** Delfinasi jucausi la a doua aniversare (77)
Raspunsuri - Pagina 9
saddie spune:
Off Cristina imi pare rau ca nu esti multumita de conditii si la voi e nasol ca n-ai de unde alege. Stiu ca erai f. incantata initial ca nu-s multi copii si ca-s conditiile bune.
Cu portiile sa stii ca e cam la fel si la noi cu exceptia ca daca mai cer li se da de fiecare data. Cum naiba sa zica ca asta-i portia?? Pai lasa copiii flamanzi? Dar la pranz nu e si felul doi? La noi meniul e cam asa: MD - o felie de paine cu ceva + ceai/lapte etc (nici M nu bea) sau orez/cereale cu lapte, G1 - cam un sfert de mar sau jumate de banana, P - supa/ciorba + felul doi, G2 - un patratel cam cat podul palmei (chiar putin mai mic) de tarta cu fructe/placinta/prajitura etc. Si mai e G3 pe la 17:30 dar inca n-am lasat-o pe Medeea pana la ora aia.
Cu scarile si mie mi-a fost teama initial ca si la noi e sala de clasa la un etaj, bucataria jos, dormitorul la doi dar fetele astea sunt fenomenale. Intr-o zi urcau de la gustare si una din ele avea doi in brate si mai reusea sa il tina si pe un al treilea de mana
crispro spune:
La stat gradi se inchide acum in iunie. Am optat pt gradi in loc de bona pt activitati specifice varstei- pictat cu maini, muzica, colorat- azi n-a fost nimic... Totusi sper ca maine va fi mai bine.
Sa-l ajutam pe Alex
saddie spune:
La noi multumesc lui Dumnezeu s-au asezat lucrurile, nu va spun cum am topait cand m-a sunat directoarea sa-mi zica ca a mancat fii-mea felul doi si a mai cerut supliment .
De cateva zile mananca tot, tot si ciorba si gustari si de toate deci va dati seama ce bolovan mi s-a luat de pe inima. Culmea e ca si acasa mananca de rupe, nu stiu de unde atata foame pe ea. Cred ca e prima oara de cand e ea cand vad si eu cum e sa ai copil mancacios . E bine dom'le!
Si cu somnul e relativ ok, in sensul ca doarme acolo dar cateodata f. putin (ca azi de ex.) si atunci e rupta cand merg s-o iau. Azi abia am reusit s-o tin treaza pana la 19:00 dar sper ca in timp sa se rezolve si asta. Daca am trecut de hopul cu mancarea, restul e floare la ureche. zic eu.
Aaaaa si era sa uit azi a fost prima zi in care n-a mai plans cand am lasat-o . Cand merg s-o iau nu plange niciodata.
crispro spune:
Pai v la o gustare de fructe mananca un mar/ o banana/4 caise. Azi bietu cu 6 feliute de mar. Noroc ca i-a mai dat o fata 2 felii. Iar paine unsa ar manca o felie mare, nu o jumate. Saddie, le da si felul 2, cu furculita de adulti.
Aici copiii urca singuri scarile, unii de manuta cu educatoarea. In brate doar dimineata ii iau. Ce mila mi-e de vlad. Vreau sa fie iubit, sa fie atent cu el, sa il ocroteasca, sa prinda vlad incredere in educ, sa mearga cu drag...
No, si dimineata nu mi-a zis nimeni ce facem, care e programul, care e educatoarea lui. Pai, sa vedem, ca nu e sefa, ca nu stiau la ce grupa sa il puna(1-2 sau 2-3 ani). La final de zi eu le-am zis sa ii faca si lui v o tavita ( cum aveau ceilalti) sa ii pot pune lucrusoarele ( haine de schimb, papuci de interior). Aaa, ca au uitat cica. No, ne scuzati
Sa-l ajutam pe Alex
saddie spune:
Crispro asa eram si eu in primele zile, zau daca nu ma gandeam ca am ales cea mai nasoala gradinita si ma gandeam cum naiba am reusit, ca doar vazusem peste 10. Cred ca e si piticul nostru care lucreaza in subconstient. Gandul ca nimeni nu stie sa-i iubeasca si sa aiba grija de ei mai bine ca noi, ne face sa devenim mai critice si mai subiective.
In zilele cat n-a mancat M, mi-a zis intr-o zi directoarea ca a imbiat-o si cu iaurt si cu nu mai stiu ce. Primul instinct a fost sa ma otarasc la ea ca de ce pana mea i-a dat iaurt, ca ea nu mananca iaurt. Dupa care am realizat ca ei n-aveau de unde sa stie, nu le spusesem... noroc ca n-am deschis gura
Eu cred ca daca educatoarea e ok, V se va atasa de ea oricum si cred ca nici ea nu e inconstienta sa stea cu celalalt copil de mana in conditiile in care V e mai mic si in unele situatii (gen scarile) e chiar periculos sa-l lase singur.
Si noi avem in grupa un copilas de genul asta (de fapt doi) dar asta e maricel, are trei ani si-o luna dar nu vorbeste si nu face nimic din activitatile grupei lui asa ca-l tin la grupa de cresa. Saraca educatoare cred ca numai la buda nu se duce cu el.
baby78 spune:
Bravo saddie pentru evolutia frumoasa la cresa. Pana la urma se aseaza lucrurile. Ma bucur din suflet pentru voi.
Dar seara cum este acasa? Mai este irascibila? Sper ca si seara este bine acasa
Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
30+ Mara Andreea
paula_m spune:
Iuliana, sa nu cumva sa te invinovatesti ca nu l-ai putut potoli. Cu Raul am fost pe rand, o data eu, o data Cosmin cu bona, la tuns. Cand au venit de acolo, erau toti 3 transpirati : Raul de urlat si zbatut, cei mari de incercat sa tina copilul la tuns.
Cristina, o sa fie bine. Imi dau seama cum te-ai simtit azi. Nici nu stiu ce sa zic...pana la urma o sa se obisnuiasca si o sa fie in rand cu ceilalti. Uite si Medeea, ce repede s-a adaptat. Raisei ii place f mult la cresa. Vladut a si dormit acolo din prima zi...e un lucru f important, a si mancat ( chiar daca ai fost si tu acolo). Maine ( asa cum ai zis si tu) lasa-l putintel singur, poimaine si mai mult si vezi cum reactioneaza.
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Am implinit un anisor!!!
MI 2
bumblebee spune:
\Bon soir!
Eu tot va urmaresc din urma si cand sa scriu, ori imi pierd ideile, ori mai pocneste 'ceva' prin casa, ori apuc sa scriu si 'ceva', prin turbulente si cai necunoscute, apasa taste sau prin alte metode de raman fara mesaj si ma las la mana mea.
Paula, cum mai e Raul? S-a mai vindecat pielea?
Rody, Isa e absolut delicioasa!!
Baby, pe Tudorel. Noi pe V il tundem in casa. Intru cu el in cada (fara apa) si cu masina de tuns si ii dam tot felul de chestii si de regula terminam tunsul intr-o zi.
Crisu', imi pare rau ca esti dezamagita. Poate totusi Vladut se va acomoda si se va invata sa pape mai repede (desi recunosc eu nu sunt de acord cu mancatul repedE) sa urce singurel s.a. La urma urmei, tu pe parcurs le ve spune ce nu iti convine. Ca normal nu este sa vina copilul infometat, sa fie neglijat s.a. Adica inteleg ca nu li se sufla in niciunele, ca n-au cum sa ii tina pe toti in brate, dar de aici pana la a fi neglijati complet.. nu e ok. Si faptul ca platesti si o taxa importanta pt asta, ar trebui sa faca o diferenta..
baby78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumblebee Baby, pe Tudorel. Noi pe V il tundem in casa. Intru cu el in cada (fara apa) si cu masina de tuns si ii dam tot felul de chestii si de regula terminam tunsul intr-o zi. Alina si Victor Andrei - 23.07.2010 1+ |
He he...cand am incercat sa facem asta a iesit rau de tot...Eu l-am ciumpavit si cand a venit tasu sa repare i-a facut o gaura in par direct in frunte...si l-am dus cu caciula la tuns....sa salvam ce se mai poate....
Alina..voi cum mai sunteti? Tu cum mai esti cu buba? Cum mai esti cu serviciul? Atomicul tau ce nazdravanii mai face?
Paula...chiar asa...cum mai este Raul? E mai bine cu pielea?
Iuliana mami fericita de nazdravan Tudor
30+ Mara Andreea
Victo spune:
SALUTARE.
SUNT infiorator de obosita, de nici nu pot exprima in cuvinte..adica ba pot..ieri am scos de 6 ori o hartie, pt ca de 6 ori am gresit cate ceva..:(:(
baby, acum faptul e consumat. eu te sfatuiesc alta data daca copilul face asa in orice alta imprejurare, te iei si pleci. acum va trebui sa treaca mult timp pana el sa uite cat i-a fost de groaza cum a fost el tuns.
eu pe S l-a tuns pana la 4 ani de vreo 3 ori ! in rest statea cu plete..ii tundeam bretonul sa nu ii intre in ochi. il tundeam o data pe an, vara, cu masina..si atat. acum cere el sa mearga la tuns.