FIV in Ungaria 164

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Goofytza spune:

Cromozomul uman are doua gene identice(una de la mama si una de la tata)pentru fiecare afectiune a organismului.Daca ai o gena mostenita sanatoasa si una cu probleme atunci mutatia este heterozigota ,deci 50% sanse sa se manifeste.Daca ai mostenit amblele gene cu probleme atunci este homozigota cu 100% sanse sa se manifeste.Deci cele homo sunt mai grave daca pot sa zic asa si doua hetero fac cat una homo daca se poate echivala cumva asta.

Tot de la dr Avram am inteles ca nu este explicata pe deplin aceasta trombofilie si ca se poate duce o sarcina la capat(sunt femei care nu stiu ca au si nu patesc nimic)tot asa de bine cum lipsa mutatiilor nu garanteaza o sarcina fara probleme.Si in plus un mare procent al populatiei generale(probabil si parintii nostri)au mutatile si nu afla niciodata de ele.Din pacate nimeni nu se gandeste la asta daca vreun bunic decedeaza in urma vreunui accident vascular sau infarct..:(:(

La un moment dat cred ca e vorba numai de sansa si de cum ti-e scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olimp spune:

goofytza
am cautat si eu pe net despre fiecare mutatie in parte si am vazut ca cele homo par mai periculoase decat cele heterozigote , dar oricum sunt cu cantec toate , mie d-na Militaru mi-s spus ca mutatiile acestea duc la avorturi menstruale , e posibil sa fi fost insarcinata si sa nu-mi fi dat seama ?

sa va spun de ce , cand am fost la histeroscopie , dr Torok mi-a spus ca endometrul arata ca si cum as fi facut un avort recent de 1 saptamana ? eram tare nedumerita , intradevar imi intaziase ciclul cateva zile si avusesem tempratura mai ridicata , dar test nu am facut , e posibil sa fi fost avort menstrual ? Poate acum incep sa pricep si eu mai bine ce se intampla cu mine .

februarie 2010 sarcina oprita din evolutie 8 saptamani
aprilie 2010 embolizare fibrom uterin
2011 - 3 IUI nereusite la Cluj
aprilie 2012 laparatomie fibrom uterin

Mutatia Factor XIII Val 34 leu - heterozigot
Mutatia PAI 1- heterozigot
Mutatia MTHFR C667T - heterozgot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Goofytza spune:

Da Olimp,se poate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa220972 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olimp
chear ca nu mai inteleg nimic , mie d-na Militaru mi-a spus ceva de genul ca mutatiile homozigote sunt preluate de la un singur parinte , cele heterozigote sunt de la ambii , si ca doua mutatii homozigote fac cat una heterozigota ? sau nu am inteles eu bine ?

olimpsituatia este putin invers din explicatiile primite de la un alt medic:
Heterozigot de la un parinte si homozigot de la ambii parinti,
Iar doua mutatii heterozigote fac cat una homozigota.

Mergi la inceput

denisa multumesc de raspuns , ma apuc de scociorat internetul dupa info

Mergi la inceput

goofytza

incet incet ma luminez si eu ...parca as fi gasit luminita de la capatul tunelului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eni0301 spune:

Olimp...Raissa... o sa fie totul bine pana la urma.
Mona...la multi ani pentru sotul tau si mama ta
Madalina...mult succes si beta maareee
sa ne spui si noua daca afli zilele astea cind intra Zadori in concediu

Mergi la inceput

eni multumesc , prind bine incurajarile , dar ce altceva putem face decat sa mergem mai departe ...cu speranta ca intr-o buna zi , cat mai apropoiata o sa fim si noi mamici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raissa_L spune:

jaguar,multumesc pentru sfat.Imi este greu de luat o decizie in sensul asta pt ca mi-a iesit "DISCRET hidrosalpinx pe trompa dreapta cu proba cotte pozitiva".Eu,vazand termenul "discret" am dat inapoi si in capul meu s-au "nascut" o gramada de intrebari,de genul:''daca hidrosalpinxul este discret,poate sa dauneze in asa hal,incat trebuie sa renunt totusi la trompa?"Poate stii,din experienta ta sa-mi raspunzi...pana ajung eu la medicul care m-a operat laparo sa-l intreb.Data trecuta mi-a iesit proba cotte slab pozitiva la ambele trompe,acum este pozitiva la ambele.Iarasi un termen care nu-l inteleg si-mi da de gandit "trompa stanga prezinta ectazia pavilionara"??????Nu inteleg ce e...Am cautat pe net...nimic,despre diagnosticul primit.Ectazia pavilionara banuiesc ca inseamna ca trompa mea este dilatata (??),dar si daca e asa nu stiu ce inseamna.De aia stau in dubii...nu mi-e clar diagnosticul primit,dar,cu siguranta o sa ma lamuresc cand o sa merg la dr.meu ginecolog (care m-a operat de hidro).Pana atunci,incerc sa gasesc raspunsuri si sa ma lamuresc mai bine.Medicul radiolog nu mi-a dat prea multe explicatii,cand i-am spus de scoaterea trompelor a facut ochii mari...Deci...intrebari,intrebari!!!
eni,multumesc
olimp...poate ar fi bine sa faci o vizita d-nei dr Avram de care am auzit atatea lucruri bune , eu in locul tau asa as face..Mergi la dansa cu diagnosticul si cu siguranta o sa te lamureasca cel mai bine si o sa stii ce ai de facut in continuare.Netul o sa te innebuneasca mai tare (eu asa am patit).Eu sigur mergeam la ea daca aveam mai multe mutatii,insa eu am doar mutatia MTHFR A1298C - heterozigota,asa ca o sa incep sa iau acid folic dupa indicatiile d-nei dr Militaru (de cand nu stiu,habar nu am ).

Mergi la inceput

raissa multumesc de sfat , cred ca pana la urma asa voi face , am sa merg si la dansa sa cer inca o opinie in ceea ce priveste tratamenul , ca sa fiu eu linistita.

stau si ma gandesc de ce trebuie sa ne lovim de atatea piedici ? stiu ce este o intrebare retorica....

la toate

Mergi la inceput