Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui dalia05

Te rog sa imi mai explici o data. In Romania presedintele propune Parlamentului primul-ministru sau viceversa?

Deceneus nu-l inghite pe Basescu. Are motivele lui, nu asta doresc sa discut.
Observ la el acelasi discurs pe care fosta opozitie si actuala putere l-a folosit si il foloseste, cu idei care nu sustin procesul democratic. Nici o vorba despre abuzurile incepute in forta. Si continuate zilnic. E frumos sa spui ca decizia e in mana parlamentului, atunci cand parlamentul este folosit abuziv, pentru trasnai. Dar e demagogie pura.

PS: Deceneus, scuze ca am vorbit de tine de parca n-ai fi prezent. Candva, citeam cu placere observatiile tale asupra politicii de la noi (si nu tineai partea nimanui ostentativ). Nu zic, ideile tale pot fi la fel de pretioase, insa incapatanarea cu care ridici osanale puterii de azi doar ca sa dovedesti impostura lui Basescu, ma fac sa nu te mai citesc cu aceeasi placere si, probabil in curand, deloc. Stiu ca nu pierzi nimic prin asta...e doar pierderea mea.

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Rufus nu-l inghit pe Basescu, dar asta in mod cu totul justificat.
Consider ca este un pericol pentru democratie, pentru ca vrea sa introduca in politica stilul de functionare militar.
Eu critic orice masura care personalizeaza putere.
Unde incepe militaria dispare democratia.
Consider Parlamentul cea mai democrata forma de putere. Sunt adversar al republicii prezidentiale si a votului uninominal, pentru ca sunt adept al lucrului in echipa.
Din acelasi motiv sustin partidele politice si sunt impotriva celor care blameaza partidele si parlamentul si aduc elogii presedintelui si independentilor, indiferent cine ar fi personajele.
Nu-l agreeze nici pe Ponta nici pe Antonescu si nu as agreea ca oricare din ei sa fie presedinte. Ponta mi se pare infantil si Antonescu labil psihic.
Este un argument in plus sa nu militam pentru institutii prezidentiale puternice, pentru ca nu stim ce suprize putem avea.
Eram la un pas sa fim reprezentati de C V Tudor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Rufus,dar ce parere ai de asumarea responsabilitatii?Asta au facut tot timpul cei ai lui BOC.Pai au distrus multe cu asumarea ....tu zici acum ca actualii fac si dreg.Tot perfid si-au asumat si PDL-eii legi facute de fufe blonde.De asta ce zici?
Adica daca nu a fost nimeni de acord...in nici o guvernare nu au fost atatea asumari..pai asta e abuz curat.

Mergi la inceput

Astept Rufus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Rufus,dar ce parere ai de asumarea responsabilitatii?Asta au facut tot timpul cei ai lui BOC.Pai au distrus multe cu asumarea ....tu zici acum ca actualii fac si dreg.Tot perfid si-au asumat si PDL-eii legi facute de fufe blonde.De asta ce zici?
Adica daca nu a fost nimeni de acord...in nici o guvernare nu au fost atatea asumari..pai asta e abuz curat.

Mada, politica nu se poate discuta in modul asta. Uiti cine a "inventat" asumarea in parlament? Conteaza ca Boc a facut-o mai mult decat Vacaroiu...sau Nastase...sau Tariceanu...chiar conteaza? Si cand o s-o faca si astia...ce-o sa zici?
Adica ori o faci, ori n-o faci. La fel si cu numararea falsa a voturilor...s-a sesizat cineva ca in toate legislaturile, legile "delicate" erau trecute prin vot cu mana? Cum de n-a tipat nimeni atunci?
Pe mine nu ma convingi daca-mi spui ca ar trebui sa le acordam credit astora...nu sunt necunoscuti, sunt prea bine cunoscuti de banditi, baroni, timp de multi ani de zile ne-au convins. Despre ce credit vorbesti? Adica pleaca hotii...si vin hotii?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Mda....macar ai recunoscut ca si cei dinainte au fost hoti...

Sincera sa fiu,nu stiu ce sa zic.Uite macar USL-ul nu a schimbat directorii institutiilor...au ramas aceeasi pusi politic anterior.Nu pot decat sa ma bucur sincer,asta denota ca nu-s ca ei.Stii bine ce cred eu dar daca sunt si cateva capete mai diabolice care nu vor sa repete greselile anterioare?

