Concluzii dupa alegerile locale
Raspunsuri - Pagina 7
Deceneus spune:
Eu am facut referire la raportul intre consiliul local si primarul aceleiasi localitati. Unul legifereaza si altul adminstreaza.
Nu m-am referit la raportul de subordonare intre localitate si judet sau intre judet si guvern.
Prefectul reprezentantul guvernului si consiliul judetean sau presedintele acestuia, nu pot decat sa atace in contencios hotararile consililor locale sau ale primarilor, deci nu se poate vorbi de subordonare adminstrativa.
Consiliu judetean si prefectul nu pot decide in probleme de competenta primariilor si nu pot invalida hotarari ale consililor locale.
Nu am sustinut nicaieri ca ar fi vorba de subordonare pe verticala.
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Concluzia mea: prefer sa cred ca s-au fraudat masiv alegerile decat sa cred ca electoratul nostru e la pamant de prost si democratia o vede undeva pe Luna! Vanghelie, Mazare, Robert Negoita si altii ca ei, mi-e frica sa le urez acelora care i-au votat sa aiba parte de ei pana s-or satura ca poate totusi nu i-au votat! |
b.nica - electortul nu-i prost. Electoratul considera ca toti sunt la fel.
Au sanctionat aroganta lui A Nastase si i-au dat o sansa lui Basescu sa-i "traga-n teapa" pe mafioti. El a incercat sa se puna in fruntea "sistemului ticalosit" si s-a inconjurat de o "armata de aroganti". De la "un arogant" s-a ajuns la mai multi. Ne-a "ciuruit", ne spunea ca-i criza, dar cheltuielile bugetare au crescut si investitile nerentabile s-au extins.
Criza a fost doar pentru populatie nu si pentru risipa de la stat.
Si pentru ca un individ nu ar putea face nimic fara armata care-l deserveste, electoratul a sanctionat "armata" lui Basescu.
b.nica spune:
Ar mai fi o concluzie care ma bantuie: de ce PP-DD are o asemenea ascensiune?
Dupa 6 luni de la infiintare a iesit pe locul 3 in sondajele de la Locale!
Eu cred ca este f. important sa se inteleaga fenomenul PP-DD!
PP-DD a aparut ca alternativa pt. un anume electorat si a fost intretinut prin tv-unea OTV.
Electoratul PP-DD si fanii OTV erau cetateni romani nemultumiti de actuala guvernare si care nu au gasit partid sau politicieni care sa le inspire incredere.
Personajul Horia Mocanu este mai mult decat interesant daca se urmareste CV-ul sau.CV-ul sau si programul interesant pe care l-a promovat, ma face sa fiu sceptica fata de candidatul care pare sa fie pus cu intentie ca sa-l contracareze: Nicusor Dan.
Sunt penibile si usor de observat manevrele prin care PP-DD este prezentat sub nivelul procentual prin care se prezinta in sondaje.
Pe cine vor sa abureasca stimabilii?Maine la ora 10 vom vedea!
Daca PP-DD se dovedeste mai credibil decat alte partide, eu voi vota cu ei!Ce voi mai avea de pierdut?
Au termen pana in noiembrie ca sa convinga un electorat care aproaope sigur va ajunge total nemultumit de actualii alesi!
eumada spune:
Fereasca Dumnezeu.......chiar trebuie sa dam mai multa importanta decat merita unui Dan Diaconescu?Doamne mai bine TOT bASESCU...DACA DOAMNE FERESTE VA FI CAZUL SA ALEG INTRE PDL SI PPDD,voi alege PDL-ul,desi nu-i inghit.
alinuk spune:
un material de pe internetul romanesc (scris de un jurnalist pe care personal il apreciez) exprima foarte bine gandul meu de dupa aceste alegeri locale...
si o speranta: un 10% care conteaza, o scanteie care poate aprinde acesta speranta si care ii poate da viata!!
www.hotnews.ro/stiri-opinii-12499194-autoportret-primari-penali-nicusori-dani-mama.htm" target="_blank">...in loc de concluzii / Vlad Mixich
"Duminica nu au votat doar trupetii de partid si membrii retelelor de influenta care mulg iscusit ugerul bugetului public. Au votat si fraierii, si profesorii, si prostii, si desteptii. Cei mai multi au pus stampila pentru primarul penal. De ce?
