Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui danet

Da a fost un vot negativ ,dar mesajul e clar, ne-am saturat de portocalii. De ce ar fi gre#537;it ? To#539;i fanii lui base trebuie sa înghiita galusca. By the way prezenta la vot e de 56 % , asta e legitimitate ok?

Exact ce ziceam...in loc sa voteze oameni capabili in administratie, lumea se gandeste la Basescu Decat sa se gandeasca cum le-ar fi mai cald, mai bine dau mesaje.
Logic, nu?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:

Da a fost un vot negativ ,dar mesajul e clar, ne-am saturat de portocalii. De ce ar fi gre#537;it ? To#539;i fanii lui base trebuie sa înghiita galusca. By the way prezenta la vot e de 56 % , asta e legitimitate ok?

Exact ce ziceam...in loc sa voteze oameni capabili in administratie, lumea se gandeste la Basescu Decat sa se gandeasca cum le-ar fi mai cald, mai bine dau mesaje.
Logic, nu?

Bine ca electoratul nu gandeste dupa sablonul de mai sus.
Primarul reprezinta executivul la nivel local. Bugetul si proiectele investitionale trebuie sa fie si sunt aprobate de consiliu local. Cand era Basescu in primul mandat la Capitala se plangea ca are proiectele blocate de consilierii locali ostili.

Faci o confuzie:reprezentantii guvernului in teritroriu sunt prefectii.
Primarii sunt reprezentantii alegatorilor.
Confuzia asta persista in randul alegatorilor, care voteaza, iata, politic, exact dupa sablonul pe care nu-l crezi.
Daca (prin absurd) am vedea, dintr-o data, o imagine corecta si de ansamblu, am vota persoana cea mai potrivita, care s-a caznit sa ne convinga cu faptele sale, precum si consiliul format din cei mai potriviti oameni, in stare sa faca ce-i mai bine pentru alegatori. Evident, in consens cu primarul, ales de oameni pentru aceleasi obiective.
Ce avem in loc? Un vot politic, de care se bucura laolalta un numar de oameni despre care nu stim nimic, dar speram sa ne dea si noua o ciozvarta, de prin halcile lor, pentru ca, nu-i asa, guvernul si puterea politica (implicit banii) sunt la ei.
Gresesc?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
Rufus

Nu fac nici o confuzie. Reciteste ce-am scris.
Consiliul local reprezinta legislativul la nivel local, si primarul este echivaletul premierului la nivel local.
In municipii, directorii de directii sunt omologii ministrilor din guvern, respectiv fac parte din executivul local.

Pe aceasi tema o opinie a Elenei Vijulie pe De ce a fost zdrobit PDL. Aviz amatorilor.- Voxpublica "
Citat:
La 10 iunie, alegatorii au facut mai mult decât sa dea un vot de blam. Cu un scor de 47% la 15%pe tara (rezultate partiale primari, BEC, ora 14.00), nu se poate vorbi de o replica dura, ci de razbunare. La 10 iunie alegatorii s-au razbunat.
..
Citeam mai devreme o stire Reuters care spune ca alegatorii din România au penalizat austeritatea avertizând în acest fel si guvernul în functie. Pur schematism occidental. Daca ar fi fost asa, un primar ca Liviu Negoita pierdea la balotaj, nu cu jumatate din voturile unui învingator controversat. Românii nu au penalizat PDL. Românii s-au razbunat pentru ca PDL i-a umilit si i-a sfidat.
..
Ar fi tare folositor pentru România daca cei trei co-presedinti si sfatuitorii lor ar lua aminte la ce pateste PDL în aceste zile. Infatuarea si aroganta au facut întotdeauna casa buna cu incompetenta si eroarea. Iar românul îndura ce îndura dupa care… voteaza.

Se poate spune ca Basescu "ne-a ciuruit" si acum romanii au ripostat.

Mergi la inceput

Rufus, eu cred ca aplaudacii lui basescu ar trebui sa coboare tonul. Va convine sau nu votul a fost politic si pt motive intemeiate. Sunt din Bra#537;ov , e un ora#537; ok , bine intretinut.Ar fi trebuit sa votez cu actualul primar , pe motivul ca se voteaz#259; "gospodarii". Numai ca in BV s-au cheltuit câteva miliarde de eu pe un patinoar in schimb acum doua luni a fost închis singurul spital de oncologie din jude#539; ,pe motiv de lipsa fonduri si retrocedarea imobilului. Cine a hot#259;rât cum se repartizeaza fondurile ? Evident gasca de la PDL. Atunci cum sa faci abstractie de politic,doar pt ca va pica vou#259; prost rezultatele? Just for your info , eu am votat cu forumul german,am crezut ca o sa fiu singura si surpriza , sunt 2 in CJ , uite ca se desteapta lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
Just for your info , eu am votat cu forumul german,am crezut ca o sa fiu singura si surpriza , sunt 2 in CJ , uite ca se desteapta lumea

Si eu! Si fica mea a facut 150 km sa voteze forumul german.

Mergi la inceput

Citat:

Rufus, eu cred ca aplaudacii lui basescu ar trebui sa coboare tonul. Va convine sau nu votul a fost politic si pt motive intemeiate.

Eu credeam ca au fost alegeri locale, administrative, tu vorbesti de Basescu si aplaudacii lui.
Imi pare rau, nu stiu sa fac politica asta. Nu o aprob, nu-mi place si, chiar daca nu va iesi niciodata vreun personaj pe care-l votez eu, nu o sa trec peste principiile mele.
Asta nu inseamna ca tu sau oricine altcineva trebuie sa faca ca mine.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Fiecare dintre noi am votat omul pe care il credem in stare sa corespunda doleantelor noastre.Ca are o culoare frumoasa sau nu e altceva.Daca omul e ok,atunci nu vad unde e problema,votul e de fapt secret,nu?

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Just for your info , eu am votat cu forumul german,am crezut ca o sa fiu singura si surpriza , sunt 2 in CJ , uite ca se desteapta lumea

Si eu! Si fica mea a facut 150 km sa voteze forumul german.

Mintile ilustre discuta idei; Inteligentele medii discuta evenimente; Mintile reduse discuta persoane. (Eleanor Roosevelt )

Asta ma bucura mult, incet incet se contureaza alternative la pdl/usl. Ce ma supara sunt cei doi consilieri otv-isti

Mergi la inceput

Citat:

Citat:
Rufus

Nu fac nici o confuzie. Reciteste ce-am scris.

Am citit. Citeste si tu, te rog, organizarea administrativa a teritoriului si autoritatile administratiei publice.
Pentru mine e clar: "ca o consecinta a aplicarii principiului autonomiei locale (consacrat expres de Constitutie si de Legea nr. 215/2001), autoritatile comunale/orasenesti nu sunt subordonate fata de vreo autoritate judeteana sau centrala. Intre consiliul local, respectiv primar, pe de o parte, si consiliul judetean, pe de alta parte, nu este nici un raport de subordonare. Nu exista raporturi de subordonare nici între consiliul local/primar, pe de o parte, si prefect, minister, departament central, pe de alta parte."
Mie asta imi suna altfel decat spui...
Ce zici?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Concluzia mea: prefer sa cred ca s-au fraudat masiv alegerile decat sa cred ca electoratul nostru e la pamant de prost si democratia o vede undeva pe Luna!
Vanghelie, Mazare, Robert Negoita si altii ca ei, mi-e frica sa le urez acelora care i-au votat sa aiba parte de ei pana s-or satura ca poate totusi nu i-au votat!

Mergi la inceput