FIV in Ungaria 164
Raspunsuri - Pagina 6
olimp spune:
imi poate este mai bine asa , DD stie de ce , poate pana in iulie vii cu bebe acasa ! eu iti tin pumnii sa nu spui ca nu ai fost pupata
eu astept cu nerabdare rezultatele la analizele de trombo , practic maine ar trebui sa le primesc , dar mai sti fiind vineri poate se decalaeza pe luni , nu stiu voi vedea.
ImiMS spune:
Olimp..mersi de pupici...LIKE!!!
Ce analize de trombo ai facut mai exact?
---------------------------------------------
"Atata timp cat nu incetezi sa urci, treptele nu se vor termina; sub pasii tai care urca, ele se vor inmulti la nesfarsit"- Franz Kafka
AJUTA-MA DOAMNE!!!
FIV1 Szeged,aprilie 2012, dr.Zadori...nereusit!
FIV2...urmeaza in toamna
jaguar spune:
salutare gagici
Madalina sa fie cu noroc!
Imi bafta la Buda! PK pleaca in co din jumatea lunii iulie pana in 13 august...si da, de obicei asa raspunde la mailuri... daca e plecat sau ff ocupat poate intarzia putin
va pooopiccc
olimp spune:
am primit rezultatul analizelor
din cele 6 mutatii analizate 3 sunt pozitive si anume :
factor XIII val 34leu - heterozigot
PAI 1 - heterozigot
MTHRF C667T - heterozigot
mi-a spus ca trebuie sa iau aspenter 75 si acid folic preconceptional si pe toata durata sarcinii.
olimp spune:
oare este suficient tratamentul dat ? de ce unele iau clexane ?
februarie 2010 sarcina oprita din evolutie 8 saptamani
aprilie 2010 embolizare fibrom uterin
aprilie 2012 laparatomie fibrom uterin
Mutatia Factor XIII Val 34 leu - heterozigot
Mutatia PAI 1- heterozigot
Mutatia MTHFR C667T - heterozgot
Raissa_L spune:
olimp ,nu fi "supi",orice are o rezolvare cu tratament nu e chiar asa rau.La mine insa nu exista tratament ...decat "la taiere".Hai ca te-ai alaturat in gasca de "trombofilici".Sper ca-ti dai seama ca eu incerc sa te fac sa zambesti...stiu ca nu este usor sa descoperi ca ceva nu este in regula,orice ar fi.
olimp spune:
raissa
m-am mai linistit acum , a fost un soc dar trece , toate trec pana la urma , acum nu stiu ce sa fac sa caut un hematolog sau sa ma multumesc cu tratamentul dat de D-na Militaru , nu stiu.
vreau sa va intreb pe fetele care se confrunta cu acet tip de mutatii care sunt mai periculoase cele heterozigote sau homozigote si care dinter ele sunt mai rele ?
eu am cautat pe net dar nu am gasit nimic comparativ.
2011 - 3 IUI nereusite la Cluj
jaguar spune:
Olimp imi pare rau pentru rezultatele tale,,, din cate am citit mutatiile homozigote sunt mai "naspa"...
Nu fi trista,cu tratament adecvat vei avea o sarcina oki
Raissate inteleg perfect cat de greu este sa iei o decizie in cazul asta,,,asa vedeam si eu lucrurile acum cativa ani,,,
Iar cand am descoperit hidro si am vazut cat de rau este "sa-l tin" dupa mine,si ca am asteptat mai bine de 7ani ptr bebe, am zis afara cu "bomba cu ceas"
M-am decis imediat si la 2 sapt m-am si operat,,,
Sfatul meu este sa nu faci FIV cu hidro,si cel mai bine e sa le scoti.Tu faci cum crezi ca este mai bine ptr tine
Multa baftaa!
Mona, Imi,Dora si restul fetelor
Goofytza spune:
Olimp nu fi trista.Nu demult am fost si eu in aceeasi situatie,poate un pic mai rau(am 2 mutatii homo si 2 hetero) si dupa ce am plans vreo 2 zile am dat fuga la Dr Avram nefiind pe deplin multumita de recomandarile ce le-am primit pe mail de la Dr.Militaru de la Blue Life o data cu rezultatele:aspenter si acid folic 3 luni inaintea conceptiei si pe durata sarcinii.Nu-mi place ca indicatiile sunt standard:la toata lumea le zice acelasi lucru.
Dr Avram mi-a explicat mai pe larg (eu fiind medic si stiind prea bine ce inseamna fiecare mutatie,eram disperata)cum trebuie sa procedez.
Cele homo sunt mai rele dar si acelea se pot investiga sa zic asa:eu am MTHFR C667T homo si m-a pus sa fac homocisteina care daca iese peste o anumita valoare atunci ar fi problemele mai grave.Am stat o saptamana cu sufletul la gura dat fiind faptul ca se duce la Bucuresti analiza si pana la urma a fost ok.Trebuie sa iau doar acid folic si vitB in fiecare luna 10 zile.
Pentru FIV mi-a recomandat Clexane de 0.4 pe stimulare si dupa nastere timp de 6 saptamani iar in primul trimestru de sarcina Aspenter urmat de verificarea lunara sau mai des a probelor de coagulare si numai daca se modifica imi indica Clexanele si in sarcina.Mai tarziu de primul trim.Aspenterul trece prin placenta si nu mai e indicat ,la fel si in lapte.
Sa ajung eu pana acolo....Acum ma intelegi de ce ma tem de trombofilie la operatie?Sunt destul de confuza,as da timpul inapoi daca as putea.
Dar cu Dumnezeu inainte mergem toate.
olimp spune:
goofytza multumesc de incurajari , eu am facut operatia fara sa stiu ca sunt "mutanta " , fac si eu haz de necaz....
chear ca nu mai inteleg nimic , mie d-na Militaru mi-a spus ceva de genul ca mutatiile homozigote sunt preluate de la un singur parinte , cele heterozigote sunt de la ambii , si ca doua mutatii homozigote fac cat una heterozigota ? sau nu am inteles eu bine ?
2011 - 3 IUI nereusite la Cluj