“Pentru ca oricum toti fura...” – Suntem un popor de cinici realisti. Stim ca toti fura. Cel care nu o face e suspect. Iar generalizarea furtului a transformat hotia intr-un detaliu de coloratura.
“A furat, dar a si facut ceva” - Primarii penali au descoperit ca panselutele, varul si vopseaua suplinesc cu succes spitalele si soselele bune. Si intr-o tara gri, in care blocurile nu au mai fost spalate si vopsite de 30 de ani, un decor nou (fie el de mucava) fura ochii si odata cu ei fura si votul.
Pentru ca cei care au gena hotiei sunt de fapt respectati. - Alegatorul roman traieste intr-o tara in care fiecare e “pe descurcareala”. Cand fiul vine acasa de la examenul de bacalaureat, tatal nu-l intreaba “Ai stiut?” sau “Ai facut bine?”, ci “Te-ai descurcat?”. “Sa se descurce in viata” este visul oricarei mame pentru copilul ei roman.
Pentru ca multi ar face puscarie cativa ani pentru un cont de 10 milioane de euro. – Saracia ne influenteaza mentalitatea, iar banii intr-o tara saraca dar sclipicioasa raman etalonul ultim al reusitei. Indiferent de felul in care sunt facuti.
Asa arata mentalitatea majoritatii in Romania lui 2012. Ne-o spun rezultatele alegerilor din cel putin sase orase mari. Cei care pun stampila pe primarii penali o fac pentru ca seamana cu ei si se viseaza asemenea lor. Desigur exista si exceptii, semnificative ca numar, precum ar fi acel procent de 10% care a votat in Bucuresti cu Nicusor Dan."
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
clip party 1 iunie
............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
Laura25 spune:
citat din mesajul lui b.nica Personajul Horia Mocanu este mai mult decat interesant daca se urmareste CV-ul sau. |
DD:"am prezentat aseara românilor pe Horia Mocanu, cel mai puternic român din lume, în sensul ca a absolvit Harvard-ul.". E cel mai puternic roman din lume pt ca a absolvit Harvard-ul??! De ce? E singurul roman din lume absolvent de Harvard?
DD":Acest om care are si cetatenie americana dar si romana, ar putea fi un foarte bun prim-ministru." - de ce?! pt ca are dubla cetatenie? Pai sa aducem toti romanii din america si sa ii facem prim-ministri.
b.nica, tu unde ai citit programul propus de acest domn si CV-ul? (ala pe bune, nu ce zice DD)
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
Deceneus spune:
@Alinuk nu ai ales ce-i mai semnificativ din articol, dimpotriva ai luat partea care balmeaza electoratul.
Electoratul nu avea de ales oferte de calitate. Oferta nu insemana un candidat pentru ca nimeni nu crede ca un om paote face ceva cu un vot.
Am mai dat exemplul cu legea ui Ticu Dumitrscu, care nu a trecut decat atunci cand a avut o majoritate si intr-o forma cu totul diferitea de a intitatorului.
Nicusor Dan ce poate face in consiliu cu un vot? Nu poate face mare lucru nici primarul care are un consiliu ostil, dar un consilier.
De ce tot spun ca alegerea indivizilor nu-i o solutie!
O majoritate de indivizi independenti fara o strategie comuna, nu fac decat sa duca la blocaj activitatea unui consiliu, pentru ca se produce fenomenul "racul, brosca si stiuca".
Asta cu oameni integrii independenti este o utopie.
Solutia nu poate veni decat de la formatiuni politice.
