Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu am fost o adepta a PDLului dar ma bucur ca au primit aceasta lectie usturatoare. In PDL sunt multi oameni de calitate care s-au lasat condusi de persoane dubioase.
SUnt simpatizanta Monicai Macovei, a lui Sever Voinescu, a lui Traian Ungureanu ... dar din pacate ei si altii ca ei au fost impinsi in spate de alta echipa.

Sper ca Razvan Ungureanu sa vina cu o miscare de dreapta, pentru ca fortele de dreapta trebuie sa se coaguleze. PNLul actual nu ma reprezinta, e o durere si o dezamagire! Am fost intotdeauna o liberala in gandire, dar cei de azi sunt jalnici. Numai faptul ca au dat mana cu PSDul si cu PCul ...spune totul.
Urasc din rinichi PSDul. Un partid de panglicari si smecheri, ascunsi in spatele unei doctrine populiste ...din spatele carora rade Nastase, Michi Spaga, Hrebenciuc, Dragnea, si o trupa imensa de baroni locali...

As vrea sa vina insa si altii pe scena politica pentru ca e timpul de niste schimbari.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Primarii penali sunt de mai multe feluri.
Unii sunt victimele presiunii DNA. Spre exemplu un primar care a luat fonduri pentru inundatii ca sa repare o scoala este penal in fata autoritatilor, dar este gospodar in viziunea cetatenilor.
Scria de un alt primar ca a castigat alegerile din arest.
Poate fi solidaritatea aceea prost inteleasa, de care scriam la alt subiect, dar poate fi o solidarite fata de un om care nu si-a insusit nimic pentru el. Legea penala nu face aceasta diferenta, dar oamenii o fac.

Dece, ala care e in arest si a fost ales primar a luat spaga.
Sa nu-mi spui ca a luat spaga de la bogatani ca s-o dea la saraci...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din cate vad eu, bucuria USL nu-i chiar asa, din inima.
Scorul nu-i bun. Adica-i bun, dar sub asteptarile celor doi (pardon, trei) lideri. Dintre ei, doar Ponta isi da seama. Alalalt e prea absorbit de fericire, iar ala micu n-are, oricum, nici o parere.
Sperau sa aiba scoruri de peste 65%, iar PDL sub 10%.
La "meniurile" principale (numar de primari, consilii, numar de presedinti de consilii, etc, scorul este sub 50%.
Ponta a trecut rapid peste alegerile astea, deja a demarat pregatirile pentru generale. E mult de treaba, PDL a luat peste 15%, DD si el peste 10 sau cat o fi avut.
Eu zic ca ascensiunea PPDD este normala. Sunt multi oameni care nu se mai regasesc in partidele "clasice". Intotdeauna segmentul asta va fi ocupat de partide de genul PRM, PPDD sau unul viitor. Nu-i nimic curios.
Daca e s-o luam asa, votantii PPDD merita mai multa stima, macar arata ca nu mai pot fi prostiti de vesnica rotatie la putere a celor de pana acum. Au "tupeu" sa voteze altceva. Cum Nicusor Dan nu are televiziune, nici macar afise mai acatarii nu a avut, lumea nu l-a stiut pe el...l-a stiut pe DD. Care mai si promite asa frumooooos...
Asa ca pregatiti-va, ungurenii mei...analfabetii astia de ziaristi se tot intreaba ce sta Basescu ca vaca pe coada...stie el ce stie. As pune pariu.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii
Numai faptul ca au dat mana cu PSDul si cu PCul ...spune totul.
Urasc din rinichi PSDul. Un partid de panglicari si smecheri, ascunsi in spatele unei doctrine populiste ...din spatele carora rade Nastase, Michi Spaga, Hrebenciuc, Dragnea, si o trupa imensa de baroni locali...

