dc vezi ca sufera copilul cum este cazul Mirunei sau Biancai nu poti sta asa cu mainile in san, vorba Darei mai bine mai ceri un sfat competent.
Cand a venit mediucl de familie acasa a doua zi dupa ce am ajuns din maternitate mi-a recomandat sa ii dau smecta pt ca parea sa aiba scaunul diareic. Initial nu i-am dat dar spre dimineata hai sa incerc totusi nu aveam inima impacata si am sunat la pediatrul din maternitate care mi-a spus ca sunt cu vaca pe camp - nu chiar cu cuvintele astea - pt ca trebuia sa citesc din brosura si as fi vz ca este normal scaunul pt un copil alaptat si mi-a zis ca multi medici de familie baga copiii in spital pt orice fleac.
Asa ca este bine sa ai discernamant sa ceri macar doua pareri si sa faci ce iti spune inima
Marci mersi. Am fetita mare deja si aseara am pus-o jos chiar dc plangea si a adormit bustean pana dimineata, a avut nevoie de suzeta 2 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Eu cu zgomotul alb nu-mi fac griji ca stiu sigur de balamucul de zgomot alb din burta, in care sta atatea luni - l-am auzit si eu si stiu ca asta e si explicatia, ca de-aia se linistesc la zgomot alb, pentru ca le seamana cu ce au auzit in burta. Pentru ei nu e enervant, ci linistitor pentru ca le seamana cu zgomotul din burta in care au trait, iar pe ala l-am auzit cu urechile mele, nu e vrajeala - de-asta cred cartile pro-zgomot alb.

Noi nici nu mai auzim zgomotul alb, aproape deloc, si la mine e de inteles, ca n-am fost niciodata genul sa nu dorm ca ticaie ceasul, dar culmea e ca sotul era genul asta, sa nu ticaie ceasul, sa nu se auda nu stiu ce, ca il enerva, acum vad ca doarme si el dus cu zgomotul de aspirator care vine de la noi din camera destul de tare si camerele sunt usa in usa. Pe de alta parte pe mine ma ajuta oboseala de la traduceri sa dorm bustean chiar si cu zgomot de bormasina, inainte nu eram asa, dar in sarcina cand munceam pe rupte doarmeam, cand nu, aveam insomnii, eram prea odihnita.

O chestie draguta, fara legatura, pentru cine are rabdare sa asculte:
http://www.youtube.com/watch?v=E9V_bBa6oIM
Explicatia scrisa aici: http://bacaworld.org/mission/ pentru ca se aude cam incet filmul.


mami de Miruna Sanziana (02.04.2012)


Mergi la inceput