Sigur iti spun din ce stiu eu,ca o culoare nu a contat a contat omul.Acum.Poate isi vor valorifica sansa asta.Oamnii le-au dat-o....
Daca Doamne fereste voi avea de ales intre PDL si PPDD,voi alege Pdl-ul..desi sunt varza si sincera sa fiu,mi se apleaca putin cand ii aud.Dar e doar parerea mea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Consider ca este un pericol pentru democratie, pentru ca vrea sa introduca in politica stilul de functionare militar.
Consider Parlamentul cea mai democrata forma de putere. Sunt adversar al republicii prezidentiale si a votului uninominal, pentru ca sunt adept al lucrului in echipa.

Atunci eu nu te mai inteleg.
Crezi intr-un parlament care se transforma intr-o dictatura (si aici ma refer la parlamentele de toate culorile), adica voteaza orice, in pofida interesului cetateanului, a bunului simt...de la salarii, pensii, avantaje post functie, buget pana la legi care ingradeste oricui altcuiva posibilitatea sa-i conteste...in asta crezi tu?
Sau, daca nu agreezi dictatura prezidentiala, sa inteleg ca o preferi pe cea parlamentara? Asta e lucru in echipa?
A, da, e echipa. Problema e sa fii in echipa potrivita.
Dar cu mine, om de rand, cum ramane Deceneus?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Sincera sa fiu,nu stiu ce sa zic.Uite macar USL-ul nu a schimbat directorii institutiilor...au ramas aceeasi pusi politic anterior.Nu pot decat sa ma bucur sincer,asta denota ca nu-s ca ei.Stii bine ce cred eu dar daca sunt si cateva capete mai diabolice care nu vor sa repete greselile anterioare?

Sigur iti spun din ce stiu eu,ca o culoare nu a contat a contat omul.Acum.Poate isi vor valorifica sansa asta.Oamnii le-au dat-o....

Madalina

Copiii gasesc de toate în nimic. Adultii, nimic în toate."

Uau!
Tu in ce tara traiesti?
Au inceput sa cada pana si directorii de scoala!!!
Hmmm...ti-am spus, asa nu putem discuta pe teme politica...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Dar cu mine, om de rand, cum ramane Deceneus?

Rufus, Tora si iadele

Aici subscriu si eu,dar eu intreb"hacda` io cu cine votez?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Uau!
Tu in ce tara traiesti?
Au inceput sa cada pana si directorii de scoala!!!
Hmmm...ti-am spus, asa nu putem discuta pe teme politica...

Rufus, Tora si iadele

Eu pot sa-ti spun institutii unde nimic nu s-a schimbat.Stii ca eu nu vorbesc chiar de aiurea.

In orasul meu toti sunt in functii.Si nu vor fi dati afara.

Mergi la inceput

Citat:

Eu pot sa-ti spun institutii unde nimic nu s-a schimbat.Stii ca eu nu vorbesc chiar de aiurea.

Stiu ca poti sa-mi spui.
Dar stiu sigur ca nu poti spune ca "Uite macar USL-ul nu a schimbat directorii institutiilor...au ramas aceeasi pusi politic anterior.Nu pot decat sa ma bucur sincer,asta denota ca nu-s ca ei" doar pentru ca, undeva, intr-o zona in care traiesti tu, exista institutii in care nimic nu s-a schimbat intr-o luna, doua. Ai putina rabdare...

Pana acum, nimic din ceea ce au spus Ponta sau Antonescu ca nu vor face nu s-a indeplinit.
In momentul asta se atrag parlamentari din PDL (desi ori au spus ca n-or sa o faca, ori au spus ca ultimul termen o sa fie la motiune), se scimba personal de conducere, se scurg bani acolo unde erau acuzati ceilalti ca o fac, se coc legi care sa izoleze parlamentul, dar nimic constructiv, pentru mediul de afaceri, pentru ceea ce au zis ca vor face in secunda 2 dupa preluarea puterii...ce au facut in secunda 2? Au confirmat ca vor da bani, ba la pensionari, ba la functionari...
E cineva mai linistit, in afara de cei care profita in mod direct?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput