Despre Japonia, pe amestecatelea

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

http://www.antena3.ro/life-show/bizar/interviu-cu-cel-mai-cunoscut-canibal-poate-daca-mai-ieseam-o-data-cu-ea-nu-o-mancam-114766.html

In general NG nu e de profilul ziarului Cancan, asa ca eu ii acord credit, mai ales ca pana si ei erau socati de faptul ca criminalul se plimba nestingherit pe strazi agatand alte fete, venite ca dansatoare, multe erau din Australia. Chiar a disparut una ce fusese vazuta cu el, dar politia nu s-a aratat interesata.
Am crezut ca stii, eram curioasa daca mai traieste, ce face...reportajul fusese facut acum cativa ani.

Citat:
Iar bunele maniere sunt bune maniere peste tot, indiferent ca pe unii ii "seaca".

Sunt nevoita sa te corectez, n-am spus "bune". Un mod de comportament care imi inspira ceva fals. Asa simt eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Ce subiect frumos!

Noua ne place mancarea japoneza de numa numa . O preferam oricand celei chineze sau thailandeze. Ne place si spectacolul bucatarului ( la restaurantele japoneze pe care le frecventam este renumita masa in U)

Prima japoneza pe care am intalnit-o si cu care, datorita circumstantelor, am petrecut o saptamana impreuna, m-a initiat in cultura japoneza brusc si fara blandete
La primul ´´oooOOOOoooooooOOooooo00000...haaaaa,uuuuuuuuuuooooouuuuuu´´ exprimat tare tare si pe note diferite, de ne-a auzit tot restaurantul, am intepenit
A facut apoi de mai multe ori asa. Cand a vazut niste baloane colorate, cand ii spuneam cate ceva si ea sigur sigur intelegea altceva, ,..... de unde am tras concluzia ca asa fac ei cand se mira sau cand sunt surprinsi de ceva.

Julie, asa-i? Sunetele acelea ooo...uuu, rostite tare, privirea fixa si ochii maari deschisi, sunt semn de bine, da?

Si as mai fi interesata sa imi confirmi un lucru, cand imi vine randul. :)
Din observatiile mele, cand un grup de japoneze e la cumparaturi, daca una isi cumpara ceva, toate celelalte o urmeaza. Asa e sau au fost doar cateva coincidente?

Multu´. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Lady J,ca sa-ti faci o idee,daca la TV zice ca tofu ajuta la slabit a doua zi daca nu esti la usa supermarket -ului cind deschide nu a sanse sa mai gasesti tofu in ziua aia .la fel si cu bananele sau alte minuni.da asa se mira ele,tare si zgomotos,nu toate dar majoritatea .De cumparaturi nu stiu ce sa zic,nu merg cu nici una.Si cele care zic de raceala si masca ,au si ele dreptate.Eu m-am fript si cred ca nu gresesc cind zic ca e aproape imposibil sa ai o prietena japoneza adevarata.p dezvolt de acasa,acum scriu de pe tel. Si e tare nasol .

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ
Julie, asa-i? Sunetele acelea ooo...uuu, rostite tare, privirea fixa si ochii maari deschisi, sunt semn de bine, da?

Din observatiile mele, cand un grup de japoneze e la cumparaturi, daca una isi cumpara ceva, toate celelalte o urmeaza. Asa e sau au fost doar cateva coincidente?

Lady,
Sarumana!

Da, oooo-urile (dar si waaaaa-urile, heee-urile etc) sunt de bine si sunt cu atat mai prelungi cu cat sunt mai sincere (mirarea, de pilda, sau bucuria, sau aprobarea) si fac parte din limbaj, din cultura si din manierele (bune) ale locului. Nu vorbesti bine japoneza, ca gaijin, pana nu ti le insusesti si-ti ies natural - adica pe negandite - si tie.

Trebuie sa marturisesc ca de fiecare data cand vin in Romania imi surprind familia cu oooo-urile si haaaa-urile japoneze. Si nici nu-mi dau seama ca le fac decat in momentul in care vad fetele contrariate ale interlocutorilor (oricat de bine m-ar cunoaste - ca nu-s nebuna ori ca n-am suferit un atac cerebral si mi-am pierdut darul grairii)

Trebuie de asemenea sa adaug, ca nostimada, faza in care sotul meu a scos masina cu spatele, dintr-o parcare pe strada, in Iasi (intr-o vacanta de Craciun in tara) - eu intre timp oprind traficul cu fluturari din brate si plecaciuni, ca pe aici, si cu o plecaciune foarte adanca, spre cei care oprisera ca sa ne faca noua loc, in final, cand masina a fost pusa pe carosabil si traficul deblocat

Ce spui tu acolo de cumparaturi e adevarat, in cazul in care acele cumparaturi sunt facute in grup (de excursionisti) si mai ales in strainatate (alt obicei pe care abia in momentul asta am realizat ca il practic des).

