Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Help!

imi explica si mie cineva asta?

http://www.zf.ro/politica/cazul-nicusor-dan-cum-sa-pierzi-totul-cu-72-000-de-voturi-in-buzunar-9740200

si daca e asa... de ce mai exista posibilitatea de a candida independent???

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)

clip party 1 iunie

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

pai pragul electoral de 5% trebuie atins.
7% avea pentru alegerile in functia de primar; e foarte probabil ca sa nu fi fost votat in aceeasi masura pe buletinul de consilier local.
(cele doua alegeri sunt distincte si nu conteaza una pentru alta)

edit: nu stiu care e pragul pentru independenti (adica daca e tot 5%, dar sigur exista.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Concluzia acestor alegeri: probabil de joi hotararile Parlamentului nu vor mai putea fi contestate la Curtea Constitutionala. Pe motiv ca se incarca excesiv activitatea Curtii. Practic, Parlaamentul va face ce va vrea.
Sub acest val de entuziasm rosu, se iau decizii care, la un moment dat, vor actiona chiar impotriva celor care le-au luat.
Si o alta concluzie: ieri seara l-am vazut la teveu pe Hrebenciuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mai vreti si alte concluzii: coalitia va modifica legea de functionare a Ins.Cultural Roman, adica directorul, ca asta e miza , va fi numit de Parlament nu de presedinte ca pana acum.
Eu zic ca pana sa ajunga Antonescu presedinte s-ar putea sa dispara toate atributiile Presedintelui Romaniei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Concluzia acestor alegeri: probabil de joi hotararile Parlamentului nu vor mai putea fi contestate la Curtea Constitutionala. Pe motiv ca se incarca excesiv activitatea Curtii. Practic, Parlaamentul va face ce va vrea.
Sub acest val de entuziasm rosu, se iau decizii care, la un moment dat, vor actiona chiar impotriva celor care le-au luat.
Si o alta concluzie: ieri seara l-am vazut la teveu pe Hrebenciuc

Presedintele a fost indignat de decizia CC, care nu i-a permis sa reduca pensile, si a considerat ca este o decizie economica, ce nu are legatura cu Constitutia. Deci primul care doreste reducerea atrbutilor CC este Presedintele. Pe de alta parte vrea sa introduca obligativitatea solutiei CC in cazul suspendarii presedintelui.

In ce priveste Hrebenciuc, el nu se ascunde cum face consilierul de taina al lui Basescu, V Magureanu.

Mergi la inceput

www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/sapte-falsuri-despre-alegeri-267369.html" target="_blank">Sapte falsuri despre alegeri - ALINA MUNGIU-PIPPIDI- RL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Deceneus, te citez "Presedintele a fost indignat de decizia CC, care nu i-a permis sa reduca pensile, si a considerat ca este o decizie economica, ce nu are legatura cu Constitutia. "

Asa o fi fost, nu imi amintesc exact dar...a respectat Constitutia.

Ai urmarit conferinta de presa a presedintelui? Ai aflat ca la reuniuni ale consiliului pe teme importante precum mediul, pescuitul (Marea Neagra), la care statele serioase au participat cu unul sau doi ministri, guvernul Ponta a trimis secretari de stat? Deci dezinteres total in a reprezenta onorabil acolo unde are competente, dar o dorinta disperata de a se substitui reprezentatului statului roman, alias presedintelui.

Vrea reprezentativitate in locul presedintelui, peste reprezentativitatea pe care o are deja ca prim ministru in cadrul consiliului? Ei bine, este foarte clar...o poate avea numai cu delegare de la presedentie. Care e clar ca nu poate fi obtinuta prin forta, prin declaratii politice de la un parlament care stim toti pe ce loc se plaseaza in topul increderii romanilor.

Vrea parlamentul sa ne recastige increderea? Sa modifice Constitutia si sa stopeze migratia politica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
coalitia va modifica legea de functionare a Ins.Cultural Roman, adica directorul, ca asta e miza, va fi numit de Parlament nu de presedinte ca pana acum.

Iar legea de functionare a ICR a fost formulata de PSD, sub Nastase, in 2003, numirea sefului ICR fiind astfel facuta cadou viitorului presedinte Adrian Nastase. N-a fost sa fie.

Oare de ce Ponta nu vrea sa-i lase lui Antonescu acest drept?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dalia05

Deceneus, te citez "Presedintele a fost indignat de decizia CC, care nu i-a permis sa reduca pensile, si a considerat ca este o decizie economica, ce nu are legatura cu Constitutia. "

Asa o fi fost, nu imi amintesc exact dar...a respectat Constitutia.

Ai urmarit conferinta de presa a presedintelui? Ai aflat ca la reuniuni ale consiliului pe teme importante precum mediul, pescuitul (Marea Neagra), la care statele serioase au participat cu unul sau doi ministri, guvernul Ponta a trimis secretari de stat? Deci dezinteres total in a reprezenta onorabil acolo unde are competente, dar o dorinta disperata de a se substitui reprezentatului statului roman, alias presedintelui.

Vrea reprezentativitate in locul presedintelui, peste reprezentativitatea pe care o are deja ca prim ministru in cadrul consiliului? Ei bine, este foarte clar...o poate avea numai cu delegare de la presedentie. Care e clar ca nu poate fi obtinuta prin forta, prin declaratii politice de la un parlament care stim toti pe ce loc se plaseaza in topul increderii romanilor.

Vrea parlamentul sa ne recastige increderea? Sa modifice Constitutia si sa stopeze migratia politica

Daca ar fi dupa increderea romanilor mi-e teama ca Presedintele a cazut sub Parlament la incredere. Votul de la locale i se datoreaza in mare parte.

Eu am ajuns la concluzia ca Premierul ar putea sa delege pe Presedinte sa participe la Bruxelles, si nu invers.

Constitutia Romaniei ARTICOLUL 102
Citat:
(1) Guvernul, potrivit programului sau de guvernare acceptat de Parlament, asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice.

Consiliul European
Citat:
Avānd īn vedere ca institutiile sunt compuse din liderii nationali, acesta aduna puterea executiva din statele membre si are asadar o mare influenta īn domeniile politice ale Uniunii, precum cea a politicii externe.

Daca CE "aduna executivele tarilor membre" si seful executivului este premierul, atunci este clar cine este indreptatit sa participe.
Sigur Ponta il poate delega pe Presedinte dupa ce a fost mandatat de Parlament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:

Mai vreti si alte concluzii: coalitia va modifica legea de functionare a Ins.Cultural Roman, adica directorul, ca asta e miza , va fi numit de Parlament nu de presedinte ca pana acum.

Poate vrei sa spui ca presedintele ICR sa fie numit de Parlament?
Ar fi foarte bine daca va disparea acest Patapievici de la conducerea Institutului!

Mergi la inceput