Admiterea la liceu - primul prag - emotii

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Cine Sabina, Ing. Ulubeanu?
Stiu ca e o discutie...Ulubeanu sau Lates, sau amandoi...Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ulubeanu. D
Pot sa-ti zic cum a i-a venit ideea: observand ciorchini de struguri cum se agata uniide altii :)

edit :
http://armonii.blogspot.ro/2009/09/voi-stiti-cine-inventat-stabilopozii.html
si din CV :
Inventii

Sistem constructiv pentru echilibrarea zidurilor de cheu, brevet Romania 49.903;


STABILOPODUL (bloc de beton pentru apararea constructiilor supuse valurilor), brevet România 44.162, brevet Anglia 1082290, brevet Germania 1268553, brevet Fran#355;a 1465732, brevet India 102878, brevet Italia 5329/48938, brevet Japonia 77371/965.

Zid de chei pentru micsorarea reflexei valurilor, brevet Romania 53700.


Cu Ing Lates sunt niste articole. Probabil ca implementarea n=a facut-o singur, cine o face? insa ideea si brevetul ii apartin fara drept de apel.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Gata am am aflat. Ing Lates a fost seful laboratorului unde s-au facut testele , iar Ing Ulubeanu a fact tot posibilul sa ia si dansul cat mai multi bani si erau in cele mai bune relatii, un om exceptional Mircea Lates.
Ulubeanu calculele si Lates probeleZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

urmaresc atent...Ozi e clasa a saptea. Colegele mele au copii la Lazar, Vianu si Viteazu. Fiecare recomanda liceul. Copiii sunt ascultatori, cu aplecare spre stiinte exacte. La Vianu apar diferente mari intre elevi, referitor desigur la nivelul real al cunostintelor. Lazarul nu solicita in schimb Viteazu e de moda veche...se invata cam la toate si nu pentru note mari.
Fata mea vrea real, liceu cu activitati extrascolare, cu traditie, aproape de casa si mai ales cu profesori nu foarte exigenti. Adica...Lazar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Viteazu a fost mereu un liceu foarte bun ... Cel mai bun din cartierul acela.
Ce de licee noi au aparut ... Am o suspiciune ca Iorga este scoala generala unde a facut barbata-meu, habar nu aveam ca s-a transformat in liceu.

Kretulescu asta unde este ?

Viviana acum stiu in ce cartier stai , il cunosc foarte bine, acolo am facut eu liceul, acolo sta cea mai buna prietena a mea, pe acolo m-a pescuit si barbata-meu, in blocul din fatza liceului Iorga(daca am inteles bine unde este) sta soacra-mea, la Ovidiu am facut nunta (Ovidiu mai exista ? Parca nu, nu-i asa ?)...alta zona pe care o numesc "acasa".

Eu inteleg dorinta parintilor ca drumul pana la liceu sa fie cat mai scurt, asa isi doreste si parintele din mine, dar copiii ... Oh, eu am facut o naveta enorma din Mihai Bravu in 1Mai si puah, ce imi mai placea ... Cui ii pasa de pierderea de timp, de parca aveam prea multe responsabilitati acasa, cui ii pasa de mersul cu autobuzul, vara, iarna ... Pai asta era tot fun-ul. Aveam o gashca in autobuz formata din copii din cartier care mergeau in directia aia ... Cu 2 dintre ei m-am intlanit pe aici acum 1 an si am ramas in contact

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Imi place mult subiectul asta ... Mda, e clar ca eu il percep altfel decat voi, eu n-am emotii, este mai mult nostalgie ce ma incearca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Eh, Buflea nici eu nu am emotii mai mari. Cel putin deocamdata.

De multe ori ma intreb daca nu cumva intrarea la un liceu de top nu e mai mult orgoliul meu (al parintilor).

Eu cand vorbesc cu alti parinti si le pomenesc de licee bune unde se intra cu peste 8,20 stramba din nas. Ori mie mi se pare ca un copil care are peste 8 e un copil bun - foarte bun. Nu exceptional. Pur si simplu normal.

Fatutza mea are media 5-8 acoperitoare pentru a intra la un liceu de top. Profa de romana mi-a spus ca sigur va lua peste 9,50 la romana dar exista acolo un 10% ca sa ia si 8 - pentru ca nu este atenta si uita sa dea raspunsul la anumite cerinte.
Totul e o loterie.
Si m-am impacat cu asta.

