Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Auch,asta m-a durut......M-ai lovit sub centura cu o parte din mesaj.desi in mare eu sunt un om obisnuit care vrea ca treburile sa mearga bine in tara asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Deceneus nu-l inghite pe Basescu. Are motivele lui, nu asta doresc sa discut.

[/quote]
Nici eu nu pot sa spun ca il aprob pe Basescu in tot ceea ce face sau spune, dar cum actuala putere imi provoaca o mare repulsie nu ma pot abtine sa nu gust, in mod pervers as spune, contrele si replicile cu care acesta o trage de urechi.Prea sunt obraznici si prost crescuti!
Mai ramane suspiciunea ca tot circul s-ar putea sa fie regizat de niste sforari politici!
Ne baga astia intr-un meci politic USL contra PDL si pana la urma se pare ca meciul este un blat ordinar in care microbistii au platit biletul pe stadion, s-au distrat si cam cu asta au ramas.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Mda....macar ai recunoscut ca si cei dinainte au fost hoti...

Sincera sa fiu,nu stiu ce sa zic.Uite macar USL-ul nu a schimbat directorii institutiilor...au ramas aceeasi pusi politic anterior.Nu pot decat sa ma bucur sincer,asta denota ca nu-s ca ei.Stii bine ce cred eu dar daca sunt si cateva capete mai diabolice care nu vor sa repete greselile anterioare?

Uau!
Tu in ce tara traiesti?
Au inceput sa cada pana si directorii de scoala!!!
Hmmm...ti-am spus, asa nu putem discuta pe teme politica...

Eu pot sa-ti spun institutii unde nimic nu s-a schimbat.Stii ca eu nu vorbesc chiar de aiurea.

Care institutii, ca in orasul meu nu prea mai sunt.Nu s-a schimbat ceva, au disparut cu totul!
Da chiar asa, ce nevoie avem noi de proiectare sau de cercetare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Rufus nu-l inghit pe Basescu, dar asta in mod cu totul justificat.
Consider ca este un pericol pentru democratie, pentru ca vrea sa introduca in politica stilul de functionare militar.
Eu critic orice masura care personalizeaza putere.
Unde incepe militaria dispare democratia.
Consider Parlamentul cea mai democrata forma de putere. Sunt adversar al republicii prezidentiale si a votului uninominal, pentru ca sunt adept al lucrului in echipa.

Atunci eu nu te mai inteleg.
Crezi intr-un parlament care se transforma intr-o dictatura (si aici ma refer la parlamentele de toate culorile), adica voteaza orice, in pofida interesului cetateanului, a bunului simt...de la salarii, pensii, avantaje post functie, buget pana la legi care ingradeste oricui altcuiva posibilitatea sa-i conteste...in asta crezi tu?
Sau, daca nu agreezi dictatura prezidentiala, sa inteleg ca o preferi pe cea parlamentara? Asta e lucru in echipa?
A, da, e echipa. Problema e sa fii in echipa potrivita.
Dar cu mine, om de rand, cum ramane Deceneus?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Asta cu dictatura parlamentara este o prostie la fel de mare ca dictatura proletariatului inventata de marxism-leninism.
Cand a condus proletariatul?
In comunism au fost dictaturi personale. Partidele comuniste au fost conduse de secretari generali asa cum isi conduce Basescu partidul prezidential si cum il imita Antonescu cu PNL-ul.

Dictaturile presupun conducerea autoritara de catre un individ, sau un grup restrans de indivizi si daca exista partid este partid unic.
In Romania se exeprimenteaza o foma mascata de autoritarism. Inca nu-i dictatura, dar spre asemenea forma este tendinta de a duce puterea. S-au facut doua partide FSN-iste, ambele conduse de grupuri restrinse, care conduca alternativ, sa poata spune ca nu este indeplinita conditia de dictatura.
Parlamentarismul si partidele nu cadreaza cu dictaturile.
Daca facem o incursiune in istorie o sa vedem ca unde a fost dictatura a fost si un dictator, si nu cred ca gasim dictaturi parlamentare, populate de mai multe partide, tot asa cum nun gasim dictaturi ale proletariatului. Stalin nu a fost proletariatul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Consider ca este un pericol pentru democratie, pentru ca vrea sa introduca in politica stilul de functionare militar.

Basescu a fost singurul sef de stat dupa 1939 care:
- a lasat mass media sa-l atace incontinuu si nestingherita
- a sprijinit tinerii in accesul la functiile politice
- a impus reforme impopulare dar necesare, sacrificandu-si popularitatea
- a numit oameni ai opozitiei in posturi inalte
- a fost suspendat de parlament (fara nicio baza juridica! - de unde se trage concluzia ca mai degraba avem o dictatura a parlamentului!)
- a respectat hotararile CC, curte ce i-a fost mai tot timpul potrivnica

Unde vezi tu dictatura????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Taica Ilici e de milioane . Tocmai i-am auzit declaratia la TV in care zicea ca la consiliul european nu participa sefii de stat, ci prim ministrii. Implicit i-a recunoscut presedintelui functia de sef de stat. Cum ramane cu ce am citat din Tratatul de la Lisabona?Constitutie, legi bune proaste, politiciewnii sunt primii care trebuie sa le respecte. Daca nu sunt bune, sa schimbe Constitutia, si sa imi arate si mie simplu votant onor Parlamentul ca tine cont de vointa poporului privind parlametul unicameral. Daca au impresia ca au tras suficient de timp si ca optiunile s-au schimbat, sa faca un nou referendum pentru o Constitutie cu parlament bicameral.
Dar sa tropai ca un elefant peste Constitutie si peste legi este periculos. Mie deja imi este frica. Voua nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia05 spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

- a fost suspendat de parlament (fara nicio baza juridica! - de unde se trage concluzia ca mai degraba avem o dictatura a parlamentului!)

Ii rapund eu lui Deceneus mai olteneste, este pericol pentru hoti, nu pentru democratie

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dalia05

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Ii rapund eu lui Deceneus mai olteneste, este pericol pentru hoti, nu pentru democratie

Aiurea, nu vezi cine a castigat in alegerile locale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui dalia05
Mie deja imi este frica. Voua nu?

Daaaa, eu tremur deja.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Stie cineva daca modificarile legislative legate de codul fiscal, cele care intra in vigoare de la 1 iulie, sunt facute de PDL sau de USL?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput