Concluzii dupa alegerile locale
Raspunsuri - Pagina 10
b.nica spune:
Daca am fi un popor educat politic( exclus dupa ultimile alegeri!), acomodat cu parghiile democratice( nimeni nu se straduieste sa cultive aceasta abilitate, ba dimpotriva!), cresterea atributiilor si influentei Parlamentului nu cred ca ar fi un pericol chiar asa de mare!
Pai daca boborul ambetat de bere si cu micul in stomac il vede pe unul cu bretonul rebel "frumusel si baiat simpatic!", aia suntem!
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Ar fi foarte bine daca va disparea acest Patapievici de la conducerea Institutului! |
Nu te bucura prea tare. Cand vei vedea ce va numi useleul in loc il vei regreta pe Pata.
b.nica spune:
Never!Patapievici nu exista pt. mine!
Cu cat il vad mai putin poluand TVR Cultural si Cultura, cu atat mai bine!
Pe toti sunt capabila sa-i iert dar pe el nu!
Asta, ca m-ai inflamat!
Pot sa-i iert pe turnatori, pe acei oameni de cultura care au ales compromisul fiind obligati de conditiile politice ca sa se mentina si sa-si etaleze talentul, dar pe asta nu-l iert pt. ca de buna voie a improscat cu noroi valorile culturale romanesti cand nimeni nu-l obliga, ba inca a mai dat si pe dinafara promovand niste non-valori ceea ce ne-a adus categoric prejudicii!
dalia05 spune:
Deceneus, daca tot ne duelam in citate:
Institutiile Uniunii sunt:
— Parlamentul European;
— Consiliul European;
— Consiliul;
— Comisia European; (denumita în continuare „Comisia”);
— Curtea de Justitie a Uniunii Europene;
— Banca Centrala; Europeana;;
— Curtea de Conturi.
Articolul 10
(1) Functionarea Uniunii se întemeiaz#259; pe principiul democratiei reprezentative.
(2) Cetatenii sunt reprezentati direct, la nivelul Uniunii, în Parlamentul European.
Statele membre sunt reprezentate în Consiliul European de sefii lor de stat sau de guvern si în Consiliu de guvernele lor, care la rândul lor raspund în mod democratic fie în fata parlamentelor nationale, fie în fata cetatenilor lor.
Este foarte clar ca locul presedintelui de drept este la Consiliul European si al primului ministru si al membrilor guvernului la Consiliu. Presedintele il poate delega pe primul ministru sa participe si la Consiliul European, dar deocamdata, conform constitutiei, seful de stat in Romania este presedintele.
Ponta are o problema cu reprezentativitatea peste granite. Parca de-aia l-a mazilit si pe Geoana, nu? Ca in afara de faptul ca s-a suparat ca Geoana a mers in America si nu el, nu prea am priceput ce s-a intamplat atunci.
Toata lumea a priceput ca s-ar incalca Constitutia, de-aia Parlamentul a adoptat numai o declaratie si nu o lege, numai tu, nu si nu...batman, batman
dalia05 spune:
Te rog sa imi mai explici o data. In Romania presedintele propune Parlamentului primul-ministru sau viceversa?
In legatura cu presedintele ICRul, cum vor incepe parlamentarii sa migreze sau cum pica guvernul se va schimba si directorul ICR. Nu se poate ocupa postul respectiv prin concurs?
Cred ca singurele institutii de stat din Romania in care nu se schimba conducerea odata cu guvernul sunt universitatile.
B.nica, cred ca exagerezi cu Patapievici
b.nica spune:
citat din mesajul lui dalia05 B.nica, cred ca exagerezi cu Patapievici |
Nu m-am exprimat poate niciodata atat de transant in legatura cu o persoana, dar imi mentin atitudinea!
Rufus spune:
citat din mesajul lui dalia05 Te rog sa imi mai explici o data. In Romania presedintele propune Parlamentului primul-ministru sau viceversa? |
Deceneus nu-l inghite pe Basescu. Are motivele lui, nu asta doresc sa discut.
Observ la el acelasi discurs pe care fosta opozitie si actuala putere l-a folosit si il foloseste, cu idei care nu sustin procesul democratic. Nici o vorba despre abuzurile incepute in forta. Si continuate zilnic. E frumos sa spui ca decizia e in mana parlamentului, atunci cand parlamentul este folosit abuziv, pentru trasnai. Dar e demagogie pura.
PS: Deceneus, scuze ca am vorbit de tine de parca n-ai fi prezent. Candva, citeam cu placere observatiile tale asupra politicii de la noi (si nu tineai partea nimanui ostentativ). Nu zic, ideile tale pot fi la fel de pretioase, insa incapatanarea cu care ridici osanale puterii de azi doar ca sa dovedesti impostura lui Basescu, ma fac sa nu te mai citesc cu aceeasi placere si, probabil in curand, deloc. Stiu ca nu pierzi nimic prin asta...e doar pierderea mea.