Nu-i doresc decat sa intre la liceu' ala de-l vrea ea. Daca e sigura ca acolo va fi fericita.

La mate la teza si simulari a luat 8. In viata ei nu a luat la mate la teza mai mult de 6 - 6,50. Cand am vazut 8 ala m-am gandit sa dau o petrecere cu confetti.

Simularile sunt o imitatie a examenlor. Foaie cu coltul inchis, 2 ore, liniste pe holuri, subiecte de examen. Asta ca sa obisnuiasca copilul cu atmosfera de examen.

La scoala fetei sunt camere si in fata si in spatele clasei.
Oare la alte scoli or fi?

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana


De multe ori ma intreb daca nu cumva intrarea la un liceu de top nu e mai mult orgoliul meu (al parintilor).

Eu cand vorbesc cu alti parinti si le pomenesc de licee bune unde se intra cu peste 8,20 stramba din nas. Ori mie mi se pare ca un copil care are peste 8 e un copil bun - foarte bun. Nu exceptional. Pur si simplu normal.Bineinteles ca e vorba de orgoliul parintilor.
De cand ma stiu eu (si e ceva timp...) am intalnit un singur elev care sa vrea musai sa mearga la un liceu de top pentru ca vrea sa invete un liceu bun. Fata unor prieteni, ocupati pana peste cap cu serviciile, singura cuc toata ziua, a vrut sa intre la Sava nu pentru ca mergea vreun coleg acolo, nu pentru ca i-au zis parintii, ci pentru ca asa a vrut ea. Si a intrat la Sava, a terminat, a luat BAC-ul din prima (mare realizare, anul trecut), contestatie la romana ca a luat nota mica, la ce te ajuta? pentru ca eu am invatat si am scris, intrat a doua la drept, la stat, fara taxe.
Si este o fata extraordinar de normala, se distreaza, e frumoasa, bun simt...
Pentru un parinte, insa, conteaza multe si, printre altele, conteaza liceul unde intra odrasla. Este realizarea lui personala ( a parintelui), este mandria, este speranta.
Este omenesc.

M-am interesat. La Teodora n-au fost simulari. Habar nu am de ce, as fi preferat sa fie. Noroc ca profa de mate si de romana, la teze, au facut subiecte gen examen.
Parca incep sa ma incerce si pe mine emotiile... Supararea noastra este ca, dupa testele alea, procedurile sunt labartate pe o perioada lunga, suntem cam legati de casa, am fi plecat si noi pe undeva...o mare, un Cluj...completam fise, verificam, contestam, repartizam...

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea

Kretulescu asta unde este ?
Cum sa spun...relativ aproape de Rosetti...spre Unirii.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Parca am mai avut o data discutia asta, tot cu voi ...
Eu cred ca un liceu la care se intra cu medie mare filtreaza copiii care sunt buni si in care parintii investesc atentie. Dupa mine asta este avantajul unui liceu bun -anturajul si mentalitatea generala din liceu. Nimeni nu scapa acasa de un adolescent obraznic, convins ca el e cel mai destept si poate rasturna lumea, de multe ori arogant, fara vreo perspectiva de viitor ... Dar daca mediul in care isi petrece timpul 8-10 ore pe zi are ca fundal perspectiva unei profesii, atunci ala este zic eu un liceu bun cu elevi buni. In contextul unui anturaj "bun", chiar daca invatatura nu va fi pe lista elevilor de prioritati, unii vor invata de frica parintilor, altii ca sa scape de obstacolul asta care ii incurca in distractii, altii ca sa treaca clasa si poate unii chiar vor invata din pasiune...etc. Acum ca parinti, ce ne intereseaza "de ce invata" ? Important este sa invete ...si apoi vedeti de acum ce mult conteaza anturajul ... Au tendinta sa se duca ca turma, toti in aceeasi directie ... Pai sa exploatam asta si sa-i bagam intr-o turma care se indreapta spre un invatamant superior, de ce nu spre studii in afara, spre o profesie.

De aia eu am mentalitatea ca mai bine te tarasti intr-un liceu bun decat sa fii primul si sa te duci cu placere intr-un liceu mediocru ... Ce placere nene ? Ce inseamna la 14 ani placerea de a te duce la liceu ? Probabil ca "placerea" inseamna numai anturajul si distractia pe care o au impreuna, sa nu-mi spuneti ca "placerea" inseamna materiile pe care le parcurg la scoala

Mergi la inceput