Concluzii dupa alegerile locale

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Au fost si independenti, vreo doi parca, dar nu aveau absolut nici o sansa, asa ca nu avea rost sa dau votul meu cuiva caruia oricum nu i-ar fi folosit. Nici macar in CL nu cred ca au intrat.

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Cristina, eu nu am tv-urile locale in grila de programe si din presa locala citesc numai pagina de anunturi. Tocmai pt ca stiu ca presa locala este controlata intens de pdl-isti.

Rufus, a fost un independent (de fapt fost sef la PNL neamt, suparat ca nu a fost el propus de usl la primarie), dar nu a avut nici o sansa.

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

ellinia, uite, asta e problema: un candidat cu adevarat bun din orasul tau n-are nici o sansa daca nu-i in USL sau PDL, conform parerii tale (nu ca aia doi ar fi fost buni, ca nu-i cunosc).
Asa se intampla peste tot, dar pentru prima oara, in Bucuresti, s-au dat voturi unei persoane fara sanse...si a ajuns in Consiliul General.
Asa ca...votul conteaza.
Daca nu crezi intr-un candidat, nu-l vota; iar daca crezi in el, voteaza-l, ca s-ar putea sa ai surprize...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Pai, tocmai, eu nu credeam in acest independent. Din pacate, un baron local de talia lui Stefan nu poate fi doborat de un independent fara niciun fel de sustinere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Rufus, din pacate nu am avut un 'Nicusor' pe buletinele de vot in Neamt. ( eu la primarie nu am votat cu nimeni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Da, Laura, inteleg asta.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Cine-i Nicusor Dan? Ca tot am auzit despre el zilele astea. A candidat ca si independent la primaria generala in Bucuresti? E un fel de Remus Cernea la alegereile prezidentiale din 2009?

Edit: am vazut ca este un topic despre el, am citit si m-am imformat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu nu cred ca a fost un vot anti=basescu, ci un vot anit=PDL, partidul care a fost la guvernare cand s-a decis taierea din salariile bugetarilor, impozitul forfetar, programul de austeritate national care insa a fost in contradictie flagranta cu ce au facut membrii PDL si clientela lor politica: afaceri pe bani foarte multi din visteria statului. PDL-istii si gasca lor au furat foarte, foarte mult. am auzit multi patroni de firme in neamt de ex. care ziceau ca a fost naspa cu primarul PSD-ist de dinainte de Stefan pt ca nu a facut nimic pt oras, dar aveau loc la licitatii si prindeau lucrari destul de multe firme. De cand e PDL-ul 'calare' pe oras, nimeni nu mai are loc de cele cateva firme-clientele ale 'portocaliilor' (majoritatea avand ca patroni rude si prieteni apropiati ai celor din conducerea orasului). Licitatiile sunt toate cu castigatorul stiut din timp, spagile cerute pt a prinde o lucrare sunt din ce in ce mai mari.
Asta ca sa nu mai vorbim de banii gestionati total aiurea : sali de sport ce zac in mucegai inainte de a fi inaugurate, gondole pe unde nu isi au rostul, tot felul de pasaje si 'modernizari' care nu isi au nici o justificare.

PDL-ul este Basescu. Cine le spunea ministrilor PDL, "aveti bani va rog sa-i cheltuiti"?
PDL-ul a fost executivul lui Basescu sau a altor grade mari din spatele lui. Boc a fost un executant, sau cum spunea regretatul O Paler "o trompeta, trompeta lui Basescu".

Voi aveti impresia ca un individ primar face afaceri de capul lui?
Nu are cum pentru ca imediat ar fi cu catuse la maini. Astia fac afaceri in gasca si de multe ori afacerile sunt transpartinice.
Nu exista primar independent sau gospodar.
Poate Johanis de la Sibiu care are sprijin occidental si de care nu au avut curajul sa se atinga, pentru ca ar fi starnit reactii internationale.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui danet

Da a fost un vot negativ ,dar mesajul e clar, ne-am saturat de portocalii. De ce ar fi gre#537;it ? To#539;i fanii lui base trebuie sa înghiita galusca. By the way prezenta la vot e de 56 % , asta e legitimitate ok?

Exact ce ziceam...in loc sa voteze oameni capabili in administratie, lumea se gandeste la Basescu Decat sa se gandeasca cum le-ar fi mai cald, mai bine dau mesaje.
Logic, nu?

Rufus, Tora si iadele

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Bine ca electoratul nu gandeste dupa sablonul de mai sus.
Primarul reprezinta executivul la nivel local. Bugetul si proiectele investitionale trebuie sa fie si sunt aprobate de consiliu local. Cand era Basescu in primul mandat la Capitala se plangea ca are proiectele blocate de consilierii locali ostili.

Este normal sa se voteze politic si este normal ca un primar sa colaboreze cu consilierii, pentru ca toti reprezinta interesele cetatenilor din localitatea respectiva. Au obiective comune.
Ar fi anormal sa privim autoritatile locale ca functionand dupa principiul satrei de tigani, in care "bulibasa"/primarul stabileste ce trebuie facut in localitate.

Daca vrem sa ne integram in cultura occidentala atunci trebuie sa invatam sa lucram in echipa si sa-i sanctionam pe cei care au tendinte autoritare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Acum ca toata harta tarii e rosie din sipca in sipca, singura reduta ramasa este Cotroceniul.
Va este clar ce va urma la toate posturile de televiziune si-n toate ziarele: un atac concertat si permanent la Basescu.
El va fi scos zi de zi singurul vinovat pentru marile esecuri care vor urma in urmatoarele luni: inflatia, caderea leului, scaderea puterii de cumparare, pierderea fondurilor ue samd.

Iar daca uslasii isi pun in cap si cucerirea presedintiei BNR ...

BNR-ul si (SO)BOR-ul sunt intotdeauna alaturi de putere.

Efectele economice o sa le "arunce in ograda" Cotroceniului, pentru ca in economie masurile au o inertie de cel putin 6 luni pana la producerea efectelor.

Mergi la inceput