Dar cand PDL a dat mana cu PSD, parca nutreai alte sentimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

USL in toata tara + opozitie canci = o sa fure astia ce n-au furat in utimii 20 de ani

dar, ma rog, daca perspectiva punitiva e mai atragatoare si daca in loc sa-i iei hotului cheile de la camara si sa le dai pe mana unuia fara cazier, iei cheia hotului si o dai talharului ca sa moara hotul de oftica - asta alegem, asta culegem.

* canci e un cuvant in limba romana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Da da...unuia ca Dan Diaconescu care e "neprihanit"...ma lasati cu asta?Au votat mosnegii care nu au la ce se uita la televizor...ala care nu are televiziune cum e cu el?Doamne cand va aud ca DD e o forta.....ma gandesc automat la discutia dintre Motoc si Lapausneanu.Cam aia e parerea luiDD despre romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

a spus cineva de bine de dan diaconescu in topicul asta si mi-a scapat mie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

E laudat ca a obtinut niste voturi cu partidul lui,mai mult decat se asteptau....iar cei care au mers cu PPDD..SA DAU UN EXEMPLU...La sectia mea din totalul de 642 alegatori care au fost la urne 75 au votat reprezentantul PP-DD...efectiv m-am speriat deoarece nu inteleg cum poate cineva sa creada sau sa agreeze individul asta neplacut si partidul lui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Din cate vad eu, bucuria USL nu-i chiar asa, din inima.
Scorul nu-i bun. Adica-i bun, dar sub asteptarile celor doi (pardon, trei) lideri. Dintre ei, doar Ponta isi da seama. Alalalt e prea absorbit de fericire, iar ala micu n-are, oricum, nici o parere.
Sperau sa aiba scoruri de peste 65%, iar PDL sub 10%.
La "meniurile" principale (numar de primari, consilii, numar de presedinti de consilii, etc, scorul este sub 50%.

Ponta a trecut rapid peste alegerile astea, deja a demarat pregatirile pentru generale. E mult de treaba, PDL a luat peste 15%, DD si el peste 10 sau cat o fi avut.
..
Asa ca pregatiti-va, ungurenii mei...analfabetii astia de ziaristi se tot intreaba ce sta Basescu ca vaca pe coada...stie el ce stie. As pune pariu.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Am vzut ideea asta si in Romanai Libera, ca votul politic demonstreaza o sustinere de sub 50%.
Eu zic ca PDL-ul "se imbata cu apa rece".
Votul politic, adica procentul de consilieri judeteni sau locali, este un rezultat obtinut pe sistem electoral proportional de lista.
Daca votul de la parlamentare o sa fie vot uninominal majoritar intr-un tur, cele 45% se devina lejer peste 65%, si cele 15% al PDL vor scadea sub 10%.
Asta-i efectul sistemului majoritar.
Citat:
C Parvulescu
"Chirac dispunea in Adunarea nationala, intre 2002 si 2007, de 62% dintre parlamentari, desi partidul sau primise doar 33% din voturi"

Eu nu sunt de acord cu asemenea sistem, dar el a fost sustinut de PSD, de PDL si de conducerea PNL.
Cand pledam impotriva sistemului uninominal majoritar le spuneam sustinatorilro PDL, ca "nu-i pentru cine se pregateste, este pentru cine se nimereste", nu m-au crezut, asa ca vor suporta efectele deteriorarii democratiei. Cum se spune "si-au sapat singuri groapa", asa ca nu merita compatimiti.
Dupa opinia mea de "scenarist", cred ca au fost constienti ca pierd dar centralizarea puterii, prin eliminarea competitorilor mici, era scopul care justifica sacrificul unui partid. Daca dispare PDL vor face altul prin divizarea PSD + UNPR + PDL.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
"nu-i pentru cine se pregateste, este pentru cine se nimereste"

Iliescu a copt o constitutie pentru 10 ani de presedintie cu Nastase la butoane, dar s-a nimerit Basescu.
PDL-ul a copt ani de zile uninominalul pur, dar s-a nimerit USL-ul.

Scorul a devenit 1-1.
Necunoscuta este care va fi urmatorul punct, si cine-l va marca.

Mergi la inceput