Rufus, Tora si iadele
eumada spune:
Rufus,poate nu e asa....uiti discutia noastra de la topicul anterior?Pot sa dau un citat.daca vrei.
Asa cum mi-am furat-o putin de la tine(off topic te-am iertat)asa nu e corect sa crezi ca Deceneus ridica osanale.Eu nu-s cu PDL-ul,clar iar Base ma calca pe nervi,dar,daca situtia va deveni nasoala,nu voi accepta sa ajunga un DD in parlament.
Hai sa le dam o sansa egala si celor de acum.Nu asa e corect?
Mie nu mi s-a parut ca Dece are vreo culoare.
Oricum replica lui Base de aseara ca daca il suspenda el ramane intreg si cu familia linistita mi s-a parut falsa.
Si mi se pare ca trebuie sa dam o sansa actualilor sa-i dea putin peste nas .
Deceneus spune:
citat din mesajul lui dalia05 Deceneus, daca tot ne duelam in citate: Articolul 10 (1) Functionarea Uniunii se întemeiaza pe principiul democratiei reprezentative. (2) Cetatenii sunt reprezentati direct, la nivelul Uniunii, în Parlamentul European. Statele membre sunt reprezentate în Consiliul European de sefii lor de stat sau de guvern si în Consiliu de guvernele lor, care la rândul lor raspund în mod democratic fie în fata parlamentelor nationale, fie în fata cetatenilor lor. Este foarte clar ca locul presedintelui de drept este la Consiliul European si al primului ministru si al membrilor guvernului la Consiliu. Presedintele il poate delega pe primul ministru sa participe si la Consiliul European, dar deocamdata, conform constitutiei, seful de stat in Romania este presedintele. Ponta are o problema cu reprezentativitatea peste granite. Parca de-aia l-a mazilit si pe Geoana, nu? Ca in afara de faptul ca s-a suparat ca Geoana a mers in America si nu el, nu prea am priceput ce s-a intamplat atunci. Toata lumea a priceput ca s-ar incalca Constitutia, de-aia Parlamentul a adoptat numai o declaratie si nu o lege, numai tu, nu si nu...batman, batman |
Si in Constitutia Germaniei scrie exact ca in constitutia Romaniei ca Preseditnele reprezinta statul, si la Bruxelles participa Merkel.
Este o diferenta majora intre spiritul Constitutiei Frantei si cea a Romaniei.
In Franta Presedintele numeste si demite premierul cand vrea el, pe cand in Romania Presedintele "desemneaza" premierul dupa consultarea partidelor si Parlamentul este cel care-l voteaza sau il demite prin motiune de cenzura.
ARTICOLUL 85
"(1) Presedintele României desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru si numeste Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament".
Deci Presedintele numeste guvernul votat de Parlament, face un act formal nu unul decizional.
Nu Presedintele numeste premierul, el desemneaza un candidat propus de partide. Ce sens ar fi avut prevederea Constitutionala a consultarilor cu partidele daca ea ar fi fost consultativa? Constitutia nu impiedica pe nimeni sa consulte pe cine vrea. Obligativitatea consultarii are o logica, sa vada daca exista o majoritate parlamentara, sa preia propunerea de premier avansata de partidele care formeaza majoritatea parlamentara si sa-l demeneze public si oficial candidat.
In Franta presedintele este seful guvernului pe cand dupa Constitutia Romaniei "(1) Guvernul raspunde politic numai în fata Parlamentului pentru întreaga sa activitate. (ARTICOLUL 109)"
Constitutia Romaniei este mai apropiata ca spirit de a Germaniei decat de a Frantei. Consform Constitutiei Romaniei preseedintele este privit ca un "notar", care certifica respectarea Constitutiei.
Basescu de cand a fost ales a spus ca el o sa fie "presedinte jucator" ceea ce-i in contradictie cu Constitutia.
Rufus spune:
citat din mesajul lui eumada Hai sa le dam o sansa egala si celor de acum.Nu asa e corect? |
Daca crezi ca e corect, poate-mi spui parerea ta despre faptul ca, dupa ce au uzat la greu de atacarea la CC a oricarei decizii a parlamentului (dominat de fosta putere) pe care nu le-a agreat, actuala putere va lua posibilitatea actualei opozitii sa faca la fel. Adica "interzis" la CC, orice hotaraste parlamentul dominat de actuala putere.
Ti se pare corect? Esti linistita? Ti se pare sansa egala?
Dar ca actuala putere are in "lot", pe langa ce a avut, si un numar din cei care, nu cu mult in urma, cantau alta muzica?
Ti se pare corect? Esti linistita?
Asta (genul asta) analiza pe vremuri Deceneus...la general, fara personaje si preferinte.
Desigur, doar parerea mea.
Rufus, Tora si iadele