Dar trebuie sa fie vorba de - mai ales - cumparat omiyage (oriunde te duci, trebuie sa cumperi ceva celor de acasa - prieteni, colegi etc; ei te trateaza la fel, la randul lor, cand le vine momentul sa se deplaseze pe undeva). Si daca e unul care stie despre ce-i vorba si poate sa le recomande si celorlalti din grup "uite, asta-i buna/frumoasa etc", apoi tot grupul ii acorda incredere si cumpara toti acelasi lucru...

PS Lady, cartea lui Vianu de care pomeneam la alt topic se numeste "Vasiliu, foi volante" si cica face parte din ciclul "Caietele lui Ozias" (daca nu ma insel) si cred ca e aparuta acum cativa ani la Polirom. Dar maica-mea, filoloaga, a zis ca nu-mi recomanda sa fac efortul de a citi aceasta carte pt. ca, in opinia ei, e... "Brrrrrr!....mmmmmnuuuuu...."

Nu am uitat de raspunsurile promise, dar imi trebuie timp sa le formulez si acu-s intre engleza, clatite, facut bento (sufertas) pt. copchil maine la scoala etc si nu ma prea pot concentra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

J. si tu cu obentou?Ce ma bucur ca nu-s singura.De 5 ani de cind am copchil de scoala mi-a iesit pe nas.Acum am evoluat,fac 3!zilnic

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Hannen, da, si eu si, daca tot trebuie sa-i fac copilului, ii fac si lui tati, ca sa nu arunc mancarea si sa nu fac in fiecare zi cate zece feluri de mancare in portii mici-mici-mici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

ML, stiu despre ce spui, nu stiu de ce e roz... sotul meu le adora, si 'hreanul' ala verde pe care eu nu-l pot gusta si ghimbirul murat, caruia eu ii spun sapun... caci mi se pare ca are gust de sapun. Ce pasiune interesanta si-a gasit fata ta!

Noi cind iesim, la japonez mergem! Si nu numai in familie, si asa, ca intre fete...

Off-topic: Hannen, tu te-ai mutat in Romania? De ce esti asa suparata? N-am prea inteles pe cine...

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Hreanul ala verde e wasabi, foaaaaaaarte iute si foaaaaaaaarte gustos, mai ales cu sushi.

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Julie

Nelia, sarumana, ML, Bird, hai ca m-ati facut sa rad tare in fata calculatorului! Multumesc mult de tot!!!

ML, nu stiu ce sa-ti spun despre acel restaurant de care ai povestit, am vazut astfel de restaurante japoneze doar in filmele americane, aici niciodata! Desigur, n-am fost la toate restaurantele japoneze din Japonia, asa ca... nu stiu ce sa-ti spun

Julie, tu nu ai fost niciodata la un restaurant Yakiniku??? Cauta unu' si fugi! Sunt SUPER!

_
Mami Nadia si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685" target="_blank">Acute Lymphoblastic Leukemia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Le faceti si voi cu iepurasi, robotei, floricele? Acum trei ani am iesit cu o familie venita din Japonia (doar mama era japoneza, dar au preferat sa locuiasca acolo) si cind am ajuns la capitolul prinz, au scos cei trei copiii ai lor cutiile (verzi) de prinz (de atunci caut si eu pentru copiii mei si nu gasesc, am vrut sa comand de pe Amazon si mi-au zis ca nu livreaza unde stau eu). Si cind le-au deschis am ramas cu ochii pe ele, in loc sa mincam din ale noastre... Erau aranjate atit de frumos, cu maimutoi cu ochi, colorate, aveau orez, legume, niste bule de carne si inca alte chestii multe si marunte, minutios aranjate. Mi-a placuuuut! Si copiilor mei la fel.

Cornelia

Ce n'est pas en regardant la lumière qu'on devient lumineux, mais en plongeant dans son obscurité.
Mais ce travail est souvent désagréable, donc impopulaire. (Carl Gustav Jung)

Mergi la inceput

Victoria-mami,
Ba da, mey, am fost!

La-de-toate-restaurantele-posibile-in-Japonia (dar nu la toate), ca doar am avut tot timpul si mi-s si gurmanda si curioasa intr-ale artei culinare. Dar pe cuvant ca nu l-am vazut decat in filme pe ala cu masa in forma de U si cu bucatari care se joaca cu focul, cutitele si arunca ciuperci si caracatite in gurile mesenilor! Ziceti-mi unde dau si eu de un asemenea restaurant aici si ma duc maine!!!

Mergi la inceput