Mi se pare mult mai sugestiv ce scrie Vlad Mixich in paragrafele urmatoare"
Pentru ca vocile pe care majoritatea le asculta zilnic venind dinspre ecrane nu sunt ale noastre, ci ale lui Diaconescu, Becali si Irinel (care impreuna au strans mai multe voturi decat Nicusor Dan). Ele domina astazi, ele modeleaza sinapsele romanilor. Iar acea batalie dintre Romania buna si Romania nebuna (pe care cu totii ne-o dorim deschisa) aici se da. Nu in procente, nu in prezenta la vot, ci in influenta. Oamenii cu bani care sprijina acest model vin la randu-le din lumea primarilor penali, lumea in care hotia e un detaliu. Niciunul dintre ei nu are interesul sa sustina o scoala sau o institutie media din Romania buna. Educatia si media sunt cele doua canale prin care o societate poate fi modelata. Astazi, in Romania, ambele sunt dominate de tipologia Diaconescu-Mang. Oamenii cu bani care sprijina acest model vin la randu-le din lumea primarilor penali, lumea in care hotia e un detaliu. Niciunul dintre ei nu are interesul sa sustina o scoala sau o institutie media din Romania buna. Asta ar trebui s-o facem noi, mai ales cand avem ce sprijini. Dam mult din gura, dar cati dintre noi am da zece dolari pe luna pentru a sustine jurnalism de calitate (fie el facut la HotNews, la Dilema sau la Decat o Revista)? Am discutat in SUA cu directorul unui ziar online cu 7.000 de abonati, fiecare platind acesti zece dolari lunar pentru a sprijini articolele de calitate. Accesul la aceasta publicatie ar ramane gratuit pentru toata lumea, iar cei 7.000 considera ca, prin contributia lor, isi indeplinesc o datorie civica. Veti spune ca aia e America. Dar nu suntem noi cei mai occidentali si civilizati romani? Veti spune ca sunt idealist. Dar nu Dan Voiculescu este ultimul roman care a infiintat o scoala de jurnalism? Ca sa obtinem tara pe care ne-o dorim, tara in care sinapsele majoritatii nu sunt modelate pe placul primarilor penali, e nevoie de altceva. Doar o stampila aplicata pe o foaie subtire de vot nu e indeajuns. E nevoie sa punem osul. Toti cei 10%, nu doar cativa. Si stim prea bine, toti cei 10%, cat de multa munca si rabdare e necesara pana sa construiesti ceea ce iti doresti. |
Primarii penali sunt de mai multe feluri.
Unii sunt victimele presiunii DNA. Spre exemplu un primar care a luat fonduri pentru inundatii ca sa repare o scoala este penal in fata autoritatilor, dar este gospodar in viziunea cetatenilor.
Scria de un alt primar ca a castigat alegerile din arest.
Poate fi solidaritatea aceea prost inteleasa, de care scriam la alt subiect, dar poate fi o solidarite fata de un om care nu si-a insusit nimic pentru el. Legea penala nu face aceasta diferenta, dar oamenii o fac.
grigutza spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
DD:"am prezentat aseara românilor pe Horia Mocanu, cel mai puternic român din lume, în sensul ca a absolvit Harvard-ul.". E cel mai puternic roman din lume pt ca a absolvit Harvard-ul??! De ce? E singurul roman din lume absolvent de Harvard? DD":Acest om care are si cetatenie americana dar si romana, ar putea fi un foarte bun prim-ministru." - de ce?! pt ca are dubla cetatenie? Pai sa aducem toti romanii din america si sa ii facem prim-ministri. |
Citesc si ma infior...nu prea deschid TV si cand il deschid nu ajung pe OTV, dar poate ar fi bine sa ne uitam ca sa realizam cat de grava este situatia!!!
Pentru mine procentul obtinut de PPDD a fost o surpriza foarte neplacuta ca si noul primar de la sectorul 3 (Negoita proxenetul Robert).
Oamenii cu care au vorbit ieri pe aceasta tema par sa ia mai in serios alegerile din noiembrie, toti sunt putin speriati de intorsatura luata, majoritatea au copii si gandesc in perspectiva. Eu imi pun speranta in Mihai Razvan Ungureanu.
alinuk spune:
Deceneus
multumesc de completare
Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (3 ani) si Teo voinik (5 ani)
clip party 1 iunie
Nimic nu-